The State University of New York at Geneseo

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1871 sebagai sekolah untuk guru-guru, Geneseo telah berkembang menjadi salah satu kolej seni liberal awam utama di negara ini. Terletak di 220 ekar di Kampung Geneseo yang bersejarah, Kolej ini adalah perjalanan singkat dari Rochester dan Buffalo. Kampus ini merangkumi tradisi kolej timur laut dengan laluan batu bata, pokok teduh, dan ivy yang berkembang pesat.

Sebagai salah satu kolej awam yang paling terpilih di negara ini, Geneseo sangat mendapat kedudukan dalam penerbitan kebangsaan untuk kualiti dan nilai akademik. Program geran penyelidikan siswazah membolehkan sebilangan pelajar untuk melibatkan diri dalam pelbagai penyelidikan dengan ahli fakulti Geneseo dan kertas-kertas hadir di mesyuarat serantau dan nasional.

Pusat Sains Bersepadu $ 53 juta itu termasuk satu-satunya pemecut zarah pelletron di barat New York - aset utama bagi penyelidikan saintifik di rantau ini. Geneseo adalah antara pengeluar utama sarjana muda dalam bidang fizik, menurut Institut Fizik Amerika. Antara institusi pengajian yang paling utama, Kolej berada di peringkat 10 di peringkat kebangsaan dalam bilangan alumni dengan doktor dalam bidang STEM.

Terletak bersebelahan dengan Kampung Geneseo - salah satu daripada 24 komuniti di seluruh negara diiktiraf sebagai Landmark Bersejarah Negara - bangunan batu bata yang dikelilingi ivy kampus memaparkan suasana kolej tradisional. The Village adalah rumah ideal untuk Kolej, dengan tradisi lama saling menghormati dan budaya bersama.

Geneseo menawarkan 49 jurusan sarjana dan pelbagai sarjana dan program pengajian antarabangsa, termasuk kursus kemanusiaan di England dan Eropah setiap musim panas, termasuk kursus Kemanusiaan teras yang diajar di England dan Eropah setiap musim panas.

Aktiviti pelajar termasuk sukan NCAA Division III (kejohanan kebangsaan 2005 di negara merentas wanita); 200 organisasi pelajar (termasuk 11 kumpulan multikultural pelajar); kerajaan pelajar aktif; peluang khidmat masyarakat; dan pelbagai pembicara dan acara kebudayaan yang berbeza setiap tahun. Kolej ini juga menawarkan program kepimpinan pelajar yang memenangi anugerah negara dan kolaborasi komuniti / kolej yang memenangi anugerah nasional yang didedikasikan untuk membina semula kawasan-kawasan yang dihancurkan oleh Badai Katrina.

Lokasi

Geneseo

State University of New York at Geneseo

Alamat
SUNY Geneseo
1 College Circle

Geneseo, New York, Amerika Syarikat
Telefon
+1 585-245-5000

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami