San Diego State University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

San Diego State University (SDSU), sebuah komuniti pembelajaran yang benar-benar global, adalah tempat yang sesuai untuk memulakan pendidikan antarabangsa anda. Sebagai sebahagian daripada sistem California State University (CSU) 23 kampus, SDSU adalah universiti ketiga terbesar di negeri ini dengan kemasukan lebih daripada 35,000 pelajar. Kami menawarkan 97 program sarjana, 84 sarjana, dan 21 program ijazah kedoktoran.

Dengan profesor yang memenangi anugerah, kemudahan penyelidikan terkemuka, dan lokasi yang cerah di pintu masuk ke Amerika Latin dan Pasifik, SDSU memberikan pelajar alat untuk memperluas pengetahuan dan potensi mereka.

Kekuatan dan Kedudukan Akademik

Kami berada di antara 70 universiti awam teratas di negara ini oleh US News & World Report .

  • Kolej Nilai Terbaik Amerika: No. 30 ( Forbes , 2019)
  • Prestasi Kadar Pengijazahan: No. 8 ( Berita AS & Laporan Dunia )
  • Kepelbagaian Etnik: 35 Teratas ( Berita AS & Laporan Dunia )
  • Perniagaan Antarabangsa: No. 11 ( Laporan Berita & Dunia AS )
  • Keusahawanan: No. 37 ( Laporan Berita & Dunia AS )
  • Kejuruteraan Awam, Kejuruteraan Elektrik, dan Kejuruteraan Mekanikal: Anugerah Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan 25 Terbaik (ASEE, 2018)
  • Cendekiawan Fulbright: Lebih daripada 90 pelajar telah menerima anugerah Fulbright, menjadikan SDSU sebagai pengeluar teratas dalam pemenang Fulbright.

139702_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg

Kampus kami

Kedudukan 8 di senarai Kampus Kolej Paling Cantik dari Cosmopolitan , kampus SDSU adalah gabungan bangunan bersejarah dan canggih yang tersebar di kawasan seluas 280 ekar yang indah. Walaupun kampusnya besar, anda boleh berjalan melintasi kampus hanya dalam 20 minit. SDSU terletak di timur laut pusat bandar San Diego, terletak dengan lokasi yang sesuai dengan Troli San Diego (untuk akses mudah ke semua kawasan panas di sekitar San Diego).

Lokasi Kami

Bandar kedua terbesar di California, San Diego adalah pusat budaya, ilmiah, dan pendidikan yang berkembang pesat. Kedekatan kita dengan Lingkar Pasifik dan Mexico dan penduduk serantau yang pelbagai memberi peluang untuk pengalaman kerja dan pembelajaran yang berharga.

Terkenal dengan iklimnya yang hampir sempurna, batu berpasir, dan kegiatan tepi laut yang menyeronokkan, wilayah kami adalah rumah bagi pelbagai industri, dari kejuruteraan dan bioteknologi hingga pertanian dan pelancongan. Kesibukan di kawasan Gaslamp Quarter dan pusat bandar dilengkapi dengan bandar-bandar pantai yang menarik dan eklektik Pantai Pasifik, Pantai Ocean, dan La Jolla.

Peluang Penyelidikan

Sekiranya anda didorong oleh keseronokan penemuan, bersiaplah untuk melakukan penyelidikan bersama para pembuat sejarah di SDSU. Pelajar, fakulti, dan alumni kami telah menjadi sebahagian daripada pasukan penyelidikan yang menangani subjek penting seperti pengubahsuaian RNA, biomathematik, dan limpasan badai pasca-kebakaran. Penyelidikan mereka memberi penerangan baru mengenai penyakit paru-paru, kegelisahan remaja, barah, diabetes, Virus Denggi, dan banyak gangguan lain.

Graduan kami

Apabila anda menamatkan pengajian, anda akan menyertai komuniti alumni yang terdiri daripada lebih 300,000 orang Aztec seumur hidup. SDSU berusaha untuk membantu semua pelajar mencari kerjaya impian mereka melalui banyak latihan, perkhidmatan kerjaya, dan program bimbingan. SDSU akan menghubungkan anda dengan perniagaan di kawasan San Diego dan di seluruh dunia. Pendidikan SDSU mempunyai pulangan pelaburan anda yang besar. Rata-rata, alumni kami memperoleh $ 102,800 USD dalam gaji pertengahan kerjaya menurut PayScale.

Lokasi

San Diego

Alamat
5250 Campanile Drive
San Diego, California, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami