Northern Illinois University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Disewa pada tahun 1895, Northern Illinois University (NIU) pengajaran dan penyelidikan institusi yang menyeluruh. Ia telah berkembang menjadi bertaraf dunia, penyelidikan berfokuskan institusi awam yang menarik pelajar dari seluruh Illinois, negara dan dunia. Visi Northern Illinois University adalah untuk menjadi perdana berpusatkan pelajar, penyelidikan berfokuskan universiti awam di Midwest, menyumbang kepada kemajuan ilmu untuk manfaat rakyat di rantau ini, negeri, negara, dan dunia.

NIU adalah masyarakat pelbagai budaya lebih 20,000 pelajar yang memupuk, menggalakkan dan meraikan kepelbagaian. Kira-kira satu pertiga daripada pelajar NIU datang dari latar belakang etnik yang pelbagai. badan pelajar yang juga termasuk lebih daripada 1,200 pelajar antarabangsa dari lebih 70 buah negara. NIU terletak di DeKalb, IL, iaitu kira-kira 105 kilometer ke barat Chicago. Dengan penduduk seramai 44,000, DeKalb adalah masyarakat yang maju yang mempunyai kedua-dua pengaruh bandar dan luar bandar. lokasi ke bandar Chicago dan pinggir bandar sekitarnya menawarkan peluang yang unik untuk budaya, hiburan dan pekerjaan. Banyak program NIU ini dipertingkatkan dengan jarak universiti kepada industri utama dan alumni asas besar di Chicago dan kawasan pinggir bandar; ini memberi peluang untuk latihan dan pengalaman klinikal.

Program Sarjana Muda di NIU

42 jabatan NIU itu dalam masa tujuh kolej menyediakan peluang pembelajaran yang menakjubkan di lebih 100 bidang pengajian. fakulti cemerlang kami akan membantu anda meneroka dan berkembang dalam persekitaran pembelajaran yang menarik - di mana tangan-pada pengalaman melengkapi pengajaran bilik darjah. Kami menawarkan 56 jurusan dengan 90 penekanan, 73 kanak-kanak dan tujuh program pra-profesional di Kolej Teknologi Kejuruteraan Perniagaan, Pendidikan, Kejuruteraan dan Kesihatan dan Sains Kemanusiaan, Liberal Arts and Sciences, dan Seni lakon dan Visual.

College of Business

Perakaunan pentadbiran perniagaan KEWANGAN

Kolej Kejuruteraan dan Teknologi Kejuruteraan

Kejuruteraan Elektrik Industri & Systems Kejuruteraan mekanikal

College of Liberal Arts & Sciences

Sains Komputer Sains matematik Jabatan Sains Biologi

Kolej Seni dan Visual

Pendekatan berpusatkan pelajar kepada Pendidikan

NIU adalah tempat di mana pelajar datang untuk jenis pendekatan berpusatkan pelajar dengan pendidikan yang membantu mereka menjalin kehidupan yang di kampus yang unik disesuaikan dengan keperluan dan kepentingan mereka. fakulti yang cemerlang akan membantu pelajar meneroka dan berkembang dalam persekitaran pembelajaran yang menarik - di mana tangan-pada pengalaman melengkapi pengajaran bilik darjah. Fakulti dan kakitangan penasihat terdapat di setiap kolej dan jabatan untuk membantu pelajar memilih utama, mereka bentuk program pengajian, memetakan jadual, perkembangan akademik dan menjelaskan matlamat kerjaya.

Melalui latihan, penyelidikan, belajar di luar negara, lebih 300 pertubuhan pelajar dan banyak lagi, fakulti dan kakitangan NIU bekerja keras untuk menyediakan anda dengan peluang-peluang yang mengubah hidup. Kerana hubungan pembelajaran dengan pelajar membentuk dengan fakulti dan kakitangan, ia adalah satu pendekatan yang akhirnya menyebabkan kejayaan kerjaya apabila mereka meninggalkan kampus kami.

Pilihan Perumahan & Keselamatan Kampus

Pelajar boleh memilih daripada pelbagai pilihan kampus hidup pada- dan pesisir, yang disesuaikan dengan gaya hidup anda dan memaksimumkan pengalaman pendidikan dan sosial. dewan kediaman rumah NIU ke atas 5,000 pelajar NIU setiap tahun. Hidup di kampus menyediakan banyak peluang untuk bertemu orang dari budaya yang berbeza, negara-negara, dan latar belakang etnik.

NIU komited untuk mengekalkan kampus selamat dan sihat untuk pelajarnya. Kami menawarkan pelbagai perkhidmatan yang direka untuk membantu anda kekal selamat. Sebagai contoh, Selamat Line Huskie perkhidmatan ulang-alik pada waktu lewat malam selepas Bus Line Huskie berhenti berjalan. Perkhidmatan percuma ini disediakan untuk pelajar NIU, fakulti dan kakitangan serta ahli-ahli masyarakat yang kurang upaya. keselamatan pelajar adalah tumpuan kami.

Akreditasi dan Gabungan

Pentauliahan

Pendidikan NIU adalah nasional diiktiraf dalam kualiti, nasional kedudukan nilai dan bertujuan untuk menyediakan anda dengan peribadi, kerjaya dan kejayaan hidup.

Di peringkat kebangsaan Universiti Bertauliah: Suruhanjaya Pengajian Tinggi (HLC) daripada Central Persatuan North Kolej dan Sekolah. Akreditasi oleh HLC adalah salah satu cara NIU kepada umum menunjukkan komitmennya kepada kualiti dan kesediaan yang akan diadakan secara luaran bertanggungjawab kepada mereka universiti pelayan.

Program nasional Bertauliah: NIU diiktiraf dalam perniagaan, kejuruteraan, kejururawatan, visual dan seni persembahan, dan semua program pensijilan guru (antara lain), untuk memenuhi standard kualiti akademik dan ketegasan.

Kedudukan

US News & World Report

Top Public Schools: NIU pangkat di 125 bahagian Top National Universities: NIU pangkat dalam 200 teratas Best Business Schools 2016: Kolej NIU ini Perniagaan ini di peringkat kebangsaan yang diiktiraf di kalangan akademik dan industri untuk pengajaran, penyelidikan dan perkhidmatan awam. program ijazah pertama pangkat di suku atas (24%) daripada sekolah-sekolah perniagaan terbaik daripada hampir 550 program perniagaan yang diiktiraf layak AACSB. Kurang daripada 4 peratus daripada kolej perniagaan di seluruh dunia telah mendapat AACSB akreditasi, kelayakan tertinggi kecemerlangan program perniagaan Kolej Terbaik 2016: NIU pangkat dalam 50 teratas bagi Program Kejuruteraan Sarjana Muda itu. Di Kolej Kejuruteraan dan Teknologi Kejuruteraan, program-program sarjana muda dalam bidang kejuruteraan elektrik, kejuruteraan industri dan kejuruteraan sistem, dan mekanikal diiktiraf oleh Akreditasi Suruhanjaya Engineering Lembaga Akreditasi Kejuruteraan dan Teknologi (ABET). Dalam program teknologi, penekanan dalam teknologi kejuruteraan elektrik dan teknologi kejuruteraan pembuatan diiktiraf oleh Teknologi Akreditasi Suruhanjaya ABET, dan penekanan dalam pengurusan industri dan teknologi yang diiktiraf oleh Persatuan Teknologi, Pengurusan dan Kejuruteraan Gunaan (ATMAE). Top Universities Pemberian American Chemical Society (ACS) ACS disahkan Ijazah Sarjana Muda. Jabatan NIU Kimia dan Biokimia merupakan antara universiti terbaik untuk bilangan ijazah sarjana muda ACS disahkan yang dianugerahkan. Dalam Kolej Seni dan Visual, program-program dalam seni, muzik, dan seni teater yang diiktiraf, masing-masing, oleh Persatuan Kebangsaan Sekolah Seni dan Reka Bentuk (NASAD), Persatuan Kebangsaan Sekolah Muzik (NASM), dan Persatuan Kebangsaan Sekolah Theatre (Nast).

Akademik Tahun

Tahun akademik terdiri daripada dua semester kira-kira 16 minggu setiap satu, dan sesi musim panas sekiranya ada. pelajar antarabangsa yang baru boleh memilih untuk memulakan di NIU sama ada dalam Fall / Ogos atau Spring / Januari semester.

This school offers programs in:
  • English

Lihat BAs » Lihat BScs »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

Sarjana Muda Seni Halus

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat DeKalb

Dilihat dalam konteks pendidikan seni liberal penting, matlamat utama program ini adalah untuk menyediakan pelakon, pereka, juruteknik dan penari untuk kerjaya profesional dalam bidang yang mereka pilih. Kami mengambil pelajar yang sanggup mengambil risiko, menunjukkan inisiatif dan bertanggungjawab bagi kedalaman mereka sendiri rendaman dalam latihan kami. Kami berminat untuk pelajar yang ingin menerokai satu bentuk seni yang memerlukan seumur hidup dedikasi. [+]

Dilihat dalam konteks pendidikan seni liberal penting, matlamat utama program ini adalah untuk menyediakan pelakon, pereka, juruteknik dan penari untuk kerjaya profesional dalam bidang yang mereka pilih. Kami mengambil pelajar yang sanggup mengambil risiko, menunjukkan inisiatif dan bertanggungjawab bagi kedalaman mereka sendiri rendaman dalam latihan kami. Kami berminat untuk pelajar yang ingin menerokai satu bentuk seni yang memerlukan seumur hidup dedikasi.

Sarjana Muda Seni Halus Penekanan - Pemangku

Semua pelajar diterima oleh kejayaan menyiapkan uji bakat dan temuduga untuk memulakan program ini dan dinilai setiap tahun untuk mengekalkan kedudukan mereka. Program ini menawarkan latihan intensif dengan pendekatan peribadi yang bertujuan untuk memastikan graduan bersedia untuk permintaan seni dan perniagaan sesuatu kerjaya lakonan.... [-]


BSc

Sarjana muda atau sains dalam bidang ekonomi

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat DeKalb

Pelajar yang mempunyai kepentingan dalam membantu menyelesaikan masalah dan pelajar masyarakat yang mempunyai kepentingan dalam perniagaan akan menikmati ekonomi sebagai yang utama. Ekonomi adalah satu-satunya sains sosial dengan tetap agensi kerajaan persekutuan sendiri (Majlis Penasihat Ekonomi) dan ia hanya sains sosial di mana Hadiah Nobel diberikan. [+]

Ekonomi adalah sains sosial yang menarik dan menyeronokkan yang mengkaji bagaimana keputusan dibuat untuk memperuntukkan sumber yang terhad. tawaran Ekonomi dengan isu-isu semasa yang penting dengan memberi tumpuan kepada cara yang individu, perniagaan, dan kerajaan membuat pilihan apabila berhadapan dengan belanjawan yang terhad. isu-isu ekonomi seperti pengangguran, pertumbuhan, pencemaran, dan persaingan antarabangsa, isi akhbar dan meresapi politik. Bidang ekonomi juga berkaitan dengan isu-isu peribadi seperti kadar upah, kos sara hidup, dan cukai.

Pelajar yang mempunyai kepentingan dalam membantu menyelesaikan masalah dan pelajar masyarakat yang mempunyai kepentingan dalam perniagaan akan menikmati ekonomi sebagai yang utama. Ekonomi adalah satu-satunya sains sosial dengan tetap agensi kerajaan persekutuan sendiri (Majlis Penasihat Ekonomi) dan ia hanya sains sosial di mana Hadiah Nobel diberikan. ... [-]


Sarjana muda sains dalam bidang kejuruteraan elektrik

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat DeKalb

Jabatan Kejuruteraan Elektrik menawarkan ijazah BS dalam bidang kejuruteraan elektrik yang akan melengkapkan pelajar dengan kemahiran dan pekerjaan kemahiran asas yang diperlukan untuk mereka bentuk, membangun, dan mengendalikan sistem yang menjana dan menggunakan isyarat elektronik. Teknologi ini termasuk jentera, elektronik, komunikasi, dan komputer. [+]

Yang Jabatan Kejuruteraan Elektrik menawarkan ijazah BS dalam bidang kejuruteraan elektrik yang akan melengkapkan pelajar dengan kemahiran dan pekerjaan kemahiran asas yang diperlukan untuk mereka bentuk, membangun, dan mengendalikan sistem yang menjana dan menggunakan isyarat elektronik. Teknologi ini termasuk jentera, elektronik, komunikasi, dan komputer.

Sebagai satu profesion, kejuruteraan elektrik menuntut individu untuk bekerja dengan orang lain dalam menyokong disiplin untuk mencapai matlamat yang sama. Design adalah penting kepada profesion dan disepadukan seluruh kurikulum. Pengalaman reka bentuk disokong oleh konsep yang berkaitan dengan kebolehpercayaan, penyelenggaraan, dan nilai produk. Pelajar digalakkan untuk mendekati isu-isu teknikal pusat dengan peningkatan kesedaran implikasi logistik, etika, dan sosial. Penghormatan terhadap keselamatan orang dan harta adalah penting kurikulum kejuruteraan elektrik.... [-]


Sarjana muda sains dalam bidang kejuruteraan mekanikal

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat DeKalb

Jabatan Kejuruteraan Mekanikal menawarkan kurikulum atas-bahagian yang membawa kepada ijazah BS dalam bidang kejuruteraan mekanikal. Kurikulum ini berdasarkan asas yang kukuh kursus asas dalam bidang sains tulen dan kejuruteraan, dan kursus-kursus profesional dalam bidang kejuruteraan mekanikal. [+]

Yang Jabatan Kejuruteraan Mekanikal menawarkan kurikulum atas-bahagian yang membawa kepada ijazah BS dalam bidang kejuruteraan mekanikal. Kurikulum ini berdasarkan asas yang kukuh kursus asas dalam bidang sains tulen dan kejuruteraan, dan kursus-kursus profesional dalam bidang kejuruteraan mekanikal. Kurikulum ini juga memberikan latar belakang dalam reka bentuk, analisis, pembangunan, dan aplikasi kedua-dua sistem mekanikal yang lengkap dan pelbagai komponen sistem individu dalam pelbagai bidang yang berbeza.

Program ijazah BS ditawarkan oleh Jabatan Kejuruteraan Mekanikal merangkumi banyak bidang, seperti mekanik pepejal, dinamik dan kawalan, mekanik bendalir, termodinamik, haba dan pemindahan jisim, penukaran tenaga, dan pembuatan. latar belakang ini diperkukuhkan dan bersepadu melalui permohonan dalam urutan reka bentuk kejuruteraan dan makmal kursus luas. Jabatan ini mempunyai peralatan penting bagi kajian eksperimen.... [-]


Sarjana muda sains dalam bidang perakaunan

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat DeKalb

Sarjana Muda NIU Sains dalam program Perakaunan menyediakan kajian penting dalam perakaunan. Untuk menyediakan anda untuk banyak peluang yang akan dibuka kepada anda di dunia pantas perniagaan, Jabatan Perakaunan menawarkan anda [+]

NIU ini Sarjana Muda Sains dalam Perakaunan program menyediakan kajian penting dalam perakaunan. Untuk menyediakan anda untuk banyak peluang yang akan dibuka kepada anda di dunia pantas perniagaan, Jabatan Perakaunan menawarkan anda:

Yayasan Perakaunan pepejal Digabungkan dengan Pendidikan Umum berasaskan Broad Kecekapan teknikal Penyelesaian Masalah Berkesan Komunikasi Berkesan Etika Nilai Accounting Professional Penempatan Pekerjaan Cemerlang Perakaunan Pameran Kerjaya Eksklusif untuk Accounting Majors Program Internship Perkhidmatan Kerjaya untuk Pelajar kami & Alumni kami

Profesional sepenuh masa Fakulti Pengajaran Semua Kursus 300- & 400 peringkat fakulti Perakaunan NIU itu sedang di peringkat kebangsaan terkenal dengan kecemerlangan dalam pengajaran, penyelidikan, dan perkhidmatan awam. Semua mempunyai ijazah dari terminal dalam bidang masing-masing dan mempunyai satu atau lebih sijil profesional.... [-]


Sarjana Muda Sains dalam bidang sains biologi

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat DeKalb

Program ini menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam pelbagai bidang biologi dalam kerajaan, pendidikan, dan industri, untuk masuk ke dalam pengajian siswazah dalam disiplin biologi, dan sekolah profesional seperti perubatan, pergigian, perubatan podiatric, optometri, perubatan veterinar, dan farmasi . [+]

Yang Jabatan Sains Biologi menawarkan terkemuka utama kepada Ijazah Sarjana Muda Sains.

Program ini menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam pelbagai bidang biologi dalam kerajaan, pendidikan, dan industri, untuk masuk ke dalam pengajian siswazah dalam disiplin biologi, dan sekolah profesional seperti perubatan, pergigian, perubatan podiatric, optometri, perubatan veterinar, dan farmasi . Dengan beberapa kerja kursus tambahan dan pengajaran pelajar, pelajar juga boleh disahkan untuk mengajar di sekolah menengah dan peringkat sekolah tinggi (Biologi dan Sains General).

Kursus di Jabatan

Sila ambil perhatian maklumat corequisite dalam kursus-kursus di bawah.

BIOS 208 - Asas Kredit Biologi Selular: 3 DAN BIOS 210 - Asas Kredit Makmal Biologi Selular: 1 BIOS 209 - Asas Organismal Biologi Kredit: 3 DAN BIOS 211 - Asas Organismal Kredit Biology Laboratory: 1 BIOS 308 - Genetik Kredit: 5 BIOS 494 - Biologi Kredit Penilaian Kanan: 1 Elektif dari kursus sains biologi di peringkat 300 atau 400 (32) elektif Biologi ... [-]