Keystone logo
VIA University College Sarjana Muda Kejuruteraan Perniagaan Global
VIA University College

Sarjana Muda Kejuruteraan Perniagaan Global

9 Semesters

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 60,300 / per year *

Di kampus

* Yuran pengajian dikenakan kepada warga bukan EU

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

business engineering

Pengenalan ringkas

Menggabungkan kejuruteraan dan perniagaan untuk meningkatkan prospek kerjaya antarabangsa anda!

Kejuruteraan Perniagaan Global adalah program Sarjana Muda Kejuruteraan ijazah sepenuh masa 4½ tahun yang diajar dalam bahasa Inggeris dan ditetapkan dalam persekitaran pelajar Denmark dan antarabangsa yang bersemangat.

Sebagai seorang siswazah, anda akan dapat menggabungkan pengetahuan tentang isu-isu teknikal dan perniagaan dan mempunyai kemahiran global dalam bahasa dan komunikasi yang diperlukan untuk bekerja di seluruh dunia.

Gabungan ini menjadikan Jurutera Perniagaan Global benar-benar unik. Semasa kajian, anda akan belajar bagaimana untuk merancang dan melaksanakan penyelesaian teknikal dan juga bagaimana untuk memasarkan dan menjual produk. Melalui analisis pasaran, pembangunan produk, dan lain-lain, anda juga akan mempelajari faktor kebudayaan yang boleh mempengaruhi tingkah laku pembeli. Program ini diajar dalam Bahasa Inggeris di Kampus Horsens dan di Kampus Aarhus C.

Kandungan dan Struktur

Daya tarikan jurutera perniagaan global terletak pada gabungan sains yang unik

Proses pembelajaran merangkumi teori dalam kombinasi dengan beberapa projek multidisiplin yang akan dijalankan secara individu dan juga dalam kumpulan. Pelajaran teori dan kelas akan mempunyai keamatan yang lebih tinggi pada permulaan setiap semester, sedangkan mereka, pada akhirnya, cenderung lebih berorientasi pada projek.

Tempoh pengajian adalah sembilan semester sepenuh masa, termasuk kemungkinan pertukaran mata pelajaran pada semester 5 dan penempatan kerja pada semester ke-7 di Denmark atau di luar negara. Program ini menawarkan gabungan kira-kira dua pertiga kursus kejuruteraan dan satu pertiga daripada kursus perniagaan dan bahasa. Anda akan mengkaji beberapa subjek teras dan, bergantung kepada kehendak anda, pelbagai kursus elektif akan membolehkan anda membuat profil pengkhususan peribadi anda sendiri.

Program ini memberikan penekanan yang kuat ke atas sains dan teknologi dalam gabungan unik ekonomi dan pemasaran serta bahasa dan budaya. Tumpuannya ialah sains terpakai yang digabungkan dengan kerja berpasukan dan kerja projek.

Pengkhususan

Anda boleh memilih daripada bidang pengkhususan berikut:

Pembangunan Perniagaan Global
Profil ini memfokuskan pada reka bentuk dan pembangunan kawasan perniagaan baru yang memenuhi keperluan pelanggan dan membuat syarikat bersaing serta menguntungkan pada masa yang sama.

Inovasi dan Reka Bentuk Produk
Keupayaan untuk membuat pembaharuan, menjadi kreatif dan yang paling penting untuk mengubah idea-idea inovatif menjadi kelebihan perniagaan adalah tumpuan utama pengkhususan ini.

Pengurusan Teknologi Maklumat dan Pengeluaran
Profil ini adalah untuk anda yang berminat dalam komputer, elektronik, web, multimedia atau pembangunan perisian kerana ia memberikan anda kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk menguruskan sistem maklumat.

Mekanik dan Sistem Pintar
Membangunkan produk dan sistem pintar adalah mengenai mengintegrasikan perisian, pembangunan sistem, dan teknik mesin. Anda akan mengkaji teknologi terkini, robotika, dan komunikasi satelit yang digabungkan dengan kajian perniagaan.

Tenaga Lestari
Anda akan belajar tentang kejuruteraan tenaga asas, pemuliharaan tenaga, reka bentuk loji tenaga serta teknologi tenaga boleh diperbaharui.

Syarat Kemasukan

Keperluan untuk Pelajar Antarabangsa:

 • Sijil Peperiksaan Sekolah Menengah Atas dan diploma (sila juga menghantar satu salinan transkrip rekod yang diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris).
 • International and the Baccalaureates Eropah.
 • Sijil-sijil di atas mestilah memberikan keterangan penguasaan Bahasa Inggeris yang bersesuaian dengan tahap A Danish (peringkat lanjutan, minimum tiga tahun di peringkat menengah atas) dan tahap dalam bahasa asing kedua yang bersamaan dengan tahap Danish C (tahap pertengahan, minimum satu tahun di peringkat menengah atas). Tahap matematik minimum yang sepadan dengan tahap B Denmark adalah disyorkan.
 • Sekiranya anda seorang pelajar antarabangsa yang bukan berbahasa Denmark, anda boleh memilih bahasa Denmark sebagai bahasa kedua anda bukan bahasa Perancis / Jerman / Sepanyol. Ini memerlukan pelajaran bahasa Denmark di "Sprogcenter Mitt" semester 1, serta kursus dalam bahasa kedua pada semester ke-3, ke-4 dan keenam di VIA .
 • Bagi dokumentasi tahap bahasa Inggeris semasa anda, kami menerima ujian TOEFL, ujian TOEIC, ujian IELTS atau ujian ESOL Cambridge.
 • Anda juga boleh memilih untuk mengikuti Ujian Penilaian Bahasa Inggeris VIA University College (VIAT / e).

Pemohon yang merupakan penutur asli atau mempunyai bukti pendidikan sekolah menengah dari UK, Australia, Amerika Syarikat, Kanada dan New Zealand dikecualikan daripada syarat kemasukan bahasa Inggeris.

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

 • B.Eng. dalam Kejuruteraan dan Pengurusan Industri
  • Berlin, Jerman
 • Sarjana Muda Kejuruteraan Perniagaan
  • Maastricht, Belanda
 • Sarjana Muda Kejuruteraan Perniagaan
  • A Coruña, Sepanyol
  • Vigo, Sepanyol