Read the Official Description

Louisiana State University dan Pertanian

Penyelidikan

Penyelidikan dinamik dijalankan di LSU setiap hari dari sains ke seni dan kemanusiaan. Fakulti dan pelajar penyelidikan kami memajukan penemuan dan pemahaman kami tentang dunia. Datang dengan kami.

Penyelidikan

Bidang Fokus Penyelidikan

Bidang penyelidikan kami adalah sains bahan, pantai dan persekitaran, tenaga, pengkomputeran berprestasi tinggi, bioteknologi dan penyelidikan bioperubatan, komunikasi, dan perilaku individu dan konteks masyarakat.

Inisiatif Penyelidikan

Lebih daripada 1,000 projek penyelidikan sedang dijalankan di LSU pada bila-bila masa. Fakulti LSU memohon kepakaran mereka untuk menangani isu dunia nyata dari pemeliharaan pesisir ke ekonomi tenaga.

Kemudahan dan Sumber

Fakulti dan pelajar menjalankan penyelidikan terkini dalam kemudahan terkini. Kami berada di sini untuk membantu mendapatkan pembiayaan, membangunkan perkongsian industri, dan mengkomersialkan kejayaan besar seterusnya.

Penyelidikan Pelajar

Peluang yang berlimpah untuk pelajar-pelajar sarjana dan siswazah untuk mendapatkan pengalaman penyelidikan tangan dari bekerja dengan profesor yang menjadi pakar utama dalam bidang mereka. Kami mempunyai banyak sumber untuk membantu pelajar kami memanfaatkan pengalaman pendidikan mereka.

Spotlight

Fakulti penyelidikan kami adalah ahli aktif masyarakat tempatan, kebangsaan, dan antarabangsa. Kerja mereka menyumbang kepada pengetahuan yang mempunyai kesan di luar pintu kampus. Terlibat dengan para pemimpin dan kepakaran mereka.

Perniagaan dan Industri

Fakulti kami berada di bidang penyelidikan dan pembangunan. Kami mengalu-alukan peluang untuk bergaul dengan perniagaan dan industri. Lihat bagaimana perniagaan anda boleh mendapat manfaat daripada kepakaran kami hari ini.

Kerja Penyelidikan LSU

Fakulti LSU menjalankan penyelidikan yang menyentuh kehidupan setiap warga Louisiana. Sebagai universiti perdana negeri, kerja kami memberi tumpuan kepada mencari penyelesaian kepada beberapa masalah terbesar di negeri ini, yang merangkumi pelbagai penyakit kronik kepada kehilangan tanah pesisir. Melalui sains, biasiswa, dan penemuan, fakulti dan pelajar kami tidak hanya membuat nama untuk diri mereka sendiri - mereka membuat perbezaan untuk rakyat negara kita, negara, dan dunia.

Louisiana Culture

Kebudayaan unik Louisiana menawarkan pengalaman istimewa.

Dengan akarnya dalam warisan Perancis dan Sepanyol, dan pengaruh kuat dari Acadians, yang kini dikenali sebagai Cajuns, negara ini mempunyai sejarah yang berwarna-warni dan bakatnya sendiri. Bahasa, makanan, muzik, dan latar belakang yang berbeza dari orang-orangnya membuat potongan budaya yang menarik yang tidak dapat dialami di tempat lain. LSU terletak di tengah-tengah ibu kota Louisiana, dan New Orleans dan Cajun Country hanya satu jam perjalanan dari kampus.

Mardi Gras

Salah satu perkara yang paling terkenal di Louisiana adalah Mardi Gras, iaitu bahasa Perancis untuk "Fat Tuesday." Mardi Gras disambut dengan pelbagai cara di sekitar negeri itu, tetapi kebanyakannya termasuk memakan kek raja, berpartisipasi dalam perarakan, dan berkostum. Percutian itu merupakan bahagian penting budaya dan warisan Louisiana.

Masakan

Tempat makan di Louisiana adalah pengembaraan masakan mewah seperti tidak ada yang lain di dunia. Sama ada anda mencuba daging babi Lafayette, nasi daging gandum Natchitoches, atau Rockefeller New Orleans 'Teflon, anda akan menyusun gabungan mulut Louisiana yang warisan epicurean. Kacang merah dan nasi, gumbo, jambalaya, dan crawfish --- tiada makanan di Louisiana biasa, dan kami mempunyai makanan dan perisa untuk memenuhi semua langit-langit semua orang!

Seni bina

Louisiana terkenal dengan keindahan seni bina dan bangunan bersejarahnya. Sebenarnya, anda akan mendapati lebih banyak tapak di Louisiana di Daftar Negara Tempat Bersejarah daripada di mana-mana negeri lain. French Quarter New Orleans dihiasi dengan balkoni besi tempa yang indah dan halaman tropika, serta seni bina ikonik salah satu katedral Katolik tertua di Amerika Syarikat. Di Jalan Sungai bersejarah, anda boleh memandu bersama Sungai Mississippi dan melihat rumah-rumah antebellum , rumah bergaya gaya Caribbean Perancis yang elegan, dan kotej Créole berwarna-warni yang bermula dari 1700-1800an.

Iklim

Baton Rouge mempunyai iklim semi tropika, sesuai untuk aktiviti luar sepanjang tahun. Cuaca secara konsisten hangat dari Mei hingga Oktober, dan musim sejuk biasanya ringan dan pendek. Sebilangan besar festival luaran, konsert, dan acara, termasuk permainan bola sepak dan besbol LSU, diadakan sepanjang tahun dan sering melibatkan memasak, makan, dan bersosial di luar cuaca cuaca yang sederhana.

Syurga Olahragawan

Louisiana telah lama dikenali sebagai "Sportsman's Paradise." Banyak rimbunan, paya, dan pesisir pantai yang menyediakan memancing yang sangat baik, melihat hidupan liar, berperahu, berkanu, dan peluang fotografi. Hutan yang rimbun di seluruh negeri merayu kepada pemburu; banyak negeri dan taman negara menyediakan peluang rekreasi bagi mereka yang suka di luar; dan tebing, sungai, dan air terjun di kawasan Tunica Hills kira-kira sejam barat laut LSU adalah tempat kegemaran pejalan kaki dan penunggang basikal.

Muzik

Muzik adalah salah satu permata mahkota Louisiana. Dari muzik Cajun dan zydeco untuk jazz, blues dan gospel, bunyi Louisiana akan meletakkan irama dalam langkah anda. Seorang pemuzik Louisiana, termasuk Louis Armstrong, Harry Connick Jr., Wynton Marsalis, Fat Domino, dan Jerry Lee Lewis, bukan sahaja mencipta gaya muzik asli tetapi juga mempengaruhi muzik di seluruh negara dan di seluruh dunia. Tidak kira keutamaan anda atau suasana hati anda, Louisiana akan menyanyikan lagu anda.

Perayaan

Louisiana adalah rumah kepada lebih daripada 400 perayaan percuma yang berlangsung sepanjang tahun, di seluruh negeri. Mempamerkan aspek terbaik dan paling menarik dari budaya tempatan, perayaan merayakan makanan, muzik, kraf, dan juga kurniaan pertanian negara. Breaux Bridge Crawfish Festival di Breaux Bridge; Pesta Strawberry Ponchatoula di Ponchatoula; Festival Amit Oyster di Amite; Festival Perayaan Perancis di New Orleans; dan Festival Padi Antarabangsa di Crowley hanyalah beberapa acara yang disukai oleh penduduk tempatan dan pelancong.

Fakta dan angka

Kedudukan baru-baru ini yang dikeluarkan meletakkan LSU sebagai yang terbaik di Louisiana dan pemimpin dalam SEC dalam salah satu hasil yang paling penting kepada pelajar hari ini: pulangan pelaburan.

$ 300,000,000 diberikan dalam bantuan kewangan dan biasiswa setiap tahun

2 dari 3 pelajar lulus dengan hutang ZERO

92% daripada semua pelajar menerima biasiswa atau bantuan kewangan

Pelaburan seumur hidup

Peringkat 65 di kalangan 100 Kolej Awam Kiplinger, LSU adalah universiti awam tertinggi di Louisiana. Ia telah terbukti menjadi tempat di mana para pelajar dapat memperoleh pendidikan yang luar biasa dengan pulangan yang tinggi terhadap pelaburan termasuk gaji permulaan yang rata-rata $ 12,000 lebih tinggi daripada pelajar yang menamatkan pengajian dari universiti lain. Ia membayar untuk menjadi Tiger!

Programs taught in:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

Louisiana State University

The Film & Television program, perkongsian antara LSU dan Kolej Komuniti Baton Rouge, direka untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran dan pengetahuan asas bukan sah ... [+]

Teater: Filem dan Televisyen

The Film & Television program, perkongsian antara LSU dan Kolej Komuniti Baton Rouge, direka untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran dan pengetahuan asas bukan sahaja untuk mewujudkan dan bekerjasama dalam dan di luar pentas, tetapi di dalam dan luar kamera juga. Program ini berkait rapat dengan industri filem yang semakin meningkat di Louisiana, dan keperluan untuk artis yang sangat mahir, juruteknik dan kakitangan pentadbiran.

The Film & Television tumpuan adalah salah satu program SAHAJA di negara ini untuk memasukkan tangan ke atas kursus dalam kedua-dua teknologi pengeluaran serta bertindak untuk kamera dan penciptaan kandungan. Graduan menerima BA dalam Teater: Kepekatan Film / TV.... [-]

Amerika Syarikat Baton Rouge
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

BSc

Louisiana State University

Pusat Pengajian Sains Binatang menawarkan program dalam haiwan, tenusu dan sains ayam (haiwan, tenusu, dan kurikulum ayam) yang menyediakan individu dengan latar belakang ... [+]

Haiwan, Tenusu, dan Sains Poultry

Haiwan, Tenusu, dan Poultry Sains (Kawasan Sains Haiwan, Dairy Production Area, Kawasan Teknologi Dairy Foods, Kawasan Sains Ayam, Sains dan Kawasan Teknologi dan Preveterinary Medicine)

Pusat Pengajian Sains Binatang menawarkan program dalam haiwan, tenusu dan sains ayam (haiwan, tenusu, dan kurikulum ayam) yang menyediakan individu dengan latar belakang pendidikan yang luas disesuaikan untuk memenuhi keperluan dan kecenderungan mereka. penyediaan itu menyediakan graduan dengan peluang pekerjaan di semua peringkat haiwan, tenusu dan ayam pengeluaran, pemprosesan, pengedaran, pemasaran, penyelidikan dan pengajaran. kurikulum persediaan juga disediakan untuk latihan berikutnya di peringkat siswazah atau dalam perubatan veterinar.... [-]

Amerika Syarikat Baton Rouge
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Louisiana State University

Kursus elektif dalam bidang kejuruteraan komputer adalah bertujuan untuk mengisi keperluan reka bentuk ijazah BS. Ini dapat dicapai dengan mengambil bilangan minimum jam ... [+]

Kejuruteraan komputer

Kursus elektif dalam bidang kejuruteraan komputer adalah bertujuan untuk mencapai yang berikut:

Mengisi keperluan reka bentuk ijazah BS. Ini dapat dicapai dengan mengambil bilangan minimum jam kursus EE 4XXX peringkat ditetapkan oleh jabatan sebagai mempunyai signifikan (sekurang-kurangnya 2/3) kandungan reka bentuk. Benarkan pelajar untuk menekankan kawasan tertentu dalam bidang kejuruteraan komputer dengan mengambil kursus di kawasan itu.

Design Elektif

Bilangan elektif reka bentuk yang diperlukan dalam bidang kejuruteraan elektrik adalah berbeza-beza bergantung kepada katalog rasmi pelajar. Di bawah adalah senarai elektif reka bentuk yang diluluskan untuk major kejuruteraan komputer.... [-]

Amerika Syarikat Baton Rouge
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Louisiana State University

kurikulum perniagaan pertanian yang ditawarkan oleh Jabatan Ekonomi & Perniagaan Tani Pertanian menyediakan latihan untuk pelbagai kerjaya dalam industri perniagaan t ... [+]

Pertanian Perniagaan - Setuju Perniagaan

kurikulum perniagaan pertanian yang ditawarkan oleh Jabatan Ekonomi & Perniagaan Tani Pertanian menyediakan latihan untuk pelbagai kerjaya dalam industri perniagaan tani. Program ini mengintegrasikan disiplin perniagaan dan perniagaan pertanian, ekonomi, kaedah kuantitatif dan sains pertanian. penawaran kursus termasuk kursus dalam pengurusan perniagaan tani, pemasaran, kredit dan kewangan, ekonomi pengeluaran pertanian, ekonomi sumber asli, dasar pertanian dan undang-undang, analisis harga, statistik, kaedah kuantitatif dan aplikasi komputer.

Kurikulum dalam perniagaan pertanian menekankan penggunaan pengurusan, pemasaran, kewangan, undang-undang dan prinsip-prinsip perniagaan yang lain dalam penyelesaian masalah dalam industri perniagaan tani. Kurikulum ini menyediakan pelajar persediaan terbaik untuk kerjaya dalam pengurusan ladang, undang-undang pertanian, perdagangan komoditi, jualan, pemasaran, hartanah, perdagangan antarabangsa, insurans, pemprosesan pertanian, pengurusan, komunikasi, perhubungan awam, kewangan dan penilaian.... [-]

Amerika Syarikat Baton Rouge
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu