Baca keterangan rasmi

SEJARAH

Apabila anda memasuki kampus Tahlequah Northeastern State University, laluan pejalan kaki berturap terkemuka dari Muskogee Avenue akan membawa anda pada jalan yang merangkumi sejarah dan warisan NSU. Dari arca gangsa Sequoyah, berkata abad ke-19 Cherokee diplomat dan pencipta suku kata Cherokee, untuk menara jam di Seminary Hall yang merupakan simbol institusi ini, anda akan mengambil bahagian dalam satu pengalaman yang sangat unik.

Kembali pada tahun 1846, Northeastern State University diasaskan sebagai Cherokee Negara Female Seminary. Ini link bersejarah kepada Cherokee Nation dan Wilayah India membuat Northeastern institusi tertua pengajian tinggi di Oklahoma.

sejarah kita sebagai institusi negeri mula pada 6 Mac 1909, apabila badan perundangan Oklahoma itu membeli Seminary wanita dan dicipta Northeastern State Normal School, di mana kelas yang pertama telah diadakan pada 14 September 1909. Satu dekad kemudian, NSNS berubah menjadi College Northeastern State guru, yang menawarkan kurikulum empat tahun yang membawa kepada ijazah sarjana muda. The Oklahoma badan perundangan yang dibenarkan menukar nama NSTC ke State College Northeastern pada tahun 1939. Kami menjadi rasmi dikenali sebagai Northeastern State University pada tahun 1985.

Hari ini kita adalah awam institusi empat tahun keempat terbesar Oklahoma dan satu daripada enam institusi serantau ditadbir oleh Sistem University Daerah Oklahoma kapal. Universiti ini menyajikan hab pembelajaran di timur laut Oklahoma dibentuk oleh tiga kampus - kampus utama di Tahlequah dan kampus cawangan di Muskogee dan Broken Arrow - yang bersama-sama berkhidmat hampir 9,000 pelajar setiap tahun.

Misi, Visi dan Nilai

Misi

Ditubuhkan pada warisan pendidikan yang kaya dengan Cherokee Nation, kampus Northeastern State University menyediakan masyarakat yang pelbagai dengan pembelajaran sepanjang hayat melalui pelbagai luas sarjana muda, sarjana dan program ijazah doktor falsafah profesional. Dengan harapan yang tinggi untuk kejayaan pelajar, Universiti menyediakan kualiti pengajaran, kurikulum mencabar, aktiviti penyelidikan dan ilmiah, peluang pembelajaran mendalam dan perkhidmatan kepada masyarakat tempatan dan profesional. fakulti dan kakitangan yang berdedikasi institusi itu menawarkan persekitaran yang berorientasikan perkhidmatan, sokongan pembelajaran di mana pelajar bersedia untuk mencapai kejayaan profesional dan peribadi dalam masyarakat pelbagai budaya dan global.

Misi Focused

Kami memberi kuasa kepada pelajar, fakulti, kakitangan dan masyarakat untuk mencapai potensi penuh intelektual dan manusia mereka dengan mencipta dan mengembangkan budaya pembelajaran, penemuan, dan kepelbagaian.

Visi

Northeastern State University membentuk masa depan rantau sebagai rakan pendidikan pilihan, menetapkan standard kecemerlangan dengan memenuhi keperluan intelek, budaya, sosial dan ekonomi masyarakat yang pelbagai Universiti.

Nilai

Integriti

NSU integriti model melalui tingkah laku yang beretika dan intelektual dan amalan oleh kejujuran memajukan, maruah manusia, dan akauntabiliti.

kerjasama

NSU terlibat dalam kerjasama melalui perkongsian untuk mewujudkan peluang pembelajaran dan menggalakkan kejayaan pendidikan dan ekonomi.

KREATIVITI

NSU pendahuluan kreativiti melalui penerokaan, inovasi, penyelidikan kritikal, dan kebebasan intelektual.

KEPIMPINAN

NSU inspirasi kepimpinan melalui komitmennya untuk menyediakan dan berkhidmat kepada orang lain.

Kecemerlangan

NSU mengejar kecemerlangan dengan terus menambah baik secara individu dan sebagai satu komuniti.

Komunikasi

NSU menyokong komunikasi melalui aliran bebas maklumat dan idea.

Kepelbagaian

NSU menghargai kepelbagaian dan pemberian kuasa dengan mempromosikan hak-hak individu dan akses yang sama kepada pengalaman pendidikan dan pengayaan, menghormati perbezaan budaya, dan memastikan peluang yang sama.

NSU Sekilas Pandang

Pendaftaran

  • Sepenuh masa Sambilan Jumlah

    Sarjana muda 5001 2043 7045

    Graduan 477 755 1231

    Jumlah 5478 2798 8276

Membuka Pendaftaran Laporan untuk Kejatuhan 2015

Program Ijazah

54 Sarjana Muda program / jurusan
24 program Siswazah

Membuka Pendaftaran Laporan untuk Kejatuhan 2015

Profil pelajar

62.7% wanita
37.3% Lelaki
91.9% Oklahoma Penduduk
6.4% lain Amerika Syarikat dan wilayah
50.6% White
19.3% American Indian / Alaska Native
15.7% dua atau lebih kaum
4.0% African American / Black
1.7% Tidak diketahui
4.8% Hispanik
2.0% Asia
1.7% asing bukan pemastautin
0.1% Native Hawaiian / Kepulauan Pasifik

Membuka Pendaftaran Laporan untuk Kejatuhan 2015

Popular Fields paling Pengajian

Pendidikan Rendah
biologi
perakaunan
PERNIAGAAN
psikologi
Keadilan jenayah
Pendidikan Awal Kanak-kanak

Fakulti

51% wanita
49% lelaki
19% Minoriti
53% Dengan ijazah tertinggi dalam bidang

saiz kelas

84% Kelas-kelas Sarjana Muda dengan kurang daripada 30 orang pelajar
97% Kelas-kelas Sarjana Muda dengan kurang daripada 50 orang pelajar

PERUMAHAN

65% bayat New tinggal di kampus
18% Semua mahasiswa tinggal di kampus
Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

BBA

Northeastern State University

The Business Administration utama memberikan latar belakang yang pelbagai dalam pelbagai disiplin yang diperlukan untuk berjaya dalam bidang perniagaan. Pelajar yang ingi ... [+]

The Business Administration utama memberikan latar belakang yang pelbagai dalam pelbagai disiplin yang diperlukan untuk berjaya dalam bidang perniagaan. Pelajar yang ingin mengekalkan pilihan mereka terbuka dan meneroka pelbagai aspek perniagaan perlu memilih dalam bidang Pentadbiran Perniagaan.

Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan Pentadbiran Perniagaan menawarkan anda fleksibiliti yang paling untuk memilih daripada kursus dalam semua bidang fungsian perniagaan. Dengan bimbingan daripada penasihat fakulti, anda menentukan program yang memenuhi keperluan individu anda dan objektif.

Apa Yang Boleh Saya Lakukan Dengan Ijazah Pentadbiran Perniagaan?

JENIS JOBS

Pengurusan Am Pengurusan Jualan Pengurusan Sumber Manusia Pembangunan Dasar Pengurusan Hartanah Pengurusan Perbankan Komersil Pengurusan Operasi Operasi Analisis Penyelidikan: Pengurusan pengeluaran: Bahan Pengurusan: Bekerja sendiri Jualan industri Khidmat Pelanggan Perbankan komersil Harta Tanah / Pengurusan Harta ... [-]
Amerika Syarikat Tahlequah Muskogee Broken Arrow
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Ijazah Sarjana Muda

Northeastern State University

Kewangan utama dibahagikan kepada dua kawasan penekanan: The Penekanan Pengurusan Kewangan dan Penekanan Financial Planning. ... [+]

Kewangan utama dibahagikan kepada dua kawasan penekanan: The Penekanan Pengurusan Kewangan dan Penekanan Financial Planning.

Penekanan Pengurusan Kewangan

Pengurusan Kewangan Penekanan menyediakan pelajar untuk melaksanakan dengan berkesan dalam pelbagai aktiviti pengurusan kewangan. Graduan boleh meneruskan kerjaya dalam perniagaan kecil, pengurusan kewangan korporat, perbankan, insurans, pengurusan pelaburan, hartanah, dan syarikat-syarikat gadai janji. kerja kursus melibatkan kajian instrumen kewangan, amalan kewangan, struktur dan fungsi institusi kewangan, konteks undang-undang dan ekonomi di mana operasi kewangan dijalankan, analisis pelaburan, pengurusan portfolio, ramalan perniagaan dan analisis ekonomi.... [-]

Amerika Syarikat Tahlequah Muskogee Broken Arrow
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Northeastern State University

Perakaunan utama direka untuk orang yang menjadi analitikal dan bertujuan kerjaya yang boleh cawangan ke dalam hampir mana-mana kawasan perniagaan. Kedua-dua bidang penek ... [+]

Perakaunan utama direka untuk orang yang menjadi analitikal dan bertujuan kerjaya yang boleh cawangan ke dalam hampir mana-mana kawasan perniagaan. Kedua-dua bidang penekanan mendahului utama ini graduan ke arah lesen Akauntan Awam Bertauliah (CPA) atau pensijilan Certified Pengurusan Akauntan (CMA).

A CPA bertujuan kerjaya dalam perakaunan awam dengan kerjaya yang terdapat di pengauditan, perundingan, atau penyediaan cukai. Di Negeri Oklahoma, bakal CPAs mesti mempunyai 150 jam kredit akademik sebelum menduduki peperiksaan.

A CMA bertujuan kerjaya dalam sektor korporat yang menyediakan perkhidmatan berkaitan dengan operasi syarikat, termasuk pembangunan penyata kewangan, analisis kos dan operasi. Satu bahagian semakin banyak masa dihabiskan untuk penilaian dan analisis maklumat kewangan.... [-]

Amerika Syarikat Tahlequah Muskogee Broken Arrow
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Northeastern State University

Alam Sekitar, Kesihatan dan Keselamatan Pengurusan utama adalah program antara disiplin yang direka untuk menyediakan anda untuk kerjaya profesional dalam pelbagai bidang ... [+]

Alam Sekitar, Kesihatan dan Keselamatan Pengurusan utama adalah program antara disiplin yang direka untuk menyediakan anda untuk kerjaya profesional dalam pelbagai bidang termasuk, tetapi tidak terhad kepada: persekutuan, negeri, tempatan, dan kerajaan suku, perundingan, industri, dan syarikat-syarikat milik persendirian lain . Peluang pekerjaan wujud dalam sektor pembuatan, pengeluaran, penjagaan kesihatan, insurans, keselamatan awam, penguatkuasaan undang-undang, pembinaan, kemudahan awam dan swasta, komunikasi, dan industri pengangkutan. Biro Statistik Buruh menganggarkan kira-kira 20% pertumbuhan dalam peluang-peluang pekerjaan dalam bidang ini sejak sepuluh tahun akan datang.

Apakah yang dimaksudkan dengan Alam Sekitar, Kesihatan dan Keselamatan profesional? Walaupun ia sering lebih mudah untuk menentukan peranan seorang peguam, doktor atau guru; fungsi alam sekitar, kesihatan dan keselamatan membuat persembahan profesional sama penting kepada masyarakat. Sebagai, kesihatan dan keselamatan profesional alam sekitar melibatkan melindungi tenaga kerja Amerika, orang ramai dan alam sekitar daripada kecederaan, penyakit dan kerosakan. Dalam era kemajuan teknologi dan sains, alam sekitar, kesihatan dan pengurusan keselamatan telah menjadi salah satu pilihan kerjaya yang paling mencabar dan bermanfaat.... [-]

Amerika Syarikat Tahlequah Muskogee Broken Arrow
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 cari doktor jurisprudens anda
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Northeastern State University

Apabila orang mendengar pemasaran Firman, mereka secara automatik berfikir pengiklanan dan jualan, tetapi pemasaran adalah lebih daripada itu. Marketing bermula dengan an ... [+]

Apabila orang mendengar pemasaran Firman, mereka secara automatik berfikir pengiklanan dan jualan, tetapi pemasaran adalah lebih daripada itu. Marketing bermula dengan anda. Anda pengguna, dan anda mempunyai keinginan dan keperluan. Marketing mencari keluar pengguna mahu dan perlu dalam usaha untuk membangunkan produk yang memenuhi keperluan tersebut. Kemudian, dan hanya kemudian, melakukan pengiklanan dan jualan masukkan gambar, dan bagi tujuan memaklumkan anda, pengguna, tentang produk atau perkhidmatan yang dapat memenuhi keperluan anda atau memenuhi kehendak anda.

Dan ada lagi. Perniagaan-ke-perniagaan pemasaran boleh beroperasi secara besar-besaran. A pemasar B2B boleh membantu menyediakan klip kertas untuk sebuah kedai bekalan pejabat, pesawat jet kepada syarikat penerbangan atau loji tenaga kepada negara.... [-]

Amerika Syarikat Tahlequah Muskogee Broken Arrow
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Northeastern State University

Ditawarkan sebagai Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan atau Ijazah Sarjana Muda Teknologi, Pengurusan Rantaian Bekalan menyediakan anda untuk kedudukan yang dinami ... [+]

Ditawarkan sebagai Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan atau Ijazah Sarjana Muda Teknologi, Pengurusan Rantaian Bekalan menyediakan anda untuk kedudukan yang dinamik dalam ekonomi global yang pesat berubah.

Dengan tanggungjawab yang terdiri daripada membeli bahan-bahan mentah untuk mengedarkan produk siap, pengurus rantaian bekalan perlu untuk mengawal kos dan meningkatkan kualiti di samping memastikan apa yang mereka lakukan adalah menguntungkan. Dan mereka perlu dapat bekerja dengan semua jenis jabatan yang berlainan dalam sesebuah organisasi dan juga dengan organisasi yang berbeza di luar.

Banyak organisasi tadi belajar bagaimana kritikal baik pengurusan rantaian bekalan adalah dan mereka berebut-rebut untuk mencari profesional terlatih untuk menyelia apa yang semakin menjadi satu bahagian penting dalam perniagaan.... [-]

Amerika Syarikat Tahlequah Muskogee Broken Arrow
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Northeastern State University

Semua jurusan Pendidikan Awal Kanak-kanak mesti melengkapkan 4 x 12 keperluan. Pelajar akan melengkapkan 12 jam dalam 4 perkara: Communication Arts, Sains Sosial, Matema ... [+]

Choice Smart adalah program model yang dibangunkan oleh Northeastern State University. Unik logo dicampur warna dan slogan Choice Smart mewakili komitmen di pihak NSU dan menyertai kolej dua tahun untuk membantu pelajar membuat peralihan yang lancar dari memperoleh ijazah bersekutu untuk mencapai ijazah empat tahun dalam program pilihan mereka.

Pelajar yang ingin melanjutkan Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Pendidikan Awal Kanak-kanak mesti memenuhi syarat-syarat berikut: Pelajar akan melengkapkan sekurang-kurangnya 45 jam dan mempunyai 2.75 keseluruhan Gred Purata; SEMUA berpotensi jurusan pendidikan guru perlu menunjukkan pengesahan bahawa mereka telah diambil, atau berdaftar untuk mengambil, Pendidikan Test Oklahoma Am (OGET) apabila mereka memulakan kelas dalam urutan Pendidikan Profesional NSU ini. Pelajar boleh melengkapkan memuat Ahli Bersekutu Sains atau Sastera. Dalam ijazah Associate mereka, pelajar perlu melengkapkan prasyarat yang diperlukan untuk utama mereka.... [-]

Amerika Syarikat Tahlequah Muskogee Broken Arrow
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu