Husson University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang kita

Di Husson University , ini semua tentang awak. Anda tidak akan hilang dalam keramaian. Anda akan belajar dari profesor yang peduli dengan anda. Anda akan belajar secara langsung, mendapatkan ijazah dan kemahiran yang akan menyediakan anda untuk kerjaya yang berjaya dan berjaya. Paling penting, reputasi Husson untuk pendidikan kelas pertama dan kemampuannya bermakna anda akan membuat pelaburan yang bijak. Husson University ... misi kami adalah kejayaan anda.

Sejarah

Sejak 1898, Husson telah mendidik para pemimpin Maine. Pada mulanya menyiapkan pelajar untuk perdagangan, pengajaran, dan telegraf, Husson mula berumur pada tahun 1953, ketika Negara telah membuat undang-undang yang membenarkan Husson memberikan gelar Sarjana Muda Sains. Pada tahun 1960-an, Husson membeli sebuah ladang tenusu, membersihkannya, dan membina sebuah kampus yang indah. Pada tahun 1981, Kolej ini menubuhkan Sekolah Perubatan Husson / Pusat Perubatan Utama Maine Baccalaureate Nursing. Hari ini, Husson menawarkan banyak gelar sarjana muda dan banyak program ijazah lanjutan yang inovatif, serta pelbagai pilihan sains teras dan kursus kemanusiaan. Pada 11 Oktober 2008, Husson menjadi sebuah universiti, tetapi ia masih terus mengekalkan suasana kolejnya yang kecil.

Hari ini, graduan Husson memegang jawatan kepimpinan di seluruh negara dan dunia.

Visi

Husson adalah sebuah universiti pilihan untuk program profesional utama di mana pelajar berjaya, pembelajaran bersifat memperjuangkan dan penglibatan global ditekankan.

Kenyataan Misi

Husson University menginspirasi dan menyediakan pelajar untuk kerjaya profesional dalam bidang semasa dan muncul dalam konteks pendidikan yang dimaklumkan oleh sains dan kemanusiaan.

Kami mencapai penyediaan kerjaya ini dengan menyokong dan memberi penekanan

 • Pengajaran cemerlang.
 • Sumbangan ilmiah kepada disiplin seseorang atau bidang kepakaran.
 • Kurikulum sarjana muda dan siswazah yang mencabar, relevan, dan menggalakkan kemahiran berfikir kritis, keyakinan diri, dan kemahiran komunikasi yang kuat.
 • Komitmen terhadap tingkah laku etika dan tanggungjawab sosial melalui penglibatan di dunia oleh fakulti dan pelajar, pentadbir dan kakitangan, ahli lembaga, dan kewarganegaraan sebagai universiti.
 • Belajar sepanjang hayat untuk menyediakan pelajar secara profesional dan peribadi untuk cabaran dunia yang sentiasa berubah.
 • Pelbagai perspektif budaya dan global yang dicapai melalui pembangunan pelajar dan peluang belajar pengalaman yang memperkuat komitmen kami kepada masyarakat akademik yang kuat.
 • Mengurus pengurusan dan pengawasan sumber Universiti.

Diadaptasi oleh Lembaga Pemegang Amanah Husson University 2 Oktober 2011.

Lokasi

Kampus utama Husson University (208 ekar) terletak di Bangor, Maine, sebuah bandar yang mempunyai kira-kira 30,000 orang, perjalanan singkat dari pantai Maine, hutan, dan gunung. Kira-kira 250 batu di utara Boston dan 250 batu di timur Kota Quebec , Bangor mempunyai salah satu kadar jenayah bandar paling rendah di Amerika Syarikat.

Husson juga mempunyai pusat pendidikan di Westbrook dan Presque Isle .

Pendaftaran

Kami mendaftarkan kira-kira 2,800 pelajar siswazah di kampus Bangor, dengan lebih kurang 700 orang yang mendaftar dalam program siswazah. Pelajar kami datang dari seluruh dunia, Maine, dan dunia.

Saiz Kelas

Saiz kelas purata ialah 21 orang pelajar.

Fakulti

Husson University menggunakan 144 ahli fakulti dan beberapa fakulti tambahan yang mempunyai kepakaran dalam profesion yang mereka ajar.

Sukan

Seorang ahli NCAA Division III, Husson menawarkan lebih dari 18 buah sukan dan intramurals menggunakan kemudahan canggih, termasuk Pusat Swan

Husson juga menyokong pasukan bersorak dan pasukan tarian.

Kemasukan

Kakitangan Pejabat Kemasukan menyediakan bimbingan dalam proses permohonan kepada pemohon untuk masuk ke Husson University . Pegawai Kemasukan menyediakan bahan dan aplikasi untuk membantu pemohon mempelajari lebih lanjut tentang Husson dan juga menjemput pemohon untuk temubual peribadi dan lawatan kampus.

Alumni

Pejabat Hal Ehwal Alumni, yang terletak di Cyr Alumni Centre di Beardsley Meeting House, melayani keperluan 18,000 alumni Husson. Bersama dengan aktiviti Homecoming , pejabat Alumni menaja acara di seluruh negara dan menerbitkan majalah alumni, The Ledger , untuk memelihara Alumni Husson mengenai aktiviti di kampus.

Akreditasi

Husson University diakreditasi oleh:

 • The New England Association of Schools and Colleges, Inc. (NEASC);
 • Perhimpunan Antarabangsa untuk Pendidikan Perniagaan Kolej (IACBE);
 • Pusat Perubatan Husson / Eastern Maine Nursing Baccalaureate dan semua program MSN di Husson University diiktiraf oleh Suruhanjaya Pendidikan Kejururawatan Kolej , One Dupont Circle, NW, Suite 530, Washington, DC 20036, (202) 887-6791, dan BSN Program ini diluluskan oleh Lembaga Jururawat Negeri Maine .
 • Suruhanjaya Akreditasi Pendidikan Terapi Fizikal (CAPTE);
 • Majlis Akreditasi Pendidikan Terapi Pekerjaan (ACOTE);
 • Diluluskan oleh Lembaga Pendidikan Negeri Maine ;
 • MS dalam Program Kaunseling Kesihatan Mental Klinikal diluluskan oleh Lembaga Penasihat Bersertifikat Nasional (NBCC);
 • Majlis Akreditasi Kaunseling dan Program Pendidikan Berkaitan (CACREP) telah memperoleh pentauliahan kepada Sarjana Sains (MS) Husson dalam kaunseling kesihatan mental klinikal dan Sarjana Sains dalam kaunseling sekolah.
 • Sekolah Farmasi telah menerima Akreditasi Penuh melalui Majlis Akreditasi Pendidikan Farmasi .

Lokasi

Kawasan Husson

Husson University

Telefon
207.941.7000

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami