George Mason University - Undergraduate Programs

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Mason

Mason adalah sebuah universiti muda yang, dalam masa yang singkat, telah membuat langkah-langkah yang mengagumkan dalam saiz, kedudukan dan pengaruh. Kini, sebagai universiti penyelidikan awam terbesar di Virginia, kami menetapkan penanda aras untuk pendidikan yang berani dan progresif yang memenuhi keperluan pelajar dan komuniti kami. Untuk itu, kami mempunyai 10 sekolah dan kolej yang dikhaskan untuk pelbagai bidang pengajian.

George Mason: Patriotisme diperakui.

George Mason, yang nama universiti kami dinamakan, adalah salah satu yang paling besar dari bapa pendiri Amerika Syarikat. Mason menggubal Hak Pengisytiharan Virginia, yang menjadi model bagi 10 pindaan pertama kepada Perlembagaan AS, yang dikenali sebagai Rang Undang-undang Hak.

Kami berada di Virginia. Tetapi Kami Melayani Dunia.

Mason komited untuk mewujudkan dunia yang lebih adil, bebas dan makmur. Terletak di salah satu pusat politik, ekonomi dan intelek yang paling penting di dunia, kami menerima tanggungjawab kami untuk berkhidmat kepada orang lain: untuk membantu pelajar-pelajar kami berjaya, memperkayakan kehidupan masyarakat kami, dan menyumbang untuk menyelesaikan beberapa masalah global yang paling rumit masa kita.

Lokasi

Fairfax

Alamat
4400 University Drive
22030 Fairfax, Virginia, Amerika Syarikat

Washington

Alamat
Washington, Daerah Columbia, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami