MIT Sloan School of Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengapa MIT Sloan?

MIT Sloan adalah sekolah pengurusan yang berbeza. Kami tidak meleleh pada widget yang lebih baik atau menaikkan pada trend perniagaan terbaru. Kami tidak bercakap tentang pengurusan dalam abstrak.

Sebagai sebahagian daripada institusi penyelidikan terkemuka di dunia, kami menyatukan minda cemerlang hari ini untuk menangani cabaran global. Untuk sebenar.

Di persimpangan perniagaan dan teknologi, kami sedang meneroka masa depan kerja. Kami melancarkan syarikat-syarikat yang memulakan ekonomi tempatan di negara membangun. Kami memulihkan sistem untuk menjadikan kerja penjagaan kesihatan lebih baik dan melibatkan orang di seluruh dunia dalam menangani perubahan iklim.

Bagi pelajar , ini bermakna pelbagai peluang. Pembelajaran hands-on. Pengalaman global. Dan tumpuan terhadap kesan.

Untuk fakulti , ini bermakna bidang penyelidikan yang berlainan. Kerja baru di kawasan baru yang tidak sesuai dengan jabatan sedia ada. Dan rakan-rakan di MIT.

Bagi alumni , ini bermakna rangkaian global yang kaya dengan para inovator yang berpikiran sedih, bersedia membantu anda memajukan kerjaya anda dan menjadikan visi anda menjadi kenyataan.

Bagi para pemimpin organisasi di seluruh dunia, ini bermakna idea dan bakat yang baik. Fikiran yang cemerlang. Penyelesai masalah praktikal. Penyelidikan bermakna. Dan alat yang boleh anda gunakan untuk kerja anda sendiri.

MIT Sloan. Idea yang dibuat untuk perkara .


Jangkauan Global

MIT Sloan mempunyai sejarah yang kaya dengan penglibatan global, dan hari ini jejak global kami merangkumi tujuh wilayah. Melalui kerjasama dengan organisasi, universiti, dan agensi kerajaan, kami membantu membentuk perspektif dan pengetahuan mengenai beberapa pemimpin perniagaan terkemuka di dunia.


Kehidupan Kampus

Kampus kami, dikelilingi oleh syarikat-syarikat perintis, budaya dan rekreasi bersemangat, dan makmal penyelidikan terancam MIT, mencerminkan tenaga kreatif pelajar dan fakulti kami.

Budaya

MIT Sloan berbangga dengan mengalu-alukan pelajar dan fakulti dengan pelbagai latar belakang, pengalaman, dan minat. Masyarakat ini ditandai dengan minatnya untuk menyelesaikan masalah dan menangani cabaran besar, menghormati pandangan yang beragam, dan semangat keusahawanan yang mendalam.

Kehidupan seorang pelajar

Kehidupan kampus adalah campuran peluang dan aktiviti yang sentiasa berubah-ubah, dengan lebih daripada 60 kelab pelajar dan organisasi kepimpinan menganjurkan acara, merancang persidangan, dan mengalu-alukan ahli-ahli baru.

MIT

Pendidikan pengurusan telah menjadi sebahagian daripada MIT sejak tahun 1914 ketika Institut pertama menawarkan kursus dalam pentadbiran kejuruteraan. Hubungan kami dengan MIT berjalan mendalam: mereka terdiri daripada pusat penyelidikan bersama seperti Pusat Amanah Martin untuk Keusahawanan MIT untuk program ijazah ganda seperti Pemimpin Operasi Global dan program ijazah bersama seperti Reka Bentuk dan Pengurusan Sistem. Pelajar mempunyai akses kepada sumber MIT dan sering bekerja rapat dengan rakan sebaya di Institut untuk membawa idea baru dari makmal ke pasaran.

Cambridge

MIT Sloan terletak di tengah-tengah kawasan kejiranan Kendall Square di Cambridge. Sekolah ini dikelilingi oleh syarikat bioteknologi, gergasi teknologi, permulaan, dan makmal penyelidikan, serta pelbagai restoran, aktiviti luar, seni, muzik, dan budaya. Dan dengan hampir 60 kolej dan universiti di kawasan Boston, kreatif, tenaga intelektual merupakan bahagian penting dari fabrik bandar.

black laptop computer on top of tablerawpixel / Unsplash


Fakta dan angka

Inilah pandangan cepat tentang apa yang menjadikan MIT Sloan tempat yang unik untuk hidup dan belajar.

Sekolah

Misi kita:

Lokasi

Cambridge

Alamat
100 Main Street
02142 Cambridge, Massachusetts, Amerika Syarikat

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: