Richard T. Doermer School of Business - Indiana University-Purdue University, Fort Wayne

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

AACSB Accredited

Kebanyakan institusi pengajian tinggi mengemukakan kepada akreditasi institusi yang mengesahkan bahawa mereka mempunyai rasa kekal melalui batu-bata dan mortar, belanjawan berulang, dan garis fakulti kekal. Tujuan asas akreditasi institusi adalah untuk membezakan institusi sah pengajian tinggi dari usaha oportunis yang mahu mengeksploitasi potensi pasaran untuk menjual ijazah. Ini bentuk akreditasi yang diberikan di rantau Midwest oleh Central Persatuan North Kolej dan Universiti. IPFW telah menerima akreditasi institusi itu oleh North Central.

terbaik Sekolah

akreditasi institusi tidak memeriksa khusus program ijazah tertentu, dan, oleh itu, perlu dibezakan daripada akreditasi profesional yang merupakan program tertentu. Sekolah-sekolah dalam universiti yang dikenali sebagai sekolah profesional, seperti sekolah perniagaan, mempunyai agensi berbeza untuk akreditasi profesional program masing-masing.

The organisasi utama yang memperuntukkan akreditasi program perniagaan adalah AACSB International - Persatuan untuk Advance Collegiate Schools of Business, yang pergi dengan pengecam mudah AACSB. Tujuan asas AACSB akreditasi adalah untuk menyediakan infrastruktur untuk persekitaran pembelajaran yang terus menambah baik melalui mekanisme jaminan kualiti bagi program perniagaan di sarjana muda, sarjana dan kedoktoran. Proses jaminan kualiti adalah misi mendalam dan fakulti didorong. Selain itu, sekolah perniagaan dan setiap program yang relevan hendaklah dengan jelas mengenalpasti misi akademik dan pelan strategik; melaksanakan dasar-dasar dan proses yang berkait rapat dengan misi ini, membangunkan mekanisme penilaian untuk menilai hasil pembelajaran pelajar dan keberkesanan dasar dan proses mereka, dan menyediakan untuk maklum balas daripada penilaian tersebut untuk memperbaiki dan, dengan itu, meningkatkan amalan operasi. Fakulti perniagaan, berpandukan input daripada penglibatan pihak berkepentingan meluas, yang bertanggungjawab untuk pembangunan, pelaksanaan dan penambahbaikan berterusan dasar-dasar operasi.

Falsafah operasi proses akreditasi AACSB adalah mengejar penambahbaikan yang berterusan melalui seiring dalaman penilaian kendiri diikuti oleh peer review luar untuk pengesahan. Kedua-dua jiwa dan peer review peringkat menangani isu-isu kritikal seperti:

Sekolah dan misi program dan objektif komposisi Fakulti, penempatan, pembangunan, dan kelayakan kandungan kurikulum, perancangan dan penilaian sumber dan tanggungjawab Pengajaran Pelajar sebagai pelanggan utama

Kesimpulannya, AACSB akreditasi menggalakkan kecemerlangan dan peningkatan yang berterusan dalam ijazah perniagaan dan pendidikan siswazah. Bersama-sama, diri penilaian dan semakan memastikan prestasi konsisten dengan misi yang dinyatakan dalam program ini, sekolah dan institusi secara keseluruhan.

The Doermer Sekolah Perniagaan di IPFW dengan bangganya telah mencapai status bertauliah daripada AACSB International untuk sarjana muda dan program MBA. Hanya sekolah yang mempunyai akreditasi AACSB layak untuk mempunyai satu bab dalam masyarakat kehormat perniagaan Beta Gamma Sigma; yang Doermer Sekolah Perniagaan telah mengekalkan bab yang aktif Beta Gamma Sigma sejak 1988.

Richard T. Doermer

Fort Wayne asli Richard T. Doermer menjadi sebahagian daripada kain perniagaan di bandar dan di timur laut Indiana pada pertengahan tahun 1950-an apabila beliau memulakan kerjaya dalam bidang perbankan di Dime Amanah dan Bank Simpanan. Dia tidak tahu pada masa itu bahawa ia akan pergi melalui banyak perubahan nama termasuk Indiana Bank dan Trust Company, Summit Bank, dan akhirnya menjadi seorang NBD Bancorp Inc. affiliate. Dalam tahun-tahun, pekerjaan dan tanggungjawab Doermer meningkat, terlalu; beliau adalah Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Fort Wayne operasi kawasan NBD apabila beliau bersara pada 31 Disember, 1993.

Doermer adalah lebih daripada bank. Beliau adalah seorang ahli perniagaan yang bijak dalam bidang lain, seorang penjawat awam, dan dermawan. Dia menunjukkan kepintaran perniagaannya pada 1980-an, ketika beliau naib pengerusi daripada Avis International Corporation of Upland, Indiana. Syarikat itu mempunyai 12 kemudahan pengeluaran pelbagai di tujuh negeri, Kanada, dan England. Sejak awal 1960-an, beliau telah berkhidmat di lebih daripada sedozen papan perniagaan lain termasuk Rea Magnet Wire Company, Inc., Journal Warta Publishing Co., dan kami Ahad Pelawat. Beliau telah dianugerahkan dengan The Sagamore daripada Wabash pada tahun 2004, pada masa itu-Gov. Joe Kernan, untuk lebih daripada 25 tahun beliau berkhidmat sebagai ahli lembaga Kumpulan Wang Persaraan Pekerja Awam '.

Beliau sentiasa percaya bahawa pendidikan yang kukuh dalam semua peringkat dunia perniagaan adalah sangat penting untuk mempunyai usaha yang berjaya. "Perkongsian antara sekolah perniagaan dan perniagaan tempatan adalah sangat memberi manfaat kepada kedua-dua pihak-pelajar mendapatkan tangan pertama pengetahuan dalam" dunia sebenar "menetapkan dan perniagaan hosting tahu jika ia mengupah pelajar-pelajar, wang itu akan telah dibelanjakan dengan baik," katanya . Untuk itu, Doermer dan keluarganya sangat murah hati dengan sumbangan kepada dana biasiswa IPFW ini. Universiti itu kini berasa bangga kerana sekolah perniagaannya kini membawa namanya.

Penyata IPFW Mission:

misi IPFW adalah untuk memenuhi keperluan pendidikan tinggi di timur laut Indiana. Kami menawarkan pelbagai program ijazah pertama, sarjana dan meneruskan pendidikan berkualiti tinggi yang memenuhi keperluan serantau, menyokong kecemerlangan dalam pengajaran dan pembelajaran, terlebih dahulu dan berkongsi pengetahuan melalui penyelidikan dan usaha kreatif, dan bekerjasama dengan masyarakat untuk membangunkan intelektual, budaya, ekonomi, dan sumber manusia.

Misi untuk Richard T. Doermer School of Business:

Misi kami adalah untuk menyediakan pendidikan perniagaan yang berkualiti untuk memenuhi keperluan pendidikan tinggi di timur laut Indiana. Kami menawarkan program perniagaan yang memperkayakan pengetahuan profesional, penyelesaian masalah, kesedaran global, komunikasi, dan kemahiran penaakulan etika pelajar dari rantau Timur Laut Indiana dan seterusnya. Sekolah ini berusaha untuk menghasilkan sumbangan intelektual yang berkualiti yang terutamanya memberi tumpuan kepada amalan pengurusan dan pedagogi pembelajaran.

Penyata Wawasan untuk Richard T. Doermer School of Business:

The Richard T. Doermer School of Business melihat dirinya menjadi sekolah perniagaan serantau yang terkemuka bandar dengan pengiktirafan negara.

Nilai-nilai Teras untuk Richard T. Doermer Sekolah Perniagaan

Kecemerlangan dalam pembelajaran pelajar, pengajaran, sumbangan intelek dan perkhidmatan adalah semua asas kepada pencapaian misi dan penyediaan pelajar untuk kerjaya yang berjaya di timur laut Indiana dan seterusnya. Nilai-nilai teras yang berikut hendaklah berperanan untuk memandu perancangan dan tindakan fakulti dan kakitangan Doermer School of Business:

PEMBELAJARAN: Pertumbuhan intelek pelajar dan memupuk budaya pembelajaran berterusan adalah amat penting. Keserakanan: Premis bahawa matlamat yang sama dan tindakan mereka yang mewakili Sekolah akan diteruskan untuk kepentingan bersama dan kerjasama dengan semua pihak berkepentingan yang berkaitan. KEPERLUAN: Hubungan yang kritikal antara pengetahuan yang dikongsi dan kepentingan operasinya di Timur Laut Indiana dan seterusnya. BIASISWA: Mengejar dan penyebaran ilmu kerana berkaitan dengan misi, visi dan matlamat sekolah dengan memberi tumpuan kepada biasiswa gunaan dan pedagogi. PENGAWASAN: Penggunaan sumber yang terhad dengan cekap dan berkesan dan dengan cara yang tepat pada masanya. TOLERANSI: Penerimaan tanpa syarat kepelbagaian. INTEGRITI: Pengertian keutuhan, konsisten, dan selaras antara tindakan seseorang dan didukung nilai.

This school offers programs in:
  • English

Lihat BScs » Lihat MBA »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

BSc

Bs perniagaan - perakaunan

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Fort Wayne

Program perakaunan menyediakan pelajar untuk kerjaya seperti akauntan korporat, akauntan awam diperakui, penasihat cukai profesional, ejen hasil dalaman, bukan untuk keuntungan pegawai kewangan, dan juruaudit dalaman. [+]

Pelajar boleh memasuki Indiana University Purdue University Fort Wayne (IPFW) mengisytiharkan Perniagaan sebagai utama akan dikodkan sebagai utama pra-perniagaan sehingga syarat kemasukan di bawah telah dipenuhi.

Hasil pembelajaran pelajar untuk ijazah adalah seperti berikut:

Setelah tamat Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Perniagaan (BSB) Ijazah, pelajar akan:

Dapat mengintegrasikan prinsip-prinsip asas teori perniagaan dan amalan. Dapat menyelesaikan masalah dengan pemodelan, menganalisis data (kualitatif dan angka), dan menggunakan kemahiran pemikiran kritikal. Dapat memahami implikasi global dan budaya keputusan perniagaan. Dapat memahami pertimbangan etika dalam keputusan perniagaan. Dapat memahami hubungan antara masyarakat dan perniagaan. Dapat menunjukkan komunikasi dan kerja berpasukan yang berkesan kemahiran. Bersedia untuk pembelajaran sepanjang hayat dalam persekitaran yang dinamik. Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Perniagaan ... [-]

Perniagaan bs - ekonomi perniagaan

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Fort Wayne

Kajian ekonomi menyediakan pelajar untuk pelbagai kerjaya dalam perniagaan dan kerajaan. Ia juga menyediakan asas yang sangat baik untuk pengajian siswazah dalam pentadbiran perniagaan, ekonomi, kewangan, dan undang-undang. Baru-baru ini IPFW alumni ekonomi bekerja sebagai perunding perkhidmatan kewangan, penganalisis kredit, pengurus bank, dan pemeriksa bank. [+]

Pelajar boleh memasuki Indiana University Purdue University Fort Wayne (IPFW) mengisytiharkan Perniagaan sebagai utama akan dikodkan sebagai utama pra-perniagaan sehingga syarat kemasukan di bawah telah dipenuhi.

Hasil pembelajaran pelajar untuk ijazah adalah seperti berikut:

Setelah tamat Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Perniagaan (BSB) Ijazah, pelajar akan:

Dapat mengintegrasikan prinsip-prinsip asas teori perniagaan dan amalan. Dapat menyelesaikan masalah dengan pemodelan, menganalisis data (kualitatif dan angka), dan menggunakan kemahiran pemikiran kritikal. Dapat memahami implikasi global dan budaya keputusan perniagaan. Dapat memahami pertimbangan etika dalam keputusan perniagaan. Dapat memahami hubungan antara masyarakat dan perniagaan. Dapat menunjukkan komunikasi dan kerja berpasukan yang berkesan kemahiran. Bersedia untuk pembelajaran sepanjang hayat dalam persekitaran yang dinamik. Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Perniagaan ... [-]

Perniagaan bs - Kewangan

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Fort Wayne

Kerjaya dalam bidang kewangan secara umumnya dalam empat bidang: pengurusan kewangan korporat; institusi kewangan atau orang tengah (contoh bank); pasaran sekuriti (contohnya broker dan penasihat kewangan); dan pengurus kewangan dalam organisasi bukan untuk keuntungan kerajaan. [+]

Pelajar boleh memasuki Indiana University Purdue University Fort Wayne (IPFW) mengisytiharkan Perniagaan sebagai utama akan dikodkan sebagai utama pra-perniagaan sehingga syarat kemasukan di bawah telah dipenuhi.

Hasil pembelajaran pelajar untuk ijazah adalah seperti berikut: Setelah tamat Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Perniagaan (BSB) Ijazah, pelajar akan:

Dapat mengintegrasikan prinsip-prinsip asas teori perniagaan dan amalan. Dapat menyelesaikan masalah dengan pemodelan, menganalisis data (kualitatif dan angka), dan menggunakan kemahiran pemikiran kritikal. Dapat memahami implikasi global dan budaya keputusan perniagaan. Dapat memahami pertimbangan etika dalam keputusan perniagaan. Dapat memahami hubungan antara masyarakat dan perniagaan. Dapat menunjukkan komunikasi dan kerja berpasukan yang berkesan kemahiran. Bersedia untuk pembelajaran sepanjang hayat dalam persekitaran yang dinamik. Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Perniagaan ... [-]

Perniagaan bs - pemasaran

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Fort Wayne

A utama pemasaran boleh meneruskan kerjaya pemasaran umum atau kerjaya di kawasan khusus pemasaran. peluang pekerjaan yang menarik boleh didapati sebagai eksekutif akaun pengiklanan, pengurus jualan, agen pembelian, atau dalam peruncitan, penyelidikan pemasaran, e-dagang, atau perancangan pemasaran untuk pelbagai organisasi. [+]

Pelajar boleh memasuki Indiana University Purdue University Fort Wayne (IPFW) mengisytiharkan Perniagaan sebagai utama akan dikodkan sebagai utama pra-perniagaan sehingga syarat kemasukan di bawah telah dipenuhi.

Hasil pembelajaran pelajar untuk ijazah adalah seperti berikut:

Setelah tamat Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Perniagaan (BSB) Ijazah, pelajar akan: Dapat mengintegrasikan prinsip-prinsip asas teori perniagaan dan amalan. Dapat menyelesaikan masalah dengan pemodelan, menganalisis data (kualitatif dan angka), dan menggunakan kemahiran pemikiran kritikal. Dapat memahami implikasi global dan budaya keputusan perniagaan. Dapat memahami pertimbangan etika dalam keputusan perniagaan. Dapat memahami hubungan antara masyarakat dan perniagaan. Dapat menunjukkan komunikasi dan kerja berpasukan yang berkesan kemahiran. Bersedia untuk pembelajaran sepanjang hayat dalam persekitaran yang dinamik. Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Perniagaan ... [-]

Perniagaan bs - pengurusan

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Fort Wayne

kerjaya yang menarik dalam pengurusan melimpah ruah; semua organisasi, awam dan swasta, memerlukan pengurus. Pengurus profesional adalah antara yang paling dicari profesional dalam pasaran. [+]

Pelajar boleh memasuki Indiana University Purdue University Fort Wayne (IPFW) mengisytiharkan Perniagaan sebagai utama akan dikodkan sebagai utama pra-perniagaan sehingga syarat kemasukan di bawah telah dipenuhi.

Hasil pembelajaran pelajar untuk ijazah adalah seperti berikut:

Setelah tamat Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Perniagaan (BSB) Ijazah, pelajar akan:

Dapat mengintegrasikan prinsip-prinsip asas teori perniagaan dan amalan. Dapat menyelesaikan masalah dengan pemodelan, menganalisis data (kualitatif dan angka), dan menggunakan kemahiran pemikiran kritikal. Dapat memahami implikasi global dan budaya keputusan perniagaan. Dapat memahami pertimbangan etika dalam keputusan perniagaan. Dapat memahami hubungan antara masyarakat dan perniagaan. Dapat menunjukkan komunikasi dan kerja berpasukan yang berkesan kemahiran. Bersedia untuk pembelajaran sepanjang hayat dalam persekitaran yang dinamik. Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Perniagaan ... [-]