Maryville College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Maryville College

Maryville College terletak di Maryville, Tenn., Di antara Taman Negara Great Smoky Mountains dan Knoxville, bandar ketiga terbesar di negeri ini. Dikenali untuk menawarkan pelajarnya pengalaman yang ketat dan sangat peribadi, Maryville College adalah institusi pengajian tinggi peringkat kebangsaan yang berjaya menyertai seni liberal dan penyediaan profesional dalam perkongsian dengan orang lain. Diasaskan pada tahun 1819, Maryville adalah kolej tertua yang ke-12 di Selatan dan mengekalkan hubungan dengan Gereja Presbyterian (Amerika Syarikat). Jumlah pendaftaran bagi semester musim gugur 2016 ialah 1,198.

Kenyataan Misi

Maryville College menyediakan pelajar untuk kehidupan kewarganegaraan dan kepimpinan kerana kita mencabar setiap orang untuk mencari kebenaran, mengembangkan kebijaksanaan, bekerja untuk keadilan dan mendedikasikan kehidupan kreativiti dan perkhidmatan kepada orang-orang di dunia.

Kenyataan Pengenalan

Maryville College adalah sarjana muda, seni liberal, komuniti kediaman iman dan pembelajaran yang berakar pada tradisi Presbyterian / Reformed yang melayani pelajar dari semua peringkat umur dan latar belakang.

Penyata Tujuan

Maryville College adalah seni liberal, kolej yang berkaitan dengan gereja. Ia berusaha untuk menjadi alat pembebasan dan pertumbuhan untuk orang dewasa dari semua peringkat umur. Melalui kurikulumnya, College mengesahkan nilai-nilai berterusan dalam pelbagai kajian dalam kemanusiaan, sains, dan seni. Mengelakkan pengkhususan yang sempit, Kolej ini bertujuan untuk meningkatkan peluang kerjaya dan mengembangkan rasa sebenar pekerjaan.

Untuk mempersiapkan para pelajar untuk dunia yang tidak menentu dan mempercepat perubahan, Kolej ini bertujuan untuk merangsang siasatan yang sengaja, untuk menggalakkan pemikiran analitik dan ekspresi yang berkesan, untuk membezakan rasa estetik dan penghakiman yang baik, untuk memberi peluang untuk membangunkan nilai-nilai peribadi, dan untuk memupuk kedalaman kebimbangan terhadap orang yang membawa kepada tindakan yang membina. Ditubuhkan oleh para pemimpin tradisi Presbyterian / Reformed, Maryville College berkaitan dengan Gereja Presbyterian Amerika Serikat dalam perjanjian sukarela. Dalam suasana kebebasan dan kepekaan, Maryville College menjadi saksi kepada wahyu Allah dalam Yesus Kristus yang mencabar semua manusia untuk mencari kebenaran, bekerja untuk keadilan, mengembangkan kebijaksanaan, dan menjadi orang yang penuh kasih. Melanjutkan iman yang penting ini, College percaya bahawa ia mesti mendengar dengan penuh perhatian dan rendah hati kepada semua suara manusia supaya ia dapat mendengar panggilan Tuhan tidak kira bagaimana Tuhan bercakap.

Maryville College pada dasarnya adalah komuniti untuk pembelajaran. Masyarakat ini termasuk orang yang mempunyai pelbagai minat, latar belakang, kepercayaan, dan kebangsaan. Fakulti, sebagai kumpulan ulama yang berkomitmen untuk pemeliharaan dan kemajuan pengetahuan, menekankan pengajaran yang berkesan dan menggalakkan hubungan yang menyokong dengan pelajar. Para pelajar dicabar untuk berkembang dalam kecekapan akademik, kematangan peribadi dan sosial, dan kecerdasan dan komitmen rohani. Dalam suasana keterbukaan dan keperihatinan, persahabatan berkekalan terbentuk. Melalui penjagaan orang lain di kampus dan di luar, berkongsi kebimbangan yang tulus untuk dunia, dan bekerja untuk memenuhi tujuan, pengarah, pentadbiran, kakitangan, fakulti, dan pelajar Kolej berusaha untuk membina dan memperkuat komuniti manusia.

Kenyataan Tujuan yang diterima pada bulan April 1980

Visi untuk Kepelbagaian

Kenyataan Tujuan Maryville College mewujudkan komitmen terhadap kepelbagaian:

" Maryville College pada dasarnya adalah komuniti untuk belajar. Masyarakat ini termasuk orang yang mempunyai pelbagai minat, latar belakang, kepercayaan, dan kebangsaan. "

Kolej ini mempunyai sejarah yang membezakan kepelbagaian sebagai penting kepada pendidikan tinggi. Wanita pertama yang lulus dari kolej di Tennessee menerima ijazah Maryville College . Kolej ini adalah yang pertama untuk mendidik orang Afrika-Amerika dan memimpin usaha akhir abad kesembilan belas untuk mengekalkan integrasi kaum di pendidikan tinggi di negeri ini. Kolej ini mempunyai komitmen yang lama untuk kepelbagaian yang termasuk pendidikan antarabangsa, menangani kebimbangan masyarakat Orang Pekak, dan mendidik pelajar dari Appalachia Selatan. Tetapi Maryville College juga mengiktiraf permulaan abad kedua puluh satu sebagai satu peluang untuk menangani cabaran kepelbagaian yang baru dan berterusan dalam tetapan tempatan, nasional dan global. Cabaran-cabaran ini merangkumi hubungan perkauman dan lintas budaya, isu jantina dan seksualiti manusia, dialog dan konflik di dalam dan di seluruh agama agama, dan kepelbagaian dalam fakulti, staf dan pelajar Kolej.

Kehadiran masyarakat pendidikan yang pelbagai memberi peluang untuk memenuhi komitmen terhadap kewarganegaraan demokratik. Pendedahan kepada idea, budaya, dan nilai orang lain membolehkan semua ahli komuniti pembelajaran berkembang secara intelek, rohani dan emosi. Kepelbagaian meningkatkan pembelajaran kerana ia mengakui nilai-nilai yang melekat pada semua individu. Ia memotivasi pelajar untuk menemui pencapaian dan tradisi budaya berhampiran dan jauh, untuk lebih menghargai warisan mereka sendiri, dan untuk mengembangkan kesedaran diri yang lebih tinggi. Sama pentingnya, kepelbagaian memudahkan penyelidikan kritikal mengenai sejarah, andaian, dan tingkah laku yang berfungsi untuk meminggirkan beberapa ahli masyarakat tempatan dan global kami. Oleh itu, kepelbagaian menggalakkan pelajar untuk membangunkan ketangkasan intelektual dan kepekaan untuk mengkaji semula andaian yang lama mengenai orang lain selepas mendengar dengan teliti atau mengamati ekspresi realiti yang berbeza. Walaupun peperiksaan semacam itu boleh mendedahkan percanggahan dan memanggil emosi yang kuat, dialog yang dipupuk oleh kepelbagaian dapat memanjangkan pemikiran kritis, belas kasihan, dan kerendahan hati.

Dipengaruhi oleh faedah pendidikan kepelbagaian, Maryville College bertujuan menyediakan persekitaran yang selamat dan sivil yang menggalakkan kesedaran tentang, keingintahuan, dan menghormati orang-orang yang pandangan dan pengalamannya datang dari pelbagai tradisi. Kolej ini berusaha untuk mempromosikan kerjasama silang budaya dan menjemput suara baru untuk mengembangkan komuniti pembelajaran. Menyedari bahawa penglibatan kritikal dengan kepelbagaian memerlukan pengalaman peribadi, fakulti, kakitangan dan pelajar digalakkan untuk meneroka kepelbagaian dalam kurikulum dan kokurikulum kerana mereka belajar dan merayakan pelbagai hadiah manusia yang kaya. Ahli komuniti bersekutu dengan pelbagai kumpulan untuk menikmati sokongan, meningkatkan pengetahuan, memperoleh perspektif baru, dan membuka peluang peluang melalui tindakan sosial. Dengan reka bentuk, keahlian dalam komuniti Maryville College menjanjikan interaksi dengan pelbagai orang, perspektif, dan idea.

Penyataan Tidak Diskriminasi

Maryville College tidak mendiskriminasi berdasarkan bangsa, warna, jantina, asal etnik atau kebangsaan, agama, orientasi seksual, umur, ketidakupayaan, atau kepercayaan politik dalam penyediaan peluang dan faedah pendidikan.

Lokasi

Maryville

Alamat
502 E. Lamar Alexander Pkwy
37804 Maryville, Tennessee, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami