Arkansas Tech University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Arkansas Tech University

Tech didedikasikan untuk kejayaan, akses, dan kecemerlangan pelajar sebagai komuniti kampus yang responsif yang memberi peluang kepada pembangunan intelektual yang progresif dan penglibatan sivik. Merangkul dan memperluaskan tradisi teknologinya, Tech mengilhami dan memberi kuasa kepada anggota masyarakat untuk mencapai matlamat mereka sambil berusaha untuk memperbaiki keadaan Arkansas, negara dan dunia.

Ditubuhkan pada tahun 1909, Arkansas Tech University Kaya dengan sejarah dan kini merupakan salah satu universiti yang paling pesat berkembang di negeri ini. Tech adalah universiti yang hebat di lokasi yang hebat. Untuk maklumat lebih cepat mengenai Tech, lihat Tech-At-A-Glance atau jelajah kampus dan kami akan membuktikan kepada anda bahawa kami menawarkan arahan bertaraf dunia, kemudahan yang cemerlang, tumpuan pelajar pertama dan nilai yang sangat baik.

Tech menyediakan kampus yang cukup kecil untuk perhatian individu, namun cukup besar untuk pendidikan yang berkualiti. Apabila anda menganggap bahawa kadar tamat pengajian kami adalah antara yang tertinggi di negara, rantau dan negara, Tech yang jelas adalah saiz yang tepat.

Di sini di Tech, kami berusaha membantu pelajar kami dengan cara yang mungkin. Pejabat Kemasukan dan Bantuan Kewangan kami bersedia membantu anda menyertai universiti kami. Tech juga mempunyai pejabat yang didedikasikan untuk Pelajar Antarabangsa kami.

Kami ingin membantu anda memanfaatkan sepenuhnya pengalaman kolej anda. Untuk maklumat lanjut mengenai Tech, jangan ragu untuk menyertai kami untuk Jelajah Kampus, lawati Soalan Lazim Pelajar kami atau hubungi Pejabat Kemasukan kami.

Misi Kita

Arkansas Tech University didedikasikan untuk kejayaan, akses, dan kecemerlangan pelajar sebagai komuniti kampus yang responsif yang memberi peluang kepada pembangunan intelektual progresif dan penglibatan sivik. Merangkul dan memperluaskan tradisi teknologinya, Tech mengilhami dan memberi kuasa kepada anggota masyarakat untuk mencapai matlamat mereka sambil berusaha untuk memperbaiki keadaan Arkansas, negara dan dunia.

Arkansas Tech By The Numbers

Bagaimana kadar Tech?

  • Skor AKT kelas rata-rata telah disenaraikan di atas purata kebangsaan dan negeri selama 21 tahun berturut-turut
  • Skor AKT purata untuk kelas mahasiswa baru 2015 ialah 22.05
  • Pilihan yang paling berpatutan di kalangan lima universiti teratas di negeri ini
  • Tech menawarkan lebih daripada 120 organisasi pelajar

badan pelajar

  • Kejatuhan 2015 adalah pendaftaran rekod tahun ke 17 berturut-turut

Fakulti

  • Lebih daripada 400 ahli fakulti
Hr-infographic01Hr-infographic02Hr-infographic03

Lokasi

Russellville

Arkansas Tech University

Alamat
Arkansas Tech University
1507 North Boulder Avenue

72801 Russellville, Arkansas, Amerika Syarikat
Telefon
+1 479-968-0237

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami