Baca keterangan rasmi

College Carver

Mengenai Carver College

Seperti kebanyakan kolej kulit hitam, Carver College telah ditubuhkan untuk memenuhi keperluan bagi sebuah institusi pengajian tinggi bagi mereka yang berhasrat latihan Alkitab dan teologi. Oleh kerana Tuhan membuka pintu-pintu institusi pada tahun 1943, lebih daripada beribu-ribu lelaki dan wanita telah menamatkan pengajian. Graduan melayani Tuhan di seluruh dunia di negara-negara seperti Kenya, Ghana, Jamaica, dan sudah tentu, Amerika Syarikat.

Pada Carver College, Kitab menjadi hidup kerana Allah menggunakan ahli fakulti Kristus berpusatkan dalam pembangunan hamba-hambaNya. Pelajar mempunyai peluang, melalui arahan dan pengalaman praktikal untuk mengkaji pelbagai isu-isu kerana mereka membangunkan suatu pandangan Alkitab. Pada Carver, anda akan diberi peluang untuk mengambil bahagian dalam misi musim panas dengan lawatan-lawatan ke tempat seperti Kenya, Afrika Selatan atau Caribbean.

motto sekolah kami, "Latihan untuk Mengubah," kita mengambil serius panggilan kita untuk melatih dan melengkapkan pelajar-pelajar kita untuk seumur hidup kementerian. Pelajar-pelajar latihan Carver menerima pertama mengubah hati mereka sendiri dan melengkapkan mereka untuk pergi kereta api dan mengubah hati orang lain. Jika anda berhasrat untuk menerima jenis ini latihan, Carver adalah kolej untuk anda.

Ingatlah bahawa peluang seperti ini jarang berlaku dan berharga. Jika mereka terlepas tidak boleh didapatkan semula. Oleh itu, kami menjemput anda untuk menggunakan peluang untuk menjadi sebahagian daripada keluarga yang semakin meningkat Carver College. Di sini, di Carver College anda akan menikmati suasana "keluarga", satu terdiri daripada rakan Kristian dari semua lapisan masyarakat dan pelbagai kumpulan etnik dan budaya.

blank

Kenyataan Misi

Carver College wujud untuk memuliakan Tuhan dengan mendidik pelajar untuk mencapai dunia untuk Kristus dengan berkhidmat gereja, masyarakat dan dunia sebagai alkitabiah berfikiran, lelaki dan wanita yang bersifat profesional yang kompeten.

Dasar diskriminasi

Carver membolehkan kemasukan kepada semua pelajar tanpa mengira bangsa, warna kulit, bangsa atau etnik asal, kesihatan, umur, jantina atau hilang upaya. Kolej ini mampu setiap pelajar hak-hak dan keistimewaan yang sama, dan tidak menghadkan akses sesiapa sahaja untuk apa-apa kemudahan atau program pengajian akademik. Carver juga tidak mendiskriminasi dalam pentadbiran dasar yang pendidikan, pembayaran kewangan, atau amalan pengambilan.

Institusi Goas

  • Carver Bible College mempunyai lima matlamat institusi yang secara langsung berkaitan dengan misi Carver:
  • Tanggungjawab Kristian: Carver memberi inspirasi kepada pelajar untuk memahami bahawa setiap orang Kristian mempunyai tanggungjawab untuk mengambil bahagian dalam mencapai dunia untuk Kristus.
  • Kristian pendidikan: Carver mendidik pelajar dalam yang luas dan mendalam pengetahuan Alkitab dan Teologi.
  • Perkhidmatan Christian: Carver melengkapkan pelajar dengan kemahiran profesional untuk berkhidmat gereja, masyarakat dan bidang-bidang lain yang berkaitan.
  • Perspektif Kristian: Carver pendedahan kepada pelajar dalam bidang pengajian am dari perspektif alkitabiah.
  • Christian Watak: Carver menggalakkan pembangunan dan gaya hidup watak Christian matang.

Mengapa memilih Carver

Carver pakar dalam melengkapkan gereja dan para-gereja pemimpin masa depan bagi kementerian dalam semua bidang kehidupan. Matlamat kolej ini adalah untuk menghasilkan graduan yang telah mendapat kebijaksanaan dan pengetahuan yang diperlukan untuk menjalani kehidupan seharian yang berhasil perkhidmatan, bersedia untuk bertindak balas kepada panggilan Allah kepada menteri di seluruh dunia (Kis 1: 8). Selama lebih dari 60 tahun, Carver telah berusaha untuk memenuhi mandat untuk membantu gereja global dalam kesalahan itu penginjilan dunia dan pemuridan, dan dalam berbuat demikian, telah menghasilkan pemimpin hamba berkualiti tinggi sanggup dan mampu untuk bertindak balas kepada panggilan Allah di mana sahaja ia boleh menjadi. Dari Afrika Selatan ke Nigeria, Haiti dan Jamaica, di kedua-dua kawasan metropolitan dan luar bandar di seluruh Amerika Syarikat. pelajar Carver sentiasa bersedia untuk berkhidmat kepada Tuhan dalam semua aspek kementerian.

Carver menyediakan sepenuhnya pelajarnya beribadah kepada Allah dalam pelbagai peranan dan fungsi dalam gereja dan para-gereja kementerian. Walaupun hanya dua disiplin kini ditawarkan adalah dalam kajian Alkitab dan teologi, pelajar boleh mendapat anak di bawah umur dalam kajian pastoral, pendidikan Kristian, muzik, teologi, dan misi.

Carver Alkitab
Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

Carver College

Sarjana Muda Sastera dalam Pengajaran Alkitabiah direka untuk menyediakan pelajar untuk berkhidmat sebagai pendeta, penginjil, mubaligh, kaunselor atau guru. Program ijaz ... [+]

Sarjana Muda Sastera dalam Pengajian Alkitabiah (BA dalam Pengajian Alkitabiah)

Sarjana Muda Sastera dalam Pengajaran Alkitabiah direka untuk menyediakan pelajar untuk berkhidmat sebagai pendeta, penginjil, mubaligh, kaunselor atau guru. Program ijazah ini akan memberi pelajar pemahaman yang komprehensif tentang Bible untuk kementerian dan lulus kajian teologi. Program ini memerlukan 120 jam kredit untuk tamat pengajian dengan kursus kursus yang diperlukan dalam Kajian Alkitabiah, Teologi, Profesional dan Umum. Di samping itu, pelajar mempunyai pilihan untuk memilih sedikit tumpuan yang memerlukan 12 jam kredit untuk disiapkan.

Objektif Pembelajaran

Pelajar akan:

Menunjukkan... [-]
Amerika Syarikat Atlanta
Sept. 2019
Sepenuh masa
Sambilan
4 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Carver College

Sarjana Muda Seni dalam Psikologi direka bentuk untuk menyediakan pelajar untuk berkhidmat dalam pelbagai bidang perkhidmatan manusia. ... [+]

Sarjana Muda Seni dalam Psikologi (BA dalam Psikologi)

Sarjana Muda Seni dalam Psikologi direka bentuk untuk menyediakan pelajar untuk berkhidmat dalam pelbagai bidang perkhidmatan manusia. Program ijazah ini akan memberi pelajar pemahaman Psikologi, Alkitab dan persediaan untuk pengajian siswazah. Program ini memerlukan 120 jam kredit untuk tamat pengajian dengan kursus kursus yang diperlukan dalam Kajian Alkitabiah, Teologi, Profesional dan Umum. Di samping itu, pelajar mempunyai pilihan untuk memilih sedikit tumpuan yang memerlukan 12 jam kredit untuk disiapkan.

Objektif Pembelajaran

Pelajar akan:

Menunjukkan pengetahuan kerja seluruh Alkitab.Memperoleh kemahiran dalam me... [-]
Amerika Syarikat Atlanta
Sept. 2019
Sepenuh masa
Sambilan
4 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

BSc

Carver College

Matlamat Sarjana Muda Sains dalam Program Perniagaan adalah untuk melengkapkan pelajar dengan kemahiran untuk berfungsi dalam kedudukan kepimpinan dan pengurusan dalam pe ... [+]

Sarjana Muda Sains dalam Pentadbiran Perniagaan (BS dalam Pentadbiran Perniagaan)

Matlamat Sarjana Muda Sains dalam Program Perniagaan adalah untuk melengkapkan pelajar dengan kemahiran untuk berfungsi dalam kedudukan kepimpinan dan pengurusan dalam pelbagai organisasi untung dan bukan keuntungan, dan untuk kajian awal dalam perniagaan, pengurusan dan bidang berkaitan. Program ini memerlukan 120 jam semester untuk tamat pengajian dan termasuk kursus dalam Pengajian Alkitabiah dan Pengajian Umum.

Objektif Pembelajaran

Selain Objektif Pembelajaran untuk Pengajian Alkitabiah dan Kursus Pendidikan Am, para pelajar akan ...

Membangunkan pemahaman yang mendalam tentang prinsip-pri... [-]
Amerika Syarikat Atlanta
Sept. 2019
Sepenuh masa
Sambilan
4 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Carver College Student Life

Alamat lokasi
Carver College
3870 Cascade Road SW,
Atlanta, GA 30331

Atlanta, Georgia, US
Media Sosial