Santiago Canyon College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Various Campus Life Photos

Misi kita:

Santiago Canyon College adalah komuniti pembelajaran inovatif yang didedikasikan untuk pertumbuhan intelektual dan peribadi. Tujuan kami adalah untuk memupuk kejayaan pelajar dan membantu pelajar mencapai hasil teras ini: untuk belajar, bertindak, berkomunikasi dan berfikir secara kritis. Kami komited untuk mengekalkan standard kecemerlangan dan memberikan yang berikut kepada komuniti kami yang pelbagai: kursus, sijil, dan ijazah yang boleh diakses, terpakai, dan menarik.

Santiago Canyon College (SCC) adalah kolej komuniti Southern California Community yang memenangi anugerah dinamik di Rancho Santiago Community College District.

SCC terletak di bandar Orange, yang telah dinamakan salah satu daripada 50 Sekolah Kolej Safest di Amerika oleh The SafeWise Report. Dari penubuhan kami, komuniti inklusif SCC terus mendefinisikan semula pengalaman yang benar-benar berfokus kepada pelajar.

Pelbagai program dan laluan pensijilan, kejayaan pemindahan yang terbukti, dan keadaan kemudahan yang boleh diakses hanyalah permulaan kepada kami. Menghadiri SCC memberi kuasa kepada pelajar individu untuk mencari peluang yang mereka berhak dan inginkan, di sini, sekarang.

Kami memulakan setiap hari dengan bertanya soalan mudah - apa yang boleh dibawa hari ini? Laluan pemindahan yang terbukti, langkah-langkah yang jelas ke arah kejuruteraan Associate of Science dan Associate of Arts serta Ijazah Bersekutu untuk Pemindahan, pelbagai program sijil pendidikan teknikal kerjaya, pembelajaran dewasa, peluang perkhidmatan komuniti yang kaya, kemahiran perniagaan untuk menonjol - semuanya berlaku di sini setiap hari.

Itulah kepercayaan kami bahawa apa yang anda cari di kemudian hari adalah sama pentingnya dengan apa yang anda pilih hari ini.

Itulah sebabnya SCC meraikan apa yang berlaku di sini - setiap kursus, setiap kuliah, setiap ujian, setiap perbualan, setiap pencapaian - setiap hari peluang kita tidak akan berlalu. Jadi, apa yang boleh dibawa hari ini untuk anda?

113522_1C_Group.jpg

Sekali pandang

 • Mengundi # 3 Kolej Komuniti Terbaik di California seperti disenaraikan oleh www.bestcolleges.com
 • Peringkat # 13 di antara 50 Kolej Komuniti Terbaik di AS oleh College Choice.
 • Menawarkan Program Pelajar Antarabangsa yang cemerlang untuk memenuhi keperluan pelajar dalam visa F-1.
 • Diiktiraf oleh Chronicle of Higher Education sebagai Kolej Besar untuk Bekerja Untuk Institut Roll Honor untuk tahun keempat berturut-turut.
 • Salah satu daripada dua kolej di Rancho Santiago Community College District. The Mascot College adalah Hawk.
 • Dikenali sebagai Institusi Pengajian Hispanik (HSI) yang komited untuk berkhidmat kepada penduduk pelajar yang pelbagai.
 • Menaja pelbagai aktiviti pelajar kokurikulum di luar kelas termasuk Kerajaan Pelajar Gabungan, Model Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu dan Forensik (Ucapan dan Perbahasan).
 • Melibatkan pelajar melalui Program Kepujian yang meriah di pelbagai disiplin, yang pelajarnya memindahkan ke universiti teratas.
 • Rumah untuk pasukan sukan pemenang anugerah negara, negeri dan tempatan yang bersaing dalam Persidangan Empayar Orange. Laman juara negara 2016 dalam bola sepak dan Juara Persidangan Empayar Orange di bola sepak wanita.
 • Menawarkan program STEM yang komprehensif dengan kaunselor khusus dan satu siri sumber pengajaran tambahan.
 • Menawarkan program ilmu utiliti air yang paling komprehensif di Orange County. Graduan bekerja di daerah dan agensi air di seluruh California Selatan.
 • Menawarkan satu-satunya program saintifik / pemetaan saintifik di kalangan kolej komuniti Orange County.

Lokasi

Orange

Alamat
8045 E Chapman Ave
92869 Orange, California, Amerika Syarikat

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: