Golden Gate University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Untuk tahun kedua berturut-turut, Washington Monthly menduduki Sekolah Golden Gate University America # 1 untuk Orang Dewasa Pelajar dalam Panduan Tahunan dan Peringkat Sekolah.

PENDIDIKAN PROFESIONAL SELEPAS 1901

Selama lebih dari 110 tahun, Golden Gate University (GGU) yang bukan keuntungan telah membantu para pelajar mencapai matlamat profesional mereka dengan menyediakan pendidikan sarjana muda dan siswazah dalam Perakaunan, Undang-undang, Perpajakan, Perniagaan dan bidang-bidang yang berkaitan.

GGU adalah universiti bukan keuntungan swasta tertua keempat California, yang mendaftarkan 3,000 pelajar dan mewakili lebih daripada 68,000 alumni. Kampus universiti terletak di pusat bandar San Francisco. Sebagai tambahan kepada kelas malam dan hujung minggu, kebanyakan kursus dan ijazah ditawarkan sepenuhnya dalam talian.

MISI

Golden Gate University menyediakan individu untuk memimpin dan berkhidmat dengan menyediakan program pendidikan berasaskan praktik yang berkualiti tinggi dalam Perakaunan, Undang-Undang, Percukaian, Perniagaan dan profesi yang berkaitan - sebagai institusi bukan keuntungan - dalam persekitaran pembelajaran yang inovatif dan mencabar yang merangkumi etika profesional dan kepelbagaian.

SEJARAH

Golden Gate University mengesan asal-usulnya untuk siri syarahan malam yang bermula oleh San Francisco YMCA semasa tergesa-gesa emas California pada awal tahun 1850-an. Walaupun begitu, kuliah memberi tumpuan kepada isu-isu praktikal hari ini seperti pengujian emas dan bahasa Inggeris. Program ijazah pertama yang menganjurkan universiti bermula pada tahun 1901, dengan pembentukan sekolah undang-undang malam pertama California. Dengan menawarkan kelas pada waktu malam, Golden Gate membuat kajian undang-undang untuk orang biasa. Empat pelajar terdiri daripada kelas lulus pertama sekolah undang-undang. Hari ini, Golden Gate University terus sebagai perintis pendidikan dewasa dalam perniagaan dan pengurusan, perakaunan, perpajakan, dan undang-undang. Seperti biasa, GGU memberi penekanan kepada pembelajaran yang diajar oleh para profesional yang berlatih di lapangan.

Lokasi

San Francisco

Golden Gate University

Alamat
536 Mission Street
San Francisco, CA 94105

94105-2968 San Francisco, California, Amerika Syarikat
Telefon
+1 415-442-7800

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: