Central Methodist University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Cabaran Pikiran Anda - Mengejar nafsu anda - Cari Tempat Anda - Membina Kejayaan Anda


Mencari lebih banyak daripada pengalaman kolej anda - dan dari diri anda? Datanglah pada CMU. Diberkati oleh komuniti yang peduli, dikelilingi oleh setiap peluang yang boleh dibayangkan, anda akan menemui kekuatan anda. Anda akan dapati suara anda. Anda akan mencapai yang terbaik - sebagai seorang sarjana, sebagai seorang pemimpin, sebagai pembuat keputusan di dunia./>


Akademik
CMU menawarkan lebih daripada 40 program pengajian, yang diajar oleh pakar fakulti dalam kelas yang sangat peribadi.Ditubuhkan pada tahun 1854, Central Methodist University adalah universiti seni empat tahun, swasta, dan liberal. Kampus utama CMU, rumah kepada Kolej Seni Liberal dan Sains (CLAS), terletak di Fayette, Missouri, mendaftarkan 1,100 pelajar. Lebih 4,000 pelajar menghadiri Kolej Pengajian Siswazah dan Lanjutan CMU (CGES), yang menawarkan kelas dalam talian dan di laman web di seluruh Missouri dan rantau ini. CMU bersekutu dengan United Methodist Church dan mengalu-alukan pelajar semua agama.


Misi/>

Central Methodist University mempersiapkan para pelajar untuk membuat perubahan di dunia dengan menekankan kecemerlangan akademik dan profesional, kepimpinan etika, dan tanggungjawab sosial.


Creed/>

Komuniti Central Methodist University , selaras dengan warisan United Methodistnya, berusaha untuk kecemerlangan akademik, pencapaian individu, dan tanggungjawab sosial. Sebagai ahli komuniti itu, kami percaya:

 • Mencari pengetahuan, kebenaran, dan kebijaksanaan;
 • Menghargai kebebasan, kejujuran, kesopanan, dan kepelbagaian;
 • Kehidupan hidup perkhidmatan dan kepimpinan; dan
 • Mengambil tanggungjawab untuk diri sendiri dan masyarakat di mana kita hidup.


Kenyataan mengenai Kesopanan/>

Kesopanan menegakkan nilai-nilai penghormatan, kebaikan, dan diplomasi dalam hubungan langsung dan tidak langsung kita dengan orang lain. Kepelbagaian adalah mengenali perbezaan antara orang dan memahami perbezaan ini sebagai aset kepada masyarakat.


Penyataan Visi Membimbing/>

Central Methodist University akan diiktiraf dan dihargai sebagai institusi yang menyampaikan program kecemerlangan akademik yang tersendiri, bersarang dalam persekitaran kampus yang mantap dan menyokong, menyediakan pelajar untuk hidup dan hidup.

Untuk memastikan pengalaman pendidikan di CMU memupuk cita-cita yang dimasukkan dalam misi dan kenyataan penglihatan, fakulti, pentadbiran, dan pemegang amanah mengadopsi prinsip-prinsip pembelajaran universiti yang baru dan hasil yang berkaitan pada musim bunga tahun 2016. Enam dari sembilan hasil akan digunakan untuk menilai program pendidikan am. Keputusan pesanan yang lebih tinggi akan dinilai di peringkat siswazah kanan dan lulus. Ini adalah:


Komunikasi (Artikulat, Multimodal, Profesional)/>

 • Pelajar bercakap, dapat bercakap dan menulis dengan jelas dan berkesan.
 • Murid-murid berbilang kaum, dapat menafsirkan dan menyatakan idea melalui pelbagai mod komunikasi.
 • Pelajar adalah profesional, mampu menyesuaikan diri dengan dan berinteraksi dengan orang lain dengan cara yang yakin, bertanggungjawab, dan terlibat.


Rasa ingin tahu (menemui, menganalisis, mencipta)/>

 • Pelajar boleh menemui, meneroka, dan mencari penyelesaian berdasarkan pengetahuan terkumpul dan penyelidikan semasa.
 • Pelajar boleh menganalisis, menilai, mentafsir, dan merumuskan data.
 • Pelajar boleh membuat dan berinovasi menggunakan pemikiran kritis dan kemahiran kolaboratif.


Komuniti (berkhidmat, menghormati, memimpin)/>

 • Pelajar akan berkhidmat kepada orang lain dan menjadi warga yang beretika dan bermaklumat.
 • Pelajar akan memahami dan menghormati kepelbagaian, termasuk pandangan, kedudukan dan kepercayaan orang lain.
 • Pelajar akan membawa kreativiti dan kerjasama untuk menghasilkan perubahan positif di dunia yang lebih luas.

Nilai


Siapa kita/>

Central Methodist University terkenal dengan program pendidikan tinggi dan graduan yang berkualiti tinggi, pengalaman pembelajaran berpusatkan nilai dan hubungan gereja yang telah lama bertahan, tradisi seni liberalnya yang kuat, penekanannya pada perkembangan watak dan kepimpinan, dan kejayaan graduan menerusi pendidikan dan profesional. Dicirikan oleh kecemerlangan akademik dan proaktif, perkhidmatan pelajar peribadi, program ditawarkan di Fayette dan statewide melalui teknologi pembelajaran jarak jauh serta melalui perkongsian dengan sekolah, gereja, hospital, dan institusi pengajian tinggi lain.


Nilai/>

Central Methodist University mengesahkan warisan Wesleyannya dan tempatnya yang unik sebagai satu-satunya Universiti yang berkaitan dengan Methodist United di Missouri. Lokasi kampus utama di masyarakat kecil, bersejarah, dan luar bandar memberi peluang kepada pelajar untuk hidup dan belajar dalam suasana yang selamat. Universiti nilai seni liberal yang kuat, menyediakan asas untuk program profesional yang sangat baik. CMU dan aktiviti luarnya memupuk persekitaran di mana badan pelajar yang pelbagai boleh membangunkan secara intelektual, sosial, dan rohani. Kehidupan universiti menekankan kejujuran, integriti, kesopanan, dan rasa tanggungjawab peribadi yang kuat sebagai unsur-unsur penting dan kepimpinan. Central Methodist University memupuk semangat masyarakat dan perhatian, di kalangan pelajar, fakulti, dan kakitangan.


Matlamat Pendidikan/>

Pengalaman Central Methodist University , melalui program akademik dan peluang untuk pengalaman praktis, pertumbuhan pengetahuan pelajar, integritas pribadi, kerohanian, dan kecekapan profesional. Di samping itu, pelajar dicabar untuk membangunkan kewarganegaraan global dan komitmen terhadap kebaikan dunia. Pelajar dengan pendidikan CMU bersedia untuk:


Matlamat Akademik/>

 • menunjukkan pengetahuan mengenai seni liberal dan kepakaran akademik serta kemahiran teknikal dan kecekapan profesional.
 • berfikir secara kritis dan konseptual dan menggunakan pengetahuan dan kemahiran mereka untuk menyelesaikan masalah.
 • berkomunikasi secara tepat dan berkesan melalui mendengar, bercakap, dan menulis.


Matlamat Karakter/>

 • terus membangunkan pengetahuan diri, keyakinan, dan rasa kehormatan dan komitmen dengan mengambil tanggungjawab dan kepimpinan dalam melayani orang lain.
 • mencari pemahaman tentang idea, isu, dan peristiwa di dalam dan di luar komuniti terdekat mereka dan menghargai karunia kepelbagaian.
 • menilai kekuatan dan kebolehan peribadi mereka, dan meneroka pilihan kerjaya yang sesuai di dunia yang berubah.
 • mempunyai keberanian untuk membuat keputusan berdasarkan pertimbangan akibat etika, estetika, ekonomi, dan alam sekitar.
 • berkomitmen kepada kehidupan yang menunjukkan nilai-nilai dalam hubungan dengan diri sendiri, keluarga, gereja, universiti, dan komuniti.


Tukar Kehidupan - Rujuk Pelajar kepada CMU/>

Sejak tahun 1854, pelajar CMU telah belajar, hidup, dan berkembang sebagai individu yang ditakdirkan untuk membuat perbezaan di dunia. Sama ada mereka belajar di Fayette, dalam talian, atau di salah satu daripada banyak pusat CMU di Missouri, mereka mengalami transformasi yang mengubah hidup yang membawa kepada kejayaan. Ketahui seseorang yang akan menyukai Universiti kami? Bantu mereka mencari tempat mereka berada - sebagai Eagle di CMU!

Lokasi

Fayette

Alamat
411 Central Methodist Square
65248 Fayette, Missouri, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami