Baca keterangan rasmi

Monmouth College adalah kolej seni liberal swasta, terpilih, kediaman, kebangsaan, menawarkan jurusan dalam sains semula jadi, sains sosial, seni dan kemanusiaan, serta penasihat akademik yang cemerlang, kelas-kelas gaya kecil, pelbagai latihan dan peluang belajar di luar negara, dan pengalaman penyelidikan musim panas kepada pelajar yang bijak, berorientasi intelektual dan bercita-cita tinggi.

 • Lokasi: Monmouth, Illinois, penduduk 9,091
 • Bandar Terdekat: Quad Cities-Rock Island, Moline, dan East Moline, Ill .; Davenport dan Bettendorf, Iowa- (45 batu); Peoria (65 batu)
 • Pendaftaran: 1,000 pelajar dari 22 negara
 • Demografi: 50% lelaki, 50% wanita; 91% tinggal di kampus; 35% minoriti Amerika dan pelajar antarabangsa
 • Kalendar: Semester (dua syarat 17 minggu dan 2 Syarat Skotlandia 2 minggu)
 • Bidang Pengajian: 35 jurusan, 42 orang di bawah umur, 17 trek pra-profesional
 • Ijazah Sarjana Muda: Sarjana Muda Sastera
 • Nisbah Pelajar / Fakulti: 10: 1
 • Saiz Kelas Purata: 13 (79% daripada kelas mempunyai kurang daripada 20 pelajar)
 • Kampus: 112 ekar, termasuk taman seluas 33 ekar / taman sukan dan taman pendidikan 6 ekar
 • Gabungan

Kolej yang dipilih secara nasional

Ditubuhkan pada tahun 1853 oleh pelopor Presbyterian Scotch-Ireland, Monmouth adalah sebuah universiti peringkat tinggi, kediaman, dan seni liberal. Kolej ini meraikan sejarahnya sebagai kolej swasta yang luar biasa yang khusus untuk kecemerlangan pendidikan sarjana muda.

Percaya bahawa kesempatan pendidikan yang sama harus diberikan kepada semua yang dapat bermanfaat, pengasas Monmouth mengabaikan konvensi yang terkenal dengan bebas mengaku wanita dan pelajar warna. Di kampus Monmouth, dua daripada persaudaraan terawal dan paling terkenal untuk wanita, Pi Beta Phi dan Kappa Kappa Gamma, ditubuhkan. Monmouth mempunyai sejarah ketenteraan yang cemerlang, mengira empat penerima Medal of Honor di kalangan alumninya. Ia menghormati semangat para pengasasnya melalui kumpulan poket yang memenangi anugerah, tartan berdaftar, dan tradisi sukan yang memenangi Skuad Pertempuran.

Sebagai komuniti pelajar, Monmouth berusaha untuk mewujudkan dan mengekalkan persekitaran yang berpusatkan nilai, mencabar intelektual, estetika yang memberi inspirasi, dan budaya yang pelbagai. Kolej ini mengintegrasikan program pendidikan umum selama empat tahun dengan kajian mendalam dalam pelbagai aktiviti kokurikulum yang utama dan kaya untuk memupuk penemuan hubungan antara disiplin dan pola makna yang lebih besar. Melalui pengalaman ini, pelajar Monmouth meneroka pelbagai perspektif mengenai keadaan manusia dan menyediakan diri mereka untuk kehidupan peribadi dan profesional yang kaya - untuk kepimpinan, kewarganegaraan, dan perkhidmatan dalam konteks global.

Melalui pemerhatian dan penyertaan, Kolej ini bertujuan untuk memperdalam pemahaman dan penghargaan pelajar terhadap ketegangan kreatif yang wujud di antara prinsip-prinsip demokrasi, pluralisme, kesamarataan, dan kebebasan di negara ini dan seterusnya.111248_MonmouthSign.jpg

Kenyataan Misi

Sebagai kolej seni liberal sarjana muda, kami menyedari hubungan rapat antara fakulti dan pelajar menjadi asas kepada persekitaran pembelajaran kami.

Sebagai komuniti pelajar, kami berusaha untuk mewujudkan dan mengekalkan persekitaran yang berpusatkan nilai, mencabar intelektual, estetika yang memberi inspirasi, dan pelbagai budaya, dan kami memegang sebagai pusat komitmen kami untuk pendidikan seni liberal dan satu sama lain.

Kami mengintegrasikan program pendidikan umum selama empat tahun dengan kajian mendalam dalam pelbagai aktiviti kokurikulum yang utama dan kaya untuk memupuk penemuan hubungan antara disiplin dan pola makna yang lebih besar. Melalui pengalaman ini, kami membantu pelajar kami meneroka pelbagai perspektif mengenai keadaan manusia dan menyediakan diri mereka untuk kehidupan peribadi dan profesional yang kaya-untuk kepimpinan, kewarganegaraan, dan perkhidmatan dalam konteks global.

Monmouth College ditubuhkan pada tahun 1853 oleh perintis Presbyterians. Sebagai komuniti kampus, kita menghormati warisan dan nilai kepelbagaian agama ketika kita meneroka dimensi rohani kewujudan manusia dan hubungan antara iman dan pengetahuan.

Sebagai pemerhati dan peserta, kami berusaha untuk memperdalam pemahaman dan penghargaan kami terhadap ketegangan kreatif yang wujud di antara prinsip-prinsip demokrasi, pluralisme, kesaksamaan, dan kebebasan di negara kita dan seterusnya.

Kenyataan Maksud

Sebagai institusi seni liberal sarjana, Monmouth College wujud untuk:

 1. Sediakan pelajar untuk kehidupan peribadi dan profesional yang kaya.
 2. Sediakan pelajar untuk kedudukan kepimpinan, perkhidmatan, dan kewarganegaraan dalam konteks global.
 3. Menggalakkan kesedaran dan penerokaan prinsip kadang-kadang bercanggah yang ada dalam demokrasi, pluralisme, kesamarataan, dan kebebasan.
 4. Mewujudkan dan mengekalkan persekitaran pembelajaran yang berpusatkan nilai, mencabar intelektual, estetika yang memberi inspirasi dan pelbagai budaya. Ini termasuk:
  1. Menyediakan pelajar dengan program pendidikan umum empat tahun, kajian mendalam di sekolah utama, dan pelbagai aktiviti kokurikulum.
  2. Membina penemuan hubungan antara disiplin dan pola makna yang lebih besar.
  3. Mempromosikan pemahaman tentang sistem nilai yang dibentuk oleh pengalaman individu dan kolektif.
 5. Terokai dimensi rohani kewujudan manusia dan hubungan antara iman dan pengetahuan.
 6. Memperkenalkan pelajar kepada pelbagai perspektif tentang keadaan manusia dan mempromosikan kesedaran diri terhadap perspektif global baik melalui kurikulum dan kehidupan kampus.
 7. Menggalakkan dan mempromosikan siasatan intelektual dan analisis kritikal melalui hubungan bimbingan yang dicirikan oleh perhatian individu.
 8. Membangun kreativiti dan kemahiran dalam komunikasi bertulis dan lisan dan ungkapan artistik.
 9. Memahami kaedah siasatan dan ekspresi dalam seni, kemanusiaan, sains, dan sains sosial.

Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Monmouth College

Kurikulum Biologi menawarkan peluang kepada pelajar memahami struktur dan proses yang mencirikan kehidupan dan menghargai kepelbagaian organisma hidup yang luar biasa. Ke ... [+]

Kurikulum Biologi menawarkan peluang kepada pelajar memahami struktur dan proses yang mencirikan kehidupan dan menghargai kepelbagaian organisma hidup yang luar biasa. Kerja kursus seimbang antara tiga skala organisasi biologi: Sel / Molekul, Fisiologi / Organisme, dan Ekologi / Evolusi.

Komponen penting utama ialah penyelidikan bebas yang membolehkan pelajar menjadi akrab dengan proses sains dengan menyiasat masalah biologi khusus di makmal atau bidang.

Kebanyakan kursus adalah lebih luas daripada kandungan yang intensif, dengan itu menyediakan pelajar yang luas dalam bidang sains biologi secara keseluruhannya. Latihan semacam itu boleh membawa kepada kerja yang lebih khusus seperti sekolah siswazah atau profesional, pekerjaan dalam kerajaan atau industri, atau pengajaran di peringkat menengah atau kolej. Ahli biologi yang graduan kolej seni liberal sering menawarkan majikan yang lebih luas dan prospek yang lebih fleksibel dalam menghampiri masalah.... [-]

Amerika Syarikat Monmouth
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Monmouth College

Pelajar yang berpusat di Psikologi akan belajar memahami penentu biologi, perkembangan, dan sosial tentang tingkah laku manusia dan haiwan. Program kami akan memberikan a ... [+]

Pelajar yang berpusat di Psikologi akan belajar memahami penentu biologi, perkembangan, dan sosial tentang tingkah laku manusia dan haiwan.

Program kami akan memberikan anda alat yang diperlukan untuk berjaya dalam kerjaya masa depan anda dengan menyediakan penglibatan intelektual dan praktikal melalui latihan, penyertaan dalam persidangan, perjalanan, dan peluang penyelidikan. Majoriti psikologi memerlukan sejumlah 9.5 kursus. Kursus dibahagikan kepada tiga kategori: Kursus yang Diperlukan, Kursus Pendiri, dan Kursus Lanjutan.

Program Psikologi Monmouth College menyediakan pelajar dengan tiga pengalaman luas:

Pengalaman Laboratorium Tangan - Siswa akan melengkapkan kaedah penyelidikan dan kelas makmal lanjutan, dan jurusan diperlukan untuk menyelesaikan projek penyelidikan bebas.... [-]

Amerika Syarikat Monmouth
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Monmouth College

Kejuruteraan Dual-Degree adalah cara menggabungkan Kejuruteraan dengan pendidikan seni liberal. Tidak seperti program tradisional di sekolah kejuruteraan, pelajar dwi-ija ... [+]

Kejuruteraan Dual-Degree adalah cara menggabungkan Kejuruteraan dengan pendidikan seni liberal. Tidak seperti program tradisional di sekolah kejuruteraan, pelajar dwi-ijazah menghabiskan masa belajar penting di luar kejuruteraan dan sains semula jadi. Pelajar dwi-ijazah menghabiskan masa belajar dalam bidang seni, kemanusiaan, dan sains sosial serta sains semulajadi. Program dwi-ijazah memberikan para pelajar lebih banyak pilihan secara bebas dan peluang untuk menjadi luas dididik. Menulis dengan baik dan bercakap dengan baik adalah aspek penting dalam program dual-degree di Monmouth College .

Kami percaya bahawa orang yang berpendidikan tinggi lebih bersedia untuk menjalani kehidupan yang memuaskan secara peribadi dan profesional, dan akan menjadi seorang jurutera yang lebih baik. Oleh kerana ramai jurutera bergerak dengan cepat dari melakukan kejuruteraan "tulen" ke dalam mengurus jurutera, pendidikan luas yang mereka terima dalam program dwi-sarjana menyediakan mereka dengan baik untuk masa depan.... [-]

Amerika Syarikat Monmouth
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Monmouth College

Monmouth College mempunyai pendekatan tersendiri untuk mengkaji perdagangan; dengan itu nama Political Economy and Commerce. Program ini ditubuhkan berdasarkan keyakinan ... [+]

Monmouth College mempunyai pendekatan tersendiri untuk mengkaji perdagangan; dengan itu nama Political Economy and Commerce. Program ini ditubuhkan berdasarkan keyakinan dasar bahawa individu terus membangun proses baru yang inovatif untuk menyelesaikan masalah dalam dunia perubahan berterusan yang merangkumi tradisi dan nilai seni liberal yang terbaik.

Pelajar akan belajar untuk memahami analisis spreadsheet, operasi pasaran, konsep asas pemasaran dan keperluan pengurusan, untuk berfungsi dengan berkesan dalam ekonomi global. Perbezaan antara program perniagaan tradisional dan pendekatan Monmouth adalah dramatik. Fokusnya adalah jangka panjang dan bukan jangka pendek. Ia adalah perbezaan antara menguruskan masalah hari ini dan bersedia untuk perubahan esok. Ia lebih daripada sekadar latihan untuk pekerjaan semasa tamat pengajian; ia adalah pendidikan untuk pertumbuhan peribadi dan profesional seumur hidup.... [-]

Amerika Syarikat Monmouth
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Monmouth College

Major Sains Komputer di Monmouth College direka bentuk untuk menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam bidang Sains Komputer dengan menyediakan pendidikan sarjana berkualit ... [+]

Sains Komputer adalah bidang yang berkembang pesat dan sentiasa berubah yang terutama berkaitan dengan reka bentuk dan pembangunan perisian. Kajian dalam bidang Sains Komputer membina kebolehan seseorang untuk berfikir secara logik dan mempromosikan kemahiran menyelesaikan masalah yang sangat baik. Dengan persediaan ini, graduan Sains Komputer terus mendapat permintaan tinggi.

Major Sains Komputer di Monmouth College direka bentuk untuk menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam bidang Sains Komputer dengan menyediakan pendidikan sarjana berkualiti tinggi dalam suasana seni liberal. Matlamat jabatan adalah untuk menyediakan pelajar untuk kedudukan peringkat kemasukan dan juga untuk membantu mereka dalam membina asas pengetahuan yang kukuh yang diperlukan untuk pengajian siswazah dan pembelajaran sepanjang hayat. Kurikulum ini menekankan penyelesaian masalah dan menyediakan pelajar dengan gabungan teori dan pengalaman praktikal serta memperkenalkan isu-isu etika dan sosial yang berkaitan dengan disiplin.... [-]

Amerika Syarikat Monmouth
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Monmouth College

Monmouth College komited untuk mendidik para pemimpin esok. Ijazah Sains Politik melengkapkan pelajar dengan latar belakang yang mereka perlukan untuk menjadi pemimpin ya ... [+]

Monmouth College komited untuk mendidik para pemimpin esok. Ijazah Sains Politik melengkapkan pelajar dengan latar belakang yang mereka perlukan untuk menjadi pemimpin yang berjaya di hampir mana-mana bidang. Sama ada matlamat seseorang adalah sekolah siswazah, kerajaan atau perniagaan, ijazah Sains Politik akan menyediakan alat yang diperlukan untuk pelajar merealisasikan potensi mereka.

Mengkaji Ilmu Politik di Monmouth membantu pelajar menjadi biasa dengan melampaui mata bercakap dangkal dan menganalisis konteks struktur dan sejarah perhubungan kuasa. Dengan menggunakan kedua-dua analisis kuantitatif dan kualitatif, pelajar akan menjadi sarjana seni liberal yang benar dan mendapat pengetahuan luas mengenai kaedah saintifik sosial. Pelajar akan mendapat pemahaman perbandingan mengenai sistem dan ideologi politik dan akan lebih dapat menavigasi masyarakat global kita yang baru. Ini akan memberikan perspektif yang lebih mendalam di sudut dunia mereka sendiri.... [-]

Amerika Syarikat Monmouth
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu