Millikin University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Universiti Millikin!

Millikin adalah bebas, empat tahun universiti yang dibiayai oleh pihak swasta dan mempunyai seramai kira-kira 2,200 pelajar dalam program sarjana muda dan ijazah sarjana tradisional dan bukan tradisional. Terletak di Decatur, Illinois, anda dengan cepat akan mendapati bahawa tandatangan pendidikan Millikin adalah satu pengalaman yang unik yang kita suka untuk memanggil Pembelajaran Prestasi.

Sejak diasaskan lebih daripada 110 tahun yang lalu, Millikin telah beroperasi di bawah falsafah menyediakan pendidikan yang menggabungkan teori dengan amalan. Walaupun ini adalah satu idea yang radikal pada masa itu, kita tahu hari ini bahawa amalan tidak mencukupi.

Pelajar hari ini mesti melaksanakan pengetahuan mereka untuk menjadi benar-benar bersedia untuk kerjaya yang berjaya selepas kolej. Melalui pengalaman yang mengasyikkan seperti latihan, bersama-pengajaran, menjalankan perniagaan, membentangkan penyelidikan pakar, dan membuat persembahan di hadapan penonton - pelajar mencari cara-cara baru untuk hidup daripada pembelajaran mereka dan meraih ganjaran kerja keras mereka.

Keputusan:

Pelajar Millikin lulus dengan pengalaman dan keyakinan untuk berjaya. Pada tahun 2014, 96% daripada graduan mendapat pekerjaan atau kemasukan ke menamatkan pengajian atau sekolah profesional dalam tempoh enam bulan selepas tamat pengajian.

Misi

Untuk menunaikan janji pendidikan Universiti Millikin telah menepati wawasan penubuhannya selama 100 tahun. Pelajar-pelajar kita belajar melalui projek-projek dunia sebenar yang mengukuhkan pengalaman bilik darjah, membantu membangunkan kemahiran praktikal dan daftar tanggungjawab universiti kepada masyarakat. Mereka belajar untuk melihat hubungan dengan disiplin akademik yang lain untuk menunjukkan kepelbagaian pengalaman manusia, interaksi antara teknologi dan masyarakat ... Dan mereka belajar tentang diri mereka dan orang lain, membangunkan menghormati perbezaan dan maruah semua.

Pada Millikin, kami menyediakan pelajar untuk:

Kejayaan profesional Kewarganegaraan demokratik dalam persekitaran global Kehidupan peribadi makna dan nilai

Visi kami

Universiti Millikin adalah pemimpin negara dalam Pembelajaran Prestasi

Nilai-nilai kita

Di Universiti Millikin, kami menghargai:

Komitmen kepada penemuan pengetahuan Perdebatan awam Keghairahan dan semangat Maruah dan menghormati individu A masyarakat yang pelbagai dan inklusif Integriti dan tanggungjawab Kemajuan kebaikan yang lebih besar

Siapakah James Millikin?

James Millikin dilahirkan di Ten Mile, Washington County, Pennsylvania, 2 Ogos 1827, menurut Dr. Penyelidikan Albert Reynolds Taylor, yang mendapati ketidakpastian tentang tarikh yang tepat. Beliau adalah anak kepada Habel dan Nancy (Van Dyke) Millikin, seorang petani sederhana kaya di Barat Pennsylvania. Datuknya berasal dari Ireland sebagai Presbyterian Scotch-Ireland pada tahun 1771. Ibunya yang berasal dari Belanda, yang nenek moyang datang ke Amerika pada abad ketujuh belas. James Millikin kemudiannya menamakan Van Dyke Street di barat laut Decatur dalam maruahnya sekitar tahun 1880.

Tidak banyak yang benar-benar diketahui tentang zaman kanak-kanak. Sebagai anak petani, James membantu memandu kawanan lembu ke New York City. Pada musim luruh tahun 1846, beliau menjadi mahasiswa dalam Washington College (kini Kolej Washington and Jefferson), Washington, Pennsylvania. Ia adalah semasa menghadiri Washington bahawa dia bernazar untuk mengasaskan sebuah institusi pengajian, jika pernah dia dapat, untuk dimuatkan belia untuk pekerjaan.

Mengumpan barat dipanggil James, dan pada tahun 1849 beliau bersama bapanya pada pemacu domba ke dalam Indiana dan sekali lagi pada tahun 1850 untuk Danville, Illinois. Semasa musim sejuk tahun 1850, dia berada di Wabash College, walaupun rekod tidak jelas tentang apa yang dikaji, atau berapa lama. Kembali ke Pennsylvania pada tahun 1851 bagi kambing domba, dia sekali lagi membawa mereka ke Danville dengan rakan kongsi bernama McFarland.

Dalam tahun 1850-an, James terus meningkat domba dan lembu beliau. Beliau menyewa banyak ladang untuk makan rumput dan dipanggil "raja lembu Negeri Prairie." Beliau juga mula membeli hartanah, sebahagian besar daripada domain awam.

Pada tahun 1856, James Millikin tiba di Decatur, di mana beliau terus dalam ternakan dan hartanah urusannya. Pada 1 Januari 1857, beliau berkahwin dengan Anna Bernice Aston, anak perempuan Wahyu Samuel M. Aston, paderi Cumberland Presbyterian Church di Mount Zion sejak 1855. Encik Aston adalah paderi Gereja Presbyterian dalam Ten Mile, Pennsylvania, apabila James adalah remaja awal, dan Anna dan kakaknya Nancy telah mendapat pendidikan di Washington Female Seminary di Washington.

James Millikin memasuki perniagaan perbankan pada tahun 1860, meletakkan papan J. Millikin & Co. di hadapan bangunan yang merupakan bekas rumah kepada Bank Keretapi, yang baru-baru telah gagal. Beliau secara beransur-ansur mengurangkan pegangan ternaknya dan mengabdikan kepentingannya kepada hartanah dan perbankan, dengan beberapa pelaburan ke dalam industri tempatan. Beliau telah membantu dalam organisasi Kesatuan Iron Works, berkhidmat sebagai presiden, dan juga sebagai Decatur Syarikat Arang Batu. Banknya menjadi institusi perbankan yang terbesar di luar Illinois Chicago. Pada tahun 1897, beliau telah menyusun semula bank beliau sebagai Millikin Bank Negara Decatur.

Beliau berkhidmat di pelbagai papan di bandar, termasuk sebagai ahli Lembaga Pengawas dan sebagai Alderman. Walaupun beliau bertanding untuk Negeri Senator, yang tidak percaya bank-bank yang telah terkenal di Barat Tengah mengalahkan dia.

Pada tahun 1876, beliau membina sebuah rumah di Pine dan Barat Jalan Utama di Decatur. Berikutan penubuhan universiti itu, Encik Millikin berterusan dalam perniagaan perbankan sehingga kematiannya pada 2 Mac 1909 di Orlando, Florida.

Puan Millikin meninggal dunia pada 29 Julai 1913. Ke bandar Decatur dia meninggalkan Wakaf awal beliau, Anna B. Millikin Rumah untuk wanita yang berumur, yang telah dianjurkan pada tahun 1879 sebagai 'Sekolah Perindustrian Old Ladies' Girls Home. Dalam wasiat, dia mewariskan rumah dan banyak dia menjadi rumah daripada Institut Seni Decatur, yang dimiliki oleh universiti dan diuruskan bersama oleh universiti dan rakyat Decatur. Beliau telah mengambil bahagian dalam pemilihan warna universiti dan berkhidmat sebagai pengerusi bahagian Dewan Wanita Jawatankuasa Bangunan selepas 7 Julai 1908. Jawatankuasa Fakulti dan Lembaga Pengurus kemudiannya menamakan asrama ini Aston Hall untuk keluarganya. The Millikins meninggal dunia tanpa isu, selain hadiah dermawan ke bandar Decatur.

Visi Millikin ini

Apa James Millikin dibayangkan apabila beliau mengasaskan Universiti Millikin pada tahun 1901 adalah unik: sebuah universiti yang akan memeluk "praktik" sisi belajar bersama-sama dengan "sastera dan klasik;" dan, semasa bergabung dengan Gereja Presbyterian, ia tidak akan menjadi sempit "mazhab" dan akan kekal terbuka kepada semua.

Hasilnya adalah salah satu daripada kecil, universiti pertama di negara ini yang komprehensif yang, satu abad kemudian, mempunyai tiga buah sekolah profesional dan salah satu untuk seni dan sains liberal; sebuah universiti yang bulat mana program-program dalam muzik klasik kuatkanlah kecemerlangan dengan orang-orang dalam bidang perakaunan dan sains kesihatan.

Komitmen kepada Kepelbagaian

Universiti Millikin komited untuk mewujudkan budaya kampus yang menghormati dan menghargai kepelbagaian. Pada Millikin, kepelbagaian dilihat dari segi luas, termasuk bangsa, etnik, status sosio-ekonomi, jantina, kecacatan, negara asal, agama, orientasi seksual, dan umur.

Melalui pengambilan pelbagai pelajar, kakitangan, fakulti dan pentadbir dan dengan mewujudkan persekitaran yang menghargai kepelbagaian, Millikin bertujuan untuk menyediakan satu komuniti pembelajaran yang terlibat di mana kepelbagaian meningkatkan jumlah pengalaman pendidikan. Universiti Millikin komited untuk:

Mewujudkan penduduk kampus yang pelbagai, Memupuk suasana kampus di mana kepelbagaian dihargai, dan Menjana komuniti pembelajaran kampus yang merangkumi kepelbagaian.

Millikin sentiasa membangunkan dasar dan prosedur dan memperuntukkan sumber dengan cara yang konsisten dengan komitmen ini. Adalah menjadi polisi Universiti Millikin untuk memberi peluang sama rata kepada semua orang tanpa perbezaan atau diskriminasi berdasarkan bangsa, etnik, status sosio-ekonomi, jantina, kecacatan, negara asal, agama, orientasi seksual, atau umur.

Universiti Millikin. Di mana pelajar berkembang maju.

Nafsu kami mungkin berbeza, tetapi matlamat kita adalah sama: kejayaan akademik, penyediaan kerjaya, dan pertumbuhan peribadi. Universiti Millikin menyediakan anda dengan alat-alat yang diperlukan untuk berjaya dalam setiap bidang ini.

Jelas sekali ahli akademik adalah penting kepada pengalaman kolej anda, tetapi kolej begitu banyak lebih daripada itu. Kami memahami bahawa anda mempunyai keperluan dan minat yang melanjutkan di luar bilik darjah dan kami komited untuk menyediakan persekitaran yang menyokong yang membantu anda memberi tumpuan kepada apa yang penting.

Dari perumahan kepada pertubuhan-pertubuhan pelajar, dan daripada temu bual olok-olok kepada pasukan sukan antara dinding, Millikin mempunyai pilihan yang akan membuat anda berasa seperti di rumah.

Lokasi

Decatur

Alamat
1184 W. Main St.

62522 Decatur, Illinois, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami