Monmouth College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Monmouth College adalah kolej seni liberal swasta, terpilih, kediaman, kebangsaan, menawarkan jurusan dalam sains semula jadi, sains sosial, seni dan kemanusiaan, serta penasihat akademik yang cemerlang, kelas-kelas gaya kecil, pelbagai latihan dan peluang belajar di luar negara, dan pengalaman penyelidikan musim panas kepada pelajar yang bijak, berorientasi intelektual dan bercita-cita tinggi.

 • Lokasi: Monmouth, Illinois, penduduk 9,091
 • Bandar Terdekat: Quad Cities-Rock Island, Moline, dan East Moline, Ill .; Davenport dan Bettendorf, Iowa- (45 batu); Peoria (65 batu)
 • Pendaftaran: 1,000 pelajar dari 22 negara
 • Demografi: 50% lelaki, 50% wanita; 91% tinggal di kampus; 35% minoriti Amerika dan pelajar antarabangsa
 • Kalendar: Semester (dua syarat 17 minggu dan 2 Syarat Skotlandia 2 minggu)
 • Bidang Pengajian: 35 jurusan, 42 orang di bawah umur, 17 trek pra-profesional
 • Ijazah Sarjana Muda: Sarjana Muda Sastera
 • Nisbah Pelajar / Fakulti: 10: 1
 • Saiz Kelas Purata: 13 (79% daripada kelas mempunyai kurang daripada 20 pelajar)
 • Kampus: 112 ekar, termasuk taman seluas 33 ekar / taman sukan dan taman pendidikan 6 ekar
 • Gabungan

Kolej yang dipilih secara nasional

Ditubuhkan pada tahun 1853 oleh pelopor Presbyterian Scotch-Ireland, Monmouth adalah sebuah universiti peringkat tinggi, kediaman, dan seni liberal. Kolej ini meraikan sejarahnya sebagai kolej swasta yang luar biasa yang khusus untuk kecemerlangan pendidikan sarjana muda.

Percaya bahawa kesempatan pendidikan yang sama harus diberikan kepada semua yang dapat bermanfaat, pengasas Monmouth mengabaikan konvensi yang terkenal dengan bebas mengaku wanita dan pelajar warna. Di kampus Monmouth, dua daripada persaudaraan terawal dan paling terkenal untuk wanita, Pi Beta Phi dan Kappa Kappa Gamma, ditubuhkan. Monmouth mempunyai sejarah ketenteraan yang cemerlang, mengira empat penerima Medal of Honor di kalangan alumninya. Ia menghormati semangat para pengasasnya melalui kumpulan poket yang memenangi anugerah, tartan berdaftar, dan tradisi sukan yang memenangi Skuad Pertempuran.

Sebagai komuniti pelajar, Monmouth berusaha untuk mewujudkan dan mengekalkan persekitaran yang berpusatkan nilai, mencabar intelektual, estetika yang memberi inspirasi, dan budaya yang pelbagai. Kolej ini mengintegrasikan program pendidikan umum selama empat tahun dengan kajian mendalam dalam pelbagai aktiviti kokurikulum yang utama dan kaya untuk memupuk penemuan hubungan antara disiplin dan pola makna yang lebih besar. Melalui pengalaman ini, pelajar Monmouth meneroka pelbagai perspektif mengenai keadaan manusia dan menyediakan diri mereka untuk kehidupan peribadi dan profesional yang kaya - untuk kepimpinan, kewarganegaraan, dan perkhidmatan dalam konteks global.

Melalui pemerhatian dan penyertaan, Kolej ini bertujuan untuk memperdalam pemahaman dan penghargaan pelajar terhadap ketegangan kreatif yang wujud di antara prinsip-prinsip demokrasi, pluralisme, kesamarataan, dan kebebasan di negara ini dan seterusnya.111248_MonmouthSign.jpg

Kenyataan Misi

Sebagai kolej seni liberal sarjana muda, kami menyedari hubungan rapat antara fakulti dan pelajar menjadi asas kepada persekitaran pembelajaran kami.

Sebagai komuniti pelajar, kami berusaha untuk mewujudkan dan mengekalkan persekitaran yang berpusatkan nilai, mencabar intelektual, estetika yang memberi inspirasi, dan pelbagai budaya, dan kami memegang sebagai pusat komitmen kami untuk pendidikan seni liberal dan satu sama lain.

Kami mengintegrasikan program pendidikan umum selama empat tahun dengan kajian mendalam dalam pelbagai aktiviti kokurikulum yang utama dan kaya untuk memupuk penemuan hubungan antara disiplin dan pola makna yang lebih besar. Melalui pengalaman ini, kami membantu pelajar kami meneroka pelbagai perspektif mengenai keadaan manusia dan menyediakan diri mereka untuk kehidupan peribadi dan profesional yang kaya-untuk kepimpinan, kewarganegaraan, dan perkhidmatan dalam konteks global.

Monmouth College ditubuhkan pada tahun 1853 oleh perintis Presbyterians. Sebagai komuniti kampus, kita menghormati warisan dan nilai kepelbagaian agama ketika kita meneroka dimensi rohani kewujudan manusia dan hubungan antara iman dan pengetahuan.

Sebagai pemerhati dan peserta, kami berusaha untuk memperdalam pemahaman dan penghargaan kami terhadap ketegangan kreatif yang wujud di antara prinsip-prinsip demokrasi, pluralisme, kesaksamaan, dan kebebasan di negara kita dan seterusnya.

Kenyataan Maksud

Sebagai institusi seni liberal sarjana, Monmouth College wujud untuk:

 1. Sediakan pelajar untuk kehidupan peribadi dan profesional yang kaya.
 2. Sediakan pelajar untuk kedudukan kepimpinan, perkhidmatan, dan kewarganegaraan dalam konteks global.
 3. Menggalakkan kesedaran dan penerokaan prinsip kadang-kadang bercanggah yang ada dalam demokrasi, pluralisme, kesamarataan, dan kebebasan.
 4. Mewujudkan dan mengekalkan persekitaran pembelajaran yang berpusatkan nilai, mencabar intelektual, estetika yang memberi inspirasi dan pelbagai budaya. Ini termasuk:
  1. Menyediakan pelajar dengan program pendidikan umum empat tahun, kajian mendalam di sekolah utama, dan pelbagai aktiviti kokurikulum.
  2. Membina penemuan hubungan antara disiplin dan pola makna yang lebih besar.
  3. Mempromosikan pemahaman tentang sistem nilai yang dibentuk oleh pengalaman individu dan kolektif.
 5. Terokai dimensi rohani kewujudan manusia dan hubungan antara iman dan pengetahuan.
 6. Memperkenalkan pelajar kepada pelbagai perspektif tentang keadaan manusia dan mempromosikan kesedaran diri terhadap perspektif global baik melalui kurikulum dan kehidupan kampus.
 7. Menggalakkan dan mempromosikan siasatan intelektual dan analisis kritikal melalui hubungan bimbingan yang dicirikan oleh perhatian individu.
 8. Membangun kreativiti dan kemahiran dalam komunikasi bertulis dan lisan dan ungkapan artistik.
 9. Memahami kaedah siasatan dan ekspresi dalam seni, kemanusiaan, sains, dan sains sosial.

Lokasi

Monmouth

Alamat
East Broadway,700
61462 Monmouth, Illinois, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami