Keystone logo
WSPA University College of Enterprise and Administration

WSPA University College of Enterprise and Administration

WSPA University College of Enterprise and Administration

pengenalan

WSPA - yang tertua di Lublin!

Kolej Perusahaan dan Pentadbiran Universiti di Lublin (WSPA) ditubuhkan pada tahun 1998 sebagai institusi pendidikan tinggi swasta yang melancarkan program pengajian pertama "Pengurusan Syarikat" dengan 415 pelajar yang dimasukkan ke tahun pertama. Pada tahun akademik tahun 1999/2000 berikut, Kolej Universiti sudah lebih daripada 1 400 pelajar.

81921_WSPA.jpg

Kolej Perusahaan dan Pentadbiran Universiti beroperasi atas dasar kebenaran yang diberikan oleh Menteri Pendidikan Nasional dan menurut Akta Pengajian Tinggi pada 27 Julai 2005 (Jurnal Undang-undang No. 164, perkara 1365, sebagaimana yang dipinda) dan peraturan perundangan dikeluarkan mengikut Akta, dan juga berdasarkan Statut. Sekolah ini diawasi oleh Pengasas dan menteri yang berkompeten untuk pendidikan tinggi, mengikut Akta Pengajian Tinggi.

Misi Kolej Universiti adalah untuk mengajar para pelajar untuk kreatif, mengembangkan karier mereka dan membantu mereka untuk mencari tempat mereka sendiri di dunia globalisasi. WSPA membangunkan kecekapan pelajar antarabangsa dan interkultur melalui penciptaan persekitaran antarabangsa di Universiti dan melalui pergerakan pelajar dan fakulti antarabangsa. Kolej Universiti bekerjasama rapat dengan sebilangan besar universiti dan kolej, kolej, persatuan, syarikat dan institusi pasaran buruh Eropah dan bukan Eropah.

WSPA mempunyai pengalaman dalam projek-projek yang dibiayai oleh Dana Struktural EU dan Program Pembelajaran Sepanjang Hayat- Erasmus, Leonardo da Vinci, Grundtvig, Lawatan Lawatan, STF. Sejak tahun 2007 WSPA telah memenangi dua puluh geran yang disokong oleh Dana Struktural EU berjumlah hampir 8 juta EUR, 200 000 EUR dari Dana Beasiswa dan Latihan, pendanaan LLP-Erasmus dan Erasmus berjumlah 1 juta EUR. WSPA diberikan Anugerah Pemimpin Universiti dan gelaran Pemandu Mobiliti dalam projek-projek yang dibiayai oleh Dana Norway. WSPA memenangi tempat pertama dalam kategori Latihan Terbesar untuk Kakitangan di EEA Grants- Norway Grants di Poland.

Pendidikan praktikal adalah keutamaan WSPA (latihan, penempatan, perniagaan dan pentadbiran awam, pengamal sebagai ahli fakulti). Kaedah mengajar termasuk pengajaran dalam kumpulan kecil, tutorial, pendekatan tangan, projek individu dan kumpulan, projek komuniti. WSPA menawarkan pelbagai peluang untuk pelajar: mobiliti pendek dan jangka panjang antarabangsa, Pejabat Kerjaya, magang, projek kerja dan peletakan dalam rakan perniagaan tempatan dan serantau, Pelajar Kerajaan, pameran pekerjaan dua kali, inkubator perniagaan untuk pelajar. Sekolah ini juga mengekalkan hubungan rapat dengan komuniti perniagaan tempatan dan serantau.

Lokasi

  • Lublin

    Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie University College of Enterprise and Administration in Lublin Bursaki 12 20-150 Lublin, Poland, 20, Lublin

Soalan