Keystone logo
VUZF University

VUZF University

VUZF University

pengenalan

VUZF University DALAM VUZF University


114504_261-1024x255.jpg

VUZF01

VUZF University adalah institusi pengajian tinggi swasta, yang terletak di ibu kota Bulgaria - bandar Sofia. Ia adalah universiti swasta pertama yang khusus dalam bidang kewangan, insurans, pengurusan dan pemasaran di Republik Bulgaria. Ia ditubuhkan pada tahun 2002 oleh Resolusi Perhimpunan Kebangsaan. Dalam tempoh lima tahun yang lalu, ia sangat menumpukan program pendidikannya dalam bidang kewangan, inovasi, perniagaan dan keusahawanan.

VUZF menawarkan program ijazah sarjana, sarjana dan PhD dalam bidang profesional bidang Ekonomi. Program pengajian dalam program sarjana dan sarjana ditawarkan dalam bentuk pembelajaran tetap, separuh masa dan jauh. Ph.D. program ditawarkan secara tetap, waktu sambilan dan juga dalam bentuk penyediaan individu. Universiti ini mempunyai semua akreditasi negara (akreditasi institusi dan program) yang diberikan oleh Agensi Penilaian dan Akreditasi Negara dan akreditasi British yang diberikan oleh Majlis Akreditasi British. Ini mengesahkan bahawa universiti telah menggabungkan piawaian berkualiti tinggi proses pendidikan, fakulti, kakitangan dan kemudahan mengikut semua piawaian yang digunakan untuk institusi pengajian tinggi di UK.
Dalam tempoh 16 tahun yang lalu, VUZF berjaya mewujudkan dirinya sebagai salah satu universiti terbaik Bulgaria dalam bidang Perniagaan dan Ekonomi. Edisi terakhir Sistem Kedudukan Universiti Bulgaria pada 2018 menduduki ranking VUZF dalam kedudukan 5 teratas dalam bidang Ekonomi profesional daripada 26 universiti dalam bidang ini.

Misi VUZF adalah menyediakan pakar-pakar yang sangat berkelayakan dalam bidang kewangan, perniagaan dan keusahawanan untuk mengembangkan pengetahuan teori dan praktikal sesuai dengan keperluan amalan kontemporari. Dasar akademik universiti ini bertujuan menggabungkan amalan pendidikan terbaik di Eropah. Di satu pihak, tujuan utamanya ialah menyediakan kajian berkualiti tinggi dan kejayaan kerjaya pelajar dengan mengekalkan kerjasama yang sangat baik dengan komuniti perniagaan. Kira-kira 90 peratus graduan universiti mula bekerja di bidang utama yang diperolehi dalam sektor kewangan swasta, serta dalam usaha perniagaan.

VUZF University adalah:

Pengkhususan dalam bidang ekonomi menyediakan hubungan yang kuat antara pengetahuan teori dan praktikal dalam program yang ditawarkan

Kakitangan akademik yang cemerlang dengan pengalaman perniagaan dan pengurusan yang besar

Portfolio program yang luas ditawarkan di peringkat sarjana dan siswazah

Fleksibiliti bersama-sama dengan hubungan yang kukuh dengan perniagaan yang membolehkan pelaksanaan pantas sesuatu yang baru dalam pendidikan dari segi membuka program dan kursus baru

Universiti butik, rawatan individu, memberi tumpuan kepada kepuasan dan pengalaman pelajar belajar

Seringkali, VUZF University memulakan perniagaan mereka sendiri. Untuk membantu mereka, universiti menyediakan perkhidmatan perundingan percuma yang berkaitan dengan latihan dalam pelbagai bidang, serta peluang untuk perkembangan profesional dan peribadi. Sebaliknya, VUZF University menawarkan latihan peringkat tinggi, sepadan dengan universiti terkemuka di Eropah. Bukti dan salah satu keutamaan utama dalam dasar pembangunan VUZF adalah pelaksanaan kerjasama dengan universiti asing dalam program sarjana muda, tuan, dan pasca siswazah yang berbeza. VUZF University menjalin kerjasama dengan 20 universiti di Eropah di bawah ERASMUS, dan mempunyai kerjasama yang mantap dengan universiti terkemuka di Eropah dan dunia.

114501_12670173_10153334358623314_3374912197086528175_n-Copy.jpg


Pensyarah-pensyarah mempunyai sumbangan penting kepada program pengajian tinggi yang ditawarkan oleh universiti. Ahli-ahli fakulti adalah antara penyelidik paling cemerlang di negara ini, dengan latihan yang luas dan pengalaman praktikal. Ramai pensyarah juga mempunyai kedudukan yang baik dalam masyarakat profesional sebagai CEO syarikat, pengurus di sektor korporat, dan ketua-ketua pihak berkuasa negeri (contohnya bekas menteri, ketua pengawal selia kewangan, anggota parlimen nasional). Dapatkan maklumat lanjut mengenai VUZF University di laman web: www.vuzf.bg

Lokasi

  • Sofia

    1 Gusla Str., Ovcha Kupel District, 1618, Sofia

Soalan