Keystone logo
Wrexham Glyndwr University

Wrexham Glyndwr University

Wrexham Glyndwr University

pengenalan

Tentang kita

Wrexham Glyndŵr University bermula pada tahun 2008 jadi kami masih salah satu universiti termuda di UK. Ia adalah tempat yang bersemangat dan mesra di mana setiap pembelajaran pelajar dan masa depan diberikan perhatian peribadi.

Inspirasi kami

Nama kami berasal dari ulama Welsh dan pahlawan Owain Glyndŵr dan kami berhasrat untuk memperjuangkan beberapa falsafah yang sama dengannya.

Kami berbangga untuk menamakan universiti kami selepas seorang lelaki yang menghargai pembelajaran, menyayangi negaranya, memandang pandangan antarabangsa, dan sentiasa menunjukkan pendekatan yang inspiratif dan berdaya usaha untuk hidup.

Semangatnya terletak di tengah-tengah Universiti Wrexham Glyndŵr di mana kita berani, berani dan terbuka kepada semua dalam semua yang kita lakukan.

Kami telah menyampaikan pendidikan di kampus Wrexham utama kami sejak 1887 ketika kami dikenali sebagai Sekolah Sains dan Seni Wrexham. Kami mula-mula menawarkan ijazah pada tahun 1924 tetapi kami telah datang jauh sejak itu.

Sambungan kami

Hari ini, kursus yang diketuai industri adalah di tengah-tengah tawaran kami. Kami bangga dengan hubungan kami dengan majikan tempatan dan serantau, seperti Airbus, Kellogg, JCB dan BBC. Pengetahuan dan kepakaran mereka diberi makan kembali ke kursus kami, memastikan bahawa pelajar kami diberikan hanya kemahiran yang paling relevan untuk kerjaya masa depan mereka.

Komuniti kami

Kami sangat bangga dengan peluang yang kami sediakan bagi mereka dari latar belakang bukan tradisional untuk memasuki pendidikan tinggi. Lebih separuh daripada pelajar kami belajar separuh masa dan kami adalah salah satu daripada universiti terkemuka di UK untuk menyokong pelajar dari latar belakang sosioekonomi yang lebih rendah melalui universiti kerana program Widening Access kami yang komprehensif di masyarakat setempat. Universiti ini juga merupakan institusi HE yang pertama di Wales Utara untuk menjadi Juara Kepelbagaian Stonewall.

Kenyataan misi kami

Misi kami adalah untuk bekerjasama untuk memberi inspirasi dan mendidik pelajar kami dan membolehkan kejayaan sosial dan ekonomi.

Visi kami

Visi ini merangkumi tujuh komitmen yang dibawa ke dalam dokumen utama Visi dan Strategi 2025 dan disokong oleh beberapa tindakan.

Aktiviti kami ...

disokong oleh nilai-nilai kami:

 • Boleh diakses dalam pembelajaran yang kami sediakan untuk pelajar, kakitangan dan komuniti kami, yang proaktif dalam mempromosikan nilai pendidikan tinggi. Ini berasaskan dedikasi untuk menjadi inklusif dan adil dalam cara kami menyediakan perkhidmatan kami
 • Menyokong pelajar dan kakitangan kami, serta rantau ini, membantu semua untuk mendapatkan keyakinan dan mencapai potensi mereka. Ini menunjukkan tumpuan perkongsian untuk menambah nilai dan berkongsi persefahaman - kami bekerja lebih baik dan lebih berkesan bersama, sama ada dengan pelajar, kakitangan, industri atau pihak berkepentingan lain
 • Inovatif dalam penyampaian dan pengurusan penyediaan akademik dan perkhidmatan profesional, dan dalam hubungan kami dengan rakan kerjasama dan pengawalseliaan. Ini membolehkan budaya, struktur, dasar dan orang-orang kita untuk memacu kecemerlangan, bertindak balas terhadap keperluan dan menyampaikan apa yang kita mahu dicapai.
 • Ambisi dalam apa yang kita ingin sampaikan kepada pelajar, kakitangan dan rakan kongsi kita dan bagaimana kita melakukannya, menyedari bahawa tidak ada had untuk pembelajaran dan pengetahuan. Ini membayangkan pendekatan inovatif, giat dan fleksibel; keinginan untuk meneroka idea-idea baru.

Mempunyai tumpuan yang digunakan

Kecemerlangan memacu, melalui penyampaian majikan dan portfolio kursus yang diketuai oleh industri, untuk menyediakan profesional kerjaya yang bersedia untuk menyokong dan memenuhi keperluan ekonomi serantau, kebangsaan dan antarabangsa.

Tempat pelajar di tengah-tengah apa yang kita lakukan

Menyediakan komuniti yang bersemangat, mesra dan menyokong, memberi tumpuan kepada memberi inspirasi kepada setiap orang melalui tutor peribadi, untuk menyokong dan memenuhi keperluan individu dalam mencapai potensi mereka melalui kecemerlangan akademik.

Bagaimana kita bekerja

 • Kami melibatkan dan mendengarkan pelajar dalam semua yang kita lakukan
 • Kami membina perkongsian yang saling menguntungkan
 • Kami menyampaikan apa yang kami janjikan
 • Kami mengekalkan proses yang mudah dan berkesan
 • Kami menjangkakan dan bertindak
 • Kami berkomunikasi secara terbuka dan kerap

Lokasi

 • Wrexham

  Wrexham Glyndwr University, Mold Road, LL11 2AW, Wrexham

Soalan