Alderson Broaddus University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai ABU

Selama lebih dari 144 tahun, Alderson Broaddus University telah menyediakan pendidikan yang berkualiti untuk para pelajarnya. Menghadapi Lembah Sungai Tyget yang indah di Philippi, West Virginia, pelajar-pelajar Alderson Broaddus University belajar dan berkembang dalam komuniti pembelajaran berasaskan iman. Terutama berakar umbi dalam seni liberal, Alderson Broaddus University adalah institusi pendidikan yang berkaitan dengan kesihatan dan profesional. Alderson Broaddus University adalah kaitan dengan American Baptist Churches, USA, dan West Virginia Baptist Convention.

Dua institusi bersatu pada tahun 1932 untuk membentuk Alderson-Broaddus College. Setiap institusi yang diberikan kepada warisan Kristian yang kaya. Yang lebih tua dari dua, Broaddus University, diasaskan di Winchester, Virginia pada tahun 1871 oleh Edward Jefferson Willis, seorang menteri Baptis yang menamakan kolej baru itu selepas Rev. William Francis Ferguson Broaddus, seorang menteri Baptis terkemuka pada masa Perang Saudara. Sebagai tindak balas kepada masa sukar ekonomi, Broaddus University telah dipindahkan ke Alleghenies ke Clarksburg, West Virginia, pada tahun 1876. Kolej ini dipindahkan semula ke bandar kecil Philippi, West Virginia pada tahun 1901.

Institusi lain, Akademi Alderson dan Junior College, diasaskan di Alderson, West Virginia pada tahun 1901 oleh Emma Alderson, seorang wanita Baptis yang komited. Menjelang tahun-tahun berlalu, Broaddus menjadi kolej junior, kemudian kolej kanan, dan Akademi Alderson menambah status kolej junior. Kesulitan kewangan pada akhir 1920an membawa kepada keputusan untuk menggabungkan dua kolej, yang kedua-duanya berkongsi identiti bersama sebagai Baptist dan institusi seni liberal. Kolej Alderson-Broaddus memperoleh nama bersudut dari gabungan kedua-dua institusi tersebut.

Sejak penubuhannya, Alderson Broaddus telah berkomitmen untuk pendidikan seni liberal yang kuat. Sehubungan itu, Universiti berusaha untuk menarik minat para pelajar dengan menghargai kesusasteraan dan seni, kepercayaan Kristian, muzik dan sains. Pada masa yang lebih mendalam Universiti telah memberi tumpuan kepada membangunkan program-program dalam sains semulajadi dan penerapan juga. Pada tahun 1945, Alderson Broaddus membangunkan kejururawatan empat tahun pertama dan program radiologi pertama di West Virginia. Pada tahun 1968, Kolej ini mempelopori program pembantu doktor empat tahun pertama negara, inovasi yang mempunyai pengaruh besar terhadap perkembangan profesion pembantu doktor di seluruh negara. Dari program ini muncul pada tahun 1991 tawaran ijazah pertama yang ditawarkan oleh College, program Pembantu Doktor. Inovasi akademik adalah ciri abadi AB.

Lapan puluh satu tahun kemudian, pada 27 Jun 2013, AB memperoleh status universiti dan menukar namanya ke Alderson Broaddus University untuk lebih mencerminkan statusnya di kalangan pendidikan tinggi. Perayaan seluruh kampus diadakan pada 2 September 2013, dan versi maskot maskini, Skirmish the Battler, telah diumumkan.

Pada 12 September 2013, para pegawai mengumumkan penstrukturan semula Universiti ke enam kolej: Kolej Perniagaan dan Pengurusan; Kolej Pendidikan dan Muzik; Kolej Sains Kesihatan; Kolej Kemanusiaan dan Sains Sosial; Kolej Sains, Teknologi dan Matematik; dan Kolej Pembantu Pakar Perubatan. Penciptaan siri kolej menyediakan AB peluang untuk mengembangkan jurusan akademik, mewujudkan inisiatif akademik baru, meningkatkan budaya siswazah dengan membangunkan lebih banyak program ijazah sarjana, dan memberikan institusi yang mencerminkan prestij, watak dan status di kalangan institusi pengajian tinggi lain . Pegawai universiti mengumumkan pada 22 September 2014, bahawa perubahan struktur dibuat dalam Hal Ehwal Akademik untuk Program Pengajian Pembimbing Doktor Alderson Broaddus. The College of Physician Assistant Studies dinamakan semula sebagai Kolej Sains Perubatan, yang menampilkan Sekolah Penolong Pengajian Doktor dan Sekolah Sains Anatomi. Penstrukturan semula ini datang kerana Universiti terus membangunkan kursus lanjutan dalam anatomi dengan harapan untuk bergerak ke arah pendidikan peringkat siswazah dalam bidang ini.

AB adalah institusi pendidikan yang berkaitan dengan kesihatan dan profesional yang berakar umbi dalam seni liberal. Misi Alderson Broaddus University adalah untuk menyediakan murid-muridnya dengan pendidikan berkualiti tinggi, berusaha untuk mempersiapkan para pelajar untuk berjaya dalam disiplin pilihan mereka dan untuk memenuhi peranan mereka dalam masyarakat yang beragam dan warganegara yang bertanggungjawab.

Hari ini, Alderson Broaddus adalah satu-satunya institusi pengajian tinggi di West Virginia yang berkaitan dengan Amerika Baptist Churches, Amerika Syarikat.

Universiti ini mempunyai tradisi yang panjang dalam pengajaran yang berkesan dalam seni liberal dengan penekanan kuat dalam kajian manusia, kepercayaan Kristian, muzik, dan seni halus. Penyediaan sains dan guru telah, pada tahun-tahun kebelakangan ini, memberi penekanan kepada sains semula jadi dan penerapan.

Dengan kerjasama Myers Clinic, program kejururawatan kolej pertama dan program radiologi pertama di West Virginia telah dibangunkan pada tahun 1945. Pada tahun 1968, program sains perubatan empat tahun untuk menyediakan pembantu doktor telah dimulakan. Majoriti sains perubatan adalah usaha perintis nasional, program empat tahun pertama di negara ini. Program kejururawatan kejururawatan dan bersekutu sangat berasaskan seni liberal.

Universiti ini mempersembahkan tawaran ijazah pertama pada bulan Ogos 1991, ijazah Sarjana untuk pembantu doktor.

Dimensi Baru dalam Pembelajaran, sebuah program yang dirasmikan pada musim gugur 1964, memindahkan Alderson Broaddus ke era baru pengembaraan akademik dan perkhidmatan. Dunia telah menjadi kelas di mana cita-cita dan pencapaian intelektual pelajar diuji dan dibangunkan-jauh di luar sempadan kampus West Virginia.

This school offers programs in:
  • English

Lihat BScs »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

BSc

BS dalam Biologi

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Philippi

Program biologi di Kolej Sains, Teknologi dan Matematik (STM) terletak di Pusat Sains Kemper-Redd. [+]

Gambaran keseluruhan

Program biologi di Kolej Sains, Teknologi dan Matematik (STM) terletak di Pusat Sains Kemper-Redd. Kurikulum biologi bertujuan untuk membangkitkan kepentingan pelajar di dunia yang hidup, membangunkan tabiat saintifik dalam mengejar ilmu pengetahuan sains. Graduan bersedia untuk meneruskan pendidikan lepasan mereka atau bergerak terus ke kerjaya mereka dalam program sains kesihatan profesional (contohnya Sekolah Perubatan, Pembantu Pakar program, dll.), Pengurusan sumber manusia atau industri hidupan liar. Program biologi ini direka untuk menyediakan pelajar dengan latar belakang yang luas dan asas yang kukuh dalam biologi di mana mereka boleh membina kerjaya mereka. Ramai graduan Biologi akan mendapat ijazah keduanya dengan Sains Alam Sekitar, Kimia atau Sains Komputer untuk menjadikan mereka lebih berdaya saing dalam pasaran pekerjaan atau ketika memohon kepada sekolah siswazah.... [-]


BS dalam Kimia

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Philippi

Program Kimia di Alderson Broaddus University dirancang untuk menyediakan pelajar dengan asas yang padat dan luas di mana mereka mendasarkan kerjaya mereka. [+]

Gambaran keseluruhan

Program Kimia di Alderson Broaddus University dirancang untuk menyediakan pelajar dengan asas yang padat dan luas di mana mereka mendasarkan kerjaya mereka. Kimia tidak boleh diragui dianggap sebagai bidang yang menarik dalam sains kerana ia sangat penting dalam kehidupan seharian kita. Tidak ada satu hari dalam kehidupan kita yang berlaku tanpa "sentuhan" kimia. Kimia sering dirujuk sebagai sains pusat kerana ia menyerupai fizik dan matematik, biologi dan perubatan, dan sains alam dan alam sekitar. Pendek kata, semuanya adalah bahan kimia!

Bagi seorang pelajar yang ingin menjadi major dalam bidang kimia, terdapat sebuah dunia yang berkembang pesat dengan aplikasi baru, yang sentiasa menjangkau ke bidang lain.... [-]


BS dalam Sains Alam Sekitar

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Philippi

Sains Alam Sekitar adalah bidang pelbagai disiplin, program ini direka untuk pelajar memahami pemahaman prinsip-prinsip asas dan aplikasi disiplin berikut: biologi, kimia, fizik, geologi, dasar kawal selia dan alam sekitar, ekologi wetland, dan penyelidikan saintifik dan penulisan. [+]

Gambaran keseluruhan

Sains Alam Sekitar adalah bidang pelbagai disiplin, program ini direka untuk pelajar memahami pemahaman prinsip-prinsip asas dan aplikasi disiplin berikut: biologi, kimia, fizik, geologi, dasar kawal selia dan alam sekitar, ekologi wetland, dan penyelidikan saintifik dan penulisan. Pelajar yang menamatkan program Sains Alam Sekitar akan dilatih untuk bekerjasama dengan industri dan agensi alam sekitar untuk memajukan kemajuan ekonomi sambil mengekalkan ekosistem yang mampan melalui pematuhan peraturan alam sekitar. Di samping memperkenalkan topik asas saintifik dan alam sekitar, kami sangat menekankan untuk membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk memahami, menilai, meramalkan dan mengurangkan isu dan masalah alam sekitar yang penting.... [-]


BS dalam Sains Komputer

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Philippi

Sains Komputer major di Alderson Broaddus University mempunyai kurikulum moden yang menjalani penalaan halus biasa untuk mengikuti trend semasa. [+]

Gambaran keseluruhan

Sains Komputer major di Alderson Broaddus University mempunyai kurikulum moden yang menjalani penalaan halus biasa untuk mengikuti trend semasa. Semua jurusan Sains Komputer dijangka dapat memenuhi kumpulan pilihan kelas teras, tetapi elektif direka untuk membiarkan pelajar menyesuaikan pendidikan mereka untuk memenuhi matlamat kerjaya tertentu mereka, dengan bantuan penasihat fakulti. Bidang kepentingan yang berpotensi termasuk piawai sains komputer, teknologi maklumat dan kejuruteraan perisian, tetapi bidang-bidang lain yang menarik termasuk Keselamatan, Web dan pembangunan aplikasi mudah alih, Sistem Maklumat Geografi (GIS) dan lain-lain. Kami juga menawarkan kemungkinan jurusan ganda, terutamanya dengan Matematik, Biologi dan Sains Alam Sekitar. Minor tambahan dalam GIS juga ditawarkan untuk memberikan pelajar kemahiran untuk memasuki salah satu pasaran kerja yang paling pesat berkembang di negara ini dalam analisis spatial.... [-]


Contact

Alamat 101 College Hill Drive
26416 Philippi, West Virginia, Amerika Syarikat