Keystone logo
West Virginia University Parkersburg WVU Parkersburg

West Virginia University Parkersburg WVU Parkersburg

West Virginia University Parkersburg WVU Parkersburg

pengenalan

Ditubuhkan pada tahun 1961, West Virginia University Parkersburg adalah sebuah komuniti dan kolej teknikal yang diiktiraf secara bebas yang mengekalkan hubungan dengan Universiti Virginia Barat.

Pelajar boleh menyelesaikan satu atau dua tahun awal di West Virginia University Parkersburg sebelum melanjutkan untuk menyelesaikan program empat tahun terpilih di West Virginia University. Institusi ini juga merupakan satu-satunya komuniti awam dan kolej teknikal di West Virginia yang diiktiraf untuk menawarkan ijazah sarjana muda. Kawasan perkhidmatan utama kolej ini terdiri daripada tujuh daerah di Virginia Barat: Jackson, Pleasants, Ritchie, Roane, Tyler, Wirt dan Wood.

Universiti Virginia Barat di Parkersburg menyediakan peluang pendidikan yang dapat diakses dan mengubah hidup dalam persekitaran yang selamat dan menyokong. West Virginia University Parkersburg adalah kolej utama di rantau ini yang diiktiraf untuk pendidikan berkualiti, komitmen terhadap pemberdayaan pelajar, kolaborasi tenaga kerja dan penglibatan masyarakat.

Lokasi

 • Parkersburg

  Campus Drive,300, 26104, Parkersburg

  Program

   Institusi juga menawarkan:

   Soalan