Keystone logo
Wright State University

Wright State University

Wright State University

pengenalan

Wright State University ialah universiti awam kebangsaan di Dayton, Ohio dengan lebih daripada 11,000 pelajar. Menawarkan program 315 darjah, universiti ini terdiri daripada lima kolej, dua sekolah, dan kampus cawangan di Celina, Ohio. Dinamakan untuk saudara Wright State University menawarkan pendidikan yang luar biasa dan mampu milik.

Wright State University , terletak 8 batu timur laut pusat bandar Dayton, Ohio, setiap tahun memberi perkhidmatan kepada lebih 11,000 pelajar dan menawarkan 315 program ijazah sarjana muda, siswazah, kedoktoran dan profesional melalui lima kolej dan dua sekolah. Universiti ini juga mengendalikan kampus cawangan, Wright State University –Lake Campus, di tepi Grand Lake St. Marys di Celina, Ohio. Wright State University dinamakan untuk menghormati perintis penerbangan Orville dan Wilbur Wright, yang mencipta kapal terbang pertama yang berjaya di dunia di kedai basikal Dayton mereka. Malah, Wright bersaudara menjalankan kebanyakan penerbangan ujian awal mereka di Huffman Prairie, hanya dalam jarak pemanduan yang singkat dari kampus Dayton kami.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Lokasi

  • Dayton

    Colonel Glenn Highway,3640, 45435, Dayton

Soalan