San Jose State University - School of Information

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai SJSU iSchool

Sekolah Maklumat Universiti San José State menyediakan individu untuk kerjaya sebagai profesional maklumat. Graduan bekerja dalam pelbagai bidang profesyen maklumat, seperti reka bentuk pengalaman pengguna, pengurusan aset digital, seni bina maklumat, pengurusan rekod elektronik, tadbir urus maklumat, pemeliharaan digital dan pustakawan.

Sekolah Maklumat SJSU menawarkan beberapa program pendidikan dalam talian, termasuk tiga program ijazah sarjana: Master of Library and Information Science, Master of Archives and Records Administration, dan Master of Science in Informatics. Sekolah ini juga menawarkan dua program sijil untuk pembangunan profesional dan pendidikan berterusan.

Pemenang Anugerah

Sekolah Maklumat SJSU adalah pemimpin yang diiktiraf dalam pendidikan dalam talian dan menerima anugerah Program Atas Talian Konsortium Online 2014 dan 2013 yang efektif.

Mudah dan Fleksibel

Pelajar mendapat manfaat daripada peluang untuk tinggal di mana-mana semasa mendaftar kursus, tanpa perlu meninggalkan pekerjaan dan memindahkan keluarga untuk meneruskan matlamat pendidikan mereka. Dari keselesaan rumah mereka, para pelajar boleh berpartisipasi dalam kursus dalam talian dan memperoleh gelar sarjana tanpa pernah melangkah masuk ke kampus Universiti Negeri San Jose San Jose di California.

Persekitaran Dalam Talian Interaktif

Di samping itu, pelajar mendapat manfaat daripada persekitaran pembelajaran dalam talian interaktif, di mana kami menggabungkan teknologi terkini untuk memperkayakan pengalaman pembelajaran. Mereka berhubung dengan rakan dan jurulatih melalui persidangan web, platform rangkaian sosial, sistem pengurusan pembelajaran berasaskan web, dan mesej segera.

Kebanyakan kandungan kursus disampaikan secara serentak - memberi para pelajar kebebasan untuk mengakses kursus pada bila-bila masa yang mereka pilih, dari mana-mana lokasi. Sesetengah kursus juga termasuk sesi segerakan langsung sekali-sekala.

Kepakaran Mengajar Dalam Talian

Setiap kursus diajar dalam talian. Para pengajar adalah pakar dalam pengajaran dalam talian, dengan menggunakan alat dan kaedah terkini menjadi pendidik dalam talian yang berkesan. Banyak ahli fakulti menjalankan penyelidikan mengenai pembelajaran dalam talian dan berkongsi pengetahuan mereka mengenai perkembangan dalam pendidikan dalam talian melalui pembentangan dan penerbitan.

Lokasi

San Jose

Alamat
San Jose State University
San Jose, California, Amerika Syarikat