Keystone logo
UPSAT

UPSAT

UPSAT

pengenalan

UPSAT , fakulti sains kesihatan swasta, ditubuhkan pada tahun 2001. Ia adalah perintis dalam pendidikan universiti paramedik di Tunisia.

UPSAT adalah institusi pendidikan tinggi paramedik swasta pertama yang diiktiraf oleh Kementerian Pengajian Tinggi dan Penyelidikan Saintifik serta oleh Kementerian Kesihatan.

Fakulti elit, UPSAT diiktiraf atas kecemerlangan latihan akademiknya dan tahap kelayakan graduan yang tinggi.

Dengan kemunculannya, latihan berkualiti memberikan jaminan kebolehpasaran graduan di Tunisia dan luar negara.Naassom Azevedo / Unsplash

Amigos em campus universitário


Dengan menyatupadukan "Honoris", rangkaian universiti swasta pan-Afrika pertama, UPSAT mengambil skala antarabangsa yang memberikan cara untuk mengekalkan kecemerlangan.

Sumbangan rangkaian Honoris tercermin dalam pemodelan alat dan teknik pengajaran, kepelbagaian kandungan latihan dan integrasi kemahiran keusahawanan, digital dan komunikasi baru.

Semua ini untuk selaras dengan piawaian antarabangsa dan menyediakan graduan kami untuk keperluan pasaran buruh negara dan antarabangsa.

UPSAT berjaya dalam misinya melalui kumpulan pelajar yang dipilih dan dikurangkan, pengajaran yang kaya menggabungkan amalan hospital dan kerja praktikal dengan kuliah, fakulti peringkat tinggi, Pusat Simulasi Perubatan yang unik di Afrika.

Pusat ini mempunyai mannequins kesetiaan tinggi dan satu pasukan jurulatih yang berkelayakan.

Melalui pusat ini, UPSAT menawarkan peluang kepada pelajar-pelajar ini untuk menyatukan latihan mereka di peringkat prosedur dan rancangan pengetahuan dan pengetahuan.

UPSAT menyediakan latihan di tiga institusi universiti yang terletak di pusat tiga bandar pesisir utama Tunisia: Tunis, Sousse dan Sfax.

Ketiga fakulti ini diakreditasi oleh kementerian penyeliaan dan semua pakar dalam bidang sains dan teknik paramedis.

Dikuasai oleh Mediterranean, masing-masing bandar mewakili sejarahnya dan melewati periuk api tamadun dan pencampuran budaya dan agama, di Tunisia muda yang toleran dan terbuka di mana sinagog, katedral dan masjid wujud bersama.

misi

Komited untuk kualiti, UPSAT sentiasa UPSAT untuk melatih piawaian yang terbaik, profesional kesihatan dengan kemahiran yang kuat dan dapat dengan mudah mengintegrasikan perubahan amalan dan evolusi profesion mereka.

penglihatan

UPSAT bertujuan untuk menjadi dan kekal sebagai pendidikan tinggi paramedik terakreditasi Afrika, terbuka kepada antarabangsa, menyesuaikan diri dengan perubahan dan memenuhi keperluan sektor.

Nilai-nilai kami

125753_nosvaleurs.png

Kelebihan UPSAT

1. Diploma yang diluluskan dan diterima dalam kesetaraan

UPSAT diiktiraf oleh Kementerian Pengajian Tinggi dan Penyelidikan Saintifik serta oleh Kementerian Kesihatan, ia telah menerima pakai sistem LMD sejak awal tahun 2010. UPSAT memilih pelajarnya dari pemegang ijazah sarjana muda dan diploma yang ia keluarkan diiktiraf dalam kesetaraan .

2. Pembukaan antarabangsa

Dengan menggabungkan " Honoris ", rangkaian universiti swasta pan-Afrika yang pertama, UPSAT mengambil skala antarabangsa yang memberikannya cara untuk mengekalkan kecemerlangan .

3. Latihan dengan kemahiran

Matlamat kami adalah untuk membolehkan graduan muda cepat bergerak ke dalam tenaga kerja dan dengan mudah mengintegrasikan litar penjagaan kesihatan.

4. Pasukan pentadbiran yang berkelayakan dan penuh perhatian

Akademik dan pakar yang mempunyai rekod prestasi terbukti dalam pendidikan tinggi dan kesihatan. Misi mereka adalah untuk mengalu-alukan , memberi nasihat dan menyokong pelajar sepanjang kariernya.

5. Badan pendidikan yang kompeten

Institusi kami menggunakan kakitangan pengajar dengan majoriti profesor universiti-hospital , termasuk ketua kepakaran yang diinsuranskan. Paramedik yang berpengalaman membawa pengalaman dan pengetahuan praktikal mereka untuk menyediakan graduan untuk persekitaran sosio-profesional.

6. Ruang moden dan disesuaikan

UPSAT menawarkan para pelajarnya infrastruktur moden, dilengkapi dengan cara teknologi dan makmal khusus yang menggalakkan kecerdasan kolektif dan kolaboratif.

7. Pusat penyelakuan perubatan yang unik di Afrika

Pusat Simulasi Perubatan rangkaian Honoris dilengkapi dengan teknologi yang membolehkan situasi sebenar quasi.

8. Tutup penyeliaan semasa latihan

Pelajar kami mendapat manfaat awal dari keadaan profesional di Pusat Hospital Universiti dan klinik yang berkaitan dengan institusi kami melalui konvensyen.

9. Mengagumi pengalaman

Satu program yang kaya dengan aktiviti muram intra dan tambahan melengkapkan program rasmi. Program ini termasuk lawatan, bengkel, hari latihan , sesi maklumat, seminar dan lawatan belajar.

10. Kadar kejayaan melebihi 95%

Kadar tamat pengajian dan tamat pengajian tahunan melebihi 95% daripada pendaftaran.

125755_people-woman-coffee-meeting.jpg

Foto / Peksel Stok Permulaan

Pertubuhan

UPSAT Tunis

 • Dicipta pada tahun 2005 di Tunis, modal politik, pentadbiran dan ekonomi,

 • Dilaksanakan di Pusat Bandar berdekatan Pusat Simulasi Perubatan,

 • Setuju dengan hospital-hospital dan klinik-klinik universiti terbesar di dekatnya,

 • Mempunyai makmal yang dilengkapi dengan kepakaran,

 • Rayuan kepada penyelaras pedagogi, penceramah di bidang Hospital-Universiti dan fakulti paramedik yang berkelayakan,

 • Lebih daripada 1158 graduan sejak penciptaannya.

 • Darjah yang dianugerahkan:
  • Pelesenan: Resusitasi Anestesia, Fisioterapi, Optik dan Eyewear, Orthoptics, Kejururawatan dan Imaging dan Radioterapi.
  • Master: Advanced in Age, Kecacatan dan Kegiatan Fizikal.

tenaga pengajar UPSAT Tunis

59
Profesor universiti
30
Pembantu Hospital-Universiti
13
Profesor pendidikan tinggi dan pensyarah
11
Pembantu dan Penolong Sarjana
20
Doktor dan ahli farmasi
45
Profesional Kesihatan

UPSAT Sousse

Ditubuhkan pada tahun 2002 di bandar universiti Sousse, di premis yang terletak di pusat bandar tidak jauh dari hospital dan klinik universiti yang mana ia terikat dengan konvensyen, UPSAT adalah institusi pendidikan tinggi swasta khusus dalam latihan paramedik. Pada tahun 2002, ia adalah yang pertama diiktiraf oleh kedua-dua kementerian, iaitu Kementerian Kesihatan dan Kementerian Pengajian Tinggi. Sejak itu, beberapa siswazah telah memasuki pasaran buruh di Tunisia atau di luar negara .
Matlamat kami adalah untuk membolehkan siswazah muda cepat bergerak ke dalam tenaga kerja dan mengintegrasikan dengan mudah ke dalam litar penjagaan kesihatan.

UPSAT menawarkan para pelajarnya infrastruktur moden yang disesuaikan dengan keperluan pendidikan berkualiti: bilik darjah yang luas, lapang dan berhawa dingin, makmal khusus kaya dan dilengkapi dengan cukup untuk memenuhi keperluan aktiviti praktikal dan perpustakaan yang disediakan kerja rujukan dalam majalah berkala. Ia juga menawarkan kepada mereka persekitaran internet untuk menyelidik dan menyediakan kerja peribadi yang diamanahkan kepada mereka oleh guru.

UPSAT pengajaran UPSAT Sousse

37
Profesor universiti
24
Pembantu Hospital-Universiti
6
Profesor pendidikan tinggi dan pensyarah
6
Pembantu dan Penolong Sarjana
13
Doktor dan ahli farmasi
32
Profesional Kesihatan

UPSAT Sfax

Dibuat pada tahun 2007 di Sfax, ibukota Tunisia selatan, fakulti sains kesihatan sfax terletak berhampiran dengan dua hospital universiti di bandar iaitu chu hedi chaker dan chu habib bourguiba. Fakulti telah menandatangani perjanjian perkongsian dengan:

 • Beberapa klinik swasta

 • Pusat simulasi perubatan tunis

 • Hospital serantau Mahres

 • Pusat medico-sport sfax

 • Pusat kecacatan motor sfax

 • Pusat penjagaan asas sfax

UPSAT pengajaran Sfax

34
Profesor universiti
24
Pembantu Hospital-Universiti
2
Profesor pendidikan tinggi dan pensyarah
3
Pembantu dan Penolong Sarjana
6
Doktor dan ahli farmasi
28
Profesional Kesihatan

Lokasi

 • Tunis

  38, rue de Cologne, Lafayette, 1002, Tunis

 • Sousse

  Rue du Commandant Bejaoui, Sousse, 4000, Sousse

  • Sfax

   Km 0.5, الكلية الخاصة للعلوم شبه الطبية، Route Manzel Chaker, Sfax 3000, Tunisia, 3000, Sfax

   Soalan