Medgar Evers College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sejarah Medgar Evers College

Medgar Evers College mempunyai perbezaan sebagai yang termuda dari empat tahun kolej kanan di The City University of New York. Pada awal 1960-an, komuniti Central Brooklyn menyedari keperluan dan menyatakan hasrat untuk sebuah kolej awam tempatan. Melalui pelbagai organisasi masyarakat termasuk, tetapi tidak terhad kepada, Perbadanan Pemulihan Bedford-Stuyvesant, Majlis Penyelarasan Brooklyn Tengah, dan NAACP, dan melalui pegawai terpilih tempatan mereka, penduduk Central Brooklyn mendekati Lembaga Pengajian Tinggi Kota New York dengan permintaan ini.

Anggota pelbagai organisasi berasaskan komuniti membentuk Gabungan Bedford-Stuyvesant mengenai Keperluan dan Perkhidmatan Pendidikan, yang berfungsi sebagai wahana utama untuk berinteraksi dengan Dewan Pengajian Tinggi. Setelah banyak perbincangan dan banyak penglibatan oleh penduduk komuniti dan Gabungan, Lembaga Pengajian Tinggi, pada 17 November 1967, "menyetujui penajaan Kolej Komuniti Nombor VII, dengan menunjukkan niat untuk mengakui pelajar pada Kejatuhan tahun l969. "

Pada 13 Februari 1968, Lembaga Pengajian Tinggi mengumumkan bahawa kolej itu akan terletak di kawasan Bedford-Stuyvesant di Brooklyn. Pada 27 Januari 1969, Lembaga Pengarah meluluskan penubuhan "kolej empat tahun pengajian profesional eksperimental yang menawarkan kedua-dua kerjaya dan pindahan ijazah bersekutu dan gelar sarjana muda, yang akan terletak di kawasan Bedford-Stuyvesant di Brooklyn, mengatakan kolej itu akan menjadi ditubuhkan menggantikan Kolej Komuniti VII yang diluluskan sebelumnya tetapi belum dimulakan, dan selanjutnya mengarahkan agar Pelan Induk Universiti Bandaraya dipinda dengan sewajarnya. " Tindakan ini disokong oleh tindakan Bupati pada 20 Mac 1970.

Prosiding Lembaga Pengajian Tinggi pada 14 April 1970, mencerminkan tindakan Lembaga, yang mengubah Pelan Induk 1968 untuk menghapus Kolej Komuniti Nombor Tujuh dan disenaraikan sebagai pengganti di bawah Senior College, "College XVII, Mid-Brooklyn, Kemudahan Awal, Dianggarkan Kos: $ 10,000,000. " Kolej ini ditubuhkan secara rasmi pada 30 Julai 1970, ketika Gabenor Nelson A. Rockefeller menandatangani undang-undang yang menyetujui "penubuhan kolej empat tahun eksperimental kajian profesional yang menawarkan kedua-dua kerjaya dan pindahan gelar bersekutu dan gelar sarjana muda."

Akhirnya, pada 28 September 1970, Lembaga Pengajian Tinggi meluluskan cadangan dari Majlis Komuniti Kolej bahawa nama kolej itu adalah Medgar Evers College , untuk menghormati pemimpin hak sivil yang mati syahid, Medgar Wiley Evers (1925-1963). Sebagai pengiktirafan ini, 28 September diperingati sebagai "Hari Pengasas" di Medgar Evers College .

Pada 2 Disember 1970, Majlis Komuniti Medgar Evers College , yang dipengerusikan oleh John Enoch, dan Dewan Pengajian Tinggi bersama-sama mengadakan majlis pengumuman di YMCA di 139 Monroe Street di Brooklyn. Pengerusi Enoch menyatakan, "The Medgar Evers College , yang mencerminkan gambaran pemimpin yang mati syahid yang mengabdikan hidupnya untuk tujuan kebebasan individu, martabat, dan kepuasan diri, akan menambahkan tonggak kekuatan lain untuk pertumbuhan pendidikan, ekonomi, budaya, dan asas sosial komuniti Brooklyn pusat dan New York City. "

Janda Mr. Evers, Puan Myrlie Evers, dan dua dari tiga anak pasangan itu terbang dari Claremont, California untuk upacara tersebut. Dia telah membentangkan sebuah skrip yang memetik sumbangan berkesan Mr. Evers terhadap kebebasan dan maruah manusia. Dalam memilih nama Medgar Evers, harapan kami bahawa idea-idea beliau akan memberi inspirasi kepada pelajar dan fakulti kolej dalam usaha mereka kebenaran sebagai jalan paling pasti untuk kebebasan manusia dan keadilan sosial. "

Masyarakat ketika itu dan terus menjadi kekuatan penting dalam kehidupan Kolej. Kaedah merancang kolej dan pemilihan presiden pertamanya tidak pernah berlaku dalam sejarah Lembaga Pengajian Tinggi. Buat pertama kalinya, wakil masyarakat setempat mengambil bahagian secara aktif dalam proses membuat keputusan. Tujuh anggota Gabungan Bedford-Stuyvesant mengenai Keperluan dan Perkhidmatan Pendidikan bertugas di Jawatankuasa Pencarian Presiden dan Majlis Komuniti yang diamanahkan dianjurkan pada musim bunga tahun 1970 di bawah pimpinan Encik John Enoch, Pemangku Pengerusi.

Rasa komitmen dan layanan kepada masyarakat, yang meluas di seluruh Kolej, dapat dikaitkan secara langsung dengan peranan pelbagai aspek, yang telah dimainkan oleh Majlis Komuniti dan masyarakat secara keseluruhan dalam pembentukan, pertumbuhan, dan pembangunan institusi ini.

Kenyataan Misi

Medgar Evers College ditubuhkan sebagai hasil usaha kolaboratif oleh pemimpin masyarakat, pegawai terpilih, Canselor, dan Lembaga Pengajian Tinggi The City University of New York. Kolej, yang dinamakan sempena pemimpin hak sivil, Medgar Evers, ditubuhkan pada tahun 1969 dengan mandat untuk memenuhi keperluan pendidikan dan sosial di Central Brooklyn. Kolej komited untuk memenuhi amanah ini.

Sesuai dengan falsafah The City University dan Medgar Evers College , kami percaya bahawa pendidikan adalah hak semua individu dalam usaha mewujudkan diri. Oleh itu, misi Kolej adalah untuk membangun dan mengekalkan program sarjana berkualiti tinggi, profesional, berorientasikan kerjaya dalam konteks pendidikan liberal. Kolej ini menawarkan program di peringkat sarjana muda dan di peringkat ijazah bersekutu, memberi perhatian kepada artikulasi antara program dua tahun dan empat tahun.

Kolej mempunyai komitmen kepada pelajar yang menginginkan peningkatan diri, pendidikan yang baik, peluang untuk mengembangkan sistem nilai peribadi, dan peluang untuk memperoleh manfaat maksimum dari pengalaman hidup dan dari lingkungan mereka.

140416_54e5d044495baa14f6da8c7dda7930791c3bd8e2554c704f752f78d79544cd5b_1280.jpg

Matlamat kami

Pergi seorang diri:

Selaras dengan dasar Lembaga Pemegang Amanah The City University of New York, College berusaha untuk melayani komuniti Central Brooklyn yang terdiri daripada pelajar dengan latar belakang pendidikan, sosioekonomi, politik, budaya, dan kebangsaan yang pelbagai.

Matlamat dua:

Kolej ini bertujuan untuk memberi pelajar pengetahuan dan kemahiran asas dan akademik yang penting untuk pengajian sarjana yang ketat, kemasukan ke sekolah siswazah dan profesional, dan kemajuan kerjaya dan memasukkan sumber pengalaman pelajar ke dalam pencapaian kemahiran dan pengetahuan dan kecemerlangan akademik mereka.

Matlamat tiga:

Kolej ini berusaha untuk meningkatkan pemahaman pelajar tentang diri, masyarakat masa lalu dan masa kini, dan trend masa depan dengan menyediakan pelajarnya dengan pendidikan liberal yang menyampaikan pengetahuan tradisi, ajaran para sarjana, dan keindahan dan kedalaman warisan budaya mereka.

Matlamat empat:

Kolej berusaha untuk mempersiapkan pelajar untuk peranan kepemimpinan dalam dunia yang berubah sehingga mereka dan Kolej dapat menjadi tenaga penguat atau agen perubahan dalam masyarakat.

Matlamat lima:

Kolej ini berusaha untuk membangunkan program pendidikan, sosial, ekonomi, dan budaya kokurikulum bukan darjah yang melayani pelajarnya dan sebilangan besar penduduk masyarakat.

Matlamat enam:

Kolej berusaha untuk memenuhi misinya melalui interaksi aktif dengan wakil masyarakat

Matlamat tujuh:

Kolej ini berusaha untuk mewujudkan persekitaran positif yang memberi peluang untuk pertumbuhan profesional semua pekerjanya dan yang memungkinkan kebebasan berfikir dan bertanya, pertukaran idea secara percuma, dan pencarian dan kemajuan pengetahuan oleh fakulti dan pelajar.

Matlamat lapan:

Kolej berusaha untuk mengembangkan dan memelihara proses dan prosedur untuk koordinasi dan pengawasan yang memastikan bahawa standard kualiti dipenuhi dan bahawa Misi, Matlamat, dan keutamaannya dicapai dengan seefektif dan seefisien mungkin.

Mesej daripada Presiden

Medgar Evers College mempunyai tenaga dan kegembiraan sekolah yang semakin meningkat. Kampus Central Brooklyn kami hanya beberapa langkah dari Taman Botani Brooklyn dan Muzium Brooklyn berada di tengah-tengah kebangkitan budaya dan ekonomi wilayah. Komitmen kami kepada pelajar, keluarga, dan komuniti yang kami layani, membantu mendorong perubahan yang anda saksikan pada masa ini.

Di MEC, kami bergantung kepada keperibadian anda, sama ada anda tidak pernah membayangkan diri anda di kolej atau mengikuti Program Kepujian baru kami. Di zaman ketidaktentuan ekonomi dan sosial ini, kurikulum kami yang ketat, program ijazah baru, dan fakulti pemenang anugerah yang terus berkembang menghasilkan warganegara global yang dilengkapi dengan pekerjaan berkualiti tinggi.

Pelajar kami meninggalkan Medgar Evers College dengan pemahaman baru tentang diri mereka dan komitmen terhadap keadilan sosial yang mencerminkan warisan pemimpin hak sivil Medgar Wiley Evers. Badan pelajar kami yang pelbagai disajikan dengan peluang dan dunia baru melalui Pusat Kesusasteraan Hitam, Pusat Penyelidikan Caribbean, Pusat Keadilan dan Keadilan Sosial, dan Pusat Kebijakan Sosial The DuBois Bunche.

Hubungan dengan masyarakat bermula lebih awal di sini dengan Program Paip sekolah ke kerjaya kami untuk pelajar di kelas K-12. Di sini, kami tahu bahawa potensi tidak ada kaitan dengan kod pos anda atau negara asal anda. Potensi direalisasikan melalui ketegasan peribadi dan kegembiraan bersama.

-Dr. Krew Rudolph

Lokasi

Brooklyn

Alamat
Bedford Avenue,1650
11225 Brooklyn, New York, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami