California State University Sonoma

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

106425_10-6-17_CSU_589x325.jpgUniversiti Negeri Sonoma adalah kampus Sistem Universiti Negeri California.

Terletak di negara anggur utama California satu jam di utara San Francisco, Sonoma State adalah sebuah kampus kecil dengan idea-idea besar. Dengan tradisi mempromosikan pertumbuhan intelektual dan peribadi, peluang kepimpinan dan kemahiran teknologi, SSU menawarkan para pelajarnya suasana yang mesra, selamat dan tidak formal pada suasana kampus yang indah. Pada masa ini, perumahan kampus menampung pelajar di kedua-dua apartmen dan kemudahan gaya suite kediaman.

Walaupun SSU secara amnya menerima semua pelajar yang layak yang memohon dari sekolah tinggi di kawasan perkhidmatannya, 80 peratus daripada pelajar baru dan 55 peratus daripada pelajar pemindahan junior datang dari luar kawasan North Bay. Dengan 34 peratus daripada pelajar pelajar yang tinggal di kampus, ia adalah salah satu kampus paling kediaman di dalam sistem Universiti Negeri California.

Profil Akademik

Pengalaman pendidikan SSU memupuk pertumbuhan intelektual, kognitif, sosial dan peribadi. Fakulti dan kakitangan menyediakan hubungan kerjasama dengan pelajar dan pendidikan yang memupuk penerokaan etika, penglibatan sivik, tanggungjawab sosial, dan kesedaran global digabungkan dengan landasan yang kukuh dalam disiplin akademik. Ramai kelas kurang dari 40 orang pelajar, yang membolehkan interaksi rapat antara pelajar dan fakulti.

SSU mempunyai komitmen untuk menamatkan pelajar yang mempunyai keupayaan untuk berfikir secara kritis dan etika dan boleh menggunakan teknologi maklumat dengan berkesan. Terdapat satu langkah yang kuat untuk membangunkan perspektif global dalam banyak kurikulum untuk menyediakan pelajar untuk keperluan di tempat kerja abad ke-21.

Akreditasi

Universiti Negeri Sonoma diiktiraf oleh Persatuan Sekolah dan Kolej Barat (WASC) dan Lembaga Pendidikan Negeri California. Sekolah Pendidikan diiktiraf di peringkat negeri dan kebangsaan oleh CCTC dan NCATE. Sekolah Perniagaan dan Ekonomi diiktiraf oleh AACSB-International, Persatuan untuk Sekolah-sekolah Sekolah Bergradasi. Banyak jabatan dan program yang diiktiraf secara individu.

SSU

Persatuan alumni

alt = "SSU mempunyai Persatuan Alumni yang aktif yang mengekalkan sambungan berterusan antara Universiti dengan 53,000 alumninya, dengan menaja projek pendidikan, program, dan aktiviti untuk meneruskan hubungan dengan pelajar dengan universiti mereka.

Anugerah dan Kepujian

Salah satu kampus yang paling diminta dalam sistem CSU dan secara tetap menamakan "Universiti Serantau Terbaik" oleh US News

Bangunan dan Pusat Pembelajaran

Pusat Maklumat Jean dan Charles Schulz dinamakan sempena pencipta kartun Peanuts Charles Schulz dan isterinya. Ia memegang salah satu perpustakaan terbesar dalam sistem CSU dan negeri California dengan lebih daripada 400,000 jilid. Satu sistem pengambilan automatik automatik sebanyak 750,000 adalah satu daripada hanya empat di negara ini. Ia juga menempatkan koleksi bernilai tulisan Jack London, huruf asal, dan memorabilia.

Pusat Rekreasi 59,000 kaki persegi, direka dengan standard tinggi untuk kaedah pembinaan yang mampan, rumah peralatan aerobik yang canggih, dinding pendakian, studio senaman dan tarian, dua gimnasium, ruang angkat berat dan kawasan mesin, bilik loker, dan spa. Dikenali sebagai "bangunan yang mengajar," Pusat Teknologi Alam Sekitar merupakan demonstrasi seni bina yang mapan dan kecekapan tenaga yang menggunakan hanya 50% daripada tenaga struktur yang sama.

Pusat pelajar baru, 130,000 kaki persegi dibuka pada bulan November 2013. Ia menempatkan kawasan dan program untuk pelajar seperti ruang tamu; tempat makan termasuk Dapur, Weyden Brewster, The Café, dan Lobo serta gedung Universiti, HUB, Pejabat Aktiviti Pelajar, bilik mesyuarat dan aktiviti, Pusat Salin dan pejabat pos kampus di dua tingkat pertama. Tingkat ketiga adalah rumah untuk bilik tarian, bilik mesyuarat dan aktiviti, Meninjau restoran, Persidangan dan Perkhidmatan Acara, Perumahan, dan ruang pejabat Perkhidmatan Kuliner.

Pusat Muzik Hijau telah direka untuk menjadi salah satu dewan konsert yang hebat di dunia dan dimodelkan selepas Dewan Seiji Ozawa di Tanglewood di Massachusetts (rumah musim panas di Boston Symphony Orchestra).

Makmal Sains Kejuruteraan Cerent menempatkan peralatan terkini untuk penyelidikan dan pengajaran dalam sains komputer dan kejuruteraan. Pelajar mempunyai peluang yang unik untuk bekerja dengan syarikat berteknologi tinggi di kawasan tersebut.

Universiti juga memiliki dan mengendalikan kawasan Fairfield Osborn Preserve yang 450 hektar dan Galbiath Wildland Preserve di Mendocino County seluas 3,200 ekar. Kedua-duanya menawarkan peluang besar untuk penyelidikan dalam sains semula jadi langka untuk pelajar.

Ijazah / Tawaran Program

Universiti menawarkan sembilan program kelayakan dan lapan program sijil sarjana dan siswazah. Program kelayakan pengajaran asas dalam pendidikan termasuk pelbagai subjek, pelbagai mata pelajaran BCLAD, subjek tunggal, perkhidmatan pentadbiran, membaca / bahasa seni (sijil atau pakar), pendidikan khas (ringan / sederhana atau sederhana / teruk), dan perkhidmatan kakitangan (melalui Kaunseling Jabatan).

Universiti ini terdiri daripada enam sekolah: Seni dan Kemanusiaan, Perniagaan dan Ekonomi, Pendidikan, Lanjutan

Kehidupan seorang pelajar

Jabatan Kehidupan Kediaman dan Pusat Kepimpinan Pelajar, Penglibatan

Lebih daripada 100 kelab dan organisasi boleh didapati untuk menampung pelbagai kepentingan dari etnik dan antarabangsa ke hobi dan usaha khas.

Program khidmat masyarakat disokong oleh Pelajar Bersekutu, JUMP (Sertai Kami Membuat Kemajuan) menawarkan peluang kepada pelajar untuk berkhidmat dalam pelbagai program sukarela dan memperoleh pengalaman yang relevan dengan pendidikan mereka. Sebahagian daripada banyak projek JUMP adalah Adopt-a-Grandparent, Teman Belajar, Projek Kerja Rumah Bodega Bay, dan Melayani Orang-orang Tidak Milik Kita.

97620_85407_ExtendedEducationLogo.jpg

Lokasi

Rohnert Park

Alamat
East Cotati Avenue,1801
94928 Rohnert Park, California, Amerika Syarikat