Baca keterangan rasmi

Cabaran Pikiran Anda - Mengejar nafsu anda - Cari Tempat Anda - Membina Kejayaan Anda


Mencari lebih banyak daripada pengalaman kolej anda - dan dari diri anda? Datanglah pada CMU. Diberkati oleh komuniti yang peduli, dikelilingi oleh setiap peluang yang boleh dibayangkan, anda akan menemui kekuatan anda. Anda akan dapati suara anda. Anda akan mencapai yang terbaik - sebagai seorang sarjana, sebagai seorang pemimpin, sebagai pembuat keputusan di dunia./>


Akademik
CMU menawarkan lebih daripada 40 program pengajian, yang diajar oleh pakar fakulti dalam kelas yang sangat peribadi.Ditubuhkan pada tahun 1854, Central Methodist University adalah universiti seni empat tahun, swasta, dan liberal. Kampus utama CMU, rumah kepada Kolej Seni Liberal dan Sains (CLAS), terletak di Fayette, Missouri, mendaftarkan 1,100 pelajar. Lebih 4,000 pelajar menghadiri Kolej Pengajian Siswazah dan Lanjutan CMU (CGES), yang menawarkan kelas dalam talian dan di laman web di seluruh Missouri dan rantau ini. CMU bersekutu dengan United Methodist Church dan mengalu-alukan pelajar semua agama.


Misi/>

Central Methodist University mempersiapkan para pelajar untuk membuat perubahan di dunia dengan menekankan kecemerlangan akademik dan profesional, kepimpinan etika, dan tanggungjawab sosial.


Creed/>

Komuniti Central Methodist University , selaras dengan warisan United Methodistnya, berusaha untuk kecemerlangan akademik, pencapaian individu, dan tanggungjawab sosial. Sebagai ahli komuniti itu, kami percaya:

 • Mencari pengetahuan, kebenaran, dan kebijaksanaan;
 • Menghargai kebebasan, kejujuran, kesopanan, dan kepelbagaian;
 • Kehidupan hidup perkhidmatan dan kepimpinan; dan
 • Mengambil tanggungjawab untuk diri sendiri dan masyarakat di mana kita hidup.


Kenyataan mengenai Kesopanan/>

Kesopanan menegakkan nilai-nilai penghormatan, kebaikan, dan diplomasi dalam hubungan langsung dan tidak langsung kita dengan orang lain. Kepelbagaian adalah mengenali perbezaan antara orang dan memahami perbezaan ini sebagai aset kepada masyarakat.


Penyataan Visi Membimbing/>

Central Methodist University akan diiktiraf dan dihargai sebagai institusi yang menyampaikan program kecemerlangan akademik yang tersendiri, bersarang dalam persekitaran kampus yang mantap dan menyokong, menyediakan pelajar untuk hidup dan hidup.

Untuk memastikan pengalaman pendidikan di CMU memupuk cita-cita yang dimasukkan dalam misi dan kenyataan penglihatan, fakulti, pentadbiran, dan pemegang amanah mengadopsi prinsip-prinsip pembelajaran universiti yang baru dan hasil yang berkaitan pada musim bunga tahun 2016. Enam dari sembilan hasil akan digunakan untuk menilai program pendidikan am. Keputusan pesanan yang lebih tinggi akan dinilai di peringkat siswazah kanan dan lulus. Ini adalah:


Komunikasi (Artikulat, Multimodal, Profesional)/>

 • Pelajar bercakap, dapat bercakap dan menulis dengan jelas dan berkesan.
 • Murid-murid berbilang kaum, dapat menafsirkan dan menyatakan idea melalui pelbagai mod komunikasi.
 • Pelajar adalah profesional, mampu menyesuaikan diri dengan dan berinteraksi dengan orang lain dengan cara yang yakin, bertanggungjawab, dan terlibat.


Rasa ingin tahu (menemui, menganalisis, mencipta)/>

 • Pelajar boleh menemui, meneroka, dan mencari penyelesaian berdasarkan pengetahuan terkumpul dan penyelidikan semasa.
 • Pelajar boleh menganalisis, menilai, mentafsir, dan merumuskan data.
 • Pelajar boleh membuat dan berinovasi menggunakan pemikiran kritis dan kemahiran kolaboratif.


Komuniti (berkhidmat, menghormati, memimpin)/>

 • Pelajar akan berkhidmat kepada orang lain dan menjadi warga yang beretika dan bermaklumat.
 • Pelajar akan memahami dan menghormati kepelbagaian, termasuk pandangan, kedudukan dan kepercayaan orang lain.
 • Pelajar akan membawa kreativiti dan kerjasama untuk menghasilkan perubahan positif di dunia yang lebih luas.

Nilai


Siapa kita/>

Central Methodist University terkenal dengan program pendidikan tinggi dan graduan yang berkualiti tinggi, pengalaman pembelajaran berpusatkan nilai dan hubungan gereja yang telah lama bertahan, tradisi seni liberalnya yang kuat, penekanannya pada perkembangan watak dan kepimpinan, dan kejayaan graduan menerusi pendidikan dan profesional. Dicirikan oleh kecemerlangan akademik dan proaktif, perkhidmatan pelajar peribadi, program ditawarkan di Fayette dan statewide melalui teknologi pembelajaran jarak jauh serta melalui perkongsian dengan sekolah, gereja, hospital, dan institusi pengajian tinggi lain.


Nilai/>

Central Methodist University mengesahkan warisan Wesleyannya dan tempatnya yang unik sebagai satu-satunya Universiti yang berkaitan dengan Methodist United di Missouri. Lokasi kampus utama di masyarakat kecil, bersejarah, dan luar bandar memberi peluang kepada pelajar untuk hidup dan belajar dalam suasana yang selamat. Universiti nilai seni liberal yang kuat, menyediakan asas untuk program profesional yang sangat baik. CMU dan aktiviti luarnya memupuk persekitaran di mana badan pelajar yang pelbagai boleh membangunkan secara intelektual, sosial, dan rohani. Kehidupan universiti menekankan kejujuran, integriti, kesopanan, dan rasa tanggungjawab peribadi yang kuat sebagai unsur-unsur penting dan kepimpinan. Central Methodist University memupuk semangat masyarakat dan perhatian, di kalangan pelajar, fakulti, dan kakitangan.


Matlamat Pendidikan/>

Pengalaman Central Methodist University , melalui program akademik dan peluang untuk pengalaman praktis, pertumbuhan pengetahuan pelajar, integritas pribadi, kerohanian, dan kecekapan profesional. Di samping itu, pelajar dicabar untuk membangunkan kewarganegaraan global dan komitmen terhadap kebaikan dunia. Pelajar dengan pendidikan CMU bersedia untuk:


Matlamat Akademik/>

 • menunjukkan pengetahuan mengenai seni liberal dan kepakaran akademik serta kemahiran teknikal dan kecekapan profesional.
 • berfikir secara kritis dan konseptual dan menggunakan pengetahuan dan kemahiran mereka untuk menyelesaikan masalah.
 • berkomunikasi secara tepat dan berkesan melalui mendengar, bercakap, dan menulis.


Matlamat Karakter/>

 • terus membangunkan pengetahuan diri, keyakinan, dan rasa kehormatan dan komitmen dengan mengambil tanggungjawab dan kepimpinan dalam melayani orang lain.
 • mencari pemahaman tentang idea, isu, dan peristiwa di dalam dan di luar komuniti terdekat mereka dan menghargai karunia kepelbagaian.
 • menilai kekuatan dan kebolehan peribadi mereka, dan meneroka pilihan kerjaya yang sesuai di dunia yang berubah.
 • mempunyai keberanian untuk membuat keputusan berdasarkan pertimbangan akibat etika, estetika, ekonomi, dan alam sekitar.
 • berkomitmen kepada kehidupan yang menunjukkan nilai-nilai dalam hubungan dengan diri sendiri, keluarga, gereja, universiti, dan komuniti.


Tukar Kehidupan - Rujuk Pelajar kepada CMU/>

Sejak tahun 1854, pelajar CMU telah belajar, hidup, dan berkembang sebagai individu yang ditakdirkan untuk membuat perbezaan di dunia. Sama ada mereka belajar di Fayette, dalam talian, atau di salah satu daripada banyak pusat CMU di Missouri, mereka mengalami transformasi yang mengubah hidup yang membawa kepada kejayaan. Ketahui seseorang yang akan menyukai Universiti kami? Bantu mereka mencari tempat mereka berada - sebagai Eagle di CMU!

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

BSc

Central Methodist University

Adakah anda percaya pendidikan dan aktiviti fizikal adalah penting? Hidupkan semangat anda untuk kesejahteraan dan keinginan anda untuk mengajar ke dalam kerjaya melalui ... [+]

Adakah anda percaya pendidikan dan aktiviti fizikal adalah penting? Hidupkan semangat anda untuk kesejahteraan dan keinginan anda untuk mengajar ke dalam kerjaya melalui CMU Pendidikan Jasmani utama. Program ini akan memadankan sains kesihatan dan kemahiran mengajar praktikal untuk memberikan anda pengalaman profesional yang diperlukan untuk berjaya. Anda bukan sahaja akan membuat perbezaan dalam kehidupan orang-orang yang anda mendidik tetapi merasa kepuasan dan pencapaian semasa berbuat demikian.

Mengenai Program ini/>

Majoriti Pendidikan Jasmani mempersiapkan anda untuk menjadi pemimpin dalam pendidikan semasa anda mempromosikan gaya hidup yang sihat dan aktif. Melalui kelas yang memberi tumpuan kepada konsep fizikal dan kognitif, anda akan mendapat keupayaan sekolah mencari melalui pengalaman pembelajaran kelas dan tangan.... [-]

Amerika Syarikat Fayette
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Ijazah Sarjana Muda

Central Methodist University

Biologi adalah kajian kehidupan. Dari biospheres, ekosistem, dan komuniti biologi kepada organisma, sel, dan organelles, biologi menawarkan peluang kepada pelajar untuk m ... [+]

Biologi adalah kajian kehidupan. Dari biospheres, ekosistem, dan komuniti biologi kepada organisma, sel, dan organelles, biologi menawarkan peluang kepada pelajar untuk menyelidiki secara mendalam dan mendalam ke dalam sains sistem hidup. Jurusan Biologi CMU menerima persiapan yang sangat baik untuk pelbagai kerjaya, menggabungkan konsep berasaskan kelas dengan pengalaman makmal tangan, bersama-sama dengan analisis yang kuat, pemikiran, dan kemahiran komunikasi.

Mengenai Program ini

Majoriti Biologi menyediakan pelajar untuk sekolah siswazah dalam sains biologi. Ia juga menyediakan pelajar untuk memasuki mana-mana bidang profesional yang berkaitan dengan bidang perubatan, pengajaran, dan bidang-bidang lain termasuk biologi ekonomi, perindustrian, dan penerapan.... [-]

Amerika Syarikat Fayette
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Central Methodist University

Adakah anda suka bekerja dengan formula, mengenali corak, memanipulasi simbol, dan menyelesaikan teaser otak? Pelajar matematik di CMU menyediakan kerjaya yang berjaya se ... [+]

Adakah anda suka bekerja dengan formula, mengenali corak, memanipulasi simbol, dan menyelesaikan teaser otak? Pelajar matematik di CMU menyediakan kerjaya yang berjaya semasa mempelajari bahasa matematik dalam bentuk lisan, tulisan, dan simbolik.

Mengenai Program ini

Major Matematik adalah pelbagai dan meliputi bidang seperti algebra, kalkulus, geometri, kejuruteraan, analisis, dan statistik. Melalui program pengajian ini, anda akan mengembangkan kemahiran yang diperlukan untuk berkelayakan untuk pelbagai laluan kerjaya.

Sebagai majoriti Matematik CMU, anda akan mempunyai peluang untuk:

menjadi cekap dalam bahasa matematik dengan menyusun dan menganalisis data, menyelesaikan masalah, menggunakan pengiraan, dan menyampaikan penyelesaianmengambil bahagian dalam pengalaman belajar melalui projek, latihan dan peluang penyelidikanmengembangkan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk meneruskan pelbagai pilihan kerjaya dalam bidang pengajaran, pengkomputeran, kejuruteraan, perniagaan, ekonomi, statistik, sains fizikal, dan bidang lain yang memerlukan kemahiran kuantitatif yang kuatmenerima persediaan yang diperlukan untuk mengambil langkah seterusnya ke sekolah siswazahDegree Available/>Associate of Science dalam Matematik - CLAS , CGESSarjana Muda Seni dalam Matematik - CLAS , CGESSarjana Muda Sains dalam Matematik - CLAS , CGESkanak kecil dalam Matematik boleh didapati - CLAS , CGESProgram Matematik CMU yang lain:/>Pendidikan Sekolah Menengah - MatematikPendidikan Menengah - Pensijilan MatematikSarjana Sains dalam MatematikSyarat Kemasukan... [-]
Amerika Syarikat Fayette
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Central Methodist University

Jika anda mempunyai semangat untuk muzik dan ingin meneruskan kerjaya yang menyoroti bakat dan kepentingan peribadi anda, Muzik utama di CMU adalah langkah besar ke arah ... [+]

Jika anda mempunyai semangat untuk muzik dan ingin meneruskan kerjaya yang menyoroti bakat dan kepentingan peribadi anda, Muzik utama di CMU adalah langkah besar ke arah yang betul. Melalui program ini, anda bukan sahaja akan mendapat pengalaman dan pengetahuan dalam pelbagai genre muzik tetapi membina kemahiran dan keyakinan prestasi yang membuat anda bersinar.

Mengenai Program ini/>

Majoriti muzik ditawarkan kepada pelajar kami melalui Konservatori Muzik Swinney. Utama ini sering berfungsi sebagai pilihan yang bagus jika anda ingin menambahkan pengalaman kecil kepada pengalaman pendidikan anda. Kelas-kelas kami menanamkan pengetahuan tentang muzik dan mencipta asas yang diperlukan untuk mengejar kerjaya muzik.... [-]

Amerika Syarikat Fayette
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Central Methodist University

Adakah tingkah laku manusia mengagumkan anda? Adakah anda mendapati diri anda menganalisis mimpi, cuba memahami perkembangan manusia, atau ingin tahu tentang cara fungsi ... [+]

Adakah tingkah laku manusia mengagumkan anda? Adakah anda mendapati diri anda menganalisis mimpi, cuba memahami perkembangan manusia, atau ingin tahu tentang cara fungsi minda? Sekiranya subjek-subjek ini menarik minat anda, anda amat sesuai untuk majoriti Psikologi CMU. Anda akan belajar tentang emosi, pemikiran, dan tingkah laku semasa membina satu set kemahiran yang diperlukan untuk membina kerjaya anda.

Mengenai Program ini/>

Psikologi utama memberi tumpuan kepada penyelidikan dalam bidang psikologi, kaunseling, proses sosial, keperibadian, dan perkembangan biologi yang tidak normal. Sebagai pelajar dalam bidang ini, anda akan mempunyai peluang untuk pengalaman dan latihan praktikum. Program ini sering digunakan sebagai asas untuk pengajian siswazah dalam bidang seperti psikologi, kaunseling, kementerian, dan bidang lain.... [-]

Amerika Syarikat Fayette USA Online
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Central Methodist University

Menanya keputusan dan tindakan dari masa lalu, yang ingin tahu tentang peristiwa sejarah dan mempunyai pendapat tentang isu-isu sosial dan politik adalah hanya beberapa t ... [+]

Menanya keputusan dan tindakan dari masa lalu, yang ingin tahu tentang peristiwa sejarah dan mempunyai pendapat tentang isu-isu sosial dan politik adalah hanya beberapa tanda yang anda minat dalam sejarah. Anda akan belajar tentang keputusan masa lalu dan sekarang yang membentuk sejarah manusia, dan bersedia untuk berkarir di bidang yang anda sukai sebagai seorang Ketua Sejarah di CMU.

Mengenai Program ini/>

Pelajar yang belajar sejarah belajar untuk menyelidik, mentafsirkan, dan menerangkan peristiwa masa lalu sambil belajar dokumen sejarah, menyusun dan merakam data, dan menyampaikan idea dan penjelasan. Peluang tidak berkesudahan apabila anda menjadi Ketua Sejarah di CMU, kerana anda akan menerima penyediaan yang anda perlukan untuk pelbagai kerjaya. Menjadi ahli sejarah, wartawan, pensyarah, pakar arkeologi, atau pemandu pelancong di tapak bersejarah.... [-]

Amerika Syarikat Fayette
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Central Methodist University

Adakah anda tergolong dalam perhatian? Adakah anda ingin mengambil kemahiran lakonan anda ke peringkat seterusnya? Rayakan keghairahan anda untuk persembahan, pengeluaran ... [+]

Adakah anda tergolong dalam perhatian? Adakah anda ingin mengambil kemahiran lakonan anda ke peringkat seterusnya? Rayakan keghairahan anda untuk persembahan, pengeluaran di belakang layar, atau mengarahkan, dan menjadikannya kerjaya yang menarik dengan majoriti Teater Seni CMU. Anda akan menerima pengalaman pengalaman yang luar biasa sambil membangunkan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk membawa anda ke mana anda mahu pergi.

Mengenai Program ini/>

Majoriti Seni Teater disampaikan melalui Sarjana Muda Seni dalam Teater Seni, atau program Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Teater Seni. Pensijilan untuk mengajar ucapan atau drama di peringkat menengah boleh ditambah kepada pilihan ini. Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan pensijilan ini, anda harus memilih penekanan dalam Seni Pendidikan dan Teater (peringkat menengah) semasa membangunkan pelan ijazah anda. Mana-mana laluan yang anda pilih, anda akan menerima asas pengalaman yang kukuh yang dikehendaki oleh teater, agensi, institusi pendidikan, dan sekolah siswazah.... [-]

Amerika Syarikat Fayette
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Central Methodist University

Adakah anda ingin membina perniagaan yang berjaya atau menyumbang kepada perniagaan yang telah ditetapkan, dan membantu ia berjaya? Adakah idea anda dapat meningkatkan ke ... [+]

Adakah anda ingin membina perniagaan yang berjaya atau menyumbang kepada perniagaan yang telah ditetapkan, dan membantu ia berjaya? Adakah idea anda dapat meningkatkan kepuasan dan keuntungan pelanggan? Setiap organisasi, tanpa mengira industri, bergantung kepada individu yang cerdas perniagaan. Sertai pelajar perniagaan kami di CMU, dan anda juga akan pergi ke kerjaya yang memuaskan dan berjaya.

Mengenai Program ini/>

Perniagaan utama memberi tumpuan kepada pelbagai bidang, termasuk pemasaran dan pengiklanan, pengurusan, kewangan, keusahawanan, dan banyak lagi. Melalui utama ini, anda akan membangunkan kemahiran yang membina dan mengubah anda menjadi seorang profesional dalam permintaan yang bersedia untuk mengambil alih dunia perniagaan.... [-]

Amerika Syarikat Fayette USA Online
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Central Methodist University

Majoriti Sains Komputer kami adalah untuk anda jika anda menikmati bekerja dengan komputer dan mempunyai minat dalam pengaturcaraan. Melalui utama ini, anda akan membangu ... [+]

Majoriti Sains Komputer kami adalah untuk anda jika anda menikmati bekerja dengan komputer dan mempunyai minat dalam pengaturcaraan. Melalui utama ini, anda akan membangunkan kemahiran yang anda perlukan untuk menjadikan minat anda terhadap teknologi menjadi profesion yang diperlukan.

Mengenai Program ini/>

Major Sains Komputer akan membina kemahiran analisis, komunikasi dan pemecahan masalah anda apabila anda belajar menyiasat bagaimana sistem komputer berfungsi. Anda akan membangunkan kemahiran untuk menyediakan anda untuk bidang yang sentiasa berubah ini dengan mengambil kelas berfokus pada teknologi pangkalan data, bahasa pengaturcaraan, dan perkakasan dan perisian.

Sebagai majoriti Sains Komputer CMU, anda akan mempunyai peluang untuk:... [-]

Amerika Syarikat Fayette USA Online
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Central Methodist University

Sekiranya anda mempunyai kepentingan dalam fenomena sosial, sistem politik, hubungan antarabangsa, dan undang-undang awam, anda akan mendapat manfaat daripada majoriti Sa ... [+]

Sekiranya anda mempunyai kepentingan dalam fenomena sosial, sistem politik, hubungan antarabangsa, dan undang-undang awam, anda akan mendapat manfaat daripada majoriti Sains Politik CMU. Melalui program pengajian ini, anda akan membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk menjadikan minat dan kepentingan anda menjadi profesion dalam permintaan.

Mengenai Program ini/>

Pelajar sains politik kita sudah biasa dengan pengarang utama, kerja, dan teori sains politik, teori politik, dan pelbagai sistem politik. Mereka belajar untuk menggunakan kemahiran analisis kuantitatif dan kualitatif kepada data sains sosial dunia sebenar, dan membentangkan, membincangkan dan mempertahankan penyelidikan.... [-]

Amerika Syarikat Fayette
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu