Keystone logo
Zayed University

Zayed University

Zayed University

pengenalan

Visi Zayed University

Zayed University adalah peneraju inovasi pendidikan kebangsaan dan serantau. Ditubuhkan pada tahun 1998 dan dengan bangganya membawa nama Pengasas Negara, almarhum Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, institusi perdana ini adalah perwujudan moden cita-cita Presiden dan harapan yang tinggi untuk pendidikan tinggi di Emiriah Arab Bersatu.

Hari ini, Zayed University terkenal kerana merangkumi dua kampus moden di Abu Dhabi dan Dubai yang mengalu-alukan pelajar kebangsaan dan antarabangsa dari dalam UAE, rantau Teluk yang lebih luas dan di seluruh dunia.

Zayed University diakreditasi oleh Suruhanjaya Akreditasi Akademik (CAA) - badan jaminan kualiti dan akreditasi dalaman UAE - dan di peringkat antarabangsa oleh Suruhanjaya Tinggi Negeri Amerika Syarikat (Higher Education), salah satu daripada enam badan akreditasi serantau di Amerika Syarikat yang memberi jaminan program yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dari universiti yang dijamin berkualiti.

Misi 2017-2021

 • Untuk menyediakan pendidikan bertaraf dunia untuk semua pelajar melalui penyediaan dua buah negeri kampus seni di Abu Dhabi dan Dubai yang akan memberi inspirasi, sokongan dan memupuk kebolehan pelajar melalui akses kepada fakulti dan staf yang berdedikasi tinggi.
 • Menawarkan program akademik dan siswazah yang pelbagai dan diiktiraf di peringkat antarabangsa yang memberikan pengalaman pelajar yang menarik dan inklusif. Graduan akan bersedia menyumbang dan mempromosikan, kesejahteraan sosial dan ekonomi masyarakat UAE dan profesion masing-masing.
 • Menyumbang untuk membina masyarakat berasaskan pengetahuan melalui penyelidikan, biasiswa, aktiviti kreatif, jangkauan, dan perkhidmatan pendidikan yang berterusan. Untuk menyebarkan pengetahuan kepada masyarakat tempatan, serantau dan global.

Mengenai Zayed University

Walaupun sebuah negara yang muda, Emiriah Arab Bersatu memainkan peranan khas di Timur Tengah kerana lokasinya yang strategik, kualiti infrastrukturnya yang moden, dan pemikiran ke depan dan penglihatan yang jauh dari pemimpin negara. Para pemimpin ini telah mengenal pasti pendidikan yang sangat penting untuk masa depan UAE, seperti yang ditunjukkan oleh kata-kata Late Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, pengasas UAE:

"Kecemerlangan dalam bidang pendidikan dan pengetahuan adalah laluan untuk kemuliaan. Ini hanya boleh dicapai melalui usaha berterusan dan kemajuan akademik. Pendidikan adalah tonggak utama kemajuan dan pembangunan, dan negara telah tidak berusaha untuk menyediakan keperluan yang diperlukan dalam sektor pendidikan. Negara ini amat memerlukan upaya semua warganya yang berpendidikan dalam proses pembangunan. "

Zayed University , sebuah institusi yang disokong kerajaan, ditubuhkan pada tahun 1998 untuk menyediakan pemimpin yang akan meramalkan kemungkinan dan menawan peluang untuk tindakan yang akan mewujudkan masa depan Emiriyah Arab Bersatu.

Universiti ini mempunyai kampus yang terletak di dua bandar terbesar di UAE, Abu Dhabi dan Dubai, di bawah satu pentadbiran pusat. Pendaftaran di setiap kampus adalah lebih daripada 4000 pelajar. Universiti ini cukup kecil untuk membolehkan interaksi peribadi antara pelajar dan fakulti, namun cukup besar untuk menawarkan pelajar pelbagai program gelar yang mencabar. Di Zayed University , pelajar mengalami persekitaran pembelajaran yang menggalakkan dan menyokong keperluan akademik mereka dan memupuk kejayaan mereka.

Asas pengalaman akademik di Zayed University adalah Model Program Akademik, yang memberi tumpuan kepada hasil pembelajaran dan penilaian. Model ini menyediakan pelajar dengan program akademik yang seimbang dan berkaitan yang jelas menentukan hasil, memastikan sumber-sumber menyokong matlamat pendidikan, dan menekankan pencapaian dan kejayaan pelajar. Model Program Akademik disokong melalui program pendidikan lengkap termasuk Program Jambatan Akademik yang memastikan kemahiran pelajar dalam bahasa Inggeris; kurikulum teras Pendidikan Am yang menyediakan asas antara disiplin yang luas untuk kawasan pengajian pilihan pelajar; kajian mendalam yang ditawarkan oleh tujuh Kolej; latihan yang menyediakan pengalaman praktikal; dan penilaian berkala pencapaian pelajar dalam Hasil Pembelajaran Zayed University .

Dalam tempoh tiga semester pertama mereka dalam program sarjana muda, pelajar mendaftar di program Pendidikan Am di Universiti College, yang terdiri daripada kurikulum teras yang menyediakan pengalaman intelektual yang dikongsi oleh semua pelajar dan yang mewujudkan rangka kerja yang menyokong Zayed University 's Learning Outcomes . Melalui satu siri kursus antara disiplin yang berkait rapat, pelajar membangunkan kebolehan mereka dalam pemikiran kritis, kesedaran global, aplikasi komputer, penalaran saintifik dan kuantitatif, literasi maklumat, dan kemahiran bahasa dalam bahasa Inggeris dan bahasa Arab.

Di Zayed University , pelajar mempunyai pilihan program ijazah yang direka untuk memenuhi kepentingan akademik peribadi dan matlamat kerjaya mereka. Program ini direka untuk memenuhi piawaian akademik antarabangsa yang tertinggi. Dalam program pengajian mereka yang dipilih, para pelajar secara aktif mengambil bahagian dalam proses pembelajaran yang mengharuskan mereka untuk menggunakan pengetahuan mereka dalam tetapan dunia sebenar dan untuk mengembangkan pemahaman yang luas tentang isu dan amalan semasa. Oleh kerana kapasiti intelektual mereka berkembang, pelajar mengambil tanggungjawab yang lebih tinggi untuk belajar sendiri. Para graduan Zayed University cemerlang dalam bahasa Arab dan bahasa Inggeris dan berpegang teguh dalam bidang akademik, mahir dalam kemahiran komputer, berpengetahuan tentang budaya dan warisan mereka yang kaya, global dalam perspektif mereka, dan berpengalaman di tempat kerja profesional. Kejayaan mereka di Zayed University mempersiapkan mereka untuk menjadi pemimpin dalam keluarga mereka, komuniti mereka, dan negara mereka.

Lokasi

 • Mohammed Bin Zayed City

  Zayed University, P.O. Box 144534, , Mohammed Bin Zayed City

  • Dubai

   Zayed University, P.O. Box 19282, , Dubai

   Soalan