Manhattan College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Siapa kita

Manhattan College ditubuhkan pada tahun 1853 oleh Brothers of the Christian Schools, suatu perintah pengajaran Katolik yang dimulakan oleh Saint John Baptist de La Salle. Misi Lasallian memacu tumpuan kami terhadap pendidikan berkualiti untuk semua dan perkhidmatan kepada jiran kita yang memerlukan. Kampus kami yang indah terletak di The Bronx, perjalanan kereta bawah tanah 35 minit dari pusat Manhattan.

Visi kami

Berlandaskan tradisi, Manhattan College menghasilkan lulusan yang luar biasa yang bukan sahaja meneruskan kerjaya yang berjaya tetapi juga memberi kesan yang positif di dunia. Pendidikan Jasper yang transformatif dibina di atas asas seni liberal yang kuat dan dipasangkan dengan pengetahuan teknikal, yang berevolusi dan menyesuaikan diri dengan dunia kita. Dipandu oleh sejarah, kepercayaan, dan kepimpinan yang kuat, Manhattan terus mendaki kedudukan nasional sebagai sekolah bernilai tinggi.

Misi

Manhattan College adalah institusi pengajian tinggi Katolik yang bebas yang merangkumi lelaki dan wanita yang berkelayakan dari semua kepercayaan, budaya, dan tradisi. Misi Manhattan College adalah untuk menyediakan pengalaman pendidikan kontemporari, berpusatkan kepada orang yang menyediakan graduan untuk kehidupan pembangunan peribadi, kejayaan profesional, penglibatan sivik, dan perkhidmatan kepada sesama manusia. Kolej mengejar misi ini menerusi program yang mengintegrasikan pendidikan liberal yang luas dengan kepekatan dalam bidang disiplin tertentu dalam seni dan sains atau dengan penyediaan profesional dalam perniagaan, pendidikan, dan kejuruteraan.

Ditubuhkan pada tahun 1853 oleh Institut Brothers of the Christian Schools, Kolej ini terus menarik inspirasinya dari warisan John Baptist de La Salle, inovator pedagogi moden dan penaung saint guru. Di antara ciri-ciri warisan Lasallian ini adalah kecemerlangan pengajaran, menghormati martabat manusia, refleksi keimanan dan hubungannya dengan alasan, penekanan terhadap etika, dan komitmen terhadap keadilan sosial.

Akademik

Klasifikasi Carnegie

 • Kolej & Universiti

Pentauliahan

 • Manhattan College diiktiraf oleh Suruhanjaya Negeri di atas Pengajian Tinggi
 • Sekolah Pendidikan dan Kesihatan diiktiraf oleh Majlis Akreditasi Pendidikan Guru (TEAC).
 • Sekolah Perniagaan diiktiraf oleh Persatuan ke Sekolah-sekolah Sekolah Tinggi Perniagaan (AACSB)
 • Program kejuruteraan sarjana ini diakreditasi oleh Lembaga Akreditasi Kejuruteraan dan Teknologi (ABET, Inc).

Sekolah

 • Perniagaan
 • Pengajian Berterusan & Profesional
 • Pendidikan & Kesihatan
 • Kejuruteraan
 • Seni liberal
 • Sains

Program Pembangunan Profesional Popular

 • Program Bahasa Inggeris Intensif
 • ESL Dua Minggu Program
 • Program Dalam Talian dan Sendiri
 • Kem Musim Panas untuk K-12
 • NYC adalah Program Sijil Kelas Anda

Kampus

 • Saiznya seluas 23 ekar
 • 2 kawasan kampus yang dihubungkan oleh bangunan pelajar
 • Terletak di kejiranan Riverdale di Bronx
 • 10 kilometer dari midtown Manhattan

Markah Cemerlang

Pertubuhan Kehormatan

 • 1 dari 286 institusi di Amerika Syarikat dengan satu bab Phi Beta Kappa, masyarakat kehormatan akademik tertua dan paling terkenal di dunia
 • 5 masyarakat penghormatan kebangsaan - Phi Beta Kappa, Sigma Xi, Kappa Delta Pi, Tau Beta Pi, Beta Gamma Sigma

Alumni

 • Alumni yang terkenal termasuk:
  • James Patterson '69, pengarang terlaris
  • Raymond Kelly '63, bekas pesuruhjaya Jabatan Polis New York City
  • Rudy Giuliani '65, bekas Datuk Bandar New York
 • 18 alumni adalah ahli Akademi Kejuruteraan Kebangsaan yang berprestij

Kedudukan

 • US News & World Report menduduki tempat ke-15 daripada 138 di kategori Universiti Terbaik (Utara) Terbaik dari senarai 2018-19 Best Colleges. Ini adalah tahun ke-12 berturut-turut Kolej itu telah diletakkan di peringkat 20 serantau.
 • Berita AS & Laporan Dunia menduduki Manhattan College sebagai 8 di antara 52 universiti serantau yang merupakan kolej menarik untuk pelajar veteran.

116700_116698_2015-08.28CampusBeautyShootJoshCuppek_160.jpg

Lokasi New York City

Manhattan College menawarkan pelajar yang terbaik dari kedua-dua dunia: kampus yang indah dengan komuniti yang rapat dan suasana yang nyaman, serta akses mudah ke bandar paling menarik di dunia - New York.

Banyak kolej dan universiti di rantau ini membanggakan mengenai kedekatan mereka dengan New York City, tetapi di Manhattan College , kami menawarkan lokasi yang sangat unik. Kami berada di sempadan New York City dan kampus kami bersebelahan dengan perhentian kereta bawah tanah. Tetapi tidak seperti sekolah-sekolah New York yang lain, kami mempunyai kampus yang benar - 23 ekar yang berpusat di sekitar kuad yang mana pelajar kami bermain Frisbee, belajar di bawah matahari dan bergaul dengan rakan-rakan.

Riverdale: Sebuah Oasis di New York City

Terletak di kejiranan bersejarah Riverdale, kampus kami yang indah di Bronx terletak berhampiran dengan berpuluh-puluh restoran dan kedai-kedai, serta Taman Van Cortlandt, salah satu taman terbesar di New York. Paling penting, kami hanya 35 minit dari pusat bandar Manhattan. Lokasi yang tiada tandingan kami menawarkan cara yang unik dan selamat untuk memanfaatkan semua yang ditawarkan New York City. Anda akan mendapat pengalaman kampus yang benar dan juga mempunyai akses mudah ke pekerjaan dan latihan di New York City, serta semua pengalaman budaya luar biasa yang terdapat di bandar ini.

Jelajah Kejiranan

Tonton video ini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai lokasi Riverdale yang indah di Manhattan College dan beberapa kemudahan dan peluang kejiranan yang ditawarkan.

Mengapa Manhattan College di Bronx?

Jadi kenapa Manhattan College di Bronx? Kampus kami pada asalnya terletak di Manhattan di persimpangan Jalan 131 dan Broadway. Pada tahun 1923, Manhattan College berpindah ke lokasi Riverdale sekarang untuk menampung badan pelajar yang semakin meningkat. Tetapi dengan lebih daripada 60 tahun sejarah ditubuhkan sebagai Manhattan College , institusi itu memutuskan untuk mengekalkan nama itu walaupun tidak senonoh geografi.

Bandar Terbesar di Dunia

Tidak ada tempat seperti NYC dan pelajar kami memanfaatkan semua yang ditawarkan bandar ini. Lebih separuh daripada pelajar melakukan latihan magang dengan banyak pekerjaan yang membawa kepada pekerjaan sepenuh masa selepas tamat pengajian. Anda akan mempunyai kelebihan yang berbeza ketika datang untuk mendapatkan magang dan pekerjaan kerana akses kami ke New York City dan banyak syarikat yang beribu pejabat di sini. Dan banyak profesor kami menggunakan New York City sebagai bilik darjah dengan lawatan lapangan ke tapak seperti Wall Street, Muzium Sejarah Alam dan Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu.

Kami juga menawarkan program untuk membantu anda bersenang-senang di bandar! Lihat laman web baru setiap minggu dengan Sabtu di Kota, siri mingguan perjalanan sekitar NYC yang dianjurkan oleh dewan kediaman. Atau menyertai kelab SoNYC untuk melakukan perkara yang menyeronokkan seperti menunggang basikal melalui Central Park atau merangkak pencuci mulut melalui East Village. Dan Pejabat Penglibatan Pelajar kami secara rutin menawarkan tiket diskaun untuk pameran Broadway, permainan Yankees, dan acara di Madison Square Garden.

Lokasi

The Bronx

Alamat
Manhattan College Parkway,4513
10471 The Bronx, New York, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami