FinTech School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

FinTech membentuk masa depan kewangan dan perbankan global dengan teknologi. Institusi Kewangan ingin berkembang tetapi memerlukan bantuan menggabungkan FinTech ke dalam model perniagaan mereka. Profesional teknologi mahu membantu Institusi Kewangan bersiap sedia untuk Kewangan 2.0 tetapi sering tidak mempunyai konteks perniagaan yang mencukupi. Usahawan cuba mengganggu model perniagaan sedia ada, tetapi perlu membantu mengubah idea mereka ke dalam produk dan / atau penyelesaian yang berdaya maju.

Inilah tempat kami masuk.

rawpixel / Unsplash

Kursus dan program untuk keperluan yang berbeza

FinTech School menyampaikan latihan praktikal mengenai topik FinTech terkini, topik keusahawanan dan pembangunan produk kepada individu, institusi, dan usahawan di seluruh dunia. Orang yang ingin kekal dikemas kini dalam trend industri akan mendapati kursus kami membantu. Mereka yang ingin berinovasi dalam ruang ini akan mendapati program kami yang komprehensif atau latihan sepertinya di tapak latihan kami lebih sesuai.

Latihan praktikal dengan mengamalkan usahawan

Ia bukan institusi akademik. FinTech School diasaskan oleh usahawan FinTech dan profesional perkhidmatan kewangan yang telah berada di sana dan melakukannya. Mereka mempunyai beberapa dekad pengalaman industri kewangan, merangkumi firma tradisional seperti Goldman Sachs dan BlackRock. Pasukan kami telah mengasaskan startup FinTech yang telah lulus dari program terkemuka industri seperti Y-combinator dan telah melancarkan produk yang kini diikuti oleh kapitalis teroka.

John Schnobrich / Unsplash

Sokongan ekosistem

Kami adalah sebahagian daripada ekosistem inovasi FinTech yang lebih besar, Portfolio FinTech, yang meningkatkan pendidikan kami dengan penyelidikan, sumber teknikal, dan mentoring (inkubator dan pemecut) sokongan. Ini membolehkan usahawan, individu dan institusi untuk bergerak dari 'pengetahuan' kepada 'pelaksanaan'.

Lokasi

San Francisco

Alamat
California Street,101
94111 San Francisco, California, Amerika Syarikat

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: