Keystone logo
VIA University College Sarjana Muda Pengurusan Rantaian Nilai
VIA University College

Sarjana Muda Pengurusan Rantaian Nilai

7 Semesters

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 33,400 / per year *

Di kampus

* Yuran pengajian dikenakan kepada warga bukan EU

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

supply chain management

Pengenalan ringkas

Program ijazah penuh 3½ tahun dalam Pengurusan Rangkaian Nilai diajar dalam Bahasa Inggeris dan menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam perniagaan dan industri. Anda akan mendapat kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk menguruskan cara perniagaan menerima bahan mentah sebagai input, menambah nilai kepada bahan mentah melalui pelbagai proses, dan seterusnya menjual produk jadi kepada pelanggan. Ini dicapai melalui analisis, penambahbaikan, dan inovasi rantaian nilai dalam persekitaran perniagaan global. Program ini berlangsung di Kampus Horsens dan di Kampus Aarhus C.

Kandungan dan Struktur

Tujuan program Pengurusan Rantaian Nilai adalah untuk memberi anda gambaran keseluruhan tentang rangkaian proses yang membawa kepada pengeluaran dan pemasaran barangan. Anda akan belajar untuk melihat proses-proses ini dari perspektif keseluruhan.

Program ini merangkumi tujuh semester berurusan dengan beberapa subjek yang berbeza seperti Pengurusan Rantaian Bekalan Pasaran Berorientasikan. Setiap semester diselesaikan dengan projek semester.

Program ini selari antara kerja individu dan kerja kelompok, dan ia menggabungkan teori dan amalan melalui kerja projek. Dari semester 1, semua projek akan dijalankan dengan kerjasama yang erat dengan syarikat-syarikat yang memberi anda peluang untuk bekerja dengan cabaran kehidupan sebenar.

Semasa semester 5 program ini, anda berpeluang mendapat pengalaman praktikal melalui tempoh penempatan kerja, yang melibatkan bekerja untuk sebuah syarikat antarabangsa di Denmark atau di luar negara.

Pada semester 6, anda akan memilih profil manakala semester 7 akhir akan memberi tumpuan kepada projek Sarjana Muda.

Fleksibiliti program dan pelbagai pilihan juga membolehkan anda membuat profil dan pengkhususan profil anda sendiri.

Peluang Pengkhususan dan Kerjaya

Program ini dibina di sekitar tema yang membawa anda ke arah dua profil:

Pembangunan Perniagaan Global
Pengurusan Teknologi Maklumat dan Pengeluaran

Pengurus Rantaian Nilai biasanya digunakan dalam pelbagai pekerjaan. Apa pekerjaan ini mempunyai persamaan adalah bahawa mereka berpusat di sekitar pengoptimuman proses.

Kebanyakan Pengurus Rantaian Nilai akhirnya akan mencari pekerjaan dalam kedudukan yang memerlukan cabaran pengurusan seperti:

 • Pengurus projek
 • Pengurus pembelian
 • Pengurus Perancangan
 • Pengurus Logistik
 • Pengurus pengeluaran

Syarat Kemasukan

Keperluan untuk Pelajar Antarabangsa:

 • Sijil Peperiksaan Sekolah Menengah Atas dan diploma (sila juga menghantar satu salinan transkrip rekod yang diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris).
 • International and the Baccalaureates Eropah. - Sijil-sijil di atas mestilah memberikan bukti penguasaan Bahasa Inggeris yang bersesuaian dengan level B Denmark (minimum 2 tahun di peringkat menengah atas) dan tahap B dalam matematik.
 • Ijazah Sarjana dalam mata pelajaran yang berkaitan dari universiti di negara-negara Afrika, Bangladesh, India, Pakistan, China dan Filipina.
 • Dokumentasi tahap bahasa Inggeris semasa anda. Kami menerima ujian TOEFL, ujian TOEIC, ujian IELTS atau ujian ESOL Cambridge.

Anda juga boleh memilih untuk mengikuti Ujian Penilaian Bahasa Inggeris VIA University College (VIAT / e).

Pemohon yang merupakan penutur asli atau mempunyai bukti pendidikan sekolah menengah dari UK, Australia, Amerika Syarikat, Kanada dan New Zealand dikecualikan daripada syarat kemasukan bahasa Inggeris.

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

 • BBA global
  • Barcelona, Sepanyol
 • BBA in Global Business
  • Paris, Perancis
 • Bachelor in Global Business and Modern Marketing
  • Vilnius, Lithuania