Baca keterangan rasmi

Lihat risalah talian kami di sini.

10 Alasan untuk Belajar di San Mateo Colleges of Silicon Valley

  1. tiga kolej komuniti awam kita (Cañada College, College of San Mateo dan Kolej Skyline) terkenal dengan program mereka berkualiti pemindahan dan perkhidmatan, serta seperti yang dijamin pemindahan ke dan kerjasama dengan universiti-universiti terpilih.
  2. tuisyen tahunan $ 6456 USD.
  3. Ketiga-tiga kolej adalah yang paling selamat di California dan antara yang paling selamat di negara ini.
  4. # 1 dalam pemindahan dijamin empat tahun universities- kini 55 universiti menawarkan pemindahan dijamin untuk pelajar kita.
  5. pemindahan tapak menasihati disediakan oleh wakil UC Berkeley dan pertumbuhan yang 165% dalam pemindahan Kadar kemasukan ke UC Berkeley pada tahun terkini (89 pada 2014 dan 213 pada tahun 2015).
  6. Ketiga-tiga kolej menawarkan kualiti yang bersekutu, sijil dan pemindahan program dalam keadaan kemudahan pendidikan seni dengan fakulti yang memenangi anugerah dan kakitangan, pelbagai rangkaian dan peluang latihan dengan syarikat-syarikat berteknologi tinggi Lembah Silikon di sekitar kolej.
  7. Beca biasiswa global, termasuk pengecualian penuh tuisyen, disediakan untuk pelajar antarabangsa yang masuk.
  8. pendaftaran kursus keutamaan bagi pelajar antarabangsa.
  9. penyelaras Perumahan untuk membantu dengan perumahan berhampiran tiga kolej kami.
  10. Di peringkat kebangsaan yang diiktiraf pusat STEM di Cañada College dan Lab Fabrication di Skyline College.

San Mateo Colleges of Silicon Valley termasuk tiga yang diiktiraf sepenuhnya dua tahun kolej komuniti cemerlang: Cañada College, College of San Mateo dan Kolej Skyline. Ia terletak di tengah-tengah kawasan San Francisco California.

Ketiga-tiga kolej mempunyai "Jaminan Transfer Kemasukan", dengan mungkin bilangan terbesar universiti awam dan swasta di seluruh Amerika Syarikat. Ini memberikan jaminan masuk ke universiti sekiranya pelajar memenuhi akademik universiti dan keperluan lain dan tidak tertakluk kepada universiti biasa kemasukan bayat "pemilihan halangan" pelajar. Pada tahun 2015, 236 orang pelajar telah dimasukkan ke UC Berkeley daripada tiga kolej pelajar pemindahan. Pelajar-pelajar ini akan masuk sebagai pemain remaja dan hanya perlu dua tahun lagi untuk melengkapkan ijazah sarjana muda di UC Berkeley.

Kolej-kolej terkenal dengan STEM mereka (Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik) program dan Skyline College mempunyai amali dengan Caltech dan UC Berkeley. Cañada College mempunyai Pusat STEM memenangi anugerah, yang pertama di kalangan semua kolej komuniti di California. kelas animasi Its sebagai contoh, yang diajar oleh seorang pekerja Pixar. Skyline College, hanya 15 minit dari San Francisco, menawarkan Perdagangan Antarabangsa dan pelbagai program pemindahan Biotech dan Kejuruteraan. Ia juga mempunyai program latihan amali dengan CalTech dan UC Berkeley. College of San Mateo adalah salah satu kolej komuniti tertua di California. Pada tahun 1920, Kolej San Mateo adalah pada tahap yang besar, sebuah sekolah prep atau batu loncatan ke Universiti Stanford dan Universiti California (Berkeley).

Belajar di Silicon Valley berpotensi memberikan latihan untuk pelajar dan peluang rangkaian di Google, Apple, Salesforce, Twitter dan Facebook, dan lain-lain Setiap kampus kami berada dalam komuniti kecil dan selamat terletak berhampiran lebuh raya yang membawa anda terus ke San Francisco, San Jose, lapangan terbang antarabangsa SFO dan lain-lain destinasi pelancongan yang sangat terkenal seperti Monterey Bay, Yosemite dan Lake Tahoe adalah dalam jarak memandu.

Pelajar antarabangsa boleh melawat daerah kemasukan antarabangsa laman web kami untuk maklumat lanjut.

US Rakyat dan Penduduk Tetap boleh layari laman web Daerah kami untuk maklumat lanjut.

universiti
Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

San Mateo Colleges of Silicon Valley

Cañada College mempunyai program pemindahan Kejuruteraan yang diiktiraf sepenuhnya. program rendah Bahagian ini terdiri daripada kursus-kursus yang sama yang ditawarkan d ... [+]

Cañada College dan Kolej San Mateo telah diiktiraf sepenuhnya program pemindahan Kejuruteraan. Ini program yang lebih rendah-bahagian terdiri daripada kursus-kursus yang sama yang ditawarkan di mana-mana kolej empat tahun atau universiti pada kos yang jauh lebih rendah, yang diajar oleh fakulti dengan pengalaman industri yang besar.

Hampir semua pelajar Kejuruteraan kami telah kemudiannya memperoleh ijazah mereka di sebuah kolej empat tahun atau universiti dan telah memasukkan profesion Kejuruteraan. Kolej ini mempunyai perjanjian artikulasi dengan jabatan kejuruteraan UC, CSU dan kolej bebas dan universiti.

Kejuruteraan adalah salah satu profesion yang terbesar di Amerika Syarikat dengan lebih satu juta peluang pekerjaan dalam bidang daripada reka bentuk kapal terbang untuk kawalan pencemaran. Empat cawangan terbesar kejuruteraan elektrik, mekanikal, sivil dan kejuruteraan komputer. Semua cawangan kejuruteraan meletakkan penekanan pada penyelesaian masalah. pendidikan kejuruteraan memberi tumpuan kepada mengajar konsep-konsep sains dan kejuruteraan dan permohonan mereka kepada penyelesaian yang kreatif dan berkesan masalah.... [-]

Amerika Syarikat San Mateo
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
San Mateo Colleges of Silicon Valley

Psikologi adalah ilmu yang berkenaan dengan tingkah laku, yakni manusia dan bukan manusia-haiwan, dan hanya berusia kira-kira 125 tahun. Ia adalah satu disiplin yang luas ... [+]

Apakah Psikologi?

Psikologi adalah ilmu yang berkenaan dengan tingkah laku, yakni manusia dan bukan manusia-haiwan, dan hanya berusia kira-kira 125 tahun. Ia adalah satu disiplin yang luas, pada dasarnya merangkumi perkara dari biologi untuk sosiologi. Psikologi mengkaji persilangan dua hubungan kritikal: antara fungsi dan tingkah laku otak, dan antara alam sekitar dan tingkah laku. Sebagai sains, psikologi berikut kaedah saintifik, menggunakan pemerhatian yang teliti, ujian, dan analisis.

Psikologi adalah kajian tentang proses mental, pengenalan, dan tingkah laku. Psikologi prihatin dengan bagaimana otak dan fungsi sistem saraf, bagaimana persepsi berkembang daripada sensasi, bagaimana kita belajar dan tahu, dan apa yang ia adalah yang mendorong kita. Psikologi meliputi jangka hayat jumlah untuk mengetahui lebih lanjut tentang bagaimana individu berfungsi dalam keluarga, masyarakat, dan masyarakat. Ahli psikologi mahu belajar apa yang boleh salah dalam pembangunan, bagaimana ia boleh diubah, dan bagaimana untuk menyelesaikannya organisasi, peribadi, interpersonal, dan keluarga konflik. Ia adalah satu bidang yang dinamik di mana pengetahuan baru membawa kepada kefahaman baru yang tumbuh daripada asas dalam penyelidikan. Ia adalah kedua-dua sains teori dan digunakan.... [-]

Amerika Syarikat San Mateo
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
San Mateo Colleges of Silicon Valley

Biologi adalah kajian tentang kehidupan dan organisma hidup, termasuk morfologi, fisiologi, anatomi, tingkah laku, sumber, dan pengedaran. ... [+]

Padang

Biologi adalah kajian tentang kehidupan dan organisma hidup, termasuk morfologi, fisiologi, anatomi, tingkah laku, sumber, dan pengedaran.

Dalam usaha untuk berjaya dalam biologi, pelajar bersemangat dunia semula jadi dan menunjukkan kemahiran penyelesaian analitikal dan masalah kuat.

biologi

Semasa mengambil kelas biologi di Kolej San Mateo Kolej Lembah Silicon, pelajar boleh mengharapkan untuk mempelajari teknik pelaporan saintifik yang betul dan pemahaman yang mendalam tentang kaedah saintifik, dan mereka akan menggunakan kajian biologi, pemerhatian dan percubaan untuk menguji hipotesis dan menganalisis hasil. kelas biologi juga memenuhi keperluan Pendidikan Umum untuk pelbagai jurusan.... [-]

Amerika Syarikat San Mateo
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
4 - 5 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
San Mateo Colleges of Silicon Valley

Matematik membentuk asas sains moden. Ia adalah penting bagi mereka yang mahu memahami dan mengambil bahagian dalam perkembangan saintifik yang penting pada masa ini. Tet ... [+]

Matematik membentuk asas sains moden. Ia adalah penting bagi mereka yang mahu memahami dan mengambil bahagian dalam perkembangan saintifik yang penting pada masa ini. Tetapi ia juga adalah amat berguna untuk pelajar dalam bidang sains sosial dan sesiapa sahaja yang mahu memahami, lebih terperinci, dunia di sekeliling kita. Pada pokok yang, matematik adalah satu cara bagi kita untuk mendalami pemahaman kita dan meluaskan ufuk kami.

Untuk berjaya dalam mata pelajaran Matematik, individu mesti mengekalkan minda yang terbuka, bertanya soalan yang kerap dan cari sebab di sebalik kerja-kerja mereka, bukan sekadar menghafal. Ketabahan, organisasi dan pemikiran kritis juga penting untuk mana-mana pelajar matematik, tidak kira tahap kemahiran mereka.... [-]

Amerika Syarikat San Mateo
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Cañada Commencement Moments

San Mateo Colleges of Silicon Valley - Join Us!