Keystone logo
Whitefield Business School

Whitefield Business School

Whitefield Business School

pengenalan

Whitefield Business School ( WBS ), yang terletak di Mauritius, telah berkembang sejak beberapa tahun lalu untuk meletakkan dirinya sebagai salah satu penyedia Pendidikan Tinggi Swasta yang terkenal di negara ini. Dengan lebih 250 pelajar dari 7 negara, WBS perlahan-lahan berkembang menjadi jenama yang sinonim dengan pendidikan antarabangsa yang berkualiti dan berpatutan. Institusi itu bergabung dengan Universiti Lincoln yang berprestij dari Malaysia yang disenaraikan antara 35 Universiti terbaik di dunia untuk Pendidikan Berkualiti oleh Times Higher Education. WBS juga menawarkan Pendidikan British antarabangsa melalui Pendidikan NCC yang ditubuhkan pada awalnya oleh Kerajaan UK dan telah melahirkan lebih 1 juta Alumni setakat ini. Kelayakan kami diiktiraf di lebih 40 negara di seluruh dunia dan kursus yang ditawarkan terdiri daripada Peringkat Asasi, Diploma, Ijazah Sarjana Muda, sehingga Peringkat Sarjana. Pelajar yang menamatkan pendidikan mereka melalui WBS akan memperoleh kelayakan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa daripada Universiti Lincoln - universiti rakan kongsi bertauliah kami. Pelajar asing juga boleh bekerja sambilan semasa belajar di Mauritius dan boleh menikmati sehingga 3 tahun permit kerja selepas belajar melalui skim YPOP. Perlu diingatkan bahawa pengangkutan juga adalah percuma untuk pelajar di Mauritius. Kursus yang Ditawarkan di WBS 1. MBA dalam Pentadbiran Perniagaan (MBA Umum) 2. MBA dalam Perniagaan Global 3. MBA dalam Pengurusan Hospitaliti 4. Sarjana Muda (Kepujian) Dalam Pentadbiran Perniagaan 5. Sarjana Muda (Kepujian) dalam Pengurusan Hospitaliti 6. Sarjana Muda Komputer Sains (Kepujian) (Teknologi Rangkaian dan Keselamatan Siber) Pelajar di WBS diarahkan dalam penaakulan kritikal, penyelesaian masalah, kerja berpasukan dan kemahiran komunikasi. Kami telah mengamalkan pendekatan holistik ke arah pembangunan pelajar supaya seseorang pelajar itu akan berkembang dan berkembang sebagai seorang yang menghargai kepelbagaian, memupuk rasa tanggungjawab sivik dan sosial, dan menjadi bersedia untuk mencapai matlamat hidup.

Sistem Pendidikan Unik di Whitefield Business School

Di WBS kami telah membangunkan pendekatan 3 langkah kepada Pendidikan untuk membangunkan individu yang sihat, serba lengkap, yakin diri, dan soleh dengan kemahiran berfikir kreatif dan kritis yang sangat mampu menghadapi cabaran hidup.

Langkah 1: Strategi Penyampaian Kami

Orang ramai telah menonton beberapa permainan sukan yang menjadikan mereka pandai membincangkan dan mentafsir permainan itu. Bagaimana jika masa yang dihabiskan untuk menonton permainan ini dihabiskan untuk bermain permainan? Pendidikan hari ini setanding dengan penonton (pelajar) menonton perlawanan (menghadiri kuliah) di stadium (bilik darjah)! Berdasarkan perkara di atas, kami di WBS telah memutuskan untuk mencipta semula cara kami menyampaikan kuliah dan kami telah menerima pakai apa yang disebarkan oleh Confucius:
“Beritahu saya dan saya lupa; Tunjukkan saya dan saya ingat; Libatkan saya dan saya faham” – Confucius

Langkah 2: Pendidikan Berasaskan Nilai

Ada pepatah lama yang menyatakan bahawa "Selain ada perubahan tingkah laku, pendidikan tidak berlaku". Oleh itu, pemerolehan, pemahaman, atau pengekalan fakta semata-mata tidak boleh diistilahkan sebagai pendidikan yang lengkap.
Di Whitefield Business School ( WBS ), kami percaya bahawa pendidikan harus membawa kepada perubahan keseluruhan yang positif dalam penaakulan, perasaan, pemikiran dan tingkah laku. Banyak kajian juga menunjukkan bahawa 85% kejayaan anda dalam hidup bergantung pada watak anda dan hanya 15% bergantung pada prestasi akademik anda. Sesiapa yang menjalani proses pendidikan seharusnya mengalami perubahan tingkah laku yang positif. Tingkah laku kita pula dibentuk oleh pemikiran kita dan yang mempengaruhi pemikiran kita ialah nilai kita! Oleh itu, nilai telah diberikan kepentingan kritikal dalam sistem pendidikan kami di WBS dan pemupukan nilai telah disepadukan dengan sistem pendidikan dan strategi pengajaran kami.

Langkah 3: Kesihatan Mental & Fizikal

Kadar aktiviti fizikal yang rendah di kalangan orang dewasa muda dipercayai menjadi punca kadar obesiti, kemurungan dan kebimbangan yang tinggi di dunia. Pendidikan tidak akan berguna jika, pada penghujung hari, seseorang itu tidak sihat. Seperti kata pepatah: "kesihatan adalah kekayaan sebenar". Di WBS pelajar akan dididik tentang tabiat sihat yang baik dan digalakkan untuk melakukan aktiviti fizikal. Pakar pemakanan sentiasa dijemput untuk bercakap dengan pelajar, pakar psikologi juga akan dijemput untuk sesi kaunseling dan aktiviti sukan biasa juga akan dianjurkan di premis untuk memacu idea kesihatan fizikal dan mental dalam minda pelajar kita.

Whitefield Business School telah Ditubuhkan Pada 2007

Whitefield Business School ( WBS ) ialah penyedia pendidikan tinggi berdaftar, yang diluluskan oleh Suruhanjaya Pendidikan Tinggi dan Pihak Berkuasa Kelayakan Mauritius.

Kelayakan sekolah dianugerahkan oleh Kolej Universiti Lincoln, Pendidikan NCC, dan Gabungan Pelancongan dan Hospitaliti.

Kursus yang ditawarkan di WBS terdiri daripada Pentadbiran Perniagaan, Teknologi Maklumat dan Pelancongan & Hospitaliti. Program sekolah diiktiraf di lebih 50 negara di seluruh dunia.

Pelajar dari Ghana, Cameroon, Madagascar, Mauritius, India, dan Pakistan untuk menamakan beberapa telah mempercayai kualiti pendidikan tinggi yang ditawarkan di sekolah itu dan WBS kini telah berkembang menjadi sebuah institusi yang terkenal, dinilai antara yang terbaik di negara ini. Pelajar mempunyai pilihan kelayakan yang luas daripada Ijazah Sarjana, Ijazah Sarjana Muda dan Diploma, ditawarkan dalam mod pengajian separuh masa, dalam talian dan sepenuh masa.

Kemasukan

Langkah demi Langkah memproses prosedur permohonan untuk Pelajar Antarabangsa

Langkah 1: Bakal Pelajar mengisi Borang Permohonan Whitefield Business School dan menghantar borang tersebut bersama-sama dengan salinan imbasan lima muka surat pertama pasport dan sijil pendidikan serta bukti pembayaran yuran permohonan yang tidak boleh dikembalikan sebanyak USD 170 di [email protected]

Langkah 2: Lembaga akademik Whitefield Business School akan menilai kelayakan calon pelajar untuk masuk ke kursus yang diingini.

Langkah 3: Selepas penerimaan dan pelepasan diberikan oleh lembaga akademik, bakal pelajar harus menghantar dokumen berikut kepada kami supaya kami memproses visa:

 • a) Surat Permintaan Visa Pelajar
 • b) Permohonan untuk memasuki Mauritius
 • c) Penyata Bank Asal untuk 6 bulan sebelumnya (Harus dihantar melalui kurier)
 • d) 4 keping gambar berukuran pasport (Harus dihantar melalui kurier)
 • e) Surat tajaan
 • f) Sijil perubatan (Harus dihantar melalui kurier)

Langkah 4: Whitefield Business School meneruskan proses permohonan Visa dan menyimpan dokumen pelajar di Pejabat Pasport dan Imigresen Mauritius.

Langkah 5: Selepas visa pelajar diluluskan, pelajar menerima visa sementara tiga bulan untuk memasuki Mauritius. Whitefield Business School memaklumkan pelajar dan pelajar diberikan tujuh hari bekerja untuk menjelaskan baki yuran Kursus yang tinggal.

Langkah 6: Pelajar membuat pembayaran dan menghantar Pemindahan Telegraf sebagai bukti pembayaran.

Langkah 7: Whitefield Business School mengeluarkan dokumen asal (Surat Aluan, Surat Kemasukan dan Visa) pelajar melalui kurier ekspres.

Langkah 8: Pelajar memberitahu Whitefield tentang penerima dokumen asal dan juga memaklumkan institusi tentang tarikh perjalanannya. Hantarkan kepada kami salinan imbasan tiket penerbangan. Pelajar perlu berada di Mauritius tiga hari sebelum permulaan kursus mereka.

Langkah 9: Pelajar setibanya di Mauritius perlu menjalani pemeriksaan kesihatan di makmal swasta. Laporan hendaklah diserahkan kepada PIO untuk pengeluaran Visa bagi tempoh pengajian.

Lokasi

 • Curepipe

  Thomy D'Arifat Street, Curepipe, Mauritius, 74404, Curepipe

  Soalan