Keystone logo
Warsaw Film School

Warsaw Film School

Warsaw Film School

pengenalan

Warsaw Film School - 18 tahun dalam filem dan inovasi

WarsawFS102

Warsaw Film School ditubuhkan pada tahun 2004 oleh pengarah filem, pengeluar filem dan penulis skrip Maciej Slesicki dan salah seorang pelakon yang paling popular di negara ini, Boguslaw Linda - protagonis thespian filem terakhir "Andalan" Andrzej Wajda.

Akademi ini adalah institusi filem yang unik, salah satu daripada tiga di negara ini untuk memberikan diploma BA dan satu-satunya sekolah seni di bawah naungan Kementerian Kebudayaan untuk memiliki BA Pengajian Antarabangsa dalam bahasa Inggeris.

Berpusat di ibukota Poland, Warsaw Film School berada di pusat pusat pendidikan filem, yang juga termasuk sekolah tinggi berprofil tinggi, sekolah menengah, kolej kejuruan, panggung wayang Kino Elektronik, dan sebuah syarikat produksi.

Pensyarah Warsaw Film School seperti Krzysztof Zanussi dan pencipta Anugerah Akademik Bartosz Konopka adalah antara pencipta filem dan media yang paling terkenal di Poland dan antarabangsa. Pada tahun 2010 Warsaw Film School berpindah ke kampus yang baru, dengan kapasiti 2,600 meter persegi, menawarkan ruang untuk pawagam filem dan fotografi, bilik gelap, kemudahan pasca produksi, dan studio bunyi mewah.

Graduan kami Dorota Kobiela telah dicalonkan untuk The Oscars 2018 untuk "Loving Vincent". Ini adalah penamaan Oscar kedua yang boleh dibanggakan oleh graduan Sekolah kami. Yang pertama diberikan pada tahun 2015 kepada Tomasz Śliwiński untuk Subjek Pendek Dokumentari "Kutukan Kita".

Warsaw Film School terletak di tengah-tengah Poland, sebuah negara yang menghasilkan kira-kira 60 filem ciri setiap tahun dan terlibat dalam 20 hingga 30 projek pengeluaran bersama antarabangsa setiap tahun. Kami berpejabat di tengah-tengah pasaran audiovisual yang membangun secara dinamik, dengan tradisi filem yang kuat dan lampiran ikhlas untuk filem sebagai ungkapan peribadi dan politik.

Warsaw Film School menganjurkan pelbagai acara pendidikan, seni, dan profesional, termasuk Fiesta Fiesta - festival perayaan terbuka sepenuhnya di Eropah yang ditujukan kepada seni penulisan untuk skrin. Setiap tahun beratus-ratus profesional berkumpul selama seminggu kelas tuan, bengkel, sesi pitching dan acara sosial. Senarai tetamu khas termasuk Joe Eszterhas, Pilar Alessandra, Linda Aronson, Jane Campion dan pemenang Sundance 2016 dari Israel - Elite Zexer.

Lokasi

  • Warsaw

    Warsaw Film School 7 gen. Zajączka st., 01-518, Warsaw

    Soalan