Keystone logo
Vietnam National University, Hanoi - International School

Vietnam National University, Hanoi - International School

Vietnam National University, Hanoi - International School

pengenalan

Universiti Terkemuka Negara

Universiti Nasional Vietnam, Hanoi (VNU) adalah universiti moden pertama yang pernah ditubuhkan di negara ini dan salah satu daripada dua universiti kebangsaan di Vietnam. Pertama kali ditubuhkan sebagai University of Indochina pada tahun 1906, VNU telah melalui pelbagai peringkat pembangunan untuk menjadi pusat pengajian tinggi dan penyelidikan komprehensif terbesar di Vietnam. Setiap tahun, VNU menghasilkan lebih daripada 5,000 sarjana muda, 2.400 sarjana, dan 200 doktor yang lulus dari lebih 110 program sarjana, 121 program sarjana, dan 112 program doktor dalam sains semula jadi, teknologi, ekonomi, sains sosial dan kemanusiaan, pendidikan dan pengajian asing, dll. .

Vietnam National University, Hanoi memegang jawatan khas dalam sistem pendidikan tinggi Vietnam dengan autonomi yang tinggi dalam organisasi, menurut peraturan khas yang diumumkan oleh Perdana Menteri.

124329_Rankings.jpg

Hab Antarabangsa di bawah VNU untuk Pelajar dan Ulama

Ditubuhkan pada Julai 2002, Sekolah Antarabangsa - Vietnam National University, Hanoi (VNU-IS) adalah salah satu institusi pengajian tinggi pertama yang menawarkan program latihan bersama bersama.

Sejak asasnya, VNU-IS telah mencatatkan pembangunan yang luar biasa dalam kedua-dua skop latihan dan kualiti. Sekolah kini menganjurkan 8 program sarjana sepenuh masa (termasuk 5 program dengan ijazah yang dianugerahkan oleh VNU dan 3 program dengan ijazah yang dianugerahkan oleh universiti asing), dan 5 program siswazah antarabangsa bersama yang dijalankan dalam bahasa Inggeris.

Program akademik di VNU-IS dirancang untuk pelajar mencapai potensi penuh mereka dan dengan itu berjaya di dunia nyata. Memiliki kerjasama dengan lebih daripada 40 universiti di seluruh dunia, VNU-IS mempunyai pengalaman luas dalam menampung profesor pelawat antarabangsa dan pelajar luar negara dari Eropah, Amerika, Afrika, dan Asia serta membina persekitaran antarabangsa. Komuniti profesor dan pelajar kami terdiri daripada gabungan budaya yang kaya. Kepelbagaian ini menambahkan semangat dan kedalaman, pemahaman segar, dan perspektif luas terhadap persekitaran kita. Kelas bersaiz sederhana di VNUIS juga memastikan suasana yang mesra dan tahap sokongan yang sangat peribadi untuk pelajar.

162387_DSC_04831.jpg

162384_vnuis-001.jpg

148184_DPT0186611.jpg

162381_SVtotnghiep.jpg

162385_69614181_3158301240865584_8925509706915512320_o.jpg

162386_DPT04747-22.jpg

Kenapa Pilih VNU - IS

Pendidikan Berkualiti Tinggi

Di VNU - IS kami berhasrat untuk menyediakan pelajar pendidikan yang paling komprehensif, serta pengalaman bersambung untuk memperluaskan pelbagai kebolehan dan kemahiran mereka. Selain itu, VNU-IS berkomitmen untuk menawarkan peluang kepada pelajar untuk menemui dan membuktikan diri mereka dalam bidang penyelidikan akademik, disokong oleh penyelia pakar yang memperkenalkan mereka kepada metodologi terbaik untuk mendekati dan membangun untuk menjalankan penyelidikan saintifik yang paling beragam dan menarik.

Perkhidmatan Sokongan Cemerlang untuk Pelajar Antarabangsa

VNU-IS sentiasa berusaha untuk memastikan bahawa pelajar antarabangsa mempunyai pengalaman belajar dengan sebaik mungkin. Perkhidmatan yang tersedia untuk pelajar antarabangsa merangkumi permohonan visa, pengaturan tempat tinggal serta panduan terperinci mengenai cara menyesuaikan diri dengan persekitaran yang baru. Lebih-lebih lagi, perkhidmatan kaunseling psikologi, orientasi kerjaya, pengembangan kemahiran insaniah, program pertukaran antarabangsa, dan kepelbagaian aktiviti menanti anda!

Pelbagai Aktiviti Ekstrakurikuler dan Persekitaran Mesra

Di VNU-IS, anda dapat mengejar kepentingan peribadi anda sendiri, menjalin persahabatan sepanjang hayat dan menikmati kegembiraan dalam kehidupan universiti di sebuah bandar berusia ribuan tahun yang bergerak pantas di mana Vietnam kuno dan moden bertemu. VNU-IS kini mempunyai 10 kelab pelajar yang berbeza sehingga anda boleh bergabung dengan kelab yang paling sesuai dengan anda sementara persekitaran berbahasa Inggeris di sini membantu anda merasa seperti di rumah sendiri.

Lokasi

 • Hanoi

  C & E Building, Hacinco Student village, no.79 Nguy Nhu Kon Tum street, , Hanoi

  • Hanoi

   G7 & G8 Building, 144 Xuan Thuy street, 100000, Hanoi

   • Hanoi

    Kieu Mai street, Phuc Dien Ward, , Hanoi

    Soalan