Saint Francis University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Saint Francis University

Saint Francis University adalah salah satu universiti Katolik tertua di negara ini, dan yang paling lama merayakan nilai-nilai Franciscan. Kampus indah kami terletak di puncak gunung di Loretto, Pennsylvania, berhampiran Pittsburgh. Iman, kemurahan, rasa hormat, penemuan, dan kegembiraan berada dalam DNA kami, dan kami berusaha menarik minat pelajar (seperti anda) dengan semangat untuk membentuk dunia.

Menjadi orang yang ...

Apa yang berikut ... adalah unik kepada anda. Kalimat ini akan ditulis (dan ditulis semula) sepanjang perjalanan hidup anda. Setiap orang di sini di SFU mahu menjadi orang yang membantu anda menulis cerita paling berkesan yang boleh anda lakukan.

Moto SFU, menjadi seseorang itu , bercakap dengan kami untuk mendidik para profesional yang penuh belas kasihan, penyayang, dan berjaya; dan pemacu anda untuk menjadi satu.

Bahan api Fikiran anda

Kejayaan bermakna menemui bakat anda dan berkongsi dengan orang lain. Penyediaan kerjaya yang difokuskan dengan tradisi seni liberal yang kaya (di mana anda meneroka banyak nafsu) dapat membantu anda mencari jalan anda.

Terimalah Roh anda

Semua dialu-alukan untuk berjalan dengan Francis. St. Francis of Assisi, melalui misi Katolik-Franciscan, memberi kita banyak petunjuk untuk menjalani kehidupan yang bermakna yang bercakap kepada semua agama.

Di luar kuliah

Pengalaman global, latihan, dan lebih banyak membantu anda untuk menjadi orang yang anda inginkan. Selain itu, pengalaman ini juga menerusi kepimpinan rasmi, penglibatan dan perkhidmatan Transkrip.

Peminat Ghairah Sekolah Kecil

Kami adalah rumah kepada salah satu program Divisi NCAA yang paling kecil di negara ini dan diiktiraf untuk kecemerlangan akademik dan kesukanan!

Fakta Flash, Kedudukan, dan Lebih Banyak

Saint Francis University di Loretto, PA adalah kolej Katolik-Franciscan tertua di Amerika Syarikat. Misi kami adalah untuk membantu para pelajar berkembang menjadi profesional yang penuh belas kasihan dan berjaya melalui budaya iman, kemurahan hati, rasa hormat, penemuan, dan kegembiraan. Universiti menawarkan lebih daripada 50 program (sarjana, siswazah, dan ijazah dewasa) melalui tiga sekolah: Perniagaan; Sains Kesihatan

Identiti Franciscan kami

Minda untuk Kecemerlangan, A Spirit for Peace and Justice, A Heart for Service

Benih-benih apa yang telah menjadi Saint Francis University dan identiti Franciscan kita ditanam oleh enam orang Fransiskan Perancis dari Ireland yang mengasaskan akademi lelaki di bukit gunung Loretto, Pennsylvania. Prinsip-prinsip panduan para Fransiskan adalah nilai-nilai yang kita pelajari di Saint Francis University hingga ke hari ini.

 • Universiti seni liberal swasta kolej swasta; salah satu kolej co-ed pertama di negara ini
 • Ditaja oleh Fransiskan Perintah Ketiga yang tetap di bawah pimpinan presiden Fr. Malachi Van Tassell, Ph.D., TOR
Oleh Nombor
 • Pendaftaran: 2,289 (1,726 siswazah, 563 siswazah)
 • Jantina: Perempuan 63.0%, lelaki 37.0% (Sarjana Muda)
 • Kadar Pengekalan Tahun Pertama: 85%
 • Kadar Pengijazahan Purata: 70.3%
 • Saiz Kelas Purata: 17.6
 • Fakulti sepenuh masa: 131

Berdasarkan Kejatuhan 2017 pendaftaran.

Akreditasi
 • Majlis Akreditasi Pendidikan Terapi Pekerjaan
 • Suruhanjaya Kajian Akreditasi Pendidikan bagi Pembantu Perubatan, Inc.
 • Persatuan Kimia Amerika, Ijazah Kimia Bersertifikat
 • Suruhanjaya Akreditasi Program Pendidikan Kesihatan Sekutu
 • Suruhanjaya Akreditasi dalam Pendidikan Terapi Fizikal
 • Suruhanjaya Pendidikan Kejururawatan Kolej
 • Majlis Pendidikan Sosial Pekerjaan
 • Suruhanjaya Akreditasi Kejuruteraan ABET, Kejuruteraan Alam Sekitar
 • Perhimpunan Antarabangsa untuk Pendidikan Perniagaan Kollegiate
 • Suruhanjaya Negeri di peringkat tinggi
 • Lembaga Negeri Nursing Pennsylvania
 • Jabatan Pendidikan Negeri Pennsylvania untuk program yang diluluskan dalam Pendidikan Guru
Struktur Pimpinan

Universiti ini ditaja oleh Fransiskan Perintah Ketiga yang tetap dan ditadbir oleh Lembaga Pemegang Amanah yang terdiri daripada orang awam dan Fransiskan. Presiden Universiti menerima input daripada fakulti, pentadbir, dan pelajar yang mengambil bahagian dalam memajukan misi Universiti.

Atletik

SFU adalah ahli Persatuan Olahraga Kollegiat Negara, dan pasukan sukan lelaki dan wanita dari 23 universiti bersaing di peringkat Bahagian I. Universiti juga merupakan ahli Persidangan Timur Laut. Nama panggilan Universiti ialah Flash Merah.

Kemudahan

Di hadapan akademik, kemudahan kami meliputi bangunan akademik yang berpusat di sekitar kuliah dan pembelajaran berasaskan projek / lab, perpustakaan dan pembelajaran, dan pelbagai pejabat sokongan pelajar. Kemudahan kehidupan kampus termasuk dewan kediaman di kampus dan perumahan peralihan di luar kampus, kesatuan pelajar, kemudahan sukan, pelbagai ruang makan, dan perkhidmatan kesihatan pelajar. Kampus 600 hektar juga terletak di Muzium Seni Southern Alleghenies, Lake Saint Francis, dan Padang Golf Immergrün. Taman Mount Assisi yang terletak berdekatan, menambah lagi persekitaran. Taman Mount Assisi yang berdekatan.120740_120704_20170907_SFU_9718.jpg

Misi dan Nilai

Dalam era kerumitan, kesederhanaan mesej St. Francis of Assisi mempunyai lebih banyak rayuan daripada sebelumnya: Kerendahan hati. Kemurahan hati. Penghormatan. Perkhidmatan. Menghormati. Doa. Kegembiraan. Cinta. Prinsip-prinsip panduan para Fransiskan adalah nilai-nilai yang kita pelajari di Saint Francis University .

Kenyataan Misi

A Mind for Excellence

Saint Francis University menawarkan pendidikan tinggi dalam persekitaran yang dipandu oleh nilai dan ajaran Katolik dan diilhami oleh contoh penaung kami, Saint Francis of Assisi. Institusi pengajian tinggi Franciscan tertua di Amerika Syarikat, Saint Francis University adalah komuniti pembelajaran inklusif yang menyambut semua orang.

A Spirit for Peace and Justice

Program dan kegiatan universiti memupuk nilai-nilai Franciscan seperti sikap yang rendah hati dan murah hati terhadap pembelajaran, menghormati kepelbagaian dan keunikan individu, pemahaman tentang isu etika, dan penghormatan untuk semua kehidupan. Dengan semangat kesederhanaan dan kegembiraan, kami memberi peluang kepada masyarakat Universiti untuk berfikir secara kritis dan analitis, berkomunikasi dengan berkesan, dan mengintegrasikan teori dan amalan.

A Heart for Service

Saint Francis University menawarkan program sarjana dalam tradisi seni liberal, program pengajian siswazah dan profesional yang menekankan etika peribadi dan profesional, dan peluang pendidikan berterusan untuk peningkatan peribadi dan kerjaya. Kami berusaha memberi inspirasi kepada semua ahli masyarakat Universiti tentang pembelajaran sepanjang hayat dan komitmen untuk berkongsi hadiah dan kemahiran mereka dengan murah hati dengan orang lain dalam dunia yang pesat berubah.

Matlamat Pendidikan Tinggi Franciscan
 • Sikap yang rendah hati dan murah hati terhadap pembelajaran
 • Reverence for All Life dan untuk Kebaikan Semua Kemanusiaan
 • Hormati Keunikan Individu Individu
 • Visi Global
 • Perkhidmatan kepada Orang Miskin dan Yang Diperlukan
 • Komuniti Kepercayaan dan Doa,
 • A Spirit of Simplicity and Joy
 • Kehadiran Franciscan.

Dalam era kerumitan, kesederhanaan mesej St. Francis of Assisi mempunyai lebih banyak rayuan berbanding sebelum ini. Prinsip-prinsip panduan para Fransiskan ini bukan sekedar cita-cita untuk dikagumi, tetapi nilai-nilai yang harus dipatuhi.

Visi

Saint Francis University adalah pilihan universiti Katolik untuk pelajar berkeupayaan tinggi yang mencari pengalaman pembelajaran yang tulus, akademik yang ketat dan interaktif di mana mereka dapat berkembang secara intelektual, rohani, moral, dan sosial. Pelajar mencari Saint Francis atas keupayaannya untuk menggabungkan nilai dan visi pendidikan seni liberal dengan matlamat pembelajaran yang relevan dengan keperluan ekonomi masyarakat.

Saint Francis University diiktiraf sebagai rakan strategik penting - di peringkat serantau, di peringkat nasional, dan di peringkat antarabangsa - mewujudkan hubungan yang kuat dengan mencari rakan usaha sama untuk memupuk dan mengembangkan misi, visi, dan matlamat strategik Universiti sambil menyumbang kepada visi global kebajikan masyarakat yang dibawa oleh menjalankan prinsip hamba-kepimpinan yang berkesan.

Saint Francis University direka untuk meningkatkan dan meningkatkan keupayaan tertinggi program kepimpinan yang diiktiraf secara nasional dalam perniagaan, penjagaan kesihatan, sains, dan kemanusiaan.

Saint Francis University terlibat dalam peningkatan berterusan dalam keberkesanan dan kecekapan organisasi di semua peringkat - didorong oleh penilaian dalaman dan luaran - untuk mempromosikan pengawasan yang luar biasa sumber manusia dan kewangannya.120739_120706_IMG_7078.jpg

Lokasi

Loretto

Alamat
117 Evergreen Drive
PA 15940 Loretto, Pennsylvania, Amerika Syarikat