Baca keterangan rasmi

Chowan Universiti ialah Institusi pendidikan Kristian ditubuhkan pada tahun 1848 oleh keluarga Baptist dan dinamakan Chowan - yang bermaksud "orang selatan" - untuk menghormati suku asli Amerika Algonquin Chowanook. Selama lebih 165 tahun, Chowan telah menikmati tradisi yang panjang dan dibezakan iman dan pendidikan di Timur Laut NC. Misi kami adalah untuk menyediakan satu persekitaran penyayang mempunyai ciri-ciri Nilai-nilai Kristian DAN kebebasan intelektual di mana pelajar boleh menimba ilmu pengetahuan, kemahiran, kreativiti, dan nilai-nilai etika yang mereka perlukan untuk berkembang dalam sebuah masyarakat global yang pesat berubah pelbagai kebudayaan.

Chowan Universiti komited untuk berkhidmat kepada pelajar purata. Dengan "purata," kita maksudkan pelajar dengan PNG 2,25-3,25 dan "purata" SAT skor (sekitar 1300 bagi tiga bahagian SAT). Pelajar di bawah kriteria ini boleh diberi pertimbangan jika mereka menunjukkan komitmen kepada pengalaman Chowan Universiti dan potensi akademik.

Ramai pelajar kami adalah pelajar kolej generasi pertama, yang bermaksud ibu bapa mereka tidak menghadiri kolej atau melengkapkan ijazah kolej. Disebabkan Chowankomitmen 's kepada perhatian individu dalam Persekitaran Kristian, Pelajar-pelajar ini berkembang maju di Chowan Universiti. Yang Chowan Universiti masyarakat bertujuan untuk percaya dan untuk hidup ajaran Yesus Kristus. Matlamat ini dapat dicapai melalui mentor, kementerian, dan pengajaran fakulti Kristian dan pelbagai kemudahan, misi dan perkhidmatan pengalaman di kampus, dalam masyarakat, di Amerika Syarikat, dan di seluruh dunia.

Pastoral pasukan kementerian kampus kami menyediakan peluang kepada pelajar untuk bertumbuh dalam iman mereka di samping memenuhi keperluan orang lain. Perjalanan tempatan, kebangsaan, dan antarabangsa misi, pemuridan, dewan kediaman pelajar Bible, mentoring, dan banyak perhatian pada satu-satu dan doa memberi pelajar pendidikan transformatif.

Semua pelajar yang berusaha untuk melengkapkan ijazah mereka di Chowan Universiti perlu mendaftar dalam kursus pengenalan tentang Alkitab. Pelajar juga mesti menghadiri beberapa acara Perspektif yang ditawarkan mingguan, yang melibatkan persembahan holistik dan ceramah, perayaan agama, persembahan teater, dan lain-lain acara komuniti Chowan yang berkaitan.

Kita tidak berada di sini untuk mengindoktrinasi sesiapa, tetapi untuk menunjukkan kepada mereka cara hidup Kristian seperti yang didedahkan dalam kehidupan dan pelayanan Yesus Kristus. Pelajar-pelajar bukan-Kristian dan pelajar dari tradisi agama lain dihormati dan dialu-alukan di sini dan berkembang maju dalam persekitaran ini.

LOKASI

Terletak di bandar bersejarah kecil Murfreesboro di timur laut North Carolina, Chowan University terletak dalam jarak yang singkat ke pantai kedua-dua North Carolina dan Virginia. Chowan juga dalam jarak memandu ke pelbagai kemudahan, termasuk membeli-belah, restoran-restoran, taman hiburan, dan kawasan-kawasan metropolitan seperti Virginia Beach.

Pekan Murfreesboro adalah sebuah komuniti kecil yang perhimpunan di sekitar kampus. Chowan mempunyai yang terbaik daripada kedua-duanya; Murfreesboro adalah, masyarakat yang kecil selamat, namun kemudahan bandar utama adalah dalam jarak memandu yang singkat.

Chowan University tinggal di kampus 450 + ekar dikelilingi oleh kawasan hutan dan beberapa tasik. Kami terletak di bahagian North Carolina ditetapkan sebagai "Bank Inner," dan kampus kami mencerminkan keindahan alam semula jadi yang Waterway Intracoastal.

Murfreesboro mengalami semua empat musim tetapi mempunyai ciri-ciri cuaca yang sederhana. Suhu tinggi purata pada bulan-bulan sekolah adalah 65 darjah (18 Celsius).

Nilai Pendidikan Nilai

Chowan University dikenali kerana mempunyai "Iman di masa depan anda." Lebih daripada slogan, misi kami adalah untuk menyediakan pendidikan yang mengubah pelajar biasa menjadi graduan yang luar biasa. Kami melakukannya dengan niat baik, mempercayai Tuhan dalam diri Yesus Kristus, dengan keyakinan untuk kejayaan setiap pelajar. Fakulti Kami itu datang kepadamu Chowan untuk mengajar, menasihati, dan melibatkan pelajar di dalam kelas, di padang dan gelanggang pertandingan, dan seluruh aktiviti ko-kurikulum. Iman dalam tindakan menekankan semua yang kita lakukan. Ia tidak cukup untuk mengajar pelajar bagaimana atau apa yang perlu berfikir; kita mengajar pelajar bagaimana untuk hidup dengan maruah dan hati nurani menggunakan kepala mereka, jantung, dan tangan.

"Yesus bertambah hikmat dan kematangan dan dikasihi oleh Allah dan manusia." Lukas 2:52

Ketua: Kami Mengajar Pada Chowan, pelajar akan mengambil kelas dalam disiplin Sains, Seni Halus, Kesusasteraan, Sejarah, Kesihatan, dan Agama. Tetapi yang lebih penting, mereka akan belajar bagaimana setiap disiplin berkaitan dengan orang lain. Pendidikan bersepadu kami menghasilkan pemikir yang luar biasa yang boleh memahami dunia di mana kita hidup.

"Dan apa yang kamu telah dengar dari padaku di depan banyak saksi mengamanahkan kepada orang-orang yang boleh dipercayai yang juga akan layak untuk mengajar orang lain." - 2 Timotius 2: 2

Heart: Kami Nasihatkan

Fakulti dan kakitangan yang di sekeliling pelajar-pelajar kita berjalan bersama mereka dan memberi inspirasi kepada impian profesional dan peribadi mereka dengan semangat. Penasihat fakulti mentor pelajar pada satu-satu model secara konsisten dan menggalakkan hak dan sihat membuat keputusan.

"Janganlah kamu menjadi serupa dengan corak dunia ini, tetapi berubahlah oleh pembaharuan budimu. Kemudian anda akan dapat membedakan manakah kehendak Allah adalah-Nya yang baik, akan menyenangkan dan sempurna." - Roma 12: 2

Tangan: Kami Terlibat

Peluang untuk perkhidmatan melimpah ruah kepada ahli-ahli masyarakat Chowan itu. Pelajar menyertai fakulti dan kakitangan untuk menterjemahkan apa yang diajar dan apa yang dipelajari ke dalam apa yang dilakukan. Dari pakaian mereka yang memerlukan dalam masyarakat kita kepada anak-anak yatim penyayang dengan HIV / AIDS di Afrika Selatan, kita mengambil serius misi kami untuk menyediakan cahaya dan Kebenaran dalam nama Kristus Yesus.

"Sesungguhnya Aku berkata kepadamu, apa sahaja yang anda lakukan untuk salah satu daripada yang paling hina ini saudara-saudara saya, yang anda lakukan untuk saya." - Matius 25:40 Kami menyediakan suatu pendidikan seni liberal yang mencabar seluruh pelajar. Kehidupan berubah pelajar kita memberi nilai kepada apa yang kita lakukan di Chowan University.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

Chowan University

Melalui kurikulum yang cemerlang, interaksi dengan profesor yang hebat, dan peluang pekerjaan prestasi banyak, Jabatan Chowan terhadap muzik boleh membantu anda memaksimu ... [+]

Sarjana Muda Sastera dalam Muzik

Melalui kurikulum yang cemerlang, interaksi dengan profesor yang hebat, dan peluang pekerjaan prestasi banyak, Jabatan Chowan terhadap muzik boleh membantu anda memaksimumkan potensi anda dan mencapai matlamat anda sebagai seorang ahli muzik. Siswazah dari program kami telah pergi untuk menjadi komposer, rendah guru muzik sekolah, band sekolah menengah dan tinggi dan pengarah paduan suara, penghibur, dan jurutera rakaman. Sebagai utama muzik, anda akan diberikan asas yang kukuh dalam bidang muzik melalui kajian teori muzik, nyanyian penglihatan dan latihan telinga, sejarah muzik, kelas piano, menjalankan, berkumpulan, dan muzik digunakan. Anda akan belajar di sekurang-kurangnya salah satu daripada kawasan-kawasan ini muzik digunakan sepanjang tempoh anda: ... [-]

Amerika Syarikat Murfreesboro
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

BBA

Chowan University

Sekolah Perniagaan di Chowan Universiti membayangkan sebuah komuniti perniagaan individu berbakat dan beretika dengan kompetensi profesional yang membolehkan mereka beker ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Pentadbiran Perniagaan

"Pusat Pengajian perniagaan di Chowan University adalah tempat terbaik untuk membentuk watak anda, potensi, dan profesionalisme. Sekolah membolehkan setiap pelajar peluang untuk mencapai yang terbaik melalui cabaran, interaksi satu-satu fakulti, kumpulan kecil, dan peluang untuk mencari kekuatan anda sendiri. Saya berdarah Chowan biru kerana pengalaman dalam Sekolah Perniagaan yang selama-lamanya akan memberi kesan kepada hidup saya dan etika kerja. " - Danielle Coleman, Class of 2013, BS dalam Pentadbiran Perniagaan, tumpuan dalam bidang Pengurusan, Minor Perakaunan Pada Chowan, kami membangunkan pemimpin perniagaan yang beretika hari esok. Membina kepada kekuatan warisan Kristian kita, kita memberi kuasa kepada pelajar-pelajar kita dengan membimbing mereka dalam penguasaan teori perniagaan, kemahiran organisasi, kecekapan teknikal dan analisis kritikal yang menyediakan mereka untuk kerjaya dalam dunia perniagaan yang pesat berubah.... [-]

Amerika Syarikat Murfreesboro
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

BSc

Chowan University

Ijazah ini mengkaji faktor-faktor yang pelbagai dan kerumitan Afrika dan tempatnya dalam sejarah dunia bersama-sama dengan sejarah bangsa dan budaya lain. ... [+]

Sarjana Muda Sains dalam Afrika-Amerika Sejarah dan Kebudayaan

Ijazah ini mengkaji faktor-faktor kerumitan bukan sahaja pengalaman Afrika-Amerika tetapi konteksnya dalam sejarah dunia dan pelbagai. Pelajar akan menyiasat pengalaman Afrika-Amerika di Amerika Utara dari Zaman Penjajahan hingga hari ini. Asal-usul kehidupan masyarakat hitam dan rintangan hitam di bawah perhambaan melalui pengalaman Afrika-Amerika semasa "Jim Crow" era dan evolusi kepimpinan hitam, melalui perjuangan Hak Sivil sehingga ke hari ini.

Terdapat juga kursus yang menawarkan pandangan yang lebih terperinci ke dalam era ini.

Pelajar juga akan mengkaji pelbagai sejarah bangsa dan budaya lain untuk mendapatkan perspektif kumpulan minoriti dan orang lain juga sering diabaikan dalam kaji selidik tradisional. Topik yang terdiri daripada interaksi kesan sejarah akan dibincangkan memberikan pelajar pemahaman yang lebih luas daripada pembangunan negara.... [-]

Amerika Syarikat Murfreesboro
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Chowan University

Jabatan Chowan Psikologi mempunyai beberapa ciri-ciri unik yang membuat ia menonjol dari program ijazah lain. Kami mahu anda untuk mencari minat anda. Tidak seperti progr ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Sains dalam bidang Psikologi

"Program psikologi di Chowan direka dengan tujuan untuk menyediakan anda untuk kerja-kerja peringkat siswazah. Saya adalah satu-satunya orang di dalam kelas saya telah mempunyai pengalaman kumpulan, dan salah satu daripada beberapa yang telah diamalkan wawancara pelanggan. Saya sentiasa mendapati diri saya dalam situasi semasa kelas di mana saya mempunyai kelebihan berbanding pelajar lain terima kasih kepada pengalaman saya di Chowan. " - Tonya Sinclair, graduan Psikologi baru-baru ini Jabatan Chowan Psikologi mempunyai beberapa ciri-ciri unik yang membuat ia menonjol dari program ijazah lain. Kami mahu anda untuk mencari minat anda. Tidak seperti program yang paling ijazah pertama, kami menawarkan pilihan ijazah berganda, termasuk tiga trek khusus pengajian. Walaupun program kami termasuk asas yang umum untuk semua pelajar, trek ijazah ini membolehkan pelajar untuk mendapatkan rasa yang lebih baik kawasan tertentu yang mereka minat. Apabila anda menjadi sebahagian daripada Jabatan Psikologi Chowan University, anda akan mempunyai tempat yang istimewa - tempat untuk belajar, untuk bersenang-senang, untuk berkembang emosi & rohani - tempat untuk tergolong.... [-]

Amerika Syarikat Murfreesboro
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Chowan University

Pada Chowan University, kita mengintegrasikan strategi dalam bidang sosiologi dan pensijilan siasatan jenayah ke dalam kurikulum Keadilan Jenayah untuk menyediakan semua ... [+]

Sarjana Muda Sains dalam Keadilan Jenayah

Pada Chowan University, kita mengintegrasikan strategi dalam bidang sosiologi dan pensijilan siasatan jenayah ke dalam kurikulum Keadilan Jenayah untuk menyediakan semua pelajar-pelajar kita untuk menawan kerjaya dalam pelbagai jenayah profesion. Dengan menggabungkan kursus dinamik - seperti Korporat dan putih Jenayah kolar, Arson Penyiasatan, Bukti Jenayah, Juvenile Kenakalan dan Police-Komuniti Perhubungan - dengan pengalaman kerja dunia sebenar melalui latihan di semua peringkat tempatan, negeri dan agensi-agensi persekutuan, pelajar menguasai kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dalam bidang mereka.

Pelajar juga menyambung pengetahuan bilik darjah dengan pengalaman dunia sebenar melalui keahlian dalam organisasi yang direka khusus untuk pelajar yang mengikuti Ijazah Keadilan Jenayah. The Chowan Universiti bab Alpha Phi Sigma Negara Criminal Justice Honor Society dan Keadilan Jenayah Club menawarkan pelajar peluang pendidikan, perkhidmatan, dan persekutuan tambahan. Jurusan Keadilan Jenayah boleh mendapat ijazah dalam bidang-bidang berikut:... [-]

Amerika Syarikat Murfreesboro
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Chowan University

Dengan mata untuk masa depan, Chowan mewujudkan suasana di mana kreativiti dan inovasi akan bergabung untuk menghasilkan pelajar yang estetika, secara teori, dan teknolog ... [+]

Sarjana Muda Sains dalam Komunikasi Grafik

Dengan mata untuk masa depan, Chowan mewujudkan suasana di mana kreativiti dan inovasi akan bergabung untuk menghasilkan pelajar yang estetika, secara teori, dan teknologi yang terlatih dalam reka bentuk grafik, reka bentuk interaktif, teknologi cetak, reka bentuk pembungkusan, dan / atau seni studio. Dengan menggabungkan sumber-sumber teknologi dan kepakaran fakulti, universiti itu akan memperbaharui usaha untuk membangunkan idea-idea kreatif pelajar, keupayaan seni, ekspresi diri, dan kemahiran profesional kerana mereka mengkaji video, reka bentuk digital, reka bentuk cetak, lukisan, pengimejan digital, pembungkusan, web reka bentuk, fotografi, lukisan, seramik, media campuran, dan lain-lain, di persimpangan seni dan teknologi. Sama ada menggunakan "berabad-abad lamanya kaedah atau dengan menolak sempadan kreativiti digital," jabatan akan melahirkan graduan yang unik dan yakin dengan kemahiran teknologi cetak kontemporari, reka bentuk, dan permintaan seni.... [-]

Amerika Syarikat Murfreesboro
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Chowan University

Universiti Chowan Sekolah Pendidikan adalah khusus untuk pelajar-pelajar siswazah yang berkesan, guru-guru yang berkelayakan dan yang dilengkapi dengan strategi pengajara ... [+]

Sarjana Muda Sains dalam Pendidikan Menengah

Universiti Chowan Sekolah Pendidikan adalah khusus untuk pelajar-pelajar siswazah yang berkesan, guru-guru yang berkelayakan dan yang dilengkapi dengan strategi pengajaran dan pedagogi mampu mendidik semua pelajar dalam dunia yang sentiasa berubah-ubah. Kurikulum teras yang kukuh, bersama-sama dengan kajian kawasan profesional dan khusus ditawarkan kepada guru-perkhidmatan pra di Chowan University, menyediakan bakal pendidik pengetahuan, kemahiran, dan pelupusan perlu untuk bekerja dengan pelbagai pelajar dan persekitaran pembelajaran. Peluang disediakan untuk calon-calon untuk belajar dan menilai teori-teori dan prinsip-prinsip amalan terbaik bukan sahaja di universiti tetapi juga dengan kerjasama guru-guru kelas dan profesional lain yang membimbing mereka melalui aplikasi praktikal dalam persekitaran dunia sebenar.... [-]

Amerika Syarikat Murfreesboro
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Chowan University

Sekolah Chowan Universiti Pendidikan komited untuk kecemerlangan dalam pengajaran, pembelajaran dan perkhidmatan, dan kerja-kerja satu-satu untuk mencapai matlamat ini da ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Sains Pendidikan Rendah

Sekolah Chowan Universiti Pendidikan komited untuk kecemerlangan dalam pengajaran, pembelajaran dan perkhidmatan, dan kerja-kerja satu-satu untuk mencapai matlamat ini dalam setiap pelajar Education! Chowan cukup kecil untuk membuat ini satu realiti, dengan fakulti dan penasihat memeriksa pelajar mereka dan kemajuan yang mereka telah membuat dengan kerap untuk memastikan mereka mencapai matlamat masing-masing. Guru-guru boleh membantu pelajar mengatasi sebarang kesukaran mereka hadapi, yang membuktikan 100% kadar lulus tahun lepas jurusan Pendidikan Elementary kami mengambil peperiksaan Praxis II!

Pelajar pendidikan rendah dilatih secara khusus melalui kerja kursus dan kerja lapangan untuk membangunkan profesional dan kemahiran kepimpinan untuk kegunaan di sekolah rendah - Tadika melalui gred ke-6.... [-]

Amerika Syarikat Murfreesboro
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Chowan University

Program khidmat nasihat undang-undang pra-Chowan ini mengikuti trek khusus pengajian yang akan memberikan gambaran keseluruhan sejarah perlembagaan, sistem kehakiman, pol ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Pre-Law / Sejarah

The American Bar Association menekankan bahawa tidak ada kurikulum yang utama atau disyorkan pilihan untuk mereka yang bersedia untuk sekolah undang-undang. Individu yang berminat untuk pergi ke sekolah undang-undang boleh berasa selesa berikut kebanyakan program pengajian sempena menasihati melalui program khidmat nasihat undang-undang pra-Chowan ini. Program ini bukan yang utama, tetapi satu cara untuk membantu pelajar dalam memenuhi syarat-syarat untuk masuk ke sekolah undang-undang, tidak kira utama ijazah pertama.

Siswazah yang mendaftar di Program Penasihat pra-undang Kecil akan mengikuti trek khusus kajian yang akan termasuk kursus dalam:... [-]

Amerika Syarikat Murfreesboro
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Chowan University

Pelajar menamatkan pengajian di program Sains Sukan bersedia untuk meneruskan peluang kerjaya dalam Pendidikan Jasmani dan Kesihatan, Sains Latihan, Pengurusan Sukan dan ... [+]

Sarjana Muda Sains dalam Sains Sukan

"Jabatan Sains Sukan menawarkan pelajar pelbagai pengetahuan dan kemahiran. Dari kepekatan pelbagai kami dan fakulti terkemuka kami, Jabatan Pengajian Sukan boleh menyediakan anda untuk mana-mana kerjaya dalam olahraga! " - Drew Praster, Sains Sukan siswazah, Pengurus Kanan Jualan Premium untuk Hornets Charlotte, dan Alumni Cemerlang Pelajar menamatkan pengajian di program Sains Sukan bersedia untuk meneruskan peluang kerjaya dalam Pendidikan Jasmani dan Kesihatan, Sains Latihan, Pengurusan Sukan dan Kejurulatihan. Satu tujuan tambahan adalah untuk menyediakan pelajar dengan peluang untuk membangunkan kesihatan fizikal, sosial, intelek, emosi, persekitaran dan rohani.... [-]

Amerika Syarikat Murfreesboro
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Chowan Video 2014