Academy of Art University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang kita

Selama hampir 90 tahun, artis dan pereka telah memanggil Academy of Art University mereka rumah mereka. Diasaskan di San Francisco dan dimiliki oleh keluarga sejak tahun 1929, ia merupakan seni persendirian dan universiti reka bentuk terbesar di negara ini.

Kami adalah sekolah profesional yang pertama dan utama-tempat khusus yang membantu anda menguasai kerajinan anda kerana anda bersedia untuk peranan profesional sebagai artis dan pereka. Kurikulum praktikal dan tidak berasas kami diajarkan oleh beberapa minda terbaik yang bekerja dalam industri kreatif dan inovatif hari ini. Mereka akan membantu anda mengembangkan bakat anda dan memperoleh kemahiran yang dicari oleh pasaran kreatif.

Semua dialu-alukan di sini. Dasar kemasukan inklusif kami adalah jarang di kalangan sekolah seni. Kami mendapati bahawa potensi pelajar kami tidak bergantung kepada masa lalu mereka di tempat lain, tetapi pada masa depan mereka bersama kami. Cari tempat anda dan tujuan anda di Academy of Art University , semasa anda mempersiapkan kerjaya profesional anda.

Academy of Art University / Academy of Art University

Kehidupan Pelajar di Akademi

Academy of Art University adalah tempat yang luar biasa untuk menjadi seorang pelajar kolej. Salah satu ibu kota kreatif yang hebat di dunia, San Francisco telah menjadi rumah kami sejak tahun 1929. Jiran-jiran kami termasuk gergasi dalam segala hal dari pengiklanan, animasi, dan seni bina untuk komunikasi, pembangunan permainan, dan reka bentuk web.

Visi dan Misi kami

Visi Kami: Menjadi pilihan pertama untuk pelajar yang mencari pendidikan bertaraf dunia dalam bidang seni dan pilihan pertama bagi mereka yang ingin menggunakan artis secara global.

Misi kami: Academy of Art University mempersiapkan para profesional yang berpengalaman dalam bidang reka bentuk, komunikasi, dan seni dengan menyampaikan program sarjana dan diploma yang cemerlang serta program sijil dan portfolio.

Kepimpinan kami

Akademi Seni Kolej ditubuhkan di San Francisco pada tahun 1929 oleh Richard S. Stephens, pelukis seni halus dan Pengarah Kreatif untuk Majalah Sunset. Dibantu oleh isterinya, Puan Clara Stephens, dia membuka sekolah baru di loteng yang disewa di 215 Kearny St. untuk mengajar seni pengiklanan.

Richard S. Stephens

Akademi Seni Kolej ditubuhkan di San Francisco pada tahun 1929 oleh Richard S. Stephens, pelukis seni halus dan Pengarah Kreatif untuk Majalah Sunset. Dibantu oleh isterinya, Puan Clara Stephens, dia membuka sekolah baru di loteng yang disewa di 215 Kearny St. untuk mengajar seni pengiklanan. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, seorang fakulti profesional seni dan reka bentuk yang cemerlang membantu merumuskan falsafah sekolah-menyewa profesional yang telah ditubuhkan untuk mengajar para profesional masa depan. Pada tahun 1933 kurikulum diperluaskan untuk memasukkan ilustrasi fesyen, dan pada tahun 1936 sebuah jabatan seni rupa telah ditambah.

Dr. Richard A. Stephens

Richard dan anak lelaki Clara, Dr. Richard A. Stephens, berpindah ke peranan Presiden pada tahun 1951, dan bimbingannya membawa kepada pengembangan dari 50 orang pelajar kepada lebih daripada 5,000, dengan perkembangan besar jurusan jabatan. Pada tahun 1966 sekolah tersebut telah diperbadankan dan diberi kuasa untuk menawarkan Ijazah Sarjana Muda dalam Seni Halus oleh Biro untuk Postecondary Persendirian dan Pendidikan Vokasional Negeri California. Program siswazah itu telah dirasmikan pada tahun 1977 dan diluluskan pada tahun 1983.

Dr. Elisa Stephens

Dr. Elisa Stephens, cucu pengasas sekolah kami, berjaya menjadi ayahnya sebagai Presiden Academy of Art University pada tahun 1992. Dr Stephens telah komited untuk memperluaskan kurikulum Akademi untuk terus berjalan dengan teknologi baru dan trend industri, serta membangunkan kemudahan dan sumber yang canggih.

Pada tahun 2004, nama sekolah telah diubah dari Akademi Seni Kolej ke Academy of Art University sebagai pengiktirafan terhadap kedalaman, skop dan kualiti pendidikan.

Hari ini, Universiti adalah sekolah seni dan reka bentuk swasta yang terbesar di negara ini. Pelajar kini mempunyai peluang untuk mengikuti Ijazah Sarjana Muda Seni Halus, Sarjana Muda Sastera, Sarjana Muda Sains, Sarjana Muda Seni Bina, Associate of Arts, Sarjana Seni Halus, Sarjana Seni, Sarjana Seni Bina, Kredensial Pengajaran Seni, program sijil, dan meneruskan kursus pendidikan seni dalam 28 bidang pengajian.

Akreditasi

Academy of Art University mempersiapkan para profesional yang berpengalaman dalam bidang reka bentuk, komunikasi dan kesenian dengan menyampaikan program ijazah sarjana muda dan ijazah serta sijil dan program pembangunan portfolio yang cemerlang.

Majlis Akreditasi Rekabentuk Dalaman

Majlis Akreditasi Reka Bentuk Interior (CIDA) adalah sebuah organisasi akreditasi bebas yang bukan keuntungan untuk program pendidikan reka bentuk dalaman di kolej dan universiti di Amerika Syarikat dan Kanada.

BFA Interior Architecture & Design dan program Seni Bina & Reka Bentuk MFA diiktiraf oleh CIDA. CIDA terletak di 206 Grandville Ave., Suite 350, Grand Rapids, MI 49503-4014. Tel. 1-616-458-0400

Suruhanjaya California mengenai Akreditasi Pengiktirafan Guru

Suruhanjaya California mengenai Pengiktirafan Guru (CTC) adalah agensi di Cawangan Eksekutif Kerajaan Negeri California. Tujuan utama agensi ini adalah untuk menjadi lembaga standard negeri untuk penyediaan pendidik untuk sekolah awam California, pelesenan dan kepercayaan pendidik profesional di Negeri, penguatkuasaan amalan profesional pendidik, dan disiplin pemegang amanah dalam Negeri California. CTC memberi akreditasi kepada Program Akreditasi Pengajaran Seni Akademik Satu Seni Academy of Art University Seni.

Mereka terletak di 1900 Capitol Avenue, Sacramento, CA 95811. Tel: 916-322-6253.

NOTA: Pengiktirafan Seni Mengajar dalam talian dan Sarjana dalam Pengajaran Seni memerlukan tugasan lapangan dalam mengamati dan mengajar seni kepada murid-murid di sekolah-sekolah umum Daerah Bay tempatan.

Lembaga Akreditasi Seni Bina Negara

Di Amerika Syarikat, kebanyakan dewan pendaftaran memerlukan ijazah dari program ijazah profesional yang diakreditasi sebagai prasyarat untuk lesen.

Badan Bimbingan Senibina Negara (NAAB), yang merupakan agensi tunggal yang diberi kuasa untuk memberi akreditasi program ijazah profesional dalam seni bina yang ditawarkan oleh institusi dengan akreditasi serantau AS, mengiktiraf tiga jenis darjah:

 • Sarjana Muda Seni Bina
 • Sarjana Seni Bina
 • Doktor Senibina

Satu program boleh diberikan tempoh lapan tahun, tempoh lapan tahun dengan syarat, atau tempoh akreditasi berterusan dua tahun, atau tempoh akreditasi awal selama tiga tahun, bergantung pada sejauh mana kesesuaiannya dengan standard pendidikan yang ditetapkan .

Doktor Senibina dan program Sarjana Seni Bina mungkin memerlukan ijazah sarjana muda yang tidak diiktiraf dalam seni bina untuk kemasukan. Walau bagaimanapun, ijazah yang tidak bertauliah tidak, dengan sendirinya, diiktiraf sebagai ijazah yang diiktiraf.

Academy of Art University , Sekolah Senibina, menawarkan program ijazah yang diakreditasi NAAB berikut:

 • Sarjana Muda Seni Bina (162 kredit sarjana muda)
 • Sarjana Seni Bina (ijazah pra-profesional + 63 kredit siswazah)
 • Sarjana Seni Bina (ijazah pra-profesional + 87 kredit siswazah)

Persatuan Sekolah Seni dan Reka Bentuk Kebangsaan

Persatuan Sekolah Seni dan Reka Bentuk Kebangsaan (NASAD) adalah agensi pengiktirafan kebangsaan bagi seni dan reka bentuk dan disiplin berkaitan seni dan reka bentuk. Academy of Art University diakreditasi oleh Persatuan Sekolah Seni dan Rekabentuk Kebangsaan (NASAD) untuk menawarkan darjah:

 • Associate of Arts
 • Sarjana Muda Seni
 • Sarjana Muda Seni Halus
 • Sarjana Seni Halus
 • Sarjana Sastera dan Sijil.

Semua Academy of Art University AA, BA, BFA, MA, MFA dan program Pengajaran Kredensial Seni diakreditasi oleh NASAD kecuali untuk program yang ditawarkan oleh sekolah-sekolah ini:

 • Sekolah Bertindak
 • Sekolah Seni Bina
 • Sekolah Teknologi Komunikasi & Media
 • Sekolah Senibina Landskap
 • Sekolah Pengeluaran Muzik & Reka Bunyi untuk Media Visual
 • Sekolah Penulisan untuk Filem, Televisyen & Media Digital
 • AA dalam Pemulihan Automotif yang ditawarkan oleh Sekolah Reka Bentuk Perindustrian
 • BS dalam Permainan Pemrograman yang ditawarkan oleh Sekolah Pembangunan Permainan

Persatuan Sekolah Seni dan Reka Bentuk Kebangsaan (NASAD) terletak di 11250 Roger Bacon Drive, Suite 21, Reston, VA, 20190. Tel. 703.437.0700

Kolej Senior WASC dan Suruhanjaya Universiti

Academy of Art University diiktiraf oleh kolej kanan WASC dan Suruhanjaya Universiti (WSCUC), salah satu daripada tujuh persatuan serantau yang memberi akreditasi kolej dan sekolah awam dan swasta di Amerika Syarikat.

WSCUC terletak di 985 Atlantic Avenue # 100, Alameda, CA, 94501. Tel. 510.748.9001.

Akreditasi WSCUC untuk Program Dalam Talian

Kedua-dua program ijazah dalam talian dan online di Academy of Art University diakreditasi oleh Kolej Senior WASC dan Suruhanjaya Universiti (WSCUC). Program ijazah berikut tidak ditawarkan pada masa ini dalam talian:

 • AA, BFA, MA, dan MFA dalam Pemangku
 • MA dalam Reka Bentuk Senibina Lanjutan
 • AA dalam Pemulihan Automotif
 • BFA dan MFA dalam Kasut & Rekaan Aksesori
 • BFA dan MFA dalam Rekabentuk Pakaian
 • BFA dan MFA dalam Reka Bentuk Tekstil
 • MA dalam Menulis & Mengarahkan Filem

Penyataan Bukan Diskriminasi

Academy of Art University mengakui pelajar mana-mana bangsa, warna, umur, agama, dan kebangsaan atau etnik yang berasal dari semua hak, keistimewaan, program, dan aktiviti yang diberikan secara umum kepada pelajar di sekolah. Akademi tidak mendiskriminasi berdasarkan bangsa, warna, umur, jantina, agama, cacat fizikal, orientasi seksual, atau kebangsaan atau etnik dalam pentadbiran dasar pendidikan, program biasiswa dan pinjaman, dan program yang dikendalikan oleh sekolah.

Lokasi

San Francisco

Alamat
79 New Montgomery Street
94105 San Francisco, California, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami