Chowan University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Chowan Universiti ialah Institusi pendidikan Kristian ditubuhkan pada tahun 1848 oleh keluarga Baptist dan dinamakan Chowan - yang bermaksud "orang selatan" - untuk menghormati suku asli Amerika Algonquin Chowanook. Selama lebih 165 tahun, Chowan telah menikmati tradisi yang panjang dan dibezakan iman dan pendidikan di Timur Laut NC. Misi kami adalah untuk menyediakan satu persekitaran penyayang mempunyai ciri-ciri Nilai-nilai Kristian DAN kebebasan intelektual di mana pelajar boleh menimba ilmu pengetahuan, kemahiran, kreativiti, dan nilai-nilai etika yang mereka perlukan untuk berkembang dalam sebuah masyarakat global yang pesat berubah pelbagai kebudayaan.

Chowan Universiti komited untuk berkhidmat kepada pelajar purata. Dengan "purata," kita maksudkan pelajar dengan PNG 2,25-3,25 dan "purata" SAT skor (sekitar 1300 bagi tiga bahagian SAT). Pelajar di bawah kriteria ini boleh diberi pertimbangan jika mereka menunjukkan komitmen kepada pengalaman Chowan Universiti dan potensi akademik.

Ramai pelajar kami adalah pelajar kolej generasi pertama, yang bermaksud ibu bapa mereka tidak menghadiri kolej atau melengkapkan ijazah kolej. Disebabkan Chowankomitmen 's kepada perhatian individu dalam Persekitaran Kristian, Pelajar-pelajar ini berkembang maju di Chowan Universiti. Yang Chowan Universiti masyarakat bertujuan untuk percaya dan untuk hidup ajaran Yesus Kristus. Matlamat ini dapat dicapai melalui mentor, kementerian, dan pengajaran fakulti Kristian dan pelbagai kemudahan, misi dan perkhidmatan pengalaman di kampus, dalam masyarakat, di Amerika Syarikat, dan di seluruh dunia.

Pastoral pasukan kementerian kampus kami menyediakan peluang kepada pelajar untuk bertumbuh dalam iman mereka di samping memenuhi keperluan orang lain. Perjalanan tempatan, kebangsaan, dan antarabangsa misi, pemuridan, dewan kediaman pelajar Bible, mentoring, dan banyak perhatian pada satu-satu dan doa memberi pelajar pendidikan transformatif.

Semua pelajar yang berusaha untuk melengkapkan ijazah mereka di Chowan Universiti perlu mendaftar dalam kursus pengenalan tentang Alkitab. Pelajar juga mesti menghadiri beberapa acara Perspektif yang ditawarkan mingguan, yang melibatkan persembahan holistik dan ceramah, perayaan agama, persembahan teater, dan lain-lain acara komuniti Chowan yang berkaitan.

Kita tidak berada di sini untuk mengindoktrinasi sesiapa, tetapi untuk menunjukkan kepada mereka cara hidup Kristian seperti yang didedahkan dalam kehidupan dan pelayanan Yesus Kristus. Pelajar-pelajar bukan-Kristian dan pelajar dari tradisi agama lain dihormati dan dialu-alukan di sini dan berkembang maju dalam persekitaran ini.

LOKASI

Terletak di bandar bersejarah kecil Murfreesboro di timur laut North Carolina, Chowan University terletak dalam jarak yang singkat ke pantai kedua-dua North Carolina dan Virginia. Chowan juga dalam jarak memandu ke pelbagai kemudahan, termasuk membeli-belah, restoran-restoran, taman hiburan, dan kawasan-kawasan metropolitan seperti Virginia Beach.

Pekan Murfreesboro adalah sebuah komuniti kecil yang perhimpunan di sekitar kampus. Chowan mempunyai yang terbaik daripada kedua-duanya; Murfreesboro adalah, masyarakat yang kecil selamat, namun kemudahan bandar utama adalah dalam jarak memandu yang singkat.

Chowan University tinggal di kampus 450 + ekar dikelilingi oleh kawasan hutan dan beberapa tasik. Kami terletak di bahagian North Carolina ditetapkan sebagai "Bank Inner," dan kampus kami mencerminkan keindahan alam semula jadi yang Waterway Intracoastal.

Murfreesboro mengalami semua empat musim tetapi mempunyai ciri-ciri cuaca yang sederhana. Suhu tinggi purata pada bulan-bulan sekolah adalah 65 darjah (18 Celsius).

Nilai Pendidikan Nilai

Chowan University dikenali kerana mempunyai "Iman di masa depan anda." Lebih daripada slogan, misi kami adalah untuk menyediakan pendidikan yang mengubah pelajar biasa menjadi graduan yang luar biasa. Kami melakukannya dengan niat baik, mempercayai Tuhan dalam diri Yesus Kristus, dengan keyakinan untuk kejayaan setiap pelajar. Fakulti Kami itu datang kepadamu Chowan untuk mengajar, menasihati, dan melibatkan pelajar di dalam kelas, di padang dan gelanggang pertandingan, dan seluruh aktiviti ko-kurikulum. Iman dalam tindakan menekankan semua yang kita lakukan. Ia tidak cukup untuk mengajar pelajar bagaimana atau apa yang perlu berfikir; kita mengajar pelajar bagaimana untuk hidup dengan maruah dan hati nurani menggunakan kepala mereka, jantung, dan tangan.

"Yesus bertambah hikmat dan kematangan dan dikasihi oleh Allah dan manusia." Lukas 2:52

Ketua: Kami Mengajar Pada Chowan, pelajar akan mengambil kelas dalam disiplin Sains, Seni Halus, Kesusasteraan, Sejarah, Kesihatan, dan Agama. Tetapi yang lebih penting, mereka akan belajar bagaimana setiap disiplin berkaitan dengan orang lain. Pendidikan bersepadu kami menghasilkan pemikir yang luar biasa yang boleh memahami dunia di mana kita hidup.

"Dan apa yang kamu telah dengar dari padaku di depan banyak saksi mengamanahkan kepada orang-orang yang boleh dipercayai yang juga akan layak untuk mengajar orang lain." - 2 Timotius 2: 2

Heart: Kami Nasihatkan

Fakulti dan kakitangan yang di sekeliling pelajar-pelajar kita berjalan bersama mereka dan memberi inspirasi kepada impian profesional dan peribadi mereka dengan semangat. Penasihat fakulti mentor pelajar pada satu-satu model secara konsisten dan menggalakkan hak dan sihat membuat keputusan.

"Janganlah kamu menjadi serupa dengan corak dunia ini, tetapi berubahlah oleh pembaharuan budimu. Kemudian anda akan dapat membedakan manakah kehendak Allah adalah-Nya yang baik, akan menyenangkan dan sempurna." - Roma 12: 2

Tangan: Kami Terlibat

Peluang untuk perkhidmatan melimpah ruah kepada ahli-ahli masyarakat Chowan itu. Pelajar menyertai fakulti dan kakitangan untuk menterjemahkan apa yang diajar dan apa yang dipelajari ke dalam apa yang dilakukan. Dari pakaian mereka yang memerlukan dalam masyarakat kita kepada anak-anak yatim penyayang dengan HIV / AIDS di Afrika Selatan, kita mengambil serius misi kami untuk menyediakan cahaya dan Kebenaran dalam nama Kristus Yesus.

"Sesungguhnya Aku berkata kepadamu, apa sahaja yang anda lakukan untuk salah satu daripada yang paling hina ini saudara-saudara saya, yang anda lakukan untuk saya." - Matius 25:40 Kami menyediakan suatu pendidikan seni liberal yang mencabar seluruh pelajar. Kehidupan berubah pelajar kita memberi nilai kepada apa yang kita lakukan di Chowan University.

Lokasi

Murfreesboro

Alamat
One University Place
27855 Murfreesboro, North Carolina, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami