Baca keterangan rasmi

Cornerstone Institute ditubuhkan pada tahun 1970 di Cape Flats pada ketika ahli-ahli teologi hitam yang dikecualikan daripada menghadiri universiti disebabkan oleh undang-undang yang menindas bekas rejim itu. Sebagai Institut Bible Cape Evangelical, ia menyediakan pendidikan teologi untuk para pendeta yang tidak layak di Flat Flats.

Institut ini didasarkan pada sejarah berdasarkan etika yang sangat etika, menekankan hubungan antara kepimpinan dan integriti profesional. Ia merangkumi pelajar dari semua lapisan masyarakat dan memberi tumpuan kepada pembangunan pemimpin. Cornerstone adalah Institusi Pengajian Tinggi Swasta yang tidak mendapat keuntungan, bertauliah sepenuhnya yang menawarkan program-program sarjana (sijil, kursus dan ijazah pendek) dan program pascasiswazah (sijil dan kepujian yang lebih tinggi) merentas pelbagai disiplin di Fakulti Kemanusiaan dan Fakulti Keusahawanan dan Ekonomi Transformasi. Kebanyakan program kami ditawarkan dalam talian serta di kampus, menjadikannya mudah untuk pelajar belajar dari seluruh dunia.

Mengapa memilih Cornerstone Institute ?

Di Cornerstone Institute kita sumber fakulti terbaik, memastikan bahawa pelajar yang lulus dari institusi kami dapat membuat perbezaan dalam semua bidang pengajian yang kami sediakan; termasuk Psikologi, Etika, Falsafah, Pengajian Agama, Perniagaan, Pendidikan, Sosiologi dan Pembangunan Masyarakat. Kami berusaha untuk berkongsi cerita yang menarik, disokong oleh falsafah pendidikan di mana kita menyampaikan, memindahkan dan membenamkan nilai teras institusi kita.


Apa yang membezakan kita dari selebihnya ialah kita:

 • Mempunyai pendekatan tandatangan di mana kami menawarkan satu set asas kursus asas, yang disebut sebagai 'Inti Pokok'. Ini termasuk Komunikasi Antara Budaya, Ekonomi, Pengajian Kepemimpinan, Worldviews, Sejarah dan Masyarakat Afrika Selatan, dan Etika.
 • Direka 'Penyelesaian Empat Tahun', di mana pelajar yang tidak mencapai lulus bachelor di Gred 12 akan dapat mengakses program sijil kami merentas semua disiplin yang kami tawarkan, untuk menjembatanya ke dalam program ijazah, yang membawa kepada kajian pasca siswazah jika dikehendaki.
 • Buat akses kepada pendidikan universiti dalam komuniti yang peduli dan berwibawa.
 • Menyediakan persekitaran yang produktif dan merangsang di mana pembelajaran dan pengajaran boleh berlaku, di kampus kami dan melalui persekitaran pembelajaran dalam talian kami.
 • Adakah komited kepada pembangunan komuniti dalam pelbagai bentuknya.
 • Mempunyai etos yang berasaskan etika.
 • Fokus pada penyediaan kerjaya yang berkesan dan Pathways .
 • Menawarkan bayaran kompetitif dan sokongan kewangan untuk pelajar yang layak.


Nilai bersama bersama

Kami menyedari bahawa nilai bukan hanya apa yang kita bercakap dan mengajar, tetapi adalah teras kepada pembentukan identiti. Cornerstone komited untuk membina pandangan dunia yang sangat beretika dan berprinsip dalam semua pelajar kami. Kami mempromosikan nilai-nilai keterangkuman, kecemerlangan, integriti, perpaduan, penghormatan dan kreativiti untuk menghasilkan pemimpin-pemimpin etika dinamis yang bersedia untuk bertindak sebagai warganegara yang bertanggungjawab dalam masyarakat global.

Untuk memperluaskan penawaran kami, dan menambah nilai untuk pelajar di semua lapisan masyarakat, Pusat Latihan Asas telah dimasukkan ke dalam Fakulti Keusahawanan dan Transformasi Ekonomi Cornerstone Institute . FTC menawarkan program latihan kepimpinan dan pengurusan kepada korporat, kerajaan dan komuniti. Mereka mempunyai rekod prestasi yang luar biasa dalam memberikan program latihan dan kursus yang berkualiti tinggi kepada semua sektor, di dalam dan di luar negara. Semua kursus dan program latihan kami disesuaikan untuk memenuhi keperluan pelanggan, bingkai masa dan belanjawan.


Arah Masa Depan

Pada bulan Ogos 2015 Cornerstone Institute mendapat dermawan yang melihat potensi Cornerstone menangani cabaran pendidikan yang dihadapi di Afrika, terutamanya di Afrika Selatan, dan di seluruh dunia. Kekurangan yang serius dari program pembelajaran berkualiti tinggi dan berkesan yang boleh diakses oleh orang dewasa (muda dan tua) di dalam perancangan kami. Cornerstone Institute membuat perbezaan dengan memberikan peluang kepada semua warga Afrika Selatan dan ahli komuniti global untuk memperoleh perspektif, kemahiran dan pengetahuan yang dapat memenuhi keperluan mereka dan masyarakat kita di setiap peringkat, dan dalam setiap bidang yang penting. Walaupun mengiktiraf dan mengakui bahawa Cornerstone Institute tidak dapat memenuhi keseluruhan spektrum pendidikan dan latihan yang diperlukan untuk mengubah masyarakat, kita memang dapat memberikan asas dan landasan untuk membetulkan kelemahan sistem pendidikan arus perdana kita. Kami menawarkan satu set program yang koheren dan strategik di mana para pelajar kami mencari laluan untuk menguasai, meningkatkan kemajuan dan pemenuhan peribadi. Model kami, yang dibina atas kaitan sosial, integriti etika dan akademik, pluraliti, serta ketahanan kewangan, merupakan tonggak penting untuk membuat kesan yang kita semua berusaha dalam mewujudkan masyarakat yang makmur, adil dan saksama.

Lembaga Pengarah dan Pengurusan Cornerstone Institute mempunyai rancangan besar untuk masa depannya. Pelan-pelan ini akan dibina pada penyelidikan yang mantap dan pada mulanya akan didorong melalui Inkubator Penyelidikan yang akan diwujudkan di Fakulti Keusahawanan kami dan Transformasi Ekonomi. Sesetengah kawasan yang kami ingin pelajari termasuk:

 • Ekonomi Hijau;
 • Trend Perniagaan;
 • Sains Gunaan untuk Dunia yang Lestari;
 • Penumpuan Media dan Teknologi; dan
 • Seni dan Budaya

Hasil penyelidikan yang kami jalankan akan memberitahu program dan fakulti, sekolah dan jabatan baru di Cornerstone Institute .

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

Cornerstone Institute

Pengajian Media utama direka untuk membantu pelajar mengembangkan kemahiran komunikasi analitik, kritikal dan kreatif yang diperlukan untuk melibatkan diri dengan pelbaga ... [+]

Sijil Pendaftaran Tidak 2001 / HE08 / 006. NQF 7; ID SAQA: 87406. (376 KREDIT)

Pengajian Media utama direka untuk membantu pelajar mengembangkan kemahiran komunikasi analitik, kritikal dan kreatif yang diperlukan untuk melibatkan diri dengan pelbagai media. Membina pemahaman yang mantap mengenai konteks politik, ekonomi, teknologi, sosial dan sejarah media, setiap pelajar akan mendapat suara yang unik melalui pengalaman dunia nyata yang diberikan dengan menghubungi profesional industri dan projek praktikal.

Syarat KemasukanSijil Kanan Negara (NSC) dengan lulus bachelor atau setaraf;Sijil Matrikulasi (dengan pengecualian universiti) atau setaraf;Sijil Tinggi atau Sijil Lanjutan atau Diploma dalam bidang kognitif.Keperluan Kemasukan AlternatifSijil Kanan Negara atau Sijil Kebangsaan Vokasional dengan lulus diploma (atau setaraf) digabungkan dengan keputusan Ujian Penanda Aras Kebangsaan (NBT);Umur berumur 23 tahun ke atas semasa tahun pertama pengajian dan Sijil Kanan Negara (atau setaraf);Syarat-syarat Dasar Pengiktirafan Pembelajaran Terdahulu (RPL) untuk akses dan keputusan NBT adalah menentukan faktor kemasukan. Hubungi pejabat kemasukan mengenai RPL;Pelajar matang (45 tahun atau lebih) boleh diterima, ditentukan oleh syarat-syarat RPL dan keputusan NBT.Komitmen MasaMinimum tiga tahun;Maksimum enam tahun paruh waktu;Di kampus dan dalam talian;Pengambilan Januari dan Julai.... [-]
Afrika Selatan Cape Town
Julai 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
3 - 6 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Cornerstone Institute

Matlamat program ini adalah untuk mendidik pelajar dalam teori dan amalan psikologi dan kaunseling, dengan memberi tumpuan kepada pembangunan peribadi, kajian keluarga da ... [+]

Sijil Pendaftaran Tidak 2001 / HE08 / 006. ID SAQA: 87406. (376 KREDIT)

Matlamat program ini adalah untuk mendidik pelajar dalam teori dan amalan psikologi dan kaunseling, dengan memberi tumpuan kepada pembangunan peribadi, kajian keluarga dan campur tangan kesihatan mental yang lebih luas. Program ini membantu pelajar membangunkan praxis kaunseling yang bersepadu dan relevan dalam konteks Afrika Selatan. Ia juga menyediakan pelajar untuk kajian lanjut dalam psikologi dan melatih mereka dalam kemahiran penyelidikan sosial asas. Pada tahun pertama mereka, para pelajar juga akan mengambil modul asas asas, yang disebut sebagai 'Cornerstone Core'. Ini termasuk Sejarah Sejarah, Sosiologi, Etika, Falsafah, Ekonomi dan Kepimpinan. Modul-modul ini tertanam dalam nilai-nilai teras Cornerstone keterangkuman, kecemerlangan, integriti, perpaduan, penghormatan dan kreativiti.... [-]

Afrika Selatan Cape Town
Julai 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
3 - 6 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Cornerstone Institute

Kelayakan ini membantu pelajar memperoleh pemahaman mendalam mengenai teori sosiologi. Pelajar akan dapat menganalisis dan menilai teori-teori ini dengan merujuk kepada i ... [+]

Sijil Pendaftaran Tidak 2001 / HE08 / 006. ID SAQA: 87406. (376 KREDIT)

Kelayakan ini membantu pelajar memperoleh pemahaman mendalam mengenai teori sosiologi. Pelajar akan dapat menganalisis dan menilai teori-teori ini dengan merujuk kepada isu-isu seperti kemiskinan, globalisasi, konflik, alam sekitar dan jantina, dengan tumpuan khas di Afrika Selatan dan benua Afrika. Kelayakan ini juga menyediakan pelajar dengan komuniti praktikal, kemahiran penyelidikan silang budaya dan sosial.

Syarat KemasukanSijil Kanan Negara dengan lulus bachelor atau setaraf;Sijil Matrikulasi (dengan pengecualian universiti) atau setaraf;Sijil Tinggi atau Sijil Lanjutan atau Diploma dalam bidang kognitif.Keperluan Kemasukan AlternatifSijil Kanan Negara atau Sijil Kebangsaan Vokasional dengan lulus diploma (atau setaraf) digabungkan dengan keputusan Ujian Penanda Aras Nasional (NBT);Umur berumur 23 tahun ke atas semasa tahun pertama pengajian dan Sijil Kanan Negara (atau setaraf);Syarat-syarat Dasar Pengiktirafan Pembelajaran Terdahulu (RPL) untuk akses dan keputusan NBT adalah menentukan faktor kemasukan. Hubungi pejabat kemasukan mengenai RPL;Pelajar matang (45 tahun atau lebih) boleh diterima, ditentukan oleh syarat-syarat RPL dan keputusan NBT.Komitmen MasaMinimum tiga tahun;Maksimum enam tahun paruh waktu;Di kampus dan dalam talian;Pengambilan Januari dan Julai.... [-]
Afrika Selatan Cape Town
Julai 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
3 - 6 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Cornerstone Institute

Matlamat program ini adalah untuk melengkapkan pelajar dengan pendekatan, disiplin agama Kristian untuk mengambil peluang dan peluang dunia nyata. Dengan penekanan kepada ... [+]

Sarjana Muda Seni Mengajar dalam Teologi (376 kredit)

Matlamat program ini adalah untuk melengkapkan pelajar dengan pendekatan, disiplin agama Kristian untuk mengambil peluang dan peluang dunia nyata. Dengan penekanan kepada interpretasi alkitabiah dan pemahaman teologi yang mahir, para pelajar melibatkan satu set isu kontekstual yang luas yang dihadapi Afrika Selatan pada hari ini dan membangunkan respons integratif (menarik dari perspektif psikologi, teologi dan sosiologi). Oleh karenanya, kerjaya peribadi dipupuk, dengan penekanan pada aplikasi praktikal.

Syarat Kemasukan

Sijil Kanan Negara (NSC) dengan lulus bujang atau setaraf. Sijil Matrikulasi (dengan pengecualian universiti) atau setaraf. Sijil Tinggi atau Sijil Lanjutan atau Diploma dalam bidang kognitif.... [-]

Afrika Selatan Cape Town
Julai 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
3 - 6 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Ijazah Sarjana Muda

Cornerstone Institute

Program ini membangunkan pemimpin Kristian dengan asas teori dan praktikal yang luas dalam kementerian Kristian. Graduan akan dibincangkan dalam teks Alkitab dan dilengka ... [+]

Sijil Pendaftaran Tidak 2001 / HE08 / 006. NQF 7; ID SAQA: 57225. (376 KREDIT)

Program ini membangunkan pemimpin Kristian dengan asas teori dan praktikal yang luas dalam kementerian Kristian. Graduan akan dibincangkan dalam teks Alkitab dan dilengkapi dengan pengetahuan dan kemahiran untuk berkhidmat di gereja dan organisasi berasaskan iman. Kajian akademik dan iman peribadi disatukan untuk menghasilkan para pemimpin dengan kerohanian yang matang dan holistik.

Syarat KemasukanSijil Kanan Negara (NSC) dengan lulus bachelor atau setaraf;Sijil Matrikulasi (dengan pengecualian universiti) atau setaraf;Sijil Tinggi atau Sijil Lanjutan atau Diploma dalam bidang kognitif.Keperluan Kemasukan AlternatifSijil Kanan Negara atau Sijil Kebangsaan Vokasional dengan lulus diploma (atau setaraf) digabungkan dengan keputusan NBT;Umur berumur 23 tahun ke atas semasa tahun pertama pengajian dan Sijil Kanan Negara (atau setaraf);Dasar RPL untuk akses dan keputusan NBT menentukan faktor kemasukan. Hubungi pejabat kemasukan mengenai RPL;Pelajar matang (45 tahun atau lebih) boleh diterima, ditentukan oleh syarat-syarat RPL dan keputusan NBT.Komitmen MasaMinimum tiga tahun;Maksimum enam tahun paruh waktu;Di kampus dan dalam talian;Pengambilan Januari dan Julai.... [-]
Afrika Selatan Cape Town
Julai 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
3 - 6 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Cornerstone Institute

Program ini membolehkan graduan bekerja dalam pelbagai projek pembangunan masyarakat (contohnya kerajaan, NGO, gereja). Kami berhasrat untuk menghasilkan pekerja komuniti ... [+]

Sijil Pendaftaran Bil 2001 / HE08 / 006; NQF 7; ID SAQA: 57225. (376 KREDIT)

Program ini membolehkan graduan bekerja dalam pelbagai projek pembangunan masyarakat (contohnya kerajaan, NGO, gereja). Kami berhasrat untuk menghasilkan pekerja komuniti yang mendekati tugas mereka daripada keyakinan Kristian yang mendalam dan memperoleh pengetahuan, alat dan kemahiran sosiologi yang dapat diberikan kajian pembangunan.

Syarat KemasukanSijil Kanan Negara (NSC) dengan lulus bachelor atau setaraf;Sijil Matrikulasi (dengan pengecualian universiti) atau setaraf;Sijil Tinggi atau Sijil Lanjutan atau Diploma dalam bidang kognitif.Keperluan Kemasukan AlternatifSijil Kanan Negara atau Sijil Kebangsaan Vokasional dengan lulus diploma (atau setaraf) digabungkan dengan keputusan NBT;Umur berumur 23 tahun ke atas semasa tahun pertama pengajian dan Sijil Kanan Negara (atau setaraf);Syarat Dasar Pengiktirafan Dasar Pembelajaran Sebelum (RPL) untuk Akses dan keputusan NBT menentukan faktor kemasukan. Hubungi pejabat kemasukan mengenai RPL;Umur matang 45 tahun boleh diterima, ditentukan oleh keadaan RPL dan keputusan NBT.Komitmen MasaMinimum tiga tahun;Maksimum enam tahun paruh waktu;Di kampus dan dalam talian;Pengambilan Januari dan Julai.... [-]
Afrika Selatan Cape Town
Julai 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
3 - 6 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Cornerstone Institute

Program ini membolehkan graduan menjadi pemimpin masyarakat menerusi pelbagai projek media (misalnya NGO, gereja, syarikat pengeluaran, agensi pengiklanan). Kami berhasra ... [+]

Sijil Pendaftaran Bil 2001 / HE08 / 006; NQF 7; ID SAQA: 57225. (376 KREDIT)

Program ini membolehkan graduan menjadi pemimpin masyarakat menerusi pelbagai projek media (misalnya NGO, gereja, syarikat pengeluaran, agensi pengiklanan). Kami berhasrat untuk menghasilkan pekerja media yang mendekati tugas mereka dari keyakinan Kristian yang mendalam dan memperoleh teologi, kajian alkitabiah dan pengetahuan media, alat dan kemahiran yang dapat diberikan kajian ini.

Syarat KemasukanSijil Kanan Negara (NSC) dengan lulus bachelor atau setaraf;Sijil Matrikulasi (dengan pengecualian universiti) atau setaraf;Sijil Tinggi atau Sijil Lanjutan atau Diploma dalam bidang kognitif.Keperluan Kemasukan AlternatifSijil Kanan Negara atau Sijil Kebangsaan Vokasional dengan lulus diploma (atau setaraf) digabungkan dengan keputusan Ujian Penanda Aras Nasional (NBT);Umur berumur 23 tahun ke atas semasa tahun pertama pengajian dan Sijil Kanan Negara (atau setaraf);Syarat-syarat Dasar Pengiktirafan Pembelajaran Terdahulu (RPL) untuk akses dan keputusan NBT adalah menentukan faktor kemasukan. Hubungi pejabat kemasukan mengenai RPL;Pelajar matang (45 tahun atau lebih) boleh diterima, ditentukan oleh syarat-syarat RPL dan keputusan NBT.Komitmen MasaMinimum tiga tahun;Maksimum enam tahun paruh waktu;Di kampus dan dalam talian;Pengambilan Januari dan Julai.... [-]
Afrika Selatan Cape Town
Julai 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
3 - 6 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Cornerstone Institute

Program ini membolehkan graduan bekerja dan memimpin dalam pelbagai projek kementerian dan pengurusan perniagaan (misalnya NGO, perniagaan, gereja, usaha keusahawanan). K ... [+]

Sijil Pendaftaran Tidak 2001 / HE08 / 006. NQF 7; ID SAQA: 57225. (376 KREDIT)

Program ini membolehkan graduan bekerja dan memimpin dalam pelbagai projek kementerian dan pengurusan perniagaan (misalnya NGO, perniagaan, gereja, usaha keusahawanan). Kami berhasrat untuk menghasilkan graduan yang mampu menguruskan pasukan dan organisasi yang mendekati tugas mereka daripada keyakinan Kristian yang mendalam dan memperoleh pengetahuan, alat dan kemahiran pengurusan yang dapat diberikan oleh kajian perniagaan.

Syarat KemasukanSijil Kanan Negara (NSC) dengan lulus bachelor atau setaraf;Sijil Matrikulasi (dengan pengecualian universiti) atau setaraf;Sijil Tinggi atau Sijil Lanjutan atau Diploma dalam bidang kognitif.Keperluan Kemasukan AlternatifSijil Kanan Negara atau Sijil Kebangsaan Vokasional dengan lulus diploma (atau setaraf) digabungkan dengan keputusan Ujian Penanda Aras Nasional (NBT);Umur berumur 23 tahun ke atas semasa tahun pertama pengajian dan Sijil Kanan Negara (atau setaraf);Syarat-syarat Dasar Pengiktirafan Pembelajaran Terdahulu (RPL) untuk akses dan keputusan NBT adalah menentukan faktor kemasukan. Hubungi pejabat kemasukan mengenai RPL;Pelajar matang (45 tahun atau lebih) boleh diterima, ditentukan oleh syarat-syarat RPL dan keputusan NBT.Komitmen MasaMinimum tiga tahun sepenuh masa;Maksimum enam tahun paruh waktu;Di kampus dan dalam talian;Pengambilan Januari dan Julai.... [-]
Afrika Selatan Cape Town
Julai 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
3 - 6 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Cornerstone Institute

Program ini bertujuan menghasilkan sejenis kaunselor yang tersendiri: lelaki dan wanita yang sangat dimaklumkan oleh iman Kristian dan sains psikologi manusia. Kami berha ... [+]

Sijil Pendaftaran Tidak 2001 / HE08 / 006. NQF 7; ID SAQA: 57225. (376 KREDIT)

Program ini bertujuan menghasilkan sejenis kaunselor yang tersendiri: lelaki dan wanita yang sangat dimaklumkan oleh iman Kristian dan sains psikologi manusia. Kami berhasrat untuk menghasilkan graduan dengan keupayaan khusus untuk mengintegrasikan pemahaman Kristian tentang keadaan manusia bersama-sama dengan penemuan yang disediakan oleh sains manusia untuk membantu orang dalam perjalanan mereka ke keutuhan.

Syarat KemasukanSijil Kanan Negara dengan lulus bachelor atau setaraf;Sijil Matrikulasi (dengan pengecualian universiti) atau setaraf;Sijil Tinggi atau Sijil Lanjutan atau Diploma dalam bidang kognitif.Keperluan Kemasukan AlternatifSijil Kanan Negara atau Sijil Kebangsaan Vokasional dengan lulus diploma (atau setaraf) digabungkan dengan keputusan Ujian Penanda Aras Kebangsaan (NBT);Umur berumur 23 tahun ke atas semasa tahun pertama pengajian dan Sijil Kanan Negara (atau setaraf);Syarat-syarat Dasar Pengiktirafan Pembelajaran Terdahulu (RPL) untuk akses dan keputusan NBT adalah menentukan faktor kemasukan. Hubungi pejabat kemasukan mengenai RPL;Pelajar matang (45 tahun atau lebih) boleh diterima, ditentukan oleh syarat-syarat RPL dan keputusan NBT.Komitmen MasaMinimum tiga tahun sepenuh masa;Maksimum enam tahun paruh waktu;Di kampus dan dalam talian;Pengambilan Januari dan Julai.... [-]
Afrika Selatan Cape Town
Julai 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
3 - 6 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu