Providence Christian College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Providence memegang pandangan dunia dan keyakinan Alkitab bahawa semua kebenaran adalah kebenaran Tuhan. Kami percaya bahawa tidak ada pendidikan yang sepenuhnya tidak ada Tuhan dan FirmanNya dan bahawa landasan pendidikan dalam Seni Liberal Klasik mempersiapkan graduan kita untuk menjadi pemimpin masa depan dan warganegara yang berbudi luhur.

Pengasas Providence mengadakan program seni liberal selama empat tahun yang akan mencerminkan ketuhanan Yesus Kristus dari perspektif alkitabiah yang Reformed. Semua program dirancang untuk diajarkan mengikuti Alkitab, Firman Tuhan yang sempurna, dan salah. Providence berkomitmen untuk kurikulum seni liberal yang ketat, holistik dan interdisipliner yang dirancang untuk membolehkan pelajar berfikir secara kritis, menilai pelbagai pandangan dunia, melihat dengan jelas dari perspektif Kristian, menunjukkan kreativiti, dan melibatkan dunia di sekitarnya.

Misi Providence Christian College sebagai institusi Kristian Reformed adalah untuk melengkapkan para pelajar untuk berpegang teguh pada kebenaran alkitabiah, berpendidikan tinggi dalam seni liberal, dan terlibat sepenuhnya dalam gereja, komuniti mereka, dan dunia untuk kemuliaan Tuhan dan pelayanan kepada manusia.

Lokasi

Pasadena

Alamat
East Walnut Street,464
91101 Pasadena, California, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: