Florida College of Integrative Medicine

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai FCIM

Sama ada anda berminat dengan perubatan integratif sebagai kerjaya atau lanjutan amalan perubatan yang sedia ada, Florida College of Integrative Medicine (FCIM) menawarkan program unik yang mengintegrasikan ajaran dan teknik Perubatan Oriental dengan asas sains perubatan Barat. FCIM adalah unik kerana integrasi pengetahuan ini ditunjukkan secara konsisten di seluruh kurikulum kami, yang lebih baik menyiapkan graduan kami untuk memenuhi permintaan perubahan landskap penjagaan kesihatan yang terus berkembang di Amerika.

Sebagai sebuah institusi yang didedikasikan untuk integrasi berkesan ajaran Perubatan Oriental dan sains perubatan Barat, FCIM berusaha untuk memberikan graduan yang berjaya - masing-masing akan memegang Ijazah Sarjana Muda dalam Pengajian Penjagaan Kesihatan dan Ijazah Sarjana Perubatan Oriental - satu kelebihan yang unik untuk bertemu perubahan permintaan sistem penyampaian penjagaan kesihatan yang terus berkembang di Amerika.

Sejarah

Florida College of Integrative Medicine (FCIM) adalah salah satu Sekolah Akupuntur tertua di Amerika. Ditubuhkan pada tahun 1990, FCIM adalah sekolah pertama di Florida yang diiktiraf oleh Suruhanjaya Akreditasi untuk Akupunktur dan Perubatan Oriental (ACAOM) dan dilesenkan oleh Suruhanjaya Florida bagi Pendidikan Bebas.

Sejak tahun 1990, FCIM telah memupuk reputasi yang sangat baik sebagai salah satu institusi utama Amerika untuk Perubatan Oriental, khususnya di Negeri Florida dan Amerika Selatan Tenggara. Pada tahun 1997 FCIM mula mengakui pelajar antarabangsa dan telah menghasilkan graduan yang berjaya dari negara-negara seperti Australia, England, Rusia, Korea, Vietnam, Filipina, Turki, Iran, India, China, dan Taiwan.116952_116879_bannerwithimage.jpg

Misi Program Perubatan Oriental

Kenyataan Misi kami

Misi FCIM adalah untuk menyediakan pendidikan komprehensif dalam prinsip, konsep dan amalan Perubatan Tradisional Cina yang direka untuk melatih pelajar individu untuk menjadi profesional penjagaan kesihatan yang berkelayakan dan berlesen yang menyediakan diagnosis dan rawatan akupunktur, ubat-ubatan herba, serta terapi tambahan dan diagnostik teknik untuk promosi, penyelenggaraan dan pemulihan kesihatan dan pencegahan penyakit.

Misi dan Falsafah Program Perubatan Oriental

Misi Program Perubatan Oriental ini menawarkan pendidikan menyeluruh dalam teori asas dan amalan Perubatan Oriental sambil memastikan bahawa para graduan berpengetahuan dalam konsep dan teknologi sains perubatan Barat yang berkaitan.

Penyepaduan sains perubatan Barat dalam Program Perubatan Oriental meningkatkan kualiti rawatan Perubatan Oriental yang disediakan oleh pelajar dan siswazah kami. Kurikulum yang ketat adalah luas dan mendalam dan direka untuk menyumbang kepada pertumbuhan profesional dan peribadi pelajar dengan membantu mereka mengembangkan penghakiman bebas yang bertanggungjawab dan memberikan penjagaan pesakit yang berkesan.

Pernyataan Misi kami adalah asas kepada semua aktiviti dan program pengajaran kami dan dimanifestasikan secara terang-terangan dalam penerbitan kami, proses kemasukan, pengalaman kelas, prosedur klinikal, pilihan fakulti, dan program pendidikan yang berterusan. Berdasarkan pandangan dunia yang merangkumi kepentingan mengekalkan keharmonian dan keseimbangan dalam setiap badan individu, kami berusaha untuk memupuk pengamal penjagaan kesihatan utama profesional yang mahir dalam diagnosis akupunktur dan rawatan Perubatan Oriental, serta terapi tambahan dan teknik diagnostik, semua untuk promosi, penyelenggaraan dan pemulihan kesihatan dan pencegahan penyakit.116953_116878_image.png

Lokasi

Orlando

Alamat
7100 Lake Ellenor Drive
FL 32809 Orlando, Florida, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: