Assumption University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Seni Liberal Tradisi Katolik

Di Assumption, kami komited untuk meneroka dengan hebat hubungan antara iman dan akal. Dengan menyertai tradisi 2,000 tahun ini, pelajar hari ini bergabung dengan generasi saintis, seniman, penulis, dan ahli falsafah yang terlibat dalam pencarian kebenaran di seluruh bidang.

Kami percaya tradisi intelektual Katolik sangat relevan dan berguna untuk zaman kita, dan mendorong pertumbuhan minda, tubuh, dan semangat dalam iklim terbuka yang inklusif di mana semua tradisi kepercayaan mempunyai suara.

Tradisi Kejayaan

  • 98% pelajar menyelesaikan ijazah mereka dalam tempoh empat tahun
  • 94% daripada Kelas 2017 telah bekerja, melanjutkan pendidikan tambahan, atau terlibat dalam perkhidmatan masyarakat dalam tempoh enam bulan tamat pengajian
  • 85% daripada Kelas 2017 menyiapkan sekurang-kurangnya satu peluang pembelajaran, penyelidikan atau pengalaman pembelajaran

Jalan Membina Apa Yang Diperlukan Dunia

Bercakap dengan salah seorang graduan kami yang menakjubkan satu dekad ke dalam kerjaya mereka sebagai hakim biokimia atau hakim keluarga atau sebilangan profesion lain dan anda akan dapati mengapa kami mendesak pendidikan berasaskan nilai - yang memberikan graduan keupayaan intelektual dan kekuatan watak yang diperlukan untuk melibatkan soalan-soalan hidup yang lebih besar dan bekerja ke arah yang lebih baik.

Kami menghargai fakulti yang berdedikasi hari ini, dan garis panjang pendahulu mereka, dengan mendengarkan panggilan pengasas kami, Emmanuel d'Alzon yang mencabar kami untuk melampaui akademik dan mendidik seluruh orang. Anda akan melihat bahawa tumpuan kepada pelajar, dan penekanan kita pada kehidupan yang baik, dalam setiap aspek dari apa yang kita lakukan, dari reka bentuk Dewan Perjumpaan baru ke program Kepujian dinamik kami untuk penubuhan sebuah kampus di Rom.

Kami juga berhutang hutang besar kepada alumni, ibu bapa, yayasan, dan rakan kongsi korporat yang membantu membuat pendidikan Asumsi yang jelas. Hanya dengan bekerja bersama-sama, ke arah matlamat yang dikongsi dan merentasi perbezaan umur, budaya, disiplin, dan iman, bolehkah kita benar-benar Cahaya Jalan.

Nilai-nilai Katolik dan akademik yang kuat

Assumption University , sebuah institusi Katolik yang ditaja oleh the Augustinians of the Assumption dan berakar pada tradisi intelektual Katolik, berusaha untuk membentuk graduan yang terkenal dengan kecerdasan kritikal, kewarganegaraan yang bijaksana dan layanan penuh belas kasihan. Kami mengejar cita-cita tinggi ini melalui kurikulum yang didasarkan pada seni liberal dan meluas ke bidang pengajian profesional. Dimeriahkan oleh penegasan Katolik mengenai keharmonian iman dan akal, kami bertujuan, dengan mencari kebenaran, untuk mengubah minda dan hati para pelajar. Anggapan menyokong kepelbagaian dan mengalu-alukan semua pihak yang mempunyai matlamat.

Mesej daripada Presiden

Memilih universiti mungkin merupakan keputusan terpenting yang harus anda pertimbangkan. Anda mungkin telah menerima bahan dari beberapa institusi lain, serta idea dan cadangan dari keluarga dan rakan.

Terdapat banyak sebab yang cerah, pelajar termotivasi memilih untuk menghadiri Assumption. Apabila anda meneroka laman web kami, anda akan mendapati banyak maklumat yang berkaitan dengan program kami yang hebat dan komuniti rapat kami. Buat masa ini, saya ingin berkongsi tiga sebab yang paling sering saya sebutkan ketika menggambarkan Assumption kepada calon pelajar dan keluarga mereka.

Universiti seni liberal terkemuka dengan program perniagaan dan profesional yang kuat.

Pelajar kita terdedah kepada pelbagai disiplin yang mengembangkan minda mereka dan meningkatkan kemahiran berfikir kritis mereka kerana mereka menganggap idea-idea baru, cara-cara baru untuk melihat dunia, dan cara-cara baru untuk mempersoalkan. Ahli fakulti mencipta persekitaran yang menggalakkan akademik yang mencabar pelajar untuk mencapai potensi penuh mereka memikirkan nilai dan kehidupan mereka. Pada masa yang sama, pelajar-pelajar kemahiran belajar di Assumption juga menyediakan mereka untuk karier yang berjaya dan bermanfaat.

Tradisi intelektual Katolik, unik di kalangan universiti.

Dalam tradisi Assumpionis, kami mendorong pertumbuhan intelektual, sosial, dan peribadi. Kita memandang serius agama dan iman sebagai sebahagian daripada pengalaman manusia. Kami meneliti persoalan yang sampai ke keinginan terdalam hati manusia dan menyedari peranan iman dan akal dalam mencari kebenaran. Pelajar kami menemui idea-idea yang telah menyumbang kepada pembentukan pandangan Kristiani terhadap dunia yang mencerminkan jenis pendidikan yang dibayangkan oleh Fr. Emmanuel d'Alzon, pengasas Assumptionists. Apa pun kepercayaan pelajar, kami percaya bahawa pengalaman Assumption memberi peluang untuk pertumbuhan rohani peribadi dan pengembangan sekumpulan nilai yang akan mendorong pelajar menggunakan pengetahuan mereka untuk melayani orang lain. Ini adalah suasana yang mencabar intelektual, bermanfaat secara peribadi, dan memuaskan secara rohani.

Tempat di mana orang melihat satu sama lain.

Apabila anda memilih Assumption, anda boleh mengharapkan untuk menerima perhatian peribadi dari orang-orang baik dan ramah di seluruh komuniti. Fakulti, pentadbir, kakitangan, agama, dan pelajar semua bekerjasama untuk memastikan bahawa semua orang di sini dihargai dan disokong. Anggapannya cukup kecil sehingga orang mengenali pelajar sebagai individu dan cukup besar bagi pelajar untuk mencari pelbagai peluang. Pengalaman di dalam dan di luar kelas membantu membentuk "kompas peribadi" pelajar dan mendorong pertumbuhan intelektual, sosial, dan peribadi.

Jika ciri-ciri ini mencerminkan apa yang anda cari, saya menggalakkan anda untuk meneroka tapak kami dengan lebih lanjut dan mempelajari lebih lanjut mengenai kami. Saya juga berharap anda akan melawat kampus Assumption yang indah dan bertemu dengan beberapa orang yang membuat komuniti kami begitu istimewa. Terima kasih atas minat anda terhadap Assumption.

Salam hangat,

Francesco C. Cesareo, Ph.D.
Presiden

Lokasi

Worcester

Alamat
Salisbury Street,500
01609 Worcester, Massachusetts, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami