Keystone logo
Wrexham Glyndwr University BEng (Hons) dalam Kejuruteraan Boleh Diperbaharui & Lestari
Wrexham Glyndwr University

BEng (Hons) dalam Kejuruteraan Boleh Diperbaharui & Lestari

Wrexham, United Kingdom

3 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Sep 2024

GBP 9,000 / per year *

Di kampus

* setiap tahun

pengenalan

Mengapa memilih kursus ini?

Ijazah kejuruteraan boleh diperbaharui dan mampan kami menangani beberapa cabaran terbesar yang dihadapi manusia hari ini - tenaga mampu milik, perubahan iklim, pemanasan global dan kawalan pencemaran.

Bagi pelajar yang ingin berada di barisan hadapan dalam kejuruteraan baharu dan penyelesaian kos efektif yang akan membantu memenuhi keperluan tenaga boleh diperbaharui, ijazah ini boleh menjadi langkah seterusnya.

Dibangunkan oleh kakitangan aktif penyelidikan dengan pengalaman profesional dan akademik yang kukuh, kursus ini memberi tumpuan kepada menyediakan pelajar dengan kemahiran dan pengalaman yang diperlukan untuk kerjaya, bekerja dengan dan membangunkan teknologi inovatif dalam pelbagai sektor, termasuk tenaga boleh diperbaharui, teknologi mampan, Kejuruteraan Elektrik, Kejuruteraan Mekanikal, Pembinaan dan banyak lagi.

Banyak kajian kes dan lawatan lapangan sepanjang kursus, memberikan tahap konteks dunia sebenar. Lawatan sebelum ini termasuk lawatan ke Electric Mountain (skim hidro), Pusat Sampul Bangunan Lestari (SBEC), Pusat Teknologi Alternatif (CAT), pusat pembuatan/penyelidikan fotovoltaik dan loji angin, suria, hidro dan biojisim.

Anda juga boleh memilih untuk mempelajari kursus ini sebagai tahun asas BEng (Hons) Kejuruteraan Boleh Diperbaharui dan Lestari (empat tahun termasuk tahun asas) Kod UCAS: HH3P

Kemasukan

Kurikulum

Peluang kerjaya

Mengenai Sekolah

Soalan