Concordia College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Siapa kita

Kami adalah, coed, empat tahun kolej seni liberal swasta. Kami sebuah masyarakat lebih daripada 2,100 pelajar yang datang dari 36 negeri dan 29 negara dan mewakili 38 agama dan mazhab. Kami menggunakan 175 sepenuh masa fakulti termasuk NASA dan saintis NSF, komposer yang memenangi anugerah dan penulis, dan pakar-pakar negara dalam pelbagai bidang.

Di mana kita Langsung

Kampung halaman kami - Fargo-Moorhead - adalah masyarakat yang semakin meningkat dengan hampir 30,000 pelajar kolej, satu seni dan hiburan melompat tempat kejadian, dan pelbagai menggayatkan latihan dan peluang pekerjaan.

Bagaimana Kita Ketahui

Concordia menawarkan lebih daripada 50 kejohanan utama, termasuk 15 kepujian major, serta 12 program preprofessional dalam bidang perubatan, undang-undang, kejuruteraan, pergigian dan banyak lagi. Beratus-ratus latihan dan peluang pendidikan koperasi di bandar dan di seluruh dunia memberikan banyak pengalaman profesional secara langsung.

Di mana We Go

kurikulum globalisasi kami menggabungkan kajian ketara jauh peluang dan arahan dalam tujuh bahasa dunia. Kami adalah pemimpin yang diiktiraf di kalangan institusi ijazah pertama bagi bilangan pelajar yang mendapat pengalaman global di luar negara.

Perkara yang kami lakukan

Lebih daripada 100 pertubuhan pelajar - akhbar dan majalah sastera, kumpulan sukarela, pertubuhan agama dan banyak lagi - menjadikannya mudah untuk terlibat dan kekal aktif. Lebih daripada satu pertiga daripada badan pelajar kami mengambil bahagian dalam satu (atau lebih) daripada ensemble muzik 19 kita, dan hampir satu perempat daripada pelajar-pelajar kita mengambil bahagian dalam olahraga kompetitif.

Apa yang kita mencapai

Pelajar Concordia telah mencapai 88 peratus kadar penerimaan ke sekolah perubatan (dalam masa 10 tahun yang dikaji). Sembilan puluh lapan peratus daripada graduan yang dikaji Concordia mempunyai pekerjaan atau pernah dimasukkan ke sebuah universiti dalam tempoh enam bulan selepas tamat pengajian. Lima daripada pelajar-pelajar kita telah memenangi biasiswa Fulbright berprestij dalam tempoh tiga tahun yang lalu. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, Concordia telah menerima sembilan daripada berprestij NCAA Biasiswa Siswazah.

Lokasi

Moorhead

Concordia College

Alamat
901 8th St. S.
56562 Moorhead, Minnesota, Amerika Syarikat
Telefon
+1 218-299-4000

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami