Nueta Hidatsa Sahnish College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

The Nueta Hidatsa Sahnish College telah diberikan akreditasi berterusan pada 12 Julai 2006, oleh Suruhanjaya ke atas Institusi Pengajian Tinggi Persatuan Tengah Utara Kolej dan Sekolah.

Maklumat Am

The Nueta Hidatsa Sahnish College (NHSC) adalah mengikut suku kaum yang disewa oleh Tiga Suku Gabungan ibu pejabat Tempahan Fort Berthold di New Town, North Dakota. NHSC adalah mengikut suku kaum dikawal oleh Lembaga Pengarah yang terdiri daripada tujuh orang ahli yang dilantik oleh enam anggota segmen majlis dan satu pengerusi puak. Asalnya dinamakan Fort Berthold Kolej Komuniti, ia ditubuhkan 2 Mei 1973, sebagai agensi yang bertanggungjawab untuk pendidikan tinggi di Fort Tempahan Berthold. Pada 27 Mac 2015 Tiga Suku Gabungan Majlis Perniagaan menandatangani resolusi menukar nama kolej untuk Nueta Hidatsa Sahnish College. Tiga Suku Affiliated menyokong konsep bahawa institusi pengajian tinggi setempat yang diperlukan untuk melatih ahli-ahli puak dan bertindak sebagai pengaruh yang positif dalam mengekalkan budaya Suku Kaum. Satu jawatankuasa pemandu telah dilantik untuk menyelia operasi permulaan Pejabat Kolej. Jawatankuasa ini telah digantikan oleh pemilihan Lembaga Pengarah pada tahun 1974.

Kelas-kelas yang pertama ditawarkan di NHSC adalah pada asas lanjutan dengan menyelaras institusi yang diiktiraf. Perjanjian artikulasi dibuat pada mulanya bersama-sama dengan Universiti Mary, Bismarck, ND; Minot State College, Minot, ND; dan Universiti North Dakota, Williston Center, Williston, ND. Kolej meneruskan untuk membangunkan model perancangan jarak jauh. Perancangan ini membawa kepada pembangunan rangka kerja bagi menjalankan misi dan matlamat College, dan juga dalam peningkatan perkhidmatan pendidikan dan vokasional dalam masyarakat di seluruh Rizab.

Nueta Hidatsa Sahnish College telah diberikan akreditasi pada 12 Februari 1988, melalui Persatuan North Central Sekolah dan Kolej. Pada 12 Julai, 2006, Nueta Hidatsa Sahnish College telah diberikan terus akreditasi 10 tahun melalui Suruhanjaya Pengajian Tinggi (HLC) dan akan menjadi tuan rumah penegasan semula seterusnya membuatkan akreditasi dalam 2017-18. Kolej ini juga merupakan salah satu tiga puluh empat kolej puak diberikan 1994 status Tanah Geran Institution. The Nueta Hidatsa Sahnish College juga ahli American Indian Tinggi Consortium (AIHEC). Pada 25 Februari, 2011, Tindakan institusi HLC ini Council (IAC) mengundi untuk melanjutkan Akreditasi Kolej untuk memasukkan Sarjana Muda Ijazah Sains dalam Pendidikan Asas dan Sains Alam Sekitar dan Ijazah Sarjana Muda Sastera dalam Pengajian asli Amerika, membuat NHSC Institusi Empat Tahun.

Pendidikan Tujuan Falsafah

Kami percaya bahawa Nueta Hidatsa Sahnish College bertujuan untuk: Meningkatkan kualiti hidup bagi Mandan, Hidatsa dan Arikara Negara

Menawarkan peluang untuk peningkatan kesejahteraan ekonomi dan kualiti hidup kita. 10 Memulakan dan melaksanakan idea-idea baru atau inovatif untuk kepentingan puak, termasuk kepimpinan dan latihan.

Membina identiti yang kukuh yang positif dari Tiga Suku Anak

A pembina rakyat dan masyarakat daripada Mandan, Hidatsa dan Arikara Negara Mengintegrasikan Tiga Suku Gabungan budaya, tradisi dan bahasa, dalam semua aktiviti akademik dan sosial memberi kuasa kepada rakyat. Satu tempat di mana semua orang datang pertama bagi keperluan pendidikan mereka.

Memastikan pembangunan warganegara yang global dengan menyediakan latihan dan kepimpinan yang diperlukan

Menggunakan seni teknologi untuk menyampaikan kursus. Sediakan global untuk menangani kesan budaya lain, ekonomi, persekitaran dan tindakan. Membangunkan dan menggunakan sumber-sumber yang sedia ada untuk pembangunan selanjutnya kakitangan / fakulti dan Lembaga Pengarah.

Membangunkan institusi kewangan yang kukuh, yang memenuhi keperluan pelajar dengan menyediakan persekitaran pembelajaran yang selamat, yang menggalakkan kurikulum / program berkenaan kepelbagaian dan.

Menyediakan suasana yang penyayang dan memupuk, yang memenuhi keperluan semua pelajar. Menggunakan pelbagai kaedah pengajaran dan teknik untuk pelbagai gaya pembelajaran. Menawarkan peluang peningkatan diri di samping mengekalkan budaya Mandan, Hidatsa dan Arikara Nation. Memilih dan membangunkan fakulti yang beriman kepada visi dan misi Kolej. Menyediakan penilaian berterusan

kaedah o Pengajaran / Kurikulum keperluan / Komuniti dan trend untuk menentukan program kursus dan korban, rekreasi, sukan, penjagaan anak, perumahan pelajar.

Menggalakkan keperluan untuk menyuarakan pendapat bermaklumat untuk membuat perubahan positif. Menjadi pemimpin di kalangan kolej mengikut suku kaum dikawal, menyediakan kualiti tertinggi perkhidmatan budaya, akademik, dan pelajar.

Misi

The Nueta Hidatsa Sahnish College akan menyediakan Kualiti Kebudayaan, Akademik, dan Pendidikan Vokasional dan Perkhidmatan untuk Mandan, Hidatsa dan Arikara Negara

Visi

Mandan, Hidatsa dan Arikara Negara Nueta Hidatsa Sahnish College: Kehadiran dinamik yang memelihara masa lalu kita dan menyediakan kita untuk masa depan

Nilai

Nilai-nilai yang Nueta Hidatsa Sahnish Kolej digambarkan melalui persinggahan bumi, yang merupakan rumah bersama kepada Nueta, Hidatsa, dan orang Sahnish. Perpaduan, yang merupakan nilai utama, terletak di tengah-tengah (api lubang), yang selebihnya dari nilai-nilai membina sekitar. Kerohanian, People, Kebudayaan, dan masa depan adalah empat domain diwakili oleh empat jawatan utama. Luar dua belas jawatan mewakili nilai-nilai dalam setiap satu daripada empat domain.

Kebebasan Akademik

Nueta Hidatsa Sahnish College komited untuk pemikiran intelektual dan mengejar. Kolej ini menggalakkan fakulti untuk memperkenalkan pelajar dengan tempat luas dan pelbagai pandangan dan penyelidikan. Rukun tertentu sebagai sebahagian daripada tradisi asli Amerika kolej, diakui akan dinyatakan sebagai sebahagian daripada kurikulum dan boleh diterima sekiranya berpatutan. Pada setiap masa, ahli-ahli fakulti yang perlu menggunakan pertimbangan yang baik, menghormati hak orang lain untuk meluahkan idea dan pendapat dan memastikan kebebasan yang sama diperluaskan kepada pelajar-pelajar dan rakan sekerja.

Kemasukan Maklumat dan Polisi

Kemasukan:

Nueta Hidatsa Sahnish College melanggan kepada Terbuka Dasar Kemasukan Pintu. Mana-mana orang yang merupakan seorang graduan sekolah tinggi yang diiktiraf atau yang mempunyai atau Pembangunan Pendidikan Umum (GED®) Sijil beliau boleh diterima masuk ke NHSC. Kemasukan ke NHSC tidak menjamin kemasukan ke mana-mana kursus pengajian tertentu. Beberapa program mempunyai syarat kemasukan kolej di luar standard yang mesti dipenuhi.

Prosedur:

Perkara-perkara berikut diperlukan untuk Kemasukan ke NHSC:

Permohonan Kemasukan Salinan rasmi transkrip sekolah tinggi atau sijil GED atau GED transkrip A Free Permohonan yang lengkap untuk Bantuan Mahasiswa Persekutuan (FAFSA) Salinan Lesen Memandu, ID Negeri, atau kad Keselamatan Sosial Semua pelajar asli Amerika mendaftar dalam suku persekutuan diiktiraf perlu mengemukakan pengesahan rasmi pendaftaran puak Jika berkenaan, pelajar asli Amerika tidak mendaftar dalam satu suku persekutuan diiktiraf perlu mengemukakan pengesahan rasmi pendaftaran puak daripada salah satu daripada ibu bapa mereka Pelajar mesti mempunyai co rasmi y transkrip mereka (s) dari kolej sebelum ini dihadiri (s) dihantar terus ke pejabat Pendaftar di NHSC Pelajar baru dan pemindahan perlu mengambil peperiksaan dan mengemukakan skor ujian untuk penempatan ke dalam Matematik dan Bahasa Inggeris Pelajar kredit Dual perlu mengemukakan Du bentuk l kredit yang mereka terima daripada sekolah tinggi mereka bagi setiap kursus Bukan warganegara Amerika Syarikat perlu menyediakan dokumen untuk mengesahkan bahawa mereka layak bukan warganegara

Adalah menjadi tanggungjawab pelajar untuk memastikan semua dokumen yang diterima. Memegang A akan diberi kepada rekod akademik pelajar jika semua dokumen tidak ada di dalam fail / beliau pada akhir 6 minggu pertama semester. Pelajar tidak akan dibenarkan untuk mendaftar sekali lagi sehingga semua dokumen dikemukakan. Bantuan kewangan juga boleh ditangguhkan jika dokumen tidak diserahkan sebelum bantuan kewangan pembayaran.

Kewangan Maklumat Bantuan Kewangan dan Dasar

The Nueta Hidatsa Pejabat Sahnish Kolej Pelajar Bantuan Kewangan menyediakan bantuan kepada pelajar dalam mendapatkan sumber yang mencukupi untuk menghadiri NHSC. Pelbagai program boleh didapati Semua pelajar perlu memohon bantuan kewangan.

Jenis-jenis bantuan Kewangan Boleh Didapati

477 Demonstrasi Projek

Amerika Tabung Indian College: www.collegefund.org
North Dakota Pelajar Bantuan Geran Kewangan (SSIG)
Tiga Suku Gabungan Program Pengajian Tinggi
Tiga Suku Affiliated Akta Job Training Perkongsian (477)
Manfaat Veteran
Pemulihan Vokasional
Dana Tajuk IV Memperoleh dan belum diperolehi

Biasiswa lain boleh didapati di Nueta Hidatsa Sahnish College.

Lokasi

Bandar baru

Alamat
Nueta Hidatsa Sahnish College
PO Box 490/220 8th Ave N

58763 Bandar baru, Utara Dakota, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami