Loyola Marymount University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1911, LMU adalah universiti peringkat teratas yang berakar pada tradisi Jesuit dan Marymount. Kami komited untuk memupuk komuniti akademik yang pelbagai yang berpeluang untuk penglibatan intelektual dan pengalaman di dunia nyata. Kami mendaftarkan badan pelajar yang bercita-cita tinggi dari segi akademik, berbilang budaya, dan sosioekonomi. Kami merekrut, mengekalkan dan menyokong pelbagai fakulti yang komited untuk cemerlang dalam pengajaran, penyelidikan, biasiswa dan kreativiti. Tiga kampus kami bertapak di tengah-tengah Los Angeles, sebuah ibu kota global untuk seni dan hiburan, inovasi dan teknologi, perniagaan dan keusahawanan.

Loyola Marymount University menawarkan program sarjana, siswazah, dan profesional yang ketat kepada pelajar yang bercita-cita tinggi dari segi akademik yang komited dalam kehidupan makna dan tujuan. Kami mendapat keuntungan dari lokasi kami di Los Angeles, sebuah kota yang dinamis yang memusatkan perhatian pada isu-isu masa kini dan menyediakan konteks yang ideal untuk kajian, penyelidikan, karya kreatif, dan penglibatan aktif. Dengan niat dan falsafah, kami mengundang lelaki dan wanita yang mempunyai pelbagai bakat, minat, dan latar belakang budaya untuk memperkayakan komuniti pendidikan kami dan memajukan misi kami:

  • Galakan belajar
  • Pendidikan seluruh orang
  • Jasa keimanan dan promosi keadilan

Universiti ini bertekad secara berkomitmen untuk Katolik Roma dan mendapat inspirasi asasnya dari gabungan warisan Yesuit, Keagamaan Hati Suci Maria, dan Suster St. Joseph of Orange. Identiti dan warisan agama Katolik ini membezakan LMU dari universiti lain dan menyediakan batu sentuhan untuk memahami misi tiga kali ganda kami.

Lokasi

Los Angeles

Alamat
Loyola Marymount University Drive,1
90045 Los Angeles, California, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami