Keystone logo
Webster University Greece

Webster University Greece

Webster University Greece

pengenalan

Mengapa Webster Athens?

Webster Athens membawa pendidikan Amerika yang terbaik ke Yunani. Kami adalah satu-satunya kampus yang diiktiraf sepenuhnya (akademik dan kewangan) universiti AS di Greece.

Ikuti pendidikan anda ke luar negara dan sertai program kami yang penuh cabaran dan permintaan yang dibina untuk memberikan fleksibiliti dan kemudahan yang diperlukan untuk berjaya dalam dunia masa kini.

Plus, saiz kelas kami kecil, jadi anda akan mendapat perhatian dan bimbingan individu dari fakulti kami, yang membawa pengetahuan kehidupan sebenar ke kelas.

Pendidikan Kualiti

Sertailah komuniti kami yang diiktiraf di seluruh dunia sebagai institusi yang boleh diakses dan diakreditasi.

Pilihan Fleksibel & Mampu

Seimbangkan komitmen kerja dan kehidupan dengan kerja kursus yang dirancang untuk pelajar masa kini.

Perspektif Antarabangsa

Rebut peluang untuk pengembaraan akademik berkualiti tinggi sekali dalam seumur hidup.

athens, caryatid, greece

Mesej Dari Rektor & Pengarah Urusan Kami

"Adalah harapan kami bahawa pelajar dan alumni kami, dengan etos dan filotimo, akan memberi inspirasi kepada orang lain untuk menjalani kehidupan mereka dengan martabat, integriti, dan belas kasihan."

Vasilis J. Botopoulos

Rektor dan Pengarah Urusan

Misi & Nilai Kita

Misi

Webster University, sebuah institusi di seluruh dunia, memastikan pengalaman pembelajaran berkualiti tinggi yang mengubah pelajar untuk kewarganegaraan global dan kecemerlangan individu.

Visi

Visi kami adalah untuk menjadi universiti antarabangsa yang berpusat di AS yang menetapkan standard yang berbeza untuk pendidikan global. Visi ini dibangun di atas landasan keunggulan dalam pengajaran dan ditingkatkan oleh perspektif antarabangsa yang memupuk dialog, rasa hormat, dan persefahaman melintasi batas dan antara orang.

Usaha pendidikan untuk menyokong visi ini memenuhi keperluan dan memperkaya gabungan pelajar global dalam rangkaian pelajar yang semakin meningkat yang menuntut pendidikan AS di beberapa bahagian dunia. Institusi ini komited untuk menawarkan pelajar ini pengalaman peribadi yang jelas dan membina sumber yang diperlukan untuk mencapai visi ini. Tindakan institusi dibentuk oleh nilai-nilai teras kita.

Meraikan Abad Kecemerlangan Akademik

Pada tahun 1915, Sisters of Loretto mempunyai visi berani untuk menubuhkan universiti yang hanya akan mengakui dan mendidik wanita sahaja. Dibuka dengan lima pelajar, kelas lulusan pertama institusi itu hanya berjumlah dua wanita.

Hari ini kampus utama kami kelihatan sangat berbeza daripada yang dilakukan lebih dari satu abad yang lalu - dan bahkan berbeza dari ketika ia dinamakan semula sebagai Universiti Webster pada tahun 1983.

Kini, Universiti melibatkan ribuan individu yang tinggal dan bekerja di seluruh dunia, untuk menghormati warisan Sisters of Loretto dalam usaha mencapai kecemerlangan akademik, kesaksamaan, dan kewarganegaraan global.

Kehidupan di Webster Athens

Tanamkan Diri dalam Suasana yang Tidak Dapat Dilupakan

Cari komuniti yang menyokong dan pengalaman pendidikan yang diperibadikan di Webster Athens. Kampus kami, yang berada di kawasan Plaka yang indah, mempunyai bilik darjah yang lengkap, perpustakaan, makmal komputer, kafetaria, dan pejabat kakitangan yang didedikasikan untuk meningkatkan pengalaman universiti anda.

Pengalaman Athens Webster

Setelah membuka pintu Universiti kami pada tahun 2014, kami mendapat warisan menyambut pelajar dari seluruh dunia.

Dari perumahan di kampus hingga pelbagai acara dan aktiviti yang dirancang untuk menghiburkan, kami bertekad untuk menyediakan pengembaraan akademik yang tiada tandingannya.

Meraikan Perspektif Merentas Budaya

Sama ada anda mendaftar sebagai pelajar baru, pelajar luar negara, atau sebagai pelajar siswazah, kami bangga menyediakan persekitaran masyarakat yang mengutamakan pendidikan anda.

Sila lihat Buku Pandangan Antarabangsa Webster kami untuk maklumat lebih lanjut.

145273_pexels-photo-3184407.jpeg

Syarat kemasukan ke program

Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

Lokasi

  • Athens

    9 Ipitou Street, 10557, Athens

    Soalan