Oak Hills Christian College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Oak Hills Christian College adalah komuniti akademik Kristian ( OHCC ) yang misinya adalah untuk memberikan pendidikan tinggi yang berpusatkan alkitabiah, menyumbang kepada pertumbuhan Christlikeness dan mempersiapkan pelajar untuk perkhidmatan yang berkesan di rumah, kerjaya, gereja, dan komuniti mereka.

Untuk mencapai misinya, Oak Hills Christian College adalah orang Kristian yang menggunakan kaedah pendidikan tinggi sarjana, termasuk kajian Alkitab sebagai pusat pembentukan kehidupan Kristian dan pandangan dunia; kajian pemikiran, sejarah, dan budaya manusia; kajian teori dan kemahiran pelayanan Kristian; dan penerapan pembelajaran ini dalam pengalaman kementerian dan magang.

Program akademik ini dijalankan dalam konteks komuniti kolej Kristiani di mana semua ahli digalakkan untuk memperlakukan satu sama lain dengan hormat sebagai orang yang dibuat menurut gambar Tuhan. Oak Hills berusaha untuk melayani sebilangan besar siswa yang berkelayakan yang mengaku percaya kepada Kristus dan yang menginginkan pendidikan yang berpusat pada Alkitab. Asas pendidikan ini disediakan melalui program yang menuju ke peringkat kami.

Lokasi

Bemidji

Alamat
Oak Hills Road Southwest,1600
56601 Bemidji, Minnesota, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: