Lane Community College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Lane

mengenai Lane

Matlamat Kolej Komuniti Lane adalah untuk membantu pelajar mencapai impian mereka dan mengubah kehidupan melalui pembelajaran. Fakulti dan kakitangan berdedikasi untuk membantu pelajar berjaya. rakan kongsi Lane dengan perniagaan dalam masyarakat untuk membantu membentuk tenaga kerja semasa dan masa depan.

Lane ialah kolej komuniti pembelajaran berpusatkan yang menyediakan berpatutan, kualiti, peluang pendidikan sepanjang hayat yang termasuk:

  • Professional program pemindahan teknikal dan kolej
  • peningkatan kemahiran pekerja, pembangunan perniagaan dan peningkatan kerjaya
  • akademik, bahasa dan kemahiran hidup asas pembangunan
  • pembangunan peribadi sepanjang hayat dan pengayaan, perkhidmatan budaya dan masyarakat

PROGRAM

Kolej Komuniti Lane merupakan kolej komuniti yang menyeluruh. Kolej ini menawarkan pelbagai program pengajaran termasuk program pemindahan kredit, Sekolah program Kerjaya Profesional dan teknikal, kursus noncredit pendidikan berterusan, program dalam Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua dan ESL Antarabangsa, program GED, dan latihan khusus untuk perniagaan tempatan. Kelas-kelas yang ditawarkan di beberapa lokasi, dan kelas dan telecourses talian juga disediakan.

Lane menawarkan pelbagai program penerbangan masakan dan hospitaliti, kesihatan, automotif, industri, dan.

Lane

KEPIMPINAN

LCC Lembaga Pendidikan

Lembaga Pendidikan mempunyai kuasa utama untuk mewujudkan dasar-dasar yang mengawal operasi kolej dan untuk mengguna pakai belanjawan tahunan kolej. caj lembaga itu adalah untuk menyelia pembangunan program dan perkhidmatan yang ahli-ahli lembaga percaya yang terbaik untuk memenuhi keperluan rakyat daerah Kolej Komuniti Lane.

Seven dipilih, seseorang bukan dibayar terdiri daripada Lembaga Pendidikan dan mempunyai kuasa utama untuk mewujudkan dasar-dasar yang mengawal operasi kolej dan menerima pakai belanjawan tahunan kolej. jagaan mereka adalah untuk menyelia pembangunan program dan perkhidmatan yang mereka percaya yang terbaik untuk memenuhi keperluan rakyat di Daerah Lane.

Pendaftaran

Lane merupakan kolej komuniti yang ketiga terbesar di Oregon dengan jumlah pengambilan tahunan lebih 36,000 pelajar. Kira-kira separuh pelajar yang mengambil kelas untuk kredit di Lane mendaftar sepenuh masa, dengan separuh menghadiri sambilan yang lain. Lane juga menawarkan kursus-kursus bukan kredit memberi tumpuan kepada kepentingan pelbagai.

Lawatan

Semua bakal pelajar-pelajar dan keluarga mereka digalakkan untuk melawat kampus utama Lane untuk mendapatkan rasa apa Lane adalah semua tentang. lawatan kampus adalah cara yang baik untuk melihat kampus, melawat program dan bertanya soalan memastikan Lane adalah pilihan yang tepat untuk anda.

Kemasukan

Lane International Programs mengalu-alukan pelajar dari seluruh dunia dan menyokong mereka dalam mencapai impian mereka untuk pendidikan Amerika. Kami menerima pelajar antarabangsa yang sekurang-kurangnya 17 tahun ke dalam program kami. Lane menawarkan Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua kursus, program pemindahan dan program kerjaya dan latihan teknikal kepada lebih 400 antarabangsa dan 10,000 pelajar Amerika setiap tahun. Sebaik sahaja anda seorang pelajar di Lane, International Programs akan bekerjasama dengan anda untuk mengekalkan status F-1 anda dan mencapai matlamat akademik anda.

Pada Lane kami tidak memerlukan skor TOEFL untuk kemasukan. Semua pelajar akan diuji untuk penguasaan bahasa Inggeris semasa ketibaan dan penempatan kelas anda akan berdasarkan keputusan. Kami juga menawarkan ujian penempatan Bahasa Inggeris kami dalam talian bagi mereka yang ingin mengambil ujian sebelum tiba di kampus. Pelajar ditempatkan dalam kursus-kursus Bahasa Inggeris atau kelas kredit peringkat kolej berdasarkan hasil ujian penempatan.

Lane menawarkan 3 pengambilan setahun untuk pelajar antarabangsa. Tarikh boleh berubah sedikit setiap tahun, tetapi mereka pada dasarnya pengambilan September, pengambilan Januari dan pengambilan Mac.

Untuk melengkapkan permohonan dalam talian yang mudah, klik di sini: https://inform-edu.net/apex/f?p=300060:1 Untuk maklumat lanjut dan pertanyaan mengenai kemasukan, tulis kepada: internationaladmissions@lanecc.edu

Lane

SEJARAH

Lane telah ditubuhkan pada tahun 1964 dengan undi rakyat tempatan, dan kampus utama dibuka pada tahun 1968. Kolej itu pengganti kepada Eugene teknikal-Sekolah Vokasional yang diasaskan pada tahun 1938. Lane telah menerima banyak anugerah dan penghargaan bagi program-program yang inovatif dan pengajaran berkualiti tinggi. Kolej ini adalah ahli Liga Inovasi di Kolej Komuniti.

Lane

hidup sini

Salah satu kelebihan menghadiri Lane hidup di kawasan itu. kampus utama Lane adalah dalam Eugene, bandar yang dikenali untuk kualiti hidup dan kerana menjadi rumah daripada Universiti Oregon. Eugene adalah rumah kepada lebih daripada 153,000 orang dan jiran Springfield mempunyai lebih daripada 57,000 penduduk terdiri daripada pusat penduduk kedua terbesar di negeri ini. Eugene dan Springfield terletak di dalam yang Willamette Valley antara Lautan Pasifik dan Cascade Mountains. Beberapa puncak dalam Cascade Range dapat dilihat dari kampus utama. gunung yang indah di kawasan ini, hutan, sungai, tasik, dan pantai menawarkan banyak peluang untuk pengembaraan luar atau hanya duduk kembali dan menikmati pemandangan.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Ijazah Sarjana Muda » Lihat Associate of Applied Science » Lihat Kursus »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Ijazah Sarjana Muda Ekonomi

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Eugene

Ekonomi sering digambarkan sebagai sains sosial yang bertujuan untuk menganalisis dan menggambarkan pengeluaran, pengedaran, dan penggunaan barangan dan perkhidmatan. [+]

Ekonomi sering digambarkan sebagai sains sosial yang bertujuan untuk menganalisis dan menggambarkan pengeluaran, pengedaran, dan penggunaan barangan dan perkhidmatan.

Kolej Komuniti Lane menawarkan divisyen rendah kursus pendidikan utama dan umum yang diperlukan untuk pelajar yang mengikuti ijazah Ekonomi. Pendidikan umum dan kursus utama di dalam Panduan Pemindahan memenuhi keperluan untuk Bersekutu Seni Oregon Transfer darjah (AAOT).

[-]

Ijazah Sarjana Muda Perniagaan

Online Campus Sepenuh masa 2 - 4  June 2019 Amerika Syarikat Eugene + 1 lagi

Setiap kerjaya moden memerlukan pengetahuan perniagaan. Pada Lane, kami menawarkan pelbagai pilihan untuk menyediakan anda untuk kerjaya dalam perniagaan, sama ada anda berada di jalan yang satu atau dua tahun atau mencari ijazah Sarjana Muda. [+]

Setiap kerjaya moden memerlukan pengetahuan perniagaan. Pada Lane, kami menawarkan pelbagai pilihan untuk menyediakan anda untuk kerjaya dalam perniagaan, sama ada anda berada di jalan yang satu atau dua tahun atau mencari ijazah Sarjana Muda.

ijazah pemindahan: Lane adalah permulaan yang bijak untuk ijazah empat tahun anda! Earn Ahli Bersekutu Transfer Sains (ASOT) dalam bidang Perniagaan dan lancar memindahkan kepada mana-mana universiti awam di Oregon sebagai junior. Mengambil kesempatan daripada kelas kecil dan perhatian peribadi daripada fakulti. Anda juga akan menjimatkan wang pada tuisyen dengan mengambil anda dua tahun pertama di Lane.

Pilihan Kerjaya & Technical Ijazah: Mendapatkan Sijil satu tahun atau Ijazah Bersekutu dua tahun untuk mendapat kemahiran yang menyediakan anda untuk memasuki pasaran kerja setelah selesai.... [-]


Ijazah Sarjana Muda Sains

Campus Sepenuh masa Sambilan September 2019 Amerika Syarikat Eugene + 1 lagi

Pelajar bersedia untuk dipindahkan ke sebuah kolej empat tahun atau universiti boleh memilih dari antara pelbagai tawaran untuk memenuhi keperluan pendidikan umum sains mereka. Mereka yang merancang untuk utama dalam bidang sains fizikal atau biologi akan mencari yang kursus perlu untuk melengkapkan dua tahun pertama kurikulum antara penawaran bahagian itu. [+]

Pelajar bersedia untuk dipindahkan ke sebuah kolej empat tahun atau universiti boleh memilih dari antara pelbagai tawaran untuk memenuhi keperluan pendidikan umum sains mereka. Mereka yang merancang untuk utama dalam bidang sains fizikal atau biologi akan mencari yang kursus perlu untuk melengkapkan dua tahun pertama kurikulum antara penawaran bahagian itu. Ini termasuk program yang lengkap untuk mereka yang berminat dalam profesion perubatan berorientasikan seperti Perubatan, Pergigian, Farmasi, dan Perubatan Veterinar.

"Misi Bahagian Sains adalah untuk membantu individu untuk mencapai keperluan pendidikan sains mereka dan matlamat."

Bahagian Sains menawarkan kursus-kursus dan program dalam:... [-]


Ijazah Sarjana Muda Sains Sosial

Campus Sepenuh masa Sambilan September 2019 Amerika Syarikat Eugene + 1 lagi

Bahagian Sains Sosial menawarkan kursus-kursus mengenai orang, warisan sosial dan budaya mereka, dan tingkah laku mereka. Mata pelajaran ini adalah penting untuk berjaya dalam apa-apa profesion atau kerjaya, dan mereka menyumbang kepada kualiti hidup kita. [+]

Bahagian Sains Sosial menawarkan kursus-kursus mengenai orang, warisan sosial dan budaya mereka, dan tingkah laku mereka. Mata pelajaran ini adalah penting untuk berjaya dalam apa-apa profesion atau kerjaya, dan mereka menyumbang kepada kualiti hidup kita.

Kebanyakan kelas Sains Sosial boleh digunakan ke arah jurusan sarjana muda dalam kajian Amerika, antropologi, khidmat masyarakat, pendidikan, kajian etnik, sains sosial umum, geografi, sejarah, undang-undang, penguatkuasaan undang-undang, pembetulan, falsafah, sains politik, psikologi, pentadbiran awam, keagamaan kajian, dan sosiologi. Cabang ini menawarkan ini profesional / program teknikal: Keadilan Jenayah, Khidmat Masyarakat, dan Juvenile Pembetulan.... [-]


Sarjana muda daripadanya komputer

Campus Sepenuh masa Sambilan June 2019 Amerika Syarikat Eugene + 1 lagi

Jabatan Teknologi Maklumat Komputer menyediakan kedua-dua profesional sains komputer bahagian teknikal dan lebih rendah dan komputer kursus sistem maklumat kerja. Kami menawarkan dua tahun bersekutu program ijazah sains gunaan yang direka untuk menyediakan pelajar untuk pekerjaan sebagai pentadbir rangkaian komputer, pakar sokongan pengguna, atau sebagai pengaturcara komputer serta ijazah pemindahan dua tahun. [+]

Jabatan Teknologi Maklumat Komputer menyediakan kedua-dua profesional sains komputer bahagian teknikal dan lebih rendah dan komputer kursus sistem maklumat kerja.

Kami menawarkan dua tahun bersekutu program ijazah sains gunaan yang direka untuk menyediakan pelajar untuk pekerjaan sebagai pentadbir rangkaian komputer, pakar sokongan pengguna, atau sebagai pengaturcara komputer serta ijazah pemindahan dua tahun. Beberapa Sijil Laluan kerjaya juga disediakan untuk pelajar yang mahu pakar.

Program akademik Operasi Rangkaian Komputer Pengaturcaraan komputer Simulasi Komputer / Pembangunan Permainan Sistem Maklumat Komputer Pemindahan Maklumat Pelajar

jurusan Sains Komputer boleh melengkapkan keperluan pendidikan umum mereka dan kebanyakan bahagian mereka yang lebih rendah (100 dan 200 kursus tahap) Kursus Sains Komputer di Kolej Komuniti Lane.... [-]


Sarjana Muda Kejuruteraan

Campus Sepenuh masa Sambilan September 2019 Amerika Syarikat Eugene + 1 lagi

Jurutera menggunakan imaginasi mereka dan kemahiran analitikal untuk mencipta, reka bentuk, dan membina perkara-perkara yang penting. Mereka adalah pemain pasukan dengan minda bebas yang bertanya, "Bagaimana kita boleh membangunkan sistem kitar semula yang lebih baik untuk melindungi alam sekitar, mereka bentuk sebuah sekolah yang boleh menahan gempa bumi, atau membuat kesan khas canggih untuk filem?" Oleh bermimpi sehingga penyelesaian yang kreatif dan praktikal, jurutera mengubah dunia sepanjang masa. [+]

Apakah Engineering?

Jurutera menggunakan imaginasi mereka dan kemahiran analitikal untuk mencipta, reka bentuk, dan membina perkara-perkara yang penting. Mereka adalah pemain pasukan dengan minda bebas yang bertanya, "Bagaimana kita boleh membangunkan sistem kitar semula yang lebih baik untuk melindungi alam sekitar, mereka bentuk sebuah sekolah yang boleh menahan gempa bumi, atau membuat kesan khas canggih untuk filem?" Oleh bermimpi sehingga penyelesaian yang kreatif dan praktikal, jurutera mengubah dunia sepanjang masa.

Antara Bidang Kejuruteraan

Awam, Mekanikal, Elektrik, Industri, Manufacturing, Computer, Kimia, Aeroangkasa, Alam Sekitar, Pengangkutan, Bioperubatan, Materials, Nuklear, Petroleum, Forest, Ocean, Sumber Air dan Bioengineering.... [-]


Sarjana muda pendidikan awal kanak-kanak

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Eugene

Bagi pelajar yang matlamat kerjaya adalah untuk mengajar kanak-kanak dari lahir hingga pra-tadika umur di pusat-pusat penjagaan kanak-kanak dan di rumah tetapan, Kolej Komuniti Lane menawarkan dua tahun, Early Childhood Education Associate Gunaan Muda Sains serta satu tahun, Sijil ECE . [+]

Bagi pelajar yang matlamat kerjaya adalah untuk mengajar kanak-kanak dari lahir hingga pra-tadika umur di pusat-pusat penjagaan kanak-kanak dan di rumah tetapan, Kolej Komuniti Lane menawarkan dua tahun, Early Childhood Education Associate Gunaan Muda Sains serta satu tahun, Sijil ECE .

Extended peluang pendidikan termasuk:

Kelas yang berkaitan dengan latihan negeri yang diberi mandat untuk individu yang sudah bekerja di lapangan; kelas kemahiran keibubapaan; Kelas Minat Umum pembinaan kemahiran luar mencari ijazah [-]

Sarjana Muda reka bentuk grafik

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Eugene

Jika anda suka bekerja dengan komputer untuk menyelesaikan masalah visual dan ruang dan mewujudkan reka bentuk yang menarik untuk penerbitan di cetak atau di web, kerjaya dalam reka bentuk grafik boleh menjadi milik anda. Apabila anda melengkapkan program dua tahun kami, anda akan mempunyai kemahiran asas untuk menyertai graduan kami yang lain dalam bidang yang menarik seperti pengiklanan, reka bentuk grafik, penerbitan, percetakan komersial dan internet. [+]

Jika anda suka bekerja dengan komputer untuk menyelesaikan masalah visual dan ruang dan mewujudkan reka bentuk yang menarik untuk penerbitan di cetak atau di web, kerjaya dalam reka bentuk grafik boleh menjadi milik anda. Apabila anda melengkapkan program dua tahun kami, anda akan mempunyai kemahiran asas untuk menyertai graduan kami yang lain dalam bidang yang menarik seperti pengiklanan, reka bentuk grafik, penerbitan, percetakan komersial dan internet. Anda akan mempelajari teknologi baru, komunikasi yang kukuh dan kemahiran organisasi dan akan mengisi kajian reka bentuk anda dengan latihan Koperasi pendidikan yang menyediakan latihan dalam bidang dan sering membawa kepada peluang pekerjaan baru dan memuaskan.... [-]


Video

I am Lane Community College

Lane Community College - Campus Tour

Lane Community College - Eugene Life

Welcome to Lane!

Contact

Lane Community College

Alamat 4000 East 30th Ave. Building 11, Room 235
97405 Eugene, Oregon, Amerika Syarikat
Website http://www.lanecc.edu/
Telefon +1 541-463-3000