Cornerstone Institute

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Cornerstone Institute ditubuhkan pada tahun 1970 di Cape Flats pada ketika ahli-ahli teologi hitam yang dikecualikan daripada menghadiri universiti disebabkan oleh undang-undang yang menindas bekas rejim itu. Sebagai Institut Bible Cape Evangelical, ia menyediakan pendidikan teologi untuk para pendeta yang tidak layak di Flat Flats.

Institut ini didasarkan pada sejarah berdasarkan etika yang sangat etika, menekankan hubungan antara kepimpinan dan integriti profesional. Ia merangkumi pelajar dari semua lapisan masyarakat dan memberi tumpuan kepada pembangunan pemimpin. Cornerstone adalah Institusi Pengajian Tinggi Swasta yang tidak mendapat keuntungan, bertauliah sepenuhnya yang menawarkan program-program sarjana (sijil, kursus dan ijazah pendek) dan program pascasiswazah (sijil dan kepujian yang lebih tinggi) merentas pelbagai disiplin di Fakulti Kemanusiaan dan Fakulti Keusahawanan dan Ekonomi Transformasi. Kebanyakan program kami ditawarkan dalam talian serta di kampus, menjadikannya mudah untuk pelajar belajar dari seluruh dunia.

Mengapa memilih Cornerstone Institute ?

Di Cornerstone Institute kita sumber fakulti terbaik, memastikan bahawa pelajar yang lulus dari institusi kami dapat membuat perbezaan dalam semua bidang pengajian yang kami sediakan; termasuk Psikologi, Etika, Falsafah, Pengajian Agama, Perniagaan, Pendidikan, Sosiologi dan Pembangunan Masyarakat. Kami berusaha untuk berkongsi cerita yang menarik, disokong oleh falsafah pendidikan di mana kita menyampaikan, memindahkan dan membenamkan nilai teras institusi kita.


Apa yang membezakan kita dari selebihnya ialah kita:

 • Mempunyai pendekatan tandatangan di mana kami menawarkan satu set asas kursus asas, yang disebut sebagai 'Inti Pokok'. Ini termasuk Komunikasi Antara Budaya, Ekonomi, Pengajian Kepemimpinan, Worldviews, Sejarah dan Masyarakat Afrika Selatan, dan Etika.
 • Direka 'Penyelesaian Empat Tahun', di mana pelajar yang tidak mencapai lulus bachelor di Gred 12 akan dapat mengakses program sijil kami merentas semua disiplin yang kami tawarkan, untuk menjembatanya ke dalam program ijazah, yang membawa kepada kajian pasca siswazah jika dikehendaki.
 • Buat akses kepada pendidikan universiti dalam komuniti yang peduli dan berwibawa.
 • Menyediakan persekitaran yang produktif dan merangsang di mana pembelajaran dan pengajaran boleh berlaku, di kampus kami dan melalui persekitaran pembelajaran dalam talian kami.
 • Adakah komited kepada pembangunan komuniti dalam pelbagai bentuknya.
 • Mempunyai etos yang berasaskan etika.
 • Fokus pada penyediaan kerjaya yang berkesan dan Pathways .
 • Menawarkan bayaran kompetitif dan sokongan kewangan untuk pelajar yang layak.


Nilai bersama bersama

Kami menyedari bahawa nilai bukan hanya apa yang kita bercakap dan mengajar, tetapi adalah teras kepada pembentukan identiti. Cornerstone komited untuk membina pandangan dunia yang sangat beretika dan berprinsip dalam semua pelajar kami. Kami mempromosikan nilai-nilai keterangkuman, kecemerlangan, integriti, perpaduan, penghormatan dan kreativiti untuk menghasilkan pemimpin-pemimpin etika dinamis yang bersedia untuk bertindak sebagai warganegara yang bertanggungjawab dalam masyarakat global.

Untuk memperluaskan penawaran kami, dan menambah nilai untuk pelajar di semua lapisan masyarakat, Pusat Latihan Asas telah dimasukkan ke dalam Fakulti Keusahawanan dan Transformasi Ekonomi Cornerstone Institute . FTC menawarkan program latihan kepimpinan dan pengurusan kepada korporat, kerajaan dan komuniti. Mereka mempunyai rekod prestasi yang luar biasa dalam memberikan program latihan dan kursus yang berkualiti tinggi kepada semua sektor, di dalam dan di luar negara. Semua kursus dan program latihan kami disesuaikan untuk memenuhi keperluan pelanggan, bingkai masa dan belanjawan.


Arah Masa Depan

Pada bulan Ogos 2015 Cornerstone Institute mendapat dermawan yang melihat potensi Cornerstone menangani cabaran pendidikan yang dihadapi di Afrika, terutamanya di Afrika Selatan, dan di seluruh dunia. Kekurangan yang serius dari program pembelajaran berkualiti tinggi dan berkesan yang boleh diakses oleh orang dewasa (muda dan tua) di dalam perancangan kami. Cornerstone Institute membuat perbezaan dengan memberikan peluang kepada semua warga Afrika Selatan dan ahli komuniti global untuk memperoleh perspektif, kemahiran dan pengetahuan yang dapat memenuhi keperluan mereka dan masyarakat kita di setiap peringkat, dan dalam setiap bidang yang penting. Walaupun mengiktiraf dan mengakui bahawa Cornerstone Institute tidak dapat memenuhi keseluruhan spektrum pendidikan dan latihan yang diperlukan untuk mengubah masyarakat, kita memang dapat memberikan asas dan landasan untuk membetulkan kelemahan sistem pendidikan arus perdana kita. Kami menawarkan satu set program yang koheren dan strategik di mana para pelajar kami mencari laluan untuk menguasai, meningkatkan kemajuan dan pemenuhan peribadi. Model kami, yang dibina atas kaitan sosial, integriti etika dan akademik, pluraliti, serta ketahanan kewangan, merupakan tonggak penting untuk membuat kesan yang kita semua berusaha dalam mewujudkan masyarakat yang makmur, adil dan saksama.

Lembaga Pengarah dan Pengurusan Cornerstone Institute mempunyai rancangan besar untuk masa depannya. Pelan-pelan ini akan dibina pada penyelidikan yang mantap dan pada mulanya akan didorong melalui Inkubator Penyelidikan yang akan diwujudkan di Fakulti Keusahawanan kami dan Transformasi Ekonomi. Sesetengah kawasan yang kami ingin pelajari termasuk:

 • Ekonomi Hijau;
 • Trend Perniagaan;
 • Sains Gunaan untuk Dunia yang Lestari;
 • Penumpuan Media dan Teknologi; dan
 • Seni dan Budaya

Hasil penyelidikan yang kami jalankan akan memberitahu program dan fakulti, sekolah dan jabatan baru di Cornerstone Institute .

Lokasi

Cape Town

Alamat
127 Cecil Road, Salt River
7925 Cape Town, Cape Barat, Afrika Selatan

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami